Pay the Ghost (2015) ☆ 👁

A sötétség kapui

(Uli Edel)

amerikai dráma, horror, krimi, thriller

2,1
★★☆☆☆
48 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-11-26 20:12:55 GothMan (2) #7

Egy-két jelenet menti meg a nézhetetlentől ezt a nagyon rossz filmet. Nick Cage képes volt alulmúlni önmagát, ami azért nem lehetett kis teljesítmény.
3/10

2016-06-09 21:48:35 Hinori (1) #6

Jó történet, rossz kivitelezésben.. Kár érte.

2016-02-25 17:00:25 Jason13 (2) #5

Az egykor még minőségi filmekben szerepeket vállaló Nicolas Cage ma már leginkább igénytelen tucat-produkciókban fordul meg. Ha úgy vesszük, még mindig jól megy neki a szekér, hiszen évente több alkotásban tűnik fel, mégis, neve már közel sem jelent egyet az igényes szórakoztatással. Emiatt félve ültem le új horrorfilmje elé, hiszen nem sok kedvem volt alámerülni egy sokad rangú celluloidhulladékban.
De egy kis kutakodás után egész kellemes meglepetés ért. Az alkotás a legnagyobb filmes adatbázisban 5 pont felett áll, így azt gondoltam, hátha nem lesz ez olyan szörnyű élményben részem. Tévedtem...
A történet meglehetősen egyszerű. Cage barátunk Halloween idején elviszi gyerkőcét egy utcabálra. Sajnálatos módon a poronty nyom nélkül eltűnik, emiatt hősünk házassága is véget ér feleségével. A tragédia után egy évvel Nic még mindig nyomoz fia után és ahogy közeledik Halloween, egyre több információra bukkan. Ezek viszont azt sejtetik, hogy túlvilági erők ragadták el a gyermeket.
Be kell valljam, az én boldogságomhoz elég lett volna ez a sztori is. Szimplán csak érdekesen és stílusosan kellett volna tálalni és akkor ha nem is egy rendkívül eredeti, de legalább működőképes mozit kaptunk volna. Azonban a készítők nem álltak a helyzet magaslatán, így a végeredmény meglehetősen lapos lett.
A játékidő első felében leginkább a drámán és a kétségbeesett nyomozáson van a hangsúly, de ezek igencsak álmosítóan lettek bemutatva. A cselekmény alig akar előrelendülni, a jelenetek is sokszor ön-ismétlőek és feszült képsorokból se kapunk sokat (az igazat megvallva, egy sincs). Mégis, én ezt nevezném a film jobban sikerült részének.
Mert ahogy felütik a fejüket a horror elemek, úgy zuhan egyre mélyebbre a minőség is. Kezdjük azzal, hogy a trükkök csapnivalóak. Az ijesztgetések a jól bejáratott sablonokra épülnek és arra sem képesek, hogy a már unalomtól elszundított nézőt felrázzák álmából. Akad néhány véresebb jelenet is, de ezek még a gyengébb idegzetűeket sem rázhatják meg.
A kegyelemdöfést a befejezés adja meg, ahol teljes valójában megpillanthatjuk azt a túlvilági teremtést, ami elragadta Cage gyermekét. Mit ne mondjak, vicc az egész. Némi közjáték után jön a szokásos giccses befejezés, aztán stáblista.
Összegezzünk. Meglehetősen gyenge produkció ez, amelyben igazából semmi sem működik. A misztikus szál hamar unalomba fullad, az ijesztőnek szánt képsorok leginkább szánalmasak és a színészi játékok sincsenek a helyzet magaslatán. Bár, azt meg kell hagyni, Cage most nem csinál komplett hülyét magából, de ez azért kevés az üdvösséghez.

2016-02-17 13:23:20 tomside (2) #4

:P Még azt nézni is jobb volt, mint a többi képet. :)

előzmény: BonnyJohnny (#3)

2016-02-08 16:47:40 BonnyJohnny (2) #3

Nekem, így animálva, az pont az olcsó fogásokat gazdagítja. :P

előzmény: tomside (#2)

2016-02-08 11:53:08 tomside (2) #2

Szánalmas véget ér ez az egyébként is csak közepesen induló csoda. Ha megengedi az olvasó, hogy lajstromba szedjem az erényeit, akkor rámutatok: van a filmben egy szép keselyű. (Nem, azt hiszem, nem hagytam ki semmit.)

2016-01-11 20:23:18 BonnyJohnny (2) #1

Nic Cage mindannyiunk örömére megérkezett a szellemfilmekbe... már várom mikor harcol zombikkal (vámpírszerelme már volt).
Amúgy egész hangulatosan kezdődik. Az elején még hármasra állt, aztán ahogy erősödött a misztikus szál, úgy lett egyre olcsóbb a film. A végére már egyes színvonal lett. De az eleje miatt marad a kegyelemkettes.