Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) ☆ 👁

Batman Superman ellen: Az igazság hajnala

(Zack Snyder)

amerikai akciófilm, dráma, fantasy, sci-fi

2,7
★★☆☆☆
490 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ben Affleck elmondta, hogy maga is meglepődött, hogy őt választották ki Batman szerepére, de Zack Snydernek sikerült meggyőznie őt, hogy ő az ideális színész, aki el tudja játszani az ötvenes éveiben járó denevérembert.

Zack Snyder minden áron meg akarta szerezni Ben Afflecket a film egyik főszerepére. Amikor sikerült szerződtetni a színészt, aki teljes felszerelésben odaállt a Batmobil mellé a rendező csak ennyit tudott mondani: „Szent isten, ez már nevetségesen tökéletes!”

Ben Affleck megérte a producereket, hogy a forgatás után hadd tartsa meg a Batman kosztümöt. Mivel ezért 100 ezer dollárt kértek volna, a színész letett a dologról, de kölcsönkapta fia születésnapi zsúrjára.

Ben Affleck tíz kiló izmot szedett fel a szerep kedvéért, miközben 8%-ra csökkentette testzsírszázalékát.

Ben Affleck egy alkalommal találkozott a Batmant három filmben is alakító Christian Bale-lel, akitől megkérdezte, tud-e szolgálni bármilyen jó tanáccsal. A színész humorosan csak annyit mondott: győződj meg arról, hogy tudsz vizelni a kosztümben.

A filmben látható Batman jelmez Frank Miller The Dark Knight Returns című képregényében ábrázolt jelmezen alapszik.

Ez a harmadik olyan Batman-film, melynek főszerepét egy Oscar-díjas színész játssza.

Návai Anikó műsorában (Szeretettel Hollywoodból) a szerepéről (Wonder Woman) faggatta Gal Gadot-t, aki elmesélte, hogy felhívta a rendező, s megkérdezte, Izraelben hallottak-e már a szuperhősről...? A színésznő leizzadt, köpni-nyelni nem tudott, de öt másodperc alatt rendezte sorait és magabiztosan szólt a kagylóba...

Affleck a felkészülésről: "A legelején megmondták: három hónapig nincs semmi sör. No, ez volt a legnehezebb, ez fájt a legjobban..." (Fit for Fun)

Affleck a motivációkról: "Jól akartam festeni a Batman-kosztümben."