Gods of Egypt (2016) ☆ 👁

Egyiptom istenei

(Alex Proyas)

amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm

2,1
★★☆☆☆
227 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-03-30 20:20:51 critixx (1) #23

Tömény gagyi, még az átlag kortárs blockbuster színvonalhoz képest is borzalmas. A forgatókönyvíró valószínűleg elolvasott három wikipédia szócikket az egyiptomi mitológiáról, vegyítette néhány kaland/akciófilmes klisével, aztán dolga végeztével felvette érte a gázsit. A színészek a film 90%-ban zöld háttér előtt futnak, ugrálnak, zuhannak, verekednek, CGI folyosókon, CGI utcákon, CGI palotákban CGI skorpiókkal, CGI szobrokkal, CGI istenekkel... játszani viszont valahogy elfelejtenek. Kár, hogy idáig süllyedt a Dark City rendezője.

2017-06-26 11:07:42 radmutant69 (4) #22

Életemben nem láttam még olyan jó szarfilmet, mint ez :)

2017-05-23 13:14:19 lakatoszoltan01 (2) #21

Nagyon gyenge. Csakis azoknak ajánlanám, akiket a műlátvány lefoglal.

2017-04-02 00:55:46 o0o (2) #20

Hééé! ez a dekoltázsparádé igenis megér egy kettest! :PPPP

2017-03-01 10:16:26 Ildiko123 (5) #19

Nekem továbbra is nagy kedvencem ez a film... immár sokadszorra nézve is :)

2016-08-01 01:05:22 tomside (2) #18

Zseniális.

2016-07-11 18:51:42 Havierez (4) #17

Igen teljesen igazad van szerintem se olyan rossz film mint amilyennek sokan mondják. Vannak hibái persze ez sem tökéletes de sok jó dolog van benne!

előzmény: MicaHiro (#16)

2016-07-11 14:30:15 MicaHiro (3) #16

Nem olyan szörnyű ez, mint sokan írják. Nyilván nem váltja meg a világot, de vannak jó momentumai, egész ötletes látványelemei, és tulajdonképpen semmi bántóan rossz nincs benne. Nem egy okos film tényleg, de nem is olyan kiemelkedően buta, mint tippeltem a negatív visszajelzések alapján.

2016-06-08 02:13:22 pasztellkék (2) #15

Nem divatból húzzák le ezt a filmet. Egyébként előtted már jó páran megfogalmazták, hogy miért is kettes az a kettes átlag.
Először is a CGI borzasztó, ezt nem kell indokolni, egyszerűen sok.
Azokat a jelenetek amikben ember és isten egymás mellett mutatkozik, szerintem rossz volt nézni, bénán nézett ki az egész.
Másodszor aki egy kicsit is ismeri vagy érdeklődik az egyiptomi mitológia iránt annak eléggé böki a szemét a történet. De még ha nem is foglalkozunk ezzel, akkor is egy hihetetlen sablonos, unalmas párbeszédekkel teli filmet látunk.
Harmadszorra pedig a színészek teljesen érdektelenek, a karakterek súlytalanok. Butler egyszerűen csak rossz. Nikolaj Coster-Waldau az egyetlen egy oka, hogy kettest adtam a filmre és nem rosszabbat. A filmhez képest egész jól játszik, bár lehet egy kicsit elfogult vagyok vele, elismerem. Engem az zavart, hogy a készítők egy kicsit sem törték magukat azon, hogy olyan színészeket válogassanak akik jobban bele illenek ebbe a világba. Most komolyan Bryan Brown mint egyiptomi isten? Picit felnevettem film közben. Legalább ezen ha már a poénok elég laposak voltak.
Igazából előttem is nagyjából ezeket hozták fel a film ellen, de gondoltam leírom ha esetleg azokat nem olvastad volna.

előzmény: Havierez (#14)

2016-06-07 23:11:21 Havierez (4) #14

Nekem ez a film nagyon tetszett. Latvanyos volt, tokos volt jo csatajeneteket lathattam. De a legjobb a fiu foszereplo es baratnojenek oriasi szerelme. A film vege nagyon jo volt felveti a folytatas lehetoseget.

Amugy eleg nagy a kontraszt az itt KTs atlag 2.0 imdb pedig eleg magas ehhez kepest. Miert kell ezt a filmet ennyire lehuzni divatbol vagy mi?

2016-06-06 22:10:22 manson84 (2) #13

Ezek a mitológia-fantasy filmek, számomra Ray Harryhausen munkásságát jelenti és halálával véget is ért. Az első Múmiát - jóindulattal - leszámítva borzasztó minden próbálkozás. Ez is éppen olyan CGI wank, mint a Clash of Titans és társai.

2016-06-06 19:19:40 ZoLeEe (3) #12

Azért ez javarészt nem rajta múlott(vagy legalábbis nemtudok elképzelni a helyére senkit aki belendítette volna ezt a cgi-áradatot a jó film kategóriába)

előzmény: noresz02 (#11)

2016-06-06 09:57:08 noresz02 (3) #11

(direkt kisbetűvel) butler neve nálam most már összeforrott az egyetemes filmkritikával. Amely alkotáshoz hozzájárul hatalmas tehetségével, ott már általánosan tudható és előre fel lehet rá készülni, hogy szar film lesz. Tőle eltekintve egy tipikus vasárnap esti film, amit egy erősen átmulatott szombat este után zombi aggyal és popcornal végig lehet nézni, hogy azután lefekvéskor már az alap történetre se emlékezz. tecccettt.

2016-05-31 06:20:53 Sántha Orsolya (3) #10

A CGI borzasztó. Komolyan mondom, méltatlan egy olyan filmhez, amit moziban vetítenek, ráadásul - ahogy az előző hozzászólásokban olvasom- 3D-ben?! Az összes verekedés és minden olyan jelenet, ahol az istenek nem az emberi alakjukban vannak, valamint a tájképek pont, mint egy számítógépes játék grafikája! Nem tudok azonban elvonatkoztatni attól, hogy szeretem az ilyen típusú, régi istenekről szóló mozikat, ilyen szempontból üdítő volt, hogy nem a görög vonalat használja egy film. Bek izgága és azok a jelenetek, amikor Hórusszal vándorolnak és folyamatosan piszkálja az istent, a legjobbak. A poénok totál oda nem illőek, ebbe a korba, ebbe a helyzetbe, olyannyira, hogy rám a meglepetés erejével hatottak :) Végül persze kialakul Bek és Hórusz dinamikája, lesz bajtársiasság, meg minden. Fura, megamozihoz képest gagyias, de egy percig nem unatkoztam, ami nem mondható el sok más hasonló moziról, amit az utóbbi években készítettek. Ha elvárások nélkül megy neki az ember, agyatlan szórakozásnak pont jó.

2016-05-28 20:08:17 Mizi (1) #9

Hát... Butler alakítása finoman szólva is borzalmas szerintem, ellenben mondjuk Coster-Waldau egész jó, a film minőségéhez mérten mindenképp.

előzmény: Jason13 (#7)

2016-05-28 20:07:52 Mizi (1) #8

Hát... Butler alakítása finoman szólva is borzalmas szerintem, ellenben mondjuk Coster-Waldau egész jó, a film minőségéhez mérten mindenképp.

előzmény: Jason13 (#7)

2016-05-28 08:42:24 Jason13 (2) #7

Alex Proyas háta mögött ott van két igencsak fontos alkotás (A holló és a Dark City, melyek közül az előbbi az én hatalmas kedvencem is), de az ezredforduló után is összehozta még az Én, a robotot és a Képletet, melyek ha nem is érték el az előbb említett filmek színvonalát, igencsak szórakoztatóra és látványosra sikerültek.
Számomra ezért is volt meglepő, hogy egy ilyen tapasztalt, a vizualitáshoz is konyító direktor hogyan adhatta ki kezei közül az Egyiptom isteneire keresztelt borzalmat. Mert ez az alkotás majdhogynem nézhetetlen.
Maga az alapsztori még rendben lenne, hiszen az egyiptomi mitológiára simán fel lehetne húzni egy izgalmas kaland-fantasyt. Az írók azonban inkább maradtak a legalapvetőbb sablonoknál, ez pedig rögtön be is tett a végeredménynek. Arról már nem is beszélve, hogy a szkript tele van logikátlanságokkal, borzasztóan elnagyolt karakterekkel és csapnivaló humorral. Bár, ez annyira nem meglepő, hiszen a sztorit az Ismeretlen Drakula és az Utolsó boszorkányvadász elkövetői körmölték.
Valamelyest a látvánnyal lehetett volna kompenzálni a történetbeli hiányosságokat, de ilyen téren is csúfosan elbukik a produkció. Én nem hiszem el, hogy több, mint 100 millió dollárból csak ennyire futotta! A tájképek úgy néznek ki, mint egy PC-játék átvezető, míg a szereplők mögé vetített helyszínekről ordít a green screen. Emiatt a túltolt CGI-effektorgia miatt az akciók elképesztően súlytalanok és mindenfajta kreativitást nélkülöznek. Sajnos a színészi játék is pocsék, bár ilyen borzasztó karakterekből nem is lehetett volna mást kihozni. Egyedül Gerard Butler próbálkozik a gonosz szerepében és az ő játéka még valamennyire szórakoztató is a maga módján. Kár, hogy a figura még a többi szereplőhöz képest is elnagyolt és motiváció teljesen a homályba vesznek.
A történet szerves részét képző szerelmi szálakat sem tudom pozitív jelzővel illetni, kb. olyan szinten mozognak, mint a dél-amerikai szappanoperákban láthatóak.
Pozitívumként a tempót tudnám csak felhozni, ami tényleg pörgős és a játékidő során nem is nagyon unatkoztam. De ennyi!
Komolyan mondom, csak azért menekült meg a film a nézhetetlen osztályzattól, mert életem egyik sötét szakaszában még ennél is gyalázatosabb darabokkal is szembetaláltam magam.
Összegezve, ez egy majdhogynem nézhetetlen celluloidszemét, ami megérdemelten hasalt el a kritikusoknál és a kasszáknál.
Remélem, ezek után Proyas összeszedi magát.

2016-03-06 11:04:04 BonnyJohnny (2) #6

Hasonlóan érzek. Nem nézhetetlenül szar. (Legfeljebb a látványvilága az... ami a Crow és Dark City rendezőjétől fájdalmas csak igazán.) Csak szimplán rossz. De, ha valaki eléggé igénytelen, végig lehet nézni... nekem sikerült. Semmivel sem rosszabb, mint a Clash/Wrath of the Titans, Prince of Persia, John Carter... etc.

előzmény: The man who laughs (#3)

2016-03-01 00:44:38 Ildiko123 (5) #5

Imádom! :) egyszerűen szuper!
A mitológiai vonal nem teljesen pontos itt-ott, ez tény, de a történet eszmei mondanivalója még így is tökéletesen átjön a filmben. Jól ismerem az egyiptomi mitológiát. És nem mondom, hogy a történet hibátlan, de mégis élvezhető és szórakoztató a történet.

A történet érdekes és szórakoztató, a látvány pazar.
Egy fantasy mesét látunk, de a történet jóval több ennél mégis. Igazi emberi spirituális jellemfejlődéseket láthatunk a történetben.

Seth mindenen átgázoló hatalomvágya és a hatalomtól való megrészegülése az igazi elbukást példázza, Horus vesztett helyzetéből önnön erejével és találékonyságával felemelkedése, mások segítése, a közös érdekek segítése és előbbre helyezése az önös céloknál, igazi pozitív jellemfejlődés.

Seth és Horus harca a társadalmi fejlődés azon pontja, mikor a régi rend összecsap az újjal... a törzsi öröklési vonal a szeniorátus (a legidősebb férfirokon öröklése) és az első szülött öröklési joga a primogenitúra. (Erre a mi történelmünkben is van ékes példa).

Szóval engem sokkal jobban szórakoztatott, mint a Star Wars új része.. azt untam, de ezt nem.

2016-02-27 02:15:04 Dorian Gray (2) #4

Azt hiszem az új Star Wars-ra mentünk, amikor az előzetesét láttam és hááááát, picit megpiszkáltam a jobb gyűrűsujjamat és arra jutottam, ezt a filmet inkább nem nézem meg, a lelki békém megőrzése miatt:)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/t31.0-8/12778843_1024901234219972_2031676168284628521_o.jpg

2016-02-26 17:47:40 The man who laughs (2) #3

Kezdetben én is hármast akartam rá adni, mert igazából nem nézhetetlen. Egy hangyafasznyival jobb, mint a Jupiter felemelkedése vagy az Utolsó boszorkányvadász, hiszen azok egy-két helyen fel idegesítettek, ez meg csak hihetelen közhelyes/sablonos volt.

Aztán ahogy néztem egyre jobban untam, és arra gondolat, hogy ennél még az is jobb lett volna, ha olyan baromság mint a Jupiter, mert akkor legalább éreznék valamit a film nézése alatt, de így csak rohadt érdektelen volt az egész.

Rég láttam ennyire érdektelen filmet, még a kategóriájában is. Érthetetlen számomra, hogy ezt Proyas miért vállalta be. Pedig nem voltak nagy igényeim, nem Harag útja vagy új majmok Bolygója, csupán egy John Carter vagy Solomon Kane színvonalát vártam, de azt se ütötte meg. (Ahhoz meg annyira nem rossz, buta vagy egyedi, hogy olyan letaglózó bűnös élvezet legyen, mint a Flash Gordon)

2016-02-26 17:28:28 Killjoy (2) #2

Megvolt a mai mozilátogatásunk is. Az Egyiptom istenei című Alex Proyas filmet néztük. Hááát... Mondjuk úgy, nem ez volt a klub eddigi legjobb filmje és Proyastól is inkább maradnék az A holló (Az a cím is megérne egy misét, mert hogy ugyebár varjú a szentem abban a filmben, meg hát a mitológiai kapcsolatok is mind a varjúhoz kötődnek, csak hát a magyarnak a holló az Mátyás óta egy büszke madár, a varnyú meg az a faluszélén a vetésben röpködő csúnya fekete... na de mindegy... ez egy másik történet.) vagy a Dark City című klasszikusoknál.

A történet hihetetlen sok sebből vérzik. Ha valaki egy kicsit is ismeri az egyiptomi mitológiát, az hagyja a pénztárnál az agyát megőrzésre, mert itt bizony rendesen elgurult a forgatókönyvírók gyógyszere. De egyébként meg nem lett volna ez annyira rossz, mert egy jó kis pörgős akció-kalandfilmet kaptunk, de könyörgöm, mi a búbánatos francért kell ezt a hülye 3D-t erőltetni. A film nagy része amúgy is sötét, de a szemüveggel ez még egy fokkal alacsonyabb fényerőt jelent és effektíve egy fikarcnyit sem éreztem az "elkapott a 3D élmény"-t.

(Elnézést előre is a spoilerezésért, de mivel a történet bonyolultsága egy faék szintjét súrolja ALULRÓL(!), így nagyjából elképzelhetetlennek tartom, hogy bárkit is egyetlen pillanatig is a székébe szegezne a film megnézésekor a döbbenet egy-egy fordulat láttán.)

Szóval a filmről is legyen pár szó, mert nem nézhetetlen, csak akkora katyvasz, hogy véletlenül sem szabad gondolkodva beülni rá. Adott Aladdin... ja, nem, itt Beknek hívják, aki már összejött Jázminnal, mármint, hogy Zayaval. A világot az istenek uralják, de rendesek, és szereti őket a nép, amíg nem jön Seth, aki úgy gondolja, hogy tele van a hócipője a sivataggal, és beköltözne inkább a Nílus-menti palotába, meg hát azok a kis halandók is miért ne nyalhatnák az ő talpát, ahelyett, hogy boldogan élnének az unokaöccse uralkodása alatt... Innen aztán ha bárki olvasott már Grimm mesét, Bogyó és Babócát vagy bármilyen fantasyt, az kitalálhatja: hatalomra kerül a gonosz, aztán összefognak a legyengült jók, és a végén úgy odavágnak az esélytelenség teljes nyugalmával, hogy elkerülhetetlen a happy end. És mindezt egész pörgős zenével és természetesen jó sok csihi-puhival.

Hazafelé azon gondolkodtam, hogy kinek lehetne ezt a filmet jó szívvel ajánlani. A konklúzió: bárkinek, aki képes fikarcnyi gondolkodás nélkül filmet nézni, de tökéletesen jó egy szombat délutáni baráti összejövetelnél is háttérzajnak, mert egy pillanatig nem lehet kiesni a történetből, simán ki lehet menni egy-két doboz sörért, meg meg lehet beszélni mellette a hét fontosabb petrezselyem-termesztési újdonságait is, mert annyira látványfilm, hogy nagyon sok doboz sör kellene ahhoz, hogy bárki el tudja ennek a történetnek a fonalát veszíteni.

És bár azt szűrhettétek le a fentiekből, hogy nagyon nem tetszett a film, de azért ez nem így van. Egész szórakoztató volt a maga módján, de az tény, hogy nem én leszek az, aki sátrat ver fel a Media Markt vagy bármelyik másik bolt előtt a BluRay megjelenés előtti napon.

Hármas, de abból a nagyon-nagyon gyenge változat!

2015-12-18 13:56:05 Mizi (1) #1

Talán a stúdió félt, hogy ezt a filmet is megtámadják, mint legutóbb Ridley Scott Exodusát, ezért aztán szinte az összes népcsoport (lehet még ázsiai is lesz benn :) ) képviselteti magát a filmben. A hihetetlen CGI túladagolás már a trailer közben is hányingert okozhat egyeseknél, ezért csak erősebb gyomrúaknak ajánlott, tessék: íme.
Pedig az alapkoncepció nem lenne rossz, vagyis örülnék, ha ezek után többször visszanyúlnának az ókori kultúrák legendáihoz, mítoszaihoz, mert igazi kincsesbányák, de ha ez csak ilyen formában történhet meg, akkor inkább nem kérnék belőlük.