The Boy (2016) ☆ 👁

A fiú

(William Brent Bell)

amerikai-kanadai-kínai horror, thriller

2,8
★★★☆☆
182 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-12-30 20:59:10 Sziez (2) #14

Számomra olyan, mintha filmművészeti főiskolások vizsgamunkáját néztem volna pszichothriller témában. Belepakoltak ahány klisét csak tudtak az elődöktől, és azokat még egész jól hozták is. A problémám a filmmel a film végi csavar. Azzal ugyanis, hogy kiderül, a fiú mégis él, teljesen logikátlanná válik a film sztorija. Akkor minek kellett a baba szülőknek, miért rejtegetve nevelték fel a fiukat, ahelyett, hogy egy jónevű pszichiátrián megfelelő kezelést biztosítottak volna neki, (már ha egyáltalán tényleg ő gyilkolt), hisz anyagilag megtehették volna. Minek rejtőzött a fiú, miután felnőtt, hisz ki ismerhette volna fel? Miért a babán keresztül kommunikál és hogyan? Nem volt a babában se lehallgató se kamera. Stb. stb.) Persze, ha azt vesszük, hogy egyetlen hónap alatt forgatták le az egészet néhány színésszel, úgy nem is olyan rossz. De hát a filmélményhez ez nem járul hozzá, így marad a két a csillag.

2019-11-24 19:30:14 NinaLys (2) #13

A színésznő alakítását szerettem! Minden adott volt egy jó kis misztikus thrillerhez, de sajnos ez számomra nem teljesült. Paródiának jó lenne, csak ki kéne írni az elején................

2018-04-16 18:00:53 Norbert Simon (3) #12

Abban nagyon is egyet értek ,hogy a Babadookal vagy a Conjuring filmekkel ez nem rúg labdába. Én amikor hallottam először a fiúról azt hittem valami Annabelle-hez hasonló dolog lesz ez is. Hát ez csaknem így is lett . Tele van már százszor látott klisékkel. Sok egykori klasszikusra hasonlít vagy éppen merít belőle. A film eléggé lassú ami az elején még nem gáz szerintem a második felére már azért kezd az is unalmassá válni. Sokáig hosszú, hosszú percekig nem is igazán történik semmi. A főkarakter szerintem nem rossz. Látszik a színésznő minden tőle telhetőt megtesz. Egész jól alakít. A baba benne az még nekem egész tetszik és egy kicsit tud ijesztőbb lenni de szerintem nem olyan parás így sem. Egyszer kétszer meg lehet nézni.

2017-07-28 11:53:19 GothMan (3) #11

Okos, ügyes film, mégsem tudott igazán megfogni. Nem is értem miféle váratlan fordulatról meg merészségről beszélnek egyesek; a film szépen, lassan csordogál a fináléig. Egy másik rendezővel, egy gótikusabb stílussal jobban szerettem volna, asszem.
6/10

2017-06-06 18:26:21 tomside (3) #10

Egészen ügyesen ollóz össze ezt-azt, komolyan, majdnem négyest adok rá!
Az első hsz-ben foglaltakkal pedig messzemenően egyetértek, amennyiben ez messze jobb egy átlagos James Wan mcdrive-os, fogd és vidd, instant horrornál.

2017-04-24 21:57:20 The Cortez (3) #9

Hiába rohadtul groteszk az alapötlet, sajnos a film a játékidő 3/4 részéig unalmas, sablonos, tucathorror/thriller. Az utsó kábé fél óra a csúcspont, mivel akkor jön 1 igen váratlan és beteg csavar, ami utólag sokkal ijesztőbb fénybe helyezi az addig történeteket. A Walking Deadből ismert Lauren Cohan nem irritáló főszereplő, ellentétben sok más hasonló mozi főhősével. Ráadásul még valami személyiségváltozásszerűséget is láthatunk tőle, ami horrorban megint csak ritka. Az ezúttal kiszámíthatatlan fordulatnak köszönhetően simán többször nézős, mert ha már tudod a megoldást, akkor később akár még az a rengeteg üresjárat is érdekesebbnek tűnhet.

2016-12-02 23:41:44 o0o (3) #8

Az első hozzászóló megírta, amit akartam: szóval ritkán, de megesik, hogy egy filmet egy nagyságrenddel jobbnak tartok, mint a KT közönsége, és ez is épp ilyen! Egy okos horror, ami nem értelmetlen erősszakkal, sok vérrel és szanaszét röpködő belsőségekkel ijesztget, hanem egyszerűen, egy ide-oda helyezgetett babával. Egyszerű, de brilliáns!

2016-11-17 15:09:01 Reaper (3) #7

A vége egész meglepő, a film olyan tipikus egyszer nézős mozi. Mondjuk jobban örültem volna, ha a fiú tényleg szellem lett volna. (Annabelle) Úgy többet ki lehetett volna hozni belőle, és a végére mintha összecsapták volna az egészet. A színésznő nagyon szép, és a férfi karakterek is a helyükön vannak. A képi világ is rendben volt, de végig az volt az érzésem, hogy ebből a filmből hiányzik valami... a film úgy a fele után már kifulladt, és mikor jött a "váratlan" fordulat, már csak unottan néztem egyet, és csalódott voltam a spoilerben említett ok miatt.
De egy laza délutánra elmegy...

2016-06-17 17:21:24 noresz02 (3) #6

Egy kellemes kis átlag thriller, nem lóg ki a sorból sem lefelé, sem felfelé. Azért a nagy durranásnak számító a ház falában él gyerekkora óta a gyilkos szituációt már ellőtték emlékezetem szerint néhányszor, de valóban volt a film közepétől egy új felállás a főszereplő nő karakterében, ami nyújtott egy kis felüdítő újdonságot. Összességében csak ajánlani tudom a műfaj kedvelőinek.

2016-05-14 08:43:03 Tetovaltlany (4) #5

Sejtettem,hogy valami lesz,de nem erre számítottam,hehe :D
Azt hittem tipik szétparáztatos huuuhuuu filmet fogok látni,de inkább hasonlitanam a The tall man

2016-05-09 14:44:04 dikalosz (?) #4

Igen, sejtettem. De valahogy ezt nem hagyhattam szó nélkül.

előzmény: Rorschach (#3)

2016-05-09 12:22:17 Rorschach (1) #3

Baromságnak baromság, borzasztó szar film. Nem is említhető egy lapon a Babadookkal (vagy akár a Conjuringgel).

előzmény: dikalosz (#2)

2016-05-09 00:40:53 dikalosz (?) #2

Szóval akkor a Babadook egy n+1. "házban vmi szellem ijesztgetni fog" sémára épülő baromság, jól értem?

előzmény: GeryFlash (#1)

2016-05-08 16:21:16 GeryFlash (4) #1

Nekem arany szabály, hogy nem szabad a holtestet egy darabban felemelni KT osztályzatra adni, ha horrorfilmekről van szó. Ez a film is kiváló példa erre.
Amikor leültem nem vártam mást, mint egy Anabelle-Babadook-Conjuring n+1-ik ,,házban vmi szellem ijesztgetni fog" sémára épülő baromságot. És az első félóra bizony hozta is ezt a nem túl magas elvárást... De aztán a filmkészítők mertek egy nagyot húzni! Itt nem is feltétlen a filmvégi csavarra gondolok, hanem hogy a főszereplőnek a hozzáállása a dolgokhoz. Számomra ez már olyan mellbeütően nagy újítás volt az elmúlt 10 évnyi James Wan és James Want utánzó horrorfilmek után. De hogy még a szereplőknek saját személyiségük is legyen? És hogy a vége érdemi csavart, és komoly izgalmakat is hozzon, földönkívüli hókuszpók nélkül? Hihető horrorfilmet utoljára a Dead End-nél volt szerencsém látni.
Ha sima thrillerként nézném egy erős 3-as, de mivel ez horrorfilmnek lett eladva, és félelmetesnek félelmetes de a sztori is elég erős így egy 4-es is kijár. Alul értékelt horror film véleményem szerint.

10/7,5