Deadpool (2016) ☆ 👁

(Tim Miller)

amerikai akciófilm, sci-fi, vígjáték

3,6
★★★☆☆
857 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-06-19 00:46:00 betti (5) #89

Marvel mozin ilyen jól még nem szórakoztam. Oké, lehet h Marvel mozin még egyáltalán nem szórakoztam :-)
Általában se bírom igazán a szuperhosoket, ami eddig tetszett, azt kb a kezemen meg tudom számolni: Batman, Watchmen. Hirtelen nem is jut több az eszembe...
De itt - a faék egyszerűségű történet ellenére - megvett kilóra a film. Sodort magával, élveztem a humorát, az iróniát, a kiszolasokat, a verekedeseket, a szerelmi szálat. A bosszuallos vonal mint dráma semmi, de a karakterek szuperek, a szoveguk király.

2018-05-29 09:26:59 Nagy Tamás (5) #88

Ok, cső :D

előzmény: ZoLeEe (#87)

2018-05-24 15:35:46 ZoLeEe (5) #87

talán nem mindenki tudja milyen egy film mielőtt megnézné? hogy mik vannak...

előzmény: Nagy Tamás (#86)

2018-05-24 15:13:20 Nagy Tamás (5) #86

Akkor minek nézted meg? :D

előzmény: Malcolm X (#85)

2018-05-24 12:54:40 Malcolm X (1) #85

Rettenetesen igénytelen, buta és unalmas.

2018-05-06 21:37:47 Demóna (4) #84

Micsoda figura:D

2017-05-23 13:12:50 lakatoszoltan01 (5) #83

Szerintem csúcs film, többször nézős, magyar szinkron is csúcs. Várom a további megjelenéseit Deadpoolnak.

2017-03-04 22:56:09 ChrisAdam (3) #82

No Good Deed. Hamarosan újra Deadpool. Sokak örömére.

2017-01-27 21:31:18 The Cortez (5) #81

Végre egy szatirikus, elvetemült antifősfilm (bár már a Kick-ass is ilyen volt). Keményen kifigurázza a zsánert, a mai szuperhősmozi áradatot, az X-ment, a stábot, de még Reynolds csapnivaló karrierjét, és magát a színészt is. Deadpool iszik, ba**ik, gyilkol, trágárkodik. Kiszól a nézőknek, beszól mindenkinek (pl: Jackmannek), kritizálja a popkultúrát, és viccet csinál mindenből (pl: burkoltan az X-men Originsből). Túl sok a kikacsintás, meg a kamerába dumálás, de szerencsére nem züllesztik teljesen komolyan vehetetlen szintre az egészet. A poénok mellett az akciók is ütősek. Hiába a kis költségvetés, a látvány élvezhető lett. De a zúzásoknál sokkal érdekesebbek a flashbackek, amiket Pool a kezdő, "elnyújtott" akció közben pörget vissza. A film őrült hangulatát a zenék még feljebb húzzák. Jól mennek a filmhez a vegyes dalok, de a retro trackek ütnek a legnagyobbat.

Legnagyobb pozitívumok: amiket már leírtam + képregényhű, és nem lett PG-13-as besorolású.
Legnagyobb negatívumok: visszafogták a vérengzést, nem a Marvel + Netflix csinálta, nem néhány évvel később készült el.
Ne felejtsétek a stáblistás jelenetet!

2017-01-24 20:00:22 BalaKovesi (3) #80

Untam is, meg nem is, szerettem is, meg nem is. A poénok nagy részén csak mosolyogtam, nem sűrűn fordult elő hogy nagyot nevettem, a főganénak meg kb csak a nevére emlékszem, egyáltalán nem maradandó a karakter. (Hozzá képest még En Sabah Nur is maradandóbb gonosz az Apokalipszisből). Plusz van benne pár kisebb logikai hiba, például amikor Wade kutat Francis után. Fölkeres több tucat embert, és csak legutoljára keresi fel ,,Smith ügynököt". Sokkal egyszerűbb lett volna vele kezdeni a sort. :D (Mondjuk az a rész legalább elég vicces volt). A látvány viszont jó, nem semmi hogy (képregényfilmhez képest) ilyen kis büdzséből ilyen látványosra megcsinálták, Deadpool baromi jó karakter, viszi a hátán a filmet, és már az nagy szó, hogy be mertek vállalni egy ilyen történetet. (Úgy tűnik jól is tették, mivel sok ember szerette, és ha jól tudom ennek köszönhető hogy a Logan is R besorolású lesz). És hát nem vált a rovására, hogy nem egy újabb világ(Amerika)megmentős sztorit csináltak, hanem inkább egy karakterközpontút. Én azért bizakodó vagyok a második résszel kapcsolatban. :)

6/10

Hát, 2016 nem éppen a Fox-féle szuperhősök éve volt. :D

2016-08-20 17:12:22 terika (2) #79

Több poénnal és sokkal kevesebb vérrel szerintem nagyon jó film lett volna. Nem az a fajta film, amit komolyan kell vagy lehet venni, de ez állandó boncolás, koncolás, hentelés nem az én világom. Emiatt nem tetszett.

2016-06-05 13:52:14 TomPowell (4) #78

A frissesség talán jót tenne a sorozatnak (mondjuk én szeretem az Apokalipszist is, de valóban az Singer leggyengébb X-Men rendezése, de talán a legambíciózusabb is), ugyanakkor egy ilyen botlás bőven belefér, mert dirigált 3 kiváló X-mozit és a negyedik felett is ott bábáskodott, szóval a mondandóját a világról nem egyik filmről a másikra veszítette el, csak a koncepciója eléggé vitatható (én sem vagyok elégedett vele minden téren), de azért maradjon csak ott az X-ek körül, mert pont a Kezdetek (meg Az ellenállás vége) rá a példa, hogy a távolmaradásával még ennyire sem tudják, hogy mit kezdjenek a szériával. Még érezhetően ő maga sem döntötte el, hogy rendezni akar, vagy csak háttérbe kíván vonulni (ezt is most nyilatkozta), de a Deadpool, vagy a Csillagainkban a hiba rendezője által dirigált New Mutants kellő vérfrissítést hozhat a franchise-ba és akkor még meg sem említettem a Fargo kreátora által készített Legion sorozatot jövőre.

De hogy ne legyek teljesen off, mert ez mégiscsak a Deapool topicja és nem az Apokalipszisé. A készítők elmondása szerint igyekeznek elkerülni a folytatásban a többet-nagyobbat elvet és ennek bizonyítása érdekében az igencsak szolid költségvetésen sem kívánnak emelni egy centet sem, plusz a forgatókönyv is már megvolt a bemutató előtt, vagyis vélhetően nem akarnak mindenből többet belepakolni, ami a közönség szerint működött az első részben. Persze, hogy ezen ígéretekből mi válik valóra, az még a jövő zenéje.

előzmény: ChrisAdam (#77)

2016-06-05 12:49:17 ChrisAdam (3) #77

Singer egyébként nemrég nyilatkozta, hogy tető alá szeretne hozni egy X-Men filmet az eredeti stábbal.

Mondjuk én az Apokalipszis után lehet azt mondanám, hogy valaki mást kéne tenni a rendezői székbe, Singer belefáradt ebbe, kéne valaki új. Vagy szedje össze magát annyira, mint 2014-ben.

A Kezdetek nem felesleges szerintem, érdekes és jó lehetett volna. Igaz, hogy rendkívül sok meglepetés nem éri a nézőt, meg hát az a fránya finálé... (Kardfog meg igenis jó, kellett).

előzmény: TomPowell (#76)

2016-06-05 12:22:19 TomPowell (4) #76

A Kezdetek elviekben előzményfilm akar lenni, de minden ízében felesleges, mert amit a karakterről tudni kellett, azt az X2 elmesélte, amit meg hozzátettek, kiegészítettek, azt is rosszul (Kardfog, Kayla), Singer filmjének ellentmondva, tehát a semmisbe vételét teljesen jogosnak érzem, pláne ha a film körüli botrányokat veszem (pl. míg a rendező távol volt, teljesen új díszleteket húztak fel a tudta nélkül és még ott volt a korhatár körüli besorolás, mert a készítők nem tudtak megegyezni abban, hogy mennyire legyen brutális) ). Egyébként pont a Deadpool egyik legjobb poénja rá a példa, hogy azért nem tesznek úgy, mint ami nincs, csak igyekeznek elfelejteni.

Singer egyébként nemrég nyilatkozta, hogy tető alá szeretne hozni egy X-Men filmet az eredeti stábbal, és idővonalban lassan úgyis odaérnek.

előzmény: ChrisAdam (#75)

2016-06-05 11:08:33 ChrisAdam (3) #75

Annak a filmnek nincsen se storyja, se rajongója. :P
Az első órát én kifejezetten szerettem. :)

Egyszerűen kihagyták azt a részt a kánonból.
Igen, ez engem zavar, mert oké, hogy egy csomó könyvet kihagytak a Star Wars kánonból, de ez itt film, egy hivatalos X-Men film. :) Ami amúgy egyáltalán nem szörnyű (kivéve Deadpool benne és a fertelmes finálé). És az zavar, hogy akkor kb. ez úgy hat, hogy nem vállalják fel, hogy korábban mit okádtak össze? Akkor a következő X-Men trilógia már az Apokalipszisben történteket is semmisnek veszi, mert rosszul sikerült? :) Szóval ez nekem nem oké. Vállalják fel, hogy mit írtak le korábban, mit filmesítettek meg és abból építsenek várat.

Igen, ezt hívják kreativitásnak: mikor abból, amink van, kihozzuk a legtöbbet.
Hát, én jobban megbékéltem volna azzal, ha nem utazunk el feltétlen Xavier sulijába. ;) Jó, de befejeztem, csak kicsit zavar.

Remélem nem így van amúgy.
Hát én is! Már nem azért, de Stewart se országút, a többiek meg még erejük teljében vannak! (Jó, McKellent már megrágta az a bizonyos vasfog.)
update: McKellen csak két évvel idősebb Stewartnál. Hoppá.

előzmény: BonnyJohnny (#74)

2016-06-05 10:44:10 BonnyJohnny (3) #74

Szóval ezt nem tartom tisztességesnek a rajongókkal és a sztorival szemben sem.
Annak a filmnek nincsen se storyja, se rajongója. :P

Vagy talán most Az eljövendő múlt napjai új idősíkja mindent újraír és az kihat mindegyik filmre?
Azt nem írná felül, hogy Wade Wilson '80-as évek helyett a 2010-esben él.
Egyszerűen kihagyták azt a részt a kánonból.

ezt is inkább annak éreztem, hogy oké, nem tudtunk összehozni plusz két sztárt, akkor ezt írjuk meg egy poénba is, hogy ne legyen gáz, az olcsóbb.
Igen, ezt hívják kreativitásnak: mikor abból, amink van, kihozzuk a legtöbbet.
De, mint írtam, szerintem akkor sem lenne elegáns egy alacsonyabb költségvetésű filmtől sztárokat követelni, ha nem írják bele ezt a poént. Mellesleg így új karaktereket is felvezettek. Colossus jobb pillanataiban is legfeljebb csak megmosolyogtató - bár tény, hogy személyisége miatt ő az ideális ellentéte Deadpoolnak -, de a lány szerintem jó volt.

Az utolsó dologgal kapcsolatban meg nem tudom, hogy a régi stáb valaha felbukkan-e újra. Szerintem a DotFP egyfajta búcsú volt. (Remélem nem így van amúgy.)

2016-06-05 08:56:45 ChrisAdam (3) #73

Értem. Őszintén szólva, oké, hogy nem remekmű az Origins: Wolverine film, de akkor ezen túl az a hozzáállása a stúdióknak és az íróknak, hogy ami rosszul sikerült vagy nem Singer csinálta, azt nem vesszük figyelembe? Nagyon idegesítő, mert oké, a 2013-as Wolverinet, ha kiveszik, akkor nem sok vizet kavar, de azért a 2009-es eléggé a középpontban van. Szóval ezt nem tartom tisztességesnek a rajongókkal és a sztorival szemben sem. (Vagy talán most Az eljövendő múlt napjai új idősíkja mindent újraír és az kihat mindegyik filmre?)

Egyébként az egy jó poén volt, pont előtte három másodperccel gondoltam arra, amit aztán Deadpool kimondott, de ezt is inkább annak éreztem, hogy oké, nem tudtunk összehozni plusz két sztárt, akkor ezt írjuk meg egy poénba is, hogy ne legyen gáz, az olcsóbb. :D Szóval nem tudom, a poén még nem mentette meg ezt a bénaságot. És oké, ha nem is gáz, hogy csak ketten vannak (hiszen a professzorék éppen Apokalipszis ellen harcolnak, meg hát nyári szünet van és Roxfortban sincs ott mindig Harry), de ha csak két mutánst mutatnak be, akkor könyörgöm, ne legyenek már ennyire színtelen-szagtalanok.

Egyébként mit gondoltok, lehetséges, hogy a következőben - amire feltehetőleg több pénzt kap a stáb - felbukkanhat a professzor és a többiek? Azért kérdem, mert azért Deadpool és az X-Men filmek teljesen más hangot ütnek meg, ez egyértelmű és nem tudom, hogyan hatna ez egy egyvelegben.
(Fun fact: Most belenéztem az X-Men: Evolutionba, a prof. sokkal inkább hasonlít McAvoyra, mint Stewartra. :D)

előzmény: BonnyJohnny (#72)

2016-06-05 06:59:28 BonnyJohnny (3) #72

Az idővonal annyiban van megbabrálva, hogy a nézők és a stúdió hallgatólagosan nem vesznek tudomást a Wolverine filmről. :P Az Apocalypse-ben látszott az új verzió arról, hogy Stryker laborjában mi történt. Deadpool pedig átkerült a 2000-es évekbe, ahol működik az iskola, és Colossus a tanulója, ahogy a harmadik részben látszott... pontosabban már tanára, mert egy évtized már eltelt.
Abba belekötni egyébként, hogy miért csak ez a kettő van ott, egy alacsonyabb költségvetésű filmnél, szerintem normál esetben sem lenne elegáns... De úgy, hogy a film konkrétan viccet csinál belőle, teljesen felesleges is.

Amúgy a játékidő egyötöde zseniális (főleg az eleje felé), egyötöde nézhetetlen (főleg a vége felé), a többi meg átlagos középszer... olyan, amilyennek pont ennek a filmnek nem szabadna lennie. Csalódás a trailer ígíretéhez, és a filmben látható potenciálhoz képest is.

előzmény: ChrisAdam (#71)

2016-06-05 00:51:27 ChrisAdam (3) #71

Miután a héten kiderült számomra, hogy a Deadpool egy X-Men mellékvágány, s nem önálló világát élő szuperhős, az X-Men filmmaraton utolsó állomásaként néztem meg a filmet. Egyébként nem biztos, hogy tettem volna, mert különösebben nem érdekelt, nem vonzott a karakter, a sztori meg úgy az egész. Elhittem én, hogy jó film, de nem vitt rá a lélek. Viszont most, hogy lassan két hete csak X-Men filmeken élek, mert megnéztem az összeset, annyi akciót láttam, hogy egész évre elegendő, s így már egy fél kilónyi akcióval több vagy kevesebb, nem számított, megnéztem.
Meg aztán, nem is rossz szórakozás a Deadpool, tényleg. Sőt! Habár nem sírtam a nevetéstől egyszer sem, egy-kétszer hangosan is felnevettem, ami nem gyakori, ha egyedül nézek filmet. Szóval plusz pont, piros pont. Remekül kezdődik, engem az alpári humora sem botránkoztatott meg... na jó, egy-két jelenet kivételével. Az autópályás jelenet nagyon tökös, pörgős, vagàny, amilyennek be is harangozta magát a film. A flashbackek, az átvezetések is jól néznek ki, jó helyen vannak... ez viszont csak az első harminc-negyven percre igaz. Sajnos aztán a film valahogy elveszik a túl-túlpörgött humorban, és a végén kapkodva nézünk utána a soványka sztorinak, aminek végét egy szenzációsan erőltetett stáblista zárja, s az azutáni jelenet is a "pakoljunk-rá-még-egy-lapáttal" hozzáállást mutatja, ami sok helyen a film vesztét okozza.
Karakterábrázolásában nincs gond, ha csak Deadpoolt nézzük, viszont mindenki, aki körülötte van, lapos izék, semmik, a főgonosz is rémgyenge (miért nem hozták be Strykert?). Túlhajtott beszóláshalmaz lesz a filmből, átesik a túlsó oldalra, ahol azért még kapaszkodik a vágtató lóban, ami igyekszik minél hamarabb elérni a stáblistát. A finálé helyszíne, harca elképesztően rossz, semmi különleges nincs benne, egy lehetne a sok közép-alsókategóriás akcióthrillerekből, mint ahogy a gonosz is inkább ebből merítkezik. A kikacsintások, egysorosak, utalások nagyon jól működnek, ezek azért adnak lendületet a filmnek. Az viszont nem volt dicséretreméltó, hogy Xavier sulijában nincs senki, tényleg csak ez a kettő, kifejezetten érdektelen és esetlen X-katona, akkor inkább hoztak volna be valami ismerős mutánst. Kicsit amúgy össze is babrálta az idősíkot, most akkor Deadpool nem harcol Rozsomák ellen? Vagy hogy is van ez? Kicsit megint el tetszettünk csúszni az idővonalakban. (Stewart vagy McAvoy?)

Nem rossz film, de jót sem adhatok rá. A hármast viszont megérdemli. 55%

Ui.: De örülhet most Ryan Reynolds, mert kevebben utálják emiatt a szerep miatt, mint ezelőtt.

2016-06-04 21:55:30 Horváth Szabolcs (2) #70

Gúnyosan kineveti az összes sztender műfaji elemet, majd ugyanazokból a zsánerekből felépítkezik... hatásvadász humor és vérfürdő, ronda cgi, és sablonhegyek (melyek ironikusak....nem).

2016-05-15 23:23:12 tomside (3) #69

Nem az én vonalam az alpáriság. Többek között az újabb vígjátékok is ezert hagynak teljesen hidegen, nekem ez a fingós-prűd tengely a világ másik vége, ahol nem érzem otthon magam. A Kolosszust ököllel ütő nő túlzás, és 1-2 apróság. Ami miatt mégis érdekelt, azok a kiszólások a vászonról. Egyaltalan nem ájultam el az összképtől. :/

2016-05-12 13:11:02 amic (3) #68

Az egysorosok ahogy azt várni lehetett rém gyengék. Viszont ezt kompenzálják a vizuális poének, amik szinte mindig ülnek és néhány esetlenül vicces mellékkarakter. Úgy maga az egész hangulat is elég képregényesre sikerült ezzel nincs gond, csalódást a sztori és a bossfight okozott. A sok flashback miatt semmi idő nem jutott a főszál rendesebb kidolgozására, szinte nulla nyomozással, minden megoldás az ölébe hullott.

2016-05-12 08:01:08 iiglo (?) #67

Teljesen igazad van, már megnézni is olyan, mint egy cinkos összekacsintás Szodoma újjáépülő romjain. Rémisztő, hogy ma már ez a szórakozás, a teljes alakos meztelenség és a különleges kivégzési módok közé ékelt alpári humor.

előzmény: Klein András (#65)

2016-05-01 12:57:25 slawter (4) #66

Ez igaz. A Mad Max történetvezetése, a karakterek kidolgozottsága, az, hogy egy rakat fontos kérdésre nem kapunk semmi váalszt... fájdalmas gyenge pontja a filmnek.
A Deadpoolnál az bántott, hogy alig volt pár szereplő, és még így is keveset tudunk róluk.

előzmény: Korben (#53)

2016-04-17 23:43:44 Klein András (1) #65

Elkeserítően gyenge. Erőltetett poénok, gyatra történetvezetés, irritáló alakítások, felesleges brutalitás humorosnak szánt benyőgésekkel. Ijesztő látni, hogy az efféle visszataszító jellemekkel tarkított mozi lesz a jövő. Egy új esztétika van születőben. Sajnos.

2016-03-30 11:24:34 Xuja (4) #64

Fasza lett, végig pereg, tele poénnal, és igen, van felesleges dráma, de minimális.

2016-03-07 12:24:03 King of Körút (?) #63

Szórakoztató filmecske volt, bár a szinkron összességében inkább szar, mint jó, de ez ugye nem a film hibája.
A negyedik falat szerintem nagyon erőltetett volt több ízben áttörni, értékelem az öniróniát, de ez már túlzás volt.
Viszont némelyik poén akkorát ütött, mint Tyson fénykorában - a főszereplő rondasága, a kocsmáros haver és a vak feka lakótárs néni zseniális poénforrások voltak, és ha már önreflexió: az egész X-Men univerzum Xavier-estől, Rozsomákostól, mutánsvillástól gyönyörűen porrá lett alázva :) A főgonosz is szórakoztató volt, és nem is baj, hogy nem annyira fajsúlyos, világuralomra törő villain (nem illett volna filmbe).
A szerelmi szál szerintem nem lógott ki a történetből, sokkal inkább emberibbé tette a karaktert - ha sérthetetlen lennék, és nem lenne senkim, eszembe nem jutna üldözni egy másik mutánst, inkább csinálnám, amit eddig (embereket ölnék pénzért). De így, hogy van egy nő, aki imád (és akit imádok), már van értelme harcolni azért, hogy visszanyerjem a régi külsőmet.

2016-02-27 23:05:24 THE (3) #62

A mai fiataloknak biztos bejönnek a poénok, nekem annyira nem. Erős közepes a film, kevés újdonsággal. Az R-es besorolás miatt lettt csak érdekes. Egy Wolverine-t szívesebben megnéznék ilyen kaszabolós stílusban.

2016-02-23 17:21:49 carmine (5) #61

Azért más filmeknél tolják a marketinget ezerrel. Kellett hozzá egy jó film is. De azért így leverni az X-ment, akkor is durva szerintem.

előzmény: ChrisAdam (#60)

2016-02-23 17:17:32 ChrisAdam (3) #60

Amilyen szinten orrba-szájba tolták a marketinget, nem meglepő. (Persze az R kategória miatt különleges.)

előzmény: carmine (#59)

2016-02-23 17:13:13 carmine (5) #59

Azért arra szerintem az égvilágon senki nem számított, hogy mindössze 10 nap alatt a legtöbbet kereső X-men film az USA-ban...

2016-02-22 10:03:28 ifj. Ó. Posszum (5) #58

Jó volt ez a vázlat, amit a magyarok itt összefirkáltak nekünk, rekonstruálható volt, kb. milyen is lehet a film. Már várom, hogy lássam.
És kedves fordító és szinkronstáb, egy hétig készültem, böjtöltem, mostam az agyam, építettem lefele brazíl szappanoperákkal, hogy be tudjam fogadni a szinkront, de így is el kellett telnie 45 percnek, mire felül tudtam emelkedni és nem akartam szétkaparni az arcom a baromságok miatt. Kemény munkát végeztetek!

2016-02-22 05:25:31 BonnyJohnny (3) #57

Szerintem "jogtalan fikázáson" azt kell érteni, mikor olyasmit kérsz számon, ami nincs is ott, és nem is kell, hogy ott legyen.
Pl: a 12 dühös emberben kevés az akció. :D
A Deadpoolon mély karaktereket és csavaros történetet hiányolni ugyanúgy "jogtalan". Bár én pont egyszerűbb (szerelmi szál, drámázás és előtörténet nélküli) történetet "hiányoltam". A karakterek meg egy akciófilmben is lehetnek mélyebbek ennél. Van pár átmenet a Transformers és Bergman között.

előzmény: Olórin (#55)

2016-02-22 01:03:01 Karesz84 (3) #56

Tűrhető, egyszernézős móka. A képregény ismeretének hiányában újnak hatott a fő karakter.
Jó akciójelenetek, pörgős cselekmény, zúzós & sötét humor, nagy osztások.
Egynek jó volt, még akár újranézném is, persze már nem moziban. :D

2016-02-22 00:40:16 Olórin (3) #55

"jogtalan fikázás"
Az milyen? Ha valaki nem ért egyet az univerzálisan mértékadó véleményeddel?

előzmény: Korben (#53)

2016-02-21 22:39:18 BonnyJohnny (3) #54

A filmidő egy harmada zseniális, egy harmada felsleges középszer, egyharmada meg gyenge semmiség (közte a finálé is)... hmmm, hmmm...
Ha ezt nem R kategóriában készítik el (és ezzel elvennék az így kiválóan működő Deadpool erejét), akkor ez simán kettes lenne. Szerencsére mertek bátrak lenni... de egy kicsit lehettek volna még bátrabbak.
Ja, és igen. A forgatókönyvet hiányoltam. A Mad Maxre azt mondják, hogy nincs forgatókönyve. Ott a neve sincs gonosznak is több karakter jutott (a maga pár perce alatt) mint itt az egész villain bagázsnak.
Középszerű szerelmi szál (ami ráadásul a film központi szála, csajmentős fináléval... na ne már), felesleges drámázás, erőtlen villain bagázs...
De legalább a főcímben is beígért cameo jó volt. :D

2016-02-21 20:17:27 Korben (4) #53

Egyetértek! A Mad Max fórumán is van jónéhány eltévelyedett! Szerintük rossz a film, mert 'nincs története, meg kidolgozatlanok a karakterek....' És kitérdekel?! ez csak egy 'agyatlan' akciófilm. Ha én (komoly) történetet akarnék látni, akkor eleve nem nézném meg a Deadpool-t, Mad Max-et. Az a baj, h az emberek nem tájékozódnak mielőtt megnéznek egy filmet. és mivel a film nem teljesíti az eleve 'irreális' elvárásaikat, megy a film jogtalan fikázása!

előzmény: Ubul (#29)

2016-02-19 22:28:57 lesik20 (?) #52

Megjegyzem látom adtál neki egy 4-est

előzmény: Channá (#51)

2016-02-19 18:23:08 Channá (4) #51

ez annyira rossz volt, hogy már jónak nevezhető. Azért sem adok rá pontot, mert esélytelen, hogy egy év múlva bármit fel tudnék idézni belőle.
Olyan egyszer, szórakozásból nézhető kategória. Pont mint az általa parodizált képregényes filmek.

2016-02-19 08:04:53 Ubul (4) #50

én pont nem éreztem ezt a "Ted humor"-t ennél a filmnél...vagy legalábbis nem annyira erősen, mint ott és emiatt még pont elég is volt - befogadhatóan. (és igen, az a film se jött be, pont azokért a poénokért, amik ott mentek)

előzmény: Leo_Stotch (#48)

2016-02-18 19:56:23 BonnyJohnny (3) #49

Én tudom, hogy melyikre gondol, de szerintem az a jobb Marvel filmek szintjén van. :) (Saját második részénél szerintem például jobb. :P)

előzmény: Olórin (#47)

2016-02-18 19:36:42 Leo_Stotch (5) #48

A Birdman? :)

Igen, ez a Ted humor pont jókor, jót szólt! Miért jobb? Mert frissebb, másabb. A folytatás már nem lesz ilyen érdekes.

előzmény: Olórin (#47)

2016-02-18 19:02:46 Olórin (3) #47

Birdman, Keresztapa, Die Hard 3 - keresd a kakukktojást:D (Azt, amelyik pont egy szinten van egy átlag Marvel-filmmel.)

Ami a Deadpoolt illeti, miért jobb ez, mint akármelyik Marvel-film? Mert komédia? Nem hinném, hogy a maga komikus műfaján belül ez minőségibb darab, mint mondjuk a... na jó, direkt nem mondok konkrét példát, de egy átlag Marvel-film a maga komolyabb, blockbusteres kategóriáján belül. Vagy talán csak arról van szó, hogy ennyire viccesen jön át a Ted-féle humor ebben a zsánerben? Haha, nézd már, egy szuperhős, aki ízesen káromkodik és disznó vicceket mond! Hát ez mekkora menőség!

előzmény: Leo_Stotch (#45)

2016-02-18 18:54:25 Ubul (4) #46

mondjuk Marvel filmekhez (eddigiekhez) ez 5ös, de amúgy a zseniálisat nem tudom ráadni...bár később még lehet.

előzmény: Leo_Stotch (#45)

2016-02-18 18:37:24 Leo_Stotch (5) #45

Nem tudom, hogy Neked mi a "mai" de ez a film marvel kereten belül eszetlen jó menet volt.
Mert én csakis így értékelem. Nem mérem Birdman-hez, Keresztapához, Die Hard 3-hoz ( három szélsőségesen kiragadott példa,5-ös osztályzattal)
Thor 1-2 höz, Amerika kapitány 1-hez, Vasember háromhoz, Farkas filmhez, Ultronhoz viszonyítom. Azokhoz mérten ez bizony 5! :)

előzmény: gomez1000 (#40)

2016-02-18 18:11:40 Ubul (4) #44

alapból úgy indultam neki a filmnek, hogy engem ez nem érdekel, csak barátnőm unszolására mentem el még is csak.

nem bántam meg, bár a sztori tényleg 0, vagyis inkább átlag. alapból se szeretem a marvel tendenciáját mostanság, viszont az itteni poénok többsége bejött...nem zseniális számomra, de a 2. részre is ott leszek.

előny, hogy még hosszúnak se volt hosszú, fel is tünt, hogy már vége van.

2016-02-18 16:29:17 BonnyJohnny (3) #43

Ezt az észrevételt jogosnak tartanám olyan egyértelmű kritikai bukások esetében, mint mondjuk a Trandsformers. De egy ilyen film esetében lehet, hogy arról van szó, hogy neked (és sokan másoknak) nem tetszik. Esetleg már maga stílusa sem, a film saját stílusában képviselt értékétől függetlenül. Amivel nincsen baj (amúgy továbbra sem láttam, lehet, hogy nekem sem fog).

előzmény: gomez1000 (#42)

2016-02-18 16:21:21 gomez1000 (3) #42

Akkor másképp fogalmazok: Deadpool - nál sokkal jobb lazulós filmek vannak. Úgy látszik manapság sok a túlértékelt film, mert ez a zseniális kategória számomra harmat gyenge.
És sajnálom, hogy ez a semmi lesz az érték, az igazán jó filmek pedig a háttérbe szorulnak.

2016-02-18 15:59:21 BonnyJohnny (3) #41

Ez valahol nem lenézése azon fórumtársaknak (és fórumtól függetlenül embertársaknak), akiknek tetszik?

előzmény: gomez1000 (#40)

2016-02-18 15:48:58 gomez1000 (3) #40

Én csak sajnálom, hogy a maiaknak egy ilyen kaliberű film a hű de nagy lazulás.

2016-02-18 15:06:27 Olórin (3) #39

Ennek semmi köze a képregényhez (szerintem amúgy soha nem olvastam képregényben Deadpool eredettörténetét - persze vagy szász sztoriban utalnak vissza rá, úgyhogy ismerem). Deadpool karaktere nem a totál sablon eredettörténete miatt az, ami (sem képregényben, sem filmen). Az, hogy ronda kísérletet végeznek rajta, és ezért bosszút áll... ugyan már. Ez nem az az információ, amit MUSZÁJ egy háromnegyed órás flashback-sorozatban megosztani, hogy tisztában legyél vele, ki az a Deadpool.

előzmény: carmine (#37)

2016-02-18 14:36:15 BonnyJohnny (3) #38

Ha jól tudom, in medias res kezdődik. Úgy is kellett volna maradni, flashbackek nélkül.

előzmény: Olórin (#35)

2016-02-18 14:35:26 carmine (5) #37

Ezekben lehet, hogy igazatok van, mert nem ismerem a képregényt. De tekintve, hogy azért Deadpool karaktere nem a közismertebbek közé tartozik, valamilyen eredettörténet kellett hozzá, amit szerencsére nem unalmasan hozott az első egy órában, minden akció nélkül, mint sok más képregényfilmben. Hogy szükség volt-e a szerelmi szálra azt nem tudom, engem nem zavart és a drámai részek kb kitettek 5 percet (kocsmás jelent vagy amikor követte).

2016-02-18 14:31:35 MicaHiro (3) #36

Így van. Én innen nézem :)

előzmény: Olórin (#35)

2016-02-18 14:15:14 Olórin (3) #35

Igen, bár ha innen nézzük, eleve az egész sablon-eredettörténet zavart csajostul, kísérletestül, mindenestül. Ha ez a film tényleg annyira merész és önironikus és tökös és szuperhősfilmes kifigurázás és görbe tükör lenne, mint amilyennek láttatni akarja magát, akkor az eredetsztorit letudja egy kétperces, vicces flashbackben (kikacsintva a nézőre, hogy ezt már úgyis mindenki unja, úgyhogy ne szarozzunk) és kész.

előzmény: MicaHiro (#34)

2016-02-18 14:10:06 MicaHiro (3) #34

Tovább mennék: szerintem önmagában a szerelmi szál megléte már nem deadpoolos. Én legalábbis egy DP-képregényben sem olvastam ilyet, és nem is hiányzott. Ha durván parodizálnák, csak úgy tetszene, de nem ezt teszik, hanem valamelyest még komolyan is veszik.

előzmény: Olórin (#33)

2016-02-18 14:04:51 Olórin (3) #33

Nem érzékeltem a deadpoolos poénkodást, amikor pl. a kocsmában szörnyű dráma gyötörte, hogy elcsúnyult arcával meg merje-e szólítani a csaját, aki jóképűen látta utoljára.
Mélylélektani dráma nincs, viszont felesleges, középfos, nem kifigurázott tucatdrámázás van.

előzmény: carmine (#32)

2016-02-18 13:51:41 carmine (5) #32

Mielőtt bárkit újabb csalódás érne a drámai és romantikus részek is deadpool-osan vannak megoldva. Senki ne mélylélektani drámát várjon.

előzmény: BonnyJohnny (#31)

2016-02-18 13:43:03 BonnyJohnny (3) #31

Még nem láttam a filmet, de lenne egy észrevételem:
Az eszetlen nagy lazulás mellett is lehet épkézláb főgonosz, mert Magneto és Loki kivételével azt eddig nem sikerült prezentálni.
Lehetne történet. Pláne, hogy úgy hallottam, hogy a film igyekszik felmutatni drámai és romantikus pillanatokat is. Amik egyébként nem lennének kötelezőek, szóval akár ki is hagyható lenne, de, ha már beleírták, megírhatták volna.

előzmény: Leo_Stotch (#30)

2016-02-18 13:37:35 Leo_Stotch (5) #30

Ha Te egy zsák forgácsnál több sztorira számítottál, ennél a filmnél, akkor kevés rutinnal rendelkezel.
Az egész reklámkampány, meg marvel múlt kellett volna, hogy figyelmeztessen, emlékeztessen, ez bizony egy eszetlen nagy lazulás lesz.

előzmény: gomez1000 (#27)

2016-02-18 10:29:45 Ubul (4) #29

legjobb példa az utóbbi időkből a Mad Max ... az se akar több lenni, csak szórakoztatni akar, de azt maximálisan. Hiába 0 a története. Attól még lehet zseniális.

előzmény: Gruden Gergo (#28)

2016-02-18 10:18:30 Gruden Gergo (4) #28

Igen, részben egyet értek veled! DE! Ez a film nem akar több lenni, mint egy szórakoztató "hülyeség", pont mint a képregény. Ha jó filmet akarsz nézni, akkor nézel egy drámát, ami tényleg a történettől és a karakterektől lesz ZS. Az ehhez hasonló filmekhez, nem kell más, csak egy kis rugalmasság, hogy élvezni tudd, pont mint a csupasz pisztoly avagy hasonló paródiák esetében. Azok sem veszik komolyan magukat és nem is akarnak dijakat nyerni. Csak szórakoztatni szeretnének. Én speciel nem számitottam jóra a Deadpool-tól, de meglepetésemre megvett kilóra! :D

előzmény: gomez1000 (#27)

2016-02-18 09:55:43 gomez1000 (3) #27

Mi zseniális? A sztori annyira egyszerű, mint egy zsák forgács. Van az emberünk, aztán mivel nem nagyon van választása mutánst faragnak belőle. És mivel ezt nem szépen tették, ő hálából megkeresi, és kifingatja őket. Ebben semmi zseniális nincs. Kb. olyan, mint a Spawn.
A filmen érződik az olcsósága. Szintetikus szörp por. Műanyag.

2016-02-18 08:24:50 Leo_Stotch (5) #26

Zseniális, a kategóriáján belül..
Mielőtt sajnálkozol, ezt is tedd hozzá.

előzmény: gomez1000 (#25)

2016-02-17 23:13:36 gomez1000 (3) #25

Ultragagyi, röhejes giccsparádé.
Talán egyedül Kolosszus volt jó benne, csakhát nem róla szólt a film.
Sajnálattal látom, hogy sok mai fiatalnak ez a zseniális film...

2016-02-17 22:19:21 Korben (4) #24

Hát ez a film most tényleg megosztja a nézőket. Vki imádja, vki utálja.

2016-02-17 21:35:53 Jason13 (5) #23

A nagyszájú gyilkológép végre megkapta azt, ami jár neki! Egy elképesztően vicces, R-kategóriás agymenést, amely majdhogynem tökéletesen visszaadja az alapképregények stílusát is.
Nem is tudom, mikor vártam annyira szuperhősfilmet, mint most a Deadpool-t. Igaz, szívesen váltok jegyet a nagy MARVEL-alkotásokra is, de egyik se mozgatott meg annyira, mint Wade Wilson kalandja. Ennek az oka az, hogy a legtöbb színes hacukába öltözött világmegmentő a jól bevált recept alapján, családbarát módban birkózik meg a gonosz arcokkal.
Erre itt van a chimichanga-rajongó ex-zsoldos, aki bevetései közben nem csak véres cafatokra kaszabolja le az ellenfeleit, de még csípős beszólásokkal is szolgál.
A végeredményben nem is kellett csalódnom. Igaz, hogy a sztori a jól ismert sablonokra épül, de ezt a készítőknek sikerült lefedniük rengeteg poénnal és az erőszakosabb akciókkal.
De mégis, ami miatt a film kiemelkedik társai közül, az a rengeteg utalás és önreflexív-jelenet. Na, és a 4. fal ledöntéséről még nem is beszéltem.
Meg kell hagyni, nem volt könnyű dolguk a készítőknek, hiszen egyszerre kellett megfelelniük a keményvonalas rajongóknak és az egyszeri nézőknek, de végül összejött nekik a siker.
A cselekmény tempója kellően pörgős, csak úgy sorjáznak a viccesebbnél-viccesebb képsorok, miközben a címszereplő drámája is kellőképpen ki van domborítva. A színészek is hozták a tőlük elvárható szintet, de ez leginkább Ryan Reynolds one-man-show-ja. Én alapból tehetségesnek tartom a fickót, de ebbe a szerepbe aztán tényleg beleadott apait-anyait. Minden egyes megmozdulásán látszik, hogy szívügye volt a produkció és az eredeti karakternek is a nagy rajongója.
A magas korhatár besorolásnak köszönhetően a büdzsé nem ugrott a magasba, mégis, az akciójelenetek kellően dinamikusak és látványosak. Oké, nincs is sok belőlük, de legalább tisztességesen lettek kivitelezve, nem mellesleg a beteg humor is átitatja őket.
Összesítve a dolgokat, én évek óta nem szórakoztam olyan jól szuperhősfilmen, mint most a Deadpool-on. Ez egy igazi vérben tocsogós agymenés, amelynek hátha sikerül kissé felráznia a műfajt.
Részemről jöhet a folytatás!

2016-02-17 18:50:28 goromba (3) #22

Újranézés után levettem gyenge 4-ről 3-ra.
Borzasztó zavaró, hogy vagány módon belesz..unk mindenki szájába, beleértve a film készítőit is, mindjárt indításnak-mert az kemény-, továbbá Reynolds ember saját magának is beszólogat, amivel viszont itt egy szintre hozza magát pl. Jackman-nel, amit azért nem kéne, mivel ez előtt Ryan barátunk tényleg a más miatt sikeressé váltak táborát erősítette(most pedig, véleményem szerint, tulajdonképpen csak megerősítette pozícióját ebben a ligában.
No, persze voltak poénok, amik tetszettek, voltak karakterek is, amik tetszettek(pl. a bonyolult nevű kiscsaj, meg Gina Carano-ra is rá volt passzítva a szerep), szóval nem reménytelen ez, de azért, legközelebb jobbat szeretnék.

2016-02-17 12:29:21 randymarsh (3) #21

Nem vagyok megelégedve a filmmel sajnos. Az előzmények azt sejtették, hogy ez végre egy olyan szuperhős mozi lesz ami nem az átlagfogyasztókhoz fog szólni, nem azoknak akiknek szegényes a filmkultúrájuk és beérik 1-2 fingós poénnal, hanem azoknak akik szeretik az ínyenc falatokat és nem félnek gondolkodni az esetleges pop-kult. utalásokon, kreatív vizuális poénokon, és az önreflexív vicceken. De nem. Ez a film feleannyira sem volt merész mint aminek beállítják. A poénok kb. egyharmada volt okos, egyedi jól megírt(ezek tényleg jók is voltak), a többi pedig tipikus amerikai R-besoroláshoz mért altáji alpáriság. Tehát megint nem mertek merészet lépni. Pedig Deadpool karakterének nem a néző arcába kéne fingania, hanem bele a mainstream filmiparba.

2016-02-16 23:16:12 Rorschach (2) #20

Először is vállalom, hogy megöregedtem, illetve vaskalapos humorsznob vagyok.

Másodszor pedig ez a film szerintem egy igénytelen, olcsó szarkupac, egy Amerikai pite/Adam Sandler-féle testnedv "vígjáték". A költséghatékony megoldásai amúgy nagyon megleptek, a beltereken kívül konkrétan egy autópályán és valami roncstelepen játszódik az egész, hát ezek aztán forgatási helyszínek...
Ennél lényegesebb, hogy pont annyi jó poén akad a filmben, amennyi a nagy számok törvénye alapján az ilyenekbe szorul. A sztori és a főgonosz nagyobb vicc, mint az összes egyéb humorforrás, mégsem fáradtak volna fél pillanatig sem, hogy esetleg kiparodizálják a saját bagatell, standard forgatókönyvüket, érthetetlen.Ugyanakkor a korrektség megköveteli, hogy kiemeljem a Deadpool első feltűnését kifigurázó és a Ferris Buellerre utaló poénokat, ezek nagyon jók voltak.Nem tudom, egyébként, mi a sokkolóbb, a kritikai vagy pénzügyi fogadtatása. Mindennemű sznob megnyilvánulás nélkül betudom a marketingnek az R-rekordot.

A rakéta-start miatt nyilván jön majd hetvenkét folytatás és crossover, de nekem ennyi elég volt, köszönöm. Ez a trógerség nem nekem lett kitalálva.

2016-02-16 16:34:06 Singularity8 (3) #19

Továbbra is fenntartom, hogy ez sokkal-sokkal jobb is lehetett volna, de most OV-n sokkal jobban szórakoztam, bár lehet ez a közönség érdeme is volt, nem csak az eredeti hangé.

előzmény: Singularity8 (#5)

2016-02-16 13:48:42 bambula (4) #18

Hát ez jól esett!Jó volt látni Gina Caranot,még mindig nagyon szexi számomra.És ez a kis megaszónikus kiscsaj is jó volt!
Egyenlőre 4-est adok rá,de lehet hogy egy újranézés után átlendül 5-ösre.
Remélem ezek után majd a Fox mer kockáztatni az X-Menek esetében,és más filmjeiknél is észre veszik,hogy felnőttek is járnak moziba nem csak gyerekek.
Ja,és Fenyő jobb szinkronhangja volt Skrein-nek,mint az aki a Szállító:Ökörségben volt.

2016-02-14 21:33:41 deathcode (5) #17

Azt hiszem moziban még nem kellett ennyire uralkodnom magamon, hogy ne visítsak kurva hangosan a röhögéstől. (Leszámítva a szülővárosomban tiniéveim alatt elkövetett leírhatatlan ortóskodást...)
Jót tett az R besorolás :)
Eredetiben is látni kell még, de megelőlegezem az ötöst.

2016-02-13 17:49:04 bambula (4) #16

Szerintem ez nem semmi. Az előzetes box office szerint a Deadpool 114millió körüli összeget fial a hétvégén az USA-ban. :)

2016-02-13 01:59:29 pietro (2) #15

Fura, hogy se itt, se imdb-n nincs a címkék között a vígjáték/comedy címke. Pedig ez a film fővonala és egyetlen erénye. Amiket az előzetesek is elmondtak, azt a szintet bőven hozta, nem éreztem magam átverve, ami amellett hogy korrekt, a mai filmeket nézve (főleg a képregényeseknél) ritka is. A történet csak alibi, erre felkészülve nem lehet (nagyot) csalódni benne. Szóval ilyen szempontból jó, jól szórakoztam.

Ami negatívum: a főszereplőn és a taxison kívül (az egyetlen szellemes, emlékezetes mellékkarakter) majdhogynem mindenkit bárkire ki lehetne cserélni, de - némi túlzással élve - még a szövegüket is átlehetne írni, akár értelmetlen halandzsára is, akkor is ugyanezt a filmet kapnánk. És ugyanilyen jól szórakoznánk! Még talán Kolosszust emelném ki, mert még ha klisés is volt, meg egyszerű, következetességével némi színt bevitt ő is. De ennyi. Még a főgonosz is vagy a legjobb haver is gyakorlatilag élettelen bábként vagy szellemként lebegett a filmben, teljesen súlytalanok voltak. Másként érzékeltetve, mondjuk Deadpool, mint filmbeli karakter 10/10-es ilyen szemmel (közel hibátlan), a taxis legyen 8-as és kolosszus egy ötös, addig a többi még az egyest sem igazán éri el...

Azt majdnem elfelejtettem, hogy a szinkron mellékkarakterek tekintetében valószínűleg sokat rontott rajtuk, tehát lehet ez is benne van, hogy ilyen gyengének éreztem őket.

Szóval, röviden ez a film egy vicc! De annak jó! :)

2016-02-12 19:40:24 carmine (5) #14

El kell keserítselek, bizony inkább hip-hop szól alatta vagy épp 80 évek zenéje. De nem is feltétlenül illet volna ide a metal zene, mert Deadpool inkább laza nagy dumás, mint dühős vadállat.

előzmény: deathcode (#13)

2016-02-12 17:48:53 deathcode (5) #13

Valaki meséljen a soundtrack-ről. Az első bemutatón majdnem sírtam, hogy csordultig volt ugató rapzenével, így azt hiszem a másodikhoz nem is volt szerencsém. Deadpool-t semmiféle képregényben nem láttam, de szerintem sokkal jobban passzolna hozzá valami metál. Nem mindjárt Marduk-ra vagy Mayhem-re gondoltam, de mondjuk Disturbed vagy akármi.

2016-02-12 09:02:07 Korben (4) #12

Aki látta! A film stílusában hasonlít valamennyire a Kick-Ass c. filmre? (nyilván jelen filmünk véresebb)

2016-02-12 00:15:20 MicaHiro (3) #11

Lehet, pont Deadpool a baj. Mármint imádom meg minden, de a képregényekben is, nekem valahogy mellékkarakterként működött igazán mindig, a "saját" képregényeit nem nagyon szerettem.

Ez a trilógiás felvetés viszont egész tetszik :) Ki tudja, miből mit hoz ki a filmtörténelem :D :D

előzmény: Leo_Stotch (#10)

2016-02-12 00:09:58 Leo_Stotch (5) #10

Ez pont egy Deadpoollal jobb mint a Hangya, vagy a Galaxis :)
Ez is eredet, de kicsit más. Ez is harc a főgonosszal, de kicsit más, mert csak magán akar segíteni, mert azt hiszi, visszakaphatja a régi kinézetét.

A fent említett két film remek ugródeszka ehhez a mozihoz, jó kis "trilógiát" alkotnak a Marvelen belül.

előzmény: MicaHiro (#9)

2016-02-12 00:03:30 MicaHiro (3) #9

A flashback-elgetés nem adott semmi többletet. A humora sem jobb, inkább más mint az átlag, és nyilván embere válogatja, hogy kinek mennyire jön be. Nekem pl. a Galaxis őrzői összességében jobb volt humorban, de még a Hangya is.
És én azt sem érzem, hogy úgy igazán sikerült volna elrugaszkodni a hagyományos (?) Marvel-filmektől. Ez is eredetsztori, ott van benne a már említett szerelmi szál, a végén a harc a főgonosszal, akinek van mellékgonosza akivel küzdhet a mellékkarakter a vége happy end...

előzmény: Leo_Stotch (#8)

2016-02-11 23:57:18 Leo_Stotch (5) #8

Az ide oda flashback-től és a ki-be szólogatásoktól is több, jobb, mint a mostani képregényfilmek nagy része. Ez a mozi nem nagyon lehetett volna jobb.

Plussz pont, lehet súlytalan a főgonosz, de legalább NEM a világot akarja elpusztítani :)

előzmény: MicaHiro (#7)

2016-02-11 23:21:56 MicaHiro (3) #7

Semmiképp sem rossz, de bőven lehetett volna jobb is. Kár volt például erőltetni a szerelmi szálat, meg felesleges volt a közepén elkezdeni, aztán ide-oda flashbackelgetni. A meta poénok java része jó, de néhány azok közül is kiszámítható, a többi poén közül meg főleg. A gonoszok nagyon semmilyenek, ezt kicsit ellenpontozza pár viccesebb mellékkarakter Deadpool támogatói közül.

Azért a folytatást is megnézem majd, különösen ha
Keira Knightley játssza majd Cable-t :D

2016-02-11 22:38:12 Leo_Stotch (5) #6

Ez Marvel kereten belül mestermű!

Olyan vicces és véres mint ígérték. Amilyen őrült az eleje, olyan lett végig, nem gyengül el egy pillanatra sem.
Nincs városrombolás! :)

2016-02-11 20:31:53 Singularity8 (3) #5

Fuh, hát ez eddig csalódás. Az akciójeleneteken néhol meglátszik a költségvetés, a végső tök erőtlen és még a zene is rossz alatta (nem az, ami a trailer alatt is megy), az elsőt (meg úgy az egész film iramát) totál visszahúzza az értelmetlen flashbackes történetvezetés. A szöveg cool, a poénok nagy része működik, kisebb része azért kicsit szájhúzós, és szerintem a szinkron is rossz, igen, még Nagy Ervin sem igazán működik, pedig próbálkozik rendesen. Történetről meg Deadpoolon kívüli karakterekről nem is érdemes szót ejteni.

Jó, ebből most úgy néz ki, hogy egyáltalán nem tetszett, pedig összességében élveztem, DE ez közel sem volt akkora fékevesztett durvulás (még a szöveg se), mint lehetett volna.

Vasárnap megnézem eredeti nyelven is, ami tekintve a film lényegét, sokat javíthat a dolgon, remélem fog is, és lesz belőle egy 4-es.

2016-02-11 18:47:19 carmine (5) #4

Hát nem tudom, hogy idén melyik film fogja ezt felülmúlni nálam szórakoztatásban ezt a filmet. Tökéletes egyensúlyban van a kitűnő ironikus humor és a látványos akció. Sőt a szerelmi szál is stílusos és jól elővezetett, hogy ne legyen csöpögős. Nincs bajom a korábbi Marvel filmek többségével, de ez mindet kenterbe veri, valószínűleg pont azért, mert nem családbarát mozi. Ebből nem hiszem, hogy lesz iskolatáska vagy tolltartó.
Külön pluszpont, hogy az eredetfilmektől eltérően itt nem másfél óra eredet és 20 perc akció volt, hanem már az elejétől vegyítették az akciót és a múltat. Nem állítom, hogy hibátlan a film, de ettől még zseniális és simán bírtam volna még nézni. Rengeteg jó utalás és poén, persze a mocskos és morbid formában, de már nagyon rég kellett egy ilyen superhero film.
A szinkront se éreztem vészesen rossznak és szerencsére a fordításba sem erőltettek bele igazán magyaros poénokat.
Szóval veszettel mocskos és kegyetlenül szórakoztató film, ami simán kultfilm lehet.

2016-02-09 12:41:08 Tenebra (3) #3

Ez határozottan szórakoztató volt. Elsősorban azért, mert totálisan nem veszi komolyan magát, és odaver a szuperhős-kliséknek. Igaz, sokszor úgy vicces, mint ahogy az általam nem kedvelt Bosszúállók, de sokszor meg úgy, hogy tényleg vicces, és nem kell túlzottan erőlködnie.

Deadpool tökös, cool, badass antihős, Ryan Reynolds meg nem győzi az önfricskát. Meghallgattam volna azért a saját hangján is... Jóllehet, a szinkronhangja, Nagy Ervin egész jó munkát végzett - a többi szinkronhang viszont csak ront az élményen, szokás szerint. (Nagy Ervin is túljátssza a szerepét persze, de ide ez kellett.)

A poénokat két kategóriába sorolnám tehát: az egyik kifejezetten a képregényhez hű, azaz kulturális utalásokra, filmekre, a "negyedik fal" áttörésére alapozza a humort. Ez szerintem nagyon jól működik, bár ilyet is láttunk már. De szórakoztató volt.

A másik kategória tagjai viszont a szokásos formát hozzák. Azaz a nagyon lazulós, önironikus szöveg dől minden másodpercben a főhősből és a filmből, még a stáblista alatt is. Érezzük, hogy nagyon akar szórakoztatni a film, és... De a baj az, hogy ez az erőlőködés, főleg a szinkron miatt olyan, mint - hogy stílusos legyek - a hagymás bab utáni felpüffedt bélből előtörő... Nem folytatom. :D (Ezt a "poént" elsütik párszor a filmben egyébként. ) Avagy a humor itt a Bosszúállók-féle zsibbasztó humorizálás és a kortárs vígjátékok altesti disznóvicceiből áll össze. Nem annyira bírtam ezt a részét.

Amit viszont bírtam, hogy a film szókimondó és mer groteszk is lenni. Azaz Deadpool nevéhez híven nem kímél senkit, igazi antihős, aki felkeni a rosszarcokat a szélvédőre. Vagy befejelteti velük azt. SZó szerint: a Deadpool véres és mocskos szájú. Alapjáraton ez sem erény, de abból a szempontból igen, hogy ez egy szuperhősfilm, és hát a mai darabok nagy része már elég unalmas. Igaz, már az önirónia is kezd unalmas lenni, hiszen a 2010-es évek eleje óta próbálkoznak ezzel. De a Deadpool szerencsére a féktelenségével és a paródiáival ki tud emelkedni ebből a tömegből.

Ryan Reynoldson kívül amúgy nem sok vizet zavart senki, ez egy tipikus "one-man show". A főgonosz kifejezetten jellegtelen volt szerintem. A sztori is csak szódával megy el. Tényleg a paródia adja ennek a filmnek minden erényét.

Ja, és a harcok: szerencsére nem vitték túlzásba, két nagyobb összecsapás van. Ám sajnos az első az igazi csak, amit már a trailerben is lelőttek. Pont a végső összecsapás szerintem erőtlen, és nem sikerült a paródiával sem feldobni ezt a részt. Néhány momentumot leszámítva. Bár altesti poén volt ez is, illetve kicsit fura volt Kolosszustól, hogy átváltozott hirtelen "Deadpoollá", de kifejeztten tetszett, mikor a böhöm nagy csajnak szólt, hogy kibuggyant a melle, rakja vissza... :D :D :D

Egyébként sokkal ütősebb lenne ez az egész, ha rajzfilmként csinálták volna meg, mert az egész olyan, mint egy Looney Tunes vagy Chuck Jones / Tex Avery-féle őrület.

2016-02-06 11:50:12 bambula (4) #2

Legalább a Sugár moziban volt annyi merészség,hogy bepróbálkozik egy Deadpool éjféli vetítéssel.És úgy látom,hogy jól járnak vele:

http://sugarmozi.hu/sessions/deadpool/5523/reserve.html

2016-02-06 10:22:53 MicaHiro (3) #1

Ha fele annyi kreativitás lesz a filmben, mint a marketingkampányában, már jó.
http://imgur.com/a/ZD3GM