Triple 9 (2016) ☆ 👁

Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2022-10-12 21:49:15 dittike (4) #7

Elég kegyetlen hátba szúrós zsarufilm, a zenei anyag is jó, de Kate Winslet alakítása emeli igazán a film értékét.

2016-11-28 21:48:36 BonnyJohnny (3) #6

A nagy várakozás (és lehetőség) utáni csalódás (és elszalasztott potenciál érzés) a Sabotage-ra emlékeztet... persze messze nem olyan rossz film ez. Sőt, erős közepes, helyenként zseniális szcénákkal (pajzsos behatolás).
Viszont Hillcoat egyre ereszkedő filmográfiája most csúszott le négyes alá. Tudom, sokaknak már a Lawless is lecsúszott, és nekem is rezgett a léc, de az még ott maradt, főleg a Hillcoatra jellemző helyenként abszurd attitűd miatt.

2016-10-15 12:42:55 iiglo (?) #5

Megölte volna a ritmust, elég feszes volt, így persze nem igazán volt kivel azonosulni, de utólag visszagondolva ez jó is így!

előzmény: Rorschach (#4)

2016-09-27 03:03:34 Rorschach (2) #4

A karakterépítés nagyon hiányzott.

2016-05-27 10:12:24 noresz02 (4) #3

Iszonyat erős karaktereket iszonyat erős színészi játékkal vittek a vászonra, sikerült egy kegyetlenül feszült és nyomott hangulatot kreálni, az akciójelenetek meg néhol már annyira realisztikusak voltak, mintha a cops-ot néztem volna.
Király volt.

2016-05-11 13:41:13 Jason13 (5) #2

Engem már az első előzetes megvett kilóra, így nem is tagadom, hogy nagyon vártam ezt a filmet. A színészi gárda rendkívül neves aktorokból állt össze és a rendező is letett már az asztalra néhány igencsak figyelemreméltó mozit. Azonban a tengerentúlon kissé megfeneklett a végeredmény, mind anyagi, mind kritikai szempontból, talán hazánkban ezért nem is került szélesvásznú bemutatásra.
Ezt pedig én nagyon sajnálom, mert a Triple 9 egy igencsak szikár és brutális heist-történet, ami ugyan elmarad a Szemtől szemben szintjétől, de számomra még így is rendkívül emlékezetes élményt nyújtott.
A történet ugyan nincs túlbonyolítva, elég hamar tisztázódik, hogy ki melyik oldalon áll. Ennek ellenére a feszültség végig ott lappang a képsorok alatt, köszönhetően a remekül megteremtett atmoszférának. A cselekmény a zsaruélet mindennapjaiba kalauzolja a nézőt és az alvilág legmélyebb bugyraiba enged bepillantást. És ahogy a rendezőtől azt már megszokhattuk, az akciójelenetek már-már fájdalmasan földhözragadtak és életszerűek. Kegyetlen jelenetekből emiatt nem is szenvedünk hiányt.
A karakterek terén van egy kis gond, ugyanis a figurák elég felszínesek és előéletükbe se kapunk bepillantást. Készen kapjuk őket és ez azért baj, mert nem ismerjük teljes mértékben a motivációjukat. Én azonban szemet tudtam hunyni ezen, mégpedig azért, mert a színészek kifejezetten jól alakítottak. Ugyan egyikük se élete legjobbját nyújtotta, de még így is jó volt nézni ezeket a nagyágyúkat. Az pedig különösen tetszett, hogy a főszereplőket se kímélte a forgatókönyv, néhányan igencsak erőszakos és durva halállal jutottak a túlvilágra.
Összegezve a dolgokat, ha nem is éri el a film a műfaj klasszikusainak a szintjét, az én elvárásaimnak megfelelt. Akik szeretik a szikár és kíméletlen akció-thrillereket, szerintem tehetnek vele egy próbát.

2016-05-09 12:23:58 necksprain (2) #1

meglepően gyengusz.