Point Break (2015) ☆ 👁

Holtpont

(Ericson Core)

amerikai-kínai-német akciófilm, krimi, thriller

2,3
★★☆☆☆
92 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-11-14 23:57:45 VVega (2) #12

A film teljesen komolyan gondolja a legkínosabb általános iskolás szintű filozofálgatásait és mindezt nyakon öntik valami spirituális maszlaggal, a banda tagjai pedig igazából nem is bűnözők, csak adrenalinvadászok. A színészek borzasztóak, semmi sem működik, kivéve az extrémsportos jeleneteket, de azok annyira jók, hogy jár a kettes nekik és a filmnek is.

2018-10-08 01:20:48 SoZi (1) #11

A csávó neve még csak nem is Utah, vágod? Az csak a YouTube-os nick-je baszki. Sírok. De azért ő is lő a levegőbe ordítva. Ugyanabból a beállításból ugyanúgy vágva. Csak nagyon erőltetett helyzetben. De hát ő nem is Keanu, csak egy YouTuber.

Azt hittem legalább minimálisan elleszek vele, de már az első mondat is szegényes írói munkáról árulkodik. Ott kellett volna kikapcsolni.
Ó és az a color grading a legrosszabb valaha! Minden árnyék, borosta, szika türkiz zöld, borzasztó. Így kell elqurni gyönyörű természeti képeket.

Olyan ez a film, mint amikor ikszlábú Pistike lemegy a térre focizni, és mindkinek arcoskodik, hogy most aztán megjött Ronaldo. Miközben ha mondjuk breakelni ment volna, mindenki kedvelné, mert tökjól pörög a hátán :D

2017-01-02 20:33:03 hedike (4) #10

Hogy legyen egy pozitív hozzászólás is.. :)
szerintem nem volt rossz. sőt. - az eredetit nem láttam, hozzáteszem.
Tetszett az idea, ami a történet mögött áll, de annál jobban már csak a gyönyörű helyszínek, az extrém sportok bemutatása, kiemelése. Véleményem szerint ez egy jó kombinációja volt a dolgoknak...
Nem volt tömegmészárlás minden 5.percben, nem az a típusú akciófilm. sőt, thrillernek sem mondanám.
Kliséhelyzetek, -párbeszédek is voltak, persze... de melyik filmben nem?! na és melyik az amelyiknek totál egyedi a forgatókönyve..?

2016-07-06 22:02:21 noresz02 (3) #9

Sajnálom a filmre szánt sok pénzt, mert a bugyuta spirituális történet, a harmatgyenge színészek és rendezés elrontották a lélegzetállító extrém jeleneteket. Tényleg éreztem a filmben a potenciált, de egyszerűen nem volt meg az összekötő kapocs két agydurrantó akciójelenet között. Még akár egy becsületes remake is lehetett volna belőle, ha kap egy tisztességes forgatókönyvet és normális színészeket. Kár érte.

2016-06-30 04:21:04 budaik (2) #8

Mik ezek a filozofálgatások??? Ennyire egyszerűen 30-40 éves férfiakat nem is tudom mikor láttam fogalmazni, főleg, hogy ez egy komolynak gondolt film ...

2016-05-10 16:39:21 BonnyJohnny (1) #7

Egyébként, ha ugyanezt egy feel good sportfilmnek csinálják meg, három jeggyel jobbat kapott volna tőlem. :P

előzmény: schankox (#6)

2016-05-10 15:47:23 schankox (2) #6

Ez kérem nem akciófilm meg krimi! Inkább egy természetfilm és egy sportfilm szerelemgyereke, amihez kitaláltak egy igen bugyuta sztorit, csak azért, hogy minden extrém sportból be lehessen mutatni pár snittet. Ezek a jelenetek valóban egész jók és a tájra sem nagyon lehet panasz. De ugye ha thrillert akar nézni az ember, akkor nem egészen erre számít, mikor beül a moziba.
25%

2016-04-27 01:05:51 qanic (3) #5

Igaz, hogy nem szól semmiről viszont értelmet ad a 3D-nek. Szép tájakat láthat az ember. Én simán végig tudtam nézni. Ha nem remake-ként próbálták volna eladni, hanem természetfilmként, akkor többre mentek volna vele.

2016-04-13 22:41:07 Leo_Stotch (?) #4

Ha valami úgy kell, Mint egy falat kenyér.... Akkor az tényleg kell!
De amit a filmről írtál, arra inkább helytálló, hogy Kellett mint kígyónak a bokavédő. :)

előzmény: Jason13 (#3)

2016-04-13 22:01:19 Jason13 (2) #3

Ez úgy kellett, mint egy falat kenyér!
Az eredeti mozi még mai szemmel nézve is teljes mértékben megállja a helyét, köszönhetően a földhözragadt akciójeleneteknek, az egyszerű, de működőképes sztorinak és a karizmatikus színészeknek. Sőt, ha úgy vesszük, Bigelow alkotása már egyszer feldolgozásra került, mégpedig Halálos iramban címmel, ahol az alapsztorin kívül csak az változott, hogy a szörfdeszkákat lecserélték a készítők kocsikra.
Sebaj, itt a várva várt remake, ami annak rendje és módja szerint el is hasalt, mind pénzügyi, mind kritikai szempontból.
A sztori magját jelen esetünkben is a bűnbandába való beépülés szolgáltatja, csak itt nem egyszerű szörfösök a gazfickók, hanem extrém sportokat űző fenegyerekek. Emellett az is "újítás", hogy ők nem szimpla rablók, hanem egyfajta modern Robin Hood-ok, akik akcióik mellett saját határaikat is feszegetik egy 8 mutatványból álló séma segítségével. Így a kreatív alkotók próbáltak egyfajta spirituális hátteret adni a dolgoknak, de ez nem igazán jött össze nekik.
Köszönhetően annak, hogy ez a történet ma már aztán tényleg a lerágott csont kategóriába tartozik. De erre rátesz még egy lapáttal az unalmas sablonokra építő forgatókönyv, a súlytalan konfliktushelyzetek és a jellegtelen szereplők.
Egyedül az akciókra nem lehet panasz. Vagyis inkább a hajmeresztő mutatványokra, mert tényleges tűzpárbajokra és bunyókra összesen ha kétszer sor kerül a játékidő során. Oké, az extrém képsorok minimális CGI segítségével lettek leforgatva, de annyira túl vannak tolva, hogy nekem már 10 perc után az az érzésem támadt, hogy egy majd két órásra nyújtott youtube videót nézek merész bázisugrókról és motorosokról.
Gondolom a magas költségvetés is azért volt, hogy a mutatványok minél életszagúbbak legyenek és ezzel nincs is baj. De itt egy izgalmas akciófilm leporolásáról van szó, ehhez pedig kevésnek bizonyultak a lélegzetelállító felvételek. Esetleg ha tisztességes forgatókönyv állt volna a stáb rendelkezésére, akkor összejöhetett volna egy szórakoztató darab.
Viszont az új Holtpont egy rendkívül sablonos, túlnyújtott és ezért meglehetősen unalmas agyatlanság, ahol a látvány és Teresa Palmer kellemes megjelenése emelt valamelyest a színvonalon.
Erre kár volt 100 milliót áldozni, gondolom azóta már a producerek is fogják a fejüket.

2016-01-10 18:19:22 BonnyJohnny (1) #2

Ez a fim egy vicc. Már nem csak a tartalma, hanem már eleve a létezése is, nem beszélve a bevételéről. És az, hogy nem viccnek szánták, csak még viccesebbé teszi.

2015-12-30 19:16:57 dorothygale (?) #1

Vannak filmek amiknek nem értem miért készítenek remak-et... ez is teljesen felesleges... az eredeti, Reevs-el és Swayze-val úgy jó, és tökéletes ahogyan van, felülmúlni úgysem tudják. Lehetetlen vállalkozás...csak gagyi lehet....