Now You See Me 2 (2016) ☆ 👁

Szemfényvesztők 2.

(Jon M. Chu)

amerikai-francia akciófilm, vígjáték

2,7
★★☆☆☆
344 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-09-17 14:12:26 Nordbright (2) #11

Teljesen egyet kell értenem Johnny-val.
Ez nagyon túl lett tolva minden vonalon. Az elsőben is megvoltak ennek a jelei, de itt csúcsra járatták. A trükkök már nem igazi trükkök, hanem konkrétan lehetetlen megoldások, CGI trükkök és gyakorlatilag erre van kiélezve minden. Ja, és rohadtul túl van kavarva, bonyolítva minden. Az apás szál szintén túl van erőltetve, sok helyen nagyon "csöpögős", a vége (Greenwichben) pedig egy konkrét giccsparádé (a kínai néniset is beleértve).
Összességében annyira nem rossz, popcorn-nak elmegy, de ha az első rész 3-ast kapott, akkor sajnos ez gyengébb.

előzmény: BonnyJohnny (#4)

2017-05-18 20:07:37 nandras (4) #10

nem tudom megindokolni, hogy miért adtam rá négyest, de minden előítéletem ellenére, tetszett.
szinte minden kritika igaz, amit a hozzászólók leírtak, sőt, különösebb megerőltetés nélkül én is tudnám folytatni a sort, de valamitől mégis működött nálam a film.
azt nem mondom, hogy többszörnézős, de egy estére egészen kellemes szórakozást nyújtott.

2016-10-21 15:02:48 Havierez (3) #9

Annyira nem tetszett s hogy miért is? Megmondom azért mert nagyon bonyolult volt a történet. Az első rész pont attól volt elég jó hogy egyszerű volt a történet, közérthető és a karakterekkel is könnyen lehetett azonosulni. Ebben a második felvonásban viszont minden túl volt bonyolítva főleg a sztori ami a film velejének kéne hogy legyen. Igaz a színészek a tőlük telhető legmagasabb színvonalú alakítást hozták gondolok itt Morgan Freeman-re és a főszereplő fiúra. De ez még nem elég hogy jó film legyen a szemfényvesztők 2. Sajnos nem sikerült a rendezőnek belevinnie egy kicsit egyszerűbb, közérthetőbb történetet pedig meg lehett volna vallósítani. Kifejezetten zavart hogy Makaóban vagy egy órán keresztül zajlott az idétlenkedés a film közepe totál érdektelen és unalmas volt sőt szinte érthetetlen hogy most ki kivel és ki ellen. Azért kap tőlem hármast ez az alkotás mert az eleje egész jól volt felvezetve és a végén mindenre fény derült. De sajnos baromi unalmas filmközép sokat rontott az egész alkotás minőségén! Jó szívvel nem ajánlom senkinek sem a megtekintését mert ezerszer érthetőbb és jobb minőségűbb alkotások vannak ebben a thriller/akció témában!

2016-10-10 10:02:47 hedike (3) #8

egyetértek az előttem hozzászólókkal, az új lány tényleg idegesítő lett.. a film sem tetszett már. nemtudom, hogy ez azért van-e mert már nincs meg "az újdonság varázsa", ami az első részben még hatott. vagy más miatt. lényeg, hogy erőltetettnek tűnt ez a rész.

2016-09-19 21:55:10 noresz02 (2) #7

2 nap alatt tudtam végigszenvedni. Könyörgöm mondjátok azt, hogy bukott a mozikban és nem lesz folytatás!
A csaj ellenszenves, a magyar hangja (talán Pikali Gerda) még jobban, Harrelson pojáca lett, Eisenberg kemény mint a bikaszar és külön-külön minden szereplő egy csődtömeg. Inkább nem is írok többet, senkinek sem ajánlom.

2016-08-24 22:25:17 dido (2) #6

Megpróbáltam leírni az érzéseimet a filmről, de inkább csak annyit írok, hogy semmilyen értelmes lénynek nem tudnám nyugodt szívvel ajánlani ezt a filmet.

2016-08-23 18:15:49 Amokh (2) #5

Egyetertek, kurva idegesito volt a lany,es amugy, mi a fenet keresett a filmben, es a csapatban??? Noi kvota vagy mi a fene?Pfuj, de nagyon el lett baltazva ez a film :(

előzmény: bambula (#3)

2016-06-21 09:45:26 BonnyJohnny (2) #4

Ma már használtam ezt a kifejezést egy filmnél (egy másikra is értve), bocs, hogy megint ezzel jövök: ez a film túltolt. Most jegyzem meg, hogy nekem már az első rész is azzá vált a végére (ezért csak hármas), de ez aztán rápakol. Kicsit, mint az Ocean 12 a 11-hez képest
Amellett elég méltatlan folytatás. Nem tetszik amit Freeman karakterével kezdtek, Harrelsonból sok lett, Caplanből is (pedig csak egyedül van), Franco és Ruffallo is vesztett Eisenberg javára, Caine teázgató, gonoszan nevető, terveit elmondó Bond gonosz lett. Radcliffe viszont, mint tenyérbemászó kullancs kiváló. Nem tetszik a műfajskálán való csúszás sem. Az előző egy laza, humoros heist film volt, némi misztikummal. Ez gyakorlatilag egy szuperhős akciófilm, ahol a humor többször kínos vagy idegesítő, mint vicces. Valamint a túltolt CGI-al és a valótlan trükkökkel pont a bűvészes élét vették el, ami az első részben működött (bár ismét megjegyzem, szerintem ott is túltolták).
Amúgy az előző rész örökségét mind Isla Fisher, mind Freeman esetében elég lazán elintézik. Láthatóan egy erőlködve összeeszköbált folytatás.

2016-06-19 20:31:54 bambula (2) #3

Tényleg nem találtak ennél az irritáló, idegesítő libánál jobbat a női szerepre? Legalább véletlenül eltüntethették volna a film végéig.

2016-06-19 12:02:48 Killjoy (4) #2

Mindig is imádtam a jó bűvészmutatványokat és amikor 2013-ban a semmiből egyszer csak előbukkant a Szemfényvesztők, engem kilóra megvettek.

Manapság rengetegszer halljuk azt, hogy a második rész már nem olyan. Gyerekkoromban emlékszem, minden szilveszter után rengetegen mondogatták a TV szilveszteri műsoráról is, hogy a tavalyi jobb volt. (Mondjuk ez alapján a TV első szilveszteri adása viszi még mindig a pálmát.) De sajnos igaz ez jelenlegi filmünkre is.

Az első rész egy igazi derült égből villámcsapás volt a sok folytatás között friss ötleteivel, látványos bűvésztrükkjeivel és csavaros sztorijával. A második igyekezett ehhez felnőni, bár a rendező és szereplőcsere valahogy nem lett az igazi. Na jó, bevallom őszintén, hogy Isla Fisher nálam a Mindenképpen talán óta simán bármikor kopogtathatna, és nekem nagyon nem tetszett a női lovas szerepén történt változás még akkor sem, ha ez Isla terhessége miatt egy szükséges csere volt.

Viszont Jon Chu rendezői székbe ültetésének hírekor kezdtem csak igazán rosszat sejteni. Ugyanis az úriember előtte olyan hihetetlen nagy mozibombákat készített, mint a G.I. Joe második része és két Justin Bieber filmmel is beírta magát... hát ha nem is a mozi nagykönyvébe, de valahova biztosan. Ezek után számomra egy baromi nagy kérdőjel volt, hogy hogy a fenébe választhatták pont őt, bár az is igaz, hogy az első részt rendező Louis Leterrier sem volt sztárrendező. De ő legalább az első résszel bankot robbantott.

Szóval az előjelek nem voltak túl biztatóak, de azt kell mondjam, hogy mindezek ellenére egy egészen jó heist moviet kaptunk, bár sok szempontból egész más lett ez a rész, mint az előző. Az elsőben sokkal többet kellett agyalni, sokkal több múlt a trükkökön, vagy mondjuk úgy, hogy a MÁGIÁN. Ezzel szemben a második rész néha már teljesen átment Mission Impossible-be (a chip ellopásakor), máskor meg már egy igazi akciókrimit láthattunk a vásznon. De valahogy mégiscsak működött az egész. Voltak jó, jobb és mégjobb pillanatai a filmnek, és lehet, hogy volt néhol egy-két lyuk a történet falikárpitjában, de pár lépésről már egészen élvezhető volt az összkép.

Amit viszont megint csak sajnálok, hogy jó pár jelenetet, ami igazán üthetett volna, úgy ellőtek az előzetesekben, hogy totál hazavágták vele a varázslatot. Pedig Jesse Eisenberg esős trükkjénél azért az embernek le tudott volna esni az álla... ha nem tudja előre az előzetesből, hogy mit fog csinálni és még azt is elspoilerezték, hogy a rendőrök elől hogy lép le. Hát lehet, hogy csak nekem, de ez rohadtul idegesítő volt.

Végül az ítélet: nem rossz folytatás, de nem nő fel az elődhöz. "A tavaly(előtt-előtt)i jobb volt!" De azért az sem fog unatkozni, aki mégis tesz vele egy próbát, mert még mindig a jobbak közé tartozik az utóbbi években bemutatott, hasonló karakterű filmek között. De ha lesz harmadik rész, akkor azért egy picit többet várok majd attól. Ha az előzőre ötöst adtam, akkor ez azért egy gyenge négyest megérdemel. Viszont mindenképpen készüljön fel rá, aki még nem látta, hogy ha nem is akkora pálfordulás van a film stílusában, mint anno a Halálos iramban sorozat közepén, de itt is nagyon mást kapunk, mint amit megszoktunk. Talán ez lehetett KaeL véleményének is a legfőbb oka.

2016-06-19 10:30:50 KaeL (1) #1

hosszú évek óta ez az első film, amit képtelen voltam végignézni. Mérhetetlen csalódás az előző részhez képest. :(