Daddy's Home (2015) ☆ 👁

Megjött apuci!

(Sean Anders)

amerikai vígjáték

2,8
★★★☆☆
265 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-07-15 22:10:20 kajaktej (1) #6

Vállalható? Bájos vígjáték?? Családbarát, kellemes délutáni családi film?!?

Úristen, biztos, hogy ugyanazt néztük?

Nézzük már meg, hogy miről is szól ez!

A főszereplő egy pipogya, férfiatlan, de a maga módján kedves nevelőapa, akinek a filmben egyre nagyobb és undorítóbb megaláztatásokon kell keresztülmennie, mert megjelenik a színen az "ex", aki el akarja venni tőle a családját. A családja meg ahelyett, hogy kiállna mellette, beszáll Will Ferrell alázásába.

Értem én, hogy vígjáték, meg hogy el vannak túlozva a dolgok, de könyörgöm! Ez egy olyan torz család, ahol az anyának csak arra kell a férj, hogy legyen ki fuvarozza a gyerekeket. Azokat az elkényeztetett kis piócákat, akikben semmi emberi érzés nincs, akik már-már kívánják a nevelőapjuk halálát, és pacsiznak ha leáll a szívverése, mert az olyan jó játék. Ebben az abszurdban a "szerető" feleség a férj potenciaproblémáit az exe meg mindenféle random suttyók előtt tárgyalja ki, és ezen nekem nevetnem kéne. Külön gratulálok az íróknak, amiért a gyerekeknek már idejében kimossák az agyát azzal, hogy a szexben a méret a lényeg, meg hogy az impotencián röhögni kell. Egyáltalán, mit keres egy PG-13-as besorolású, vagy egyáltalán bármilyen családi filmben a heregolyó szó?!

De a legszánalmasabb az, ahogy a film a végén feloldja a fő konfliktust. Nem oldja fel. Főhősünk úgy kapja vissza a családját, hogy az ex megunja, hogy a kocsival terelőbóják közt kell haladni. És amikor így beköszöntene a Hatalmas Családi Tragédia, mert az elkényeztetett kislánynak nem lesz ott az apja a bálon, mert van egy halvány esély rá, hogy hősünknek végre megszólaljon az önérzete és azt mondja, hogy nem, ha eddig nem kellett, akkor erre sem fog beugrani, még hagyja, hogy az ex ingyenélő suttyó haverja még leszólja, hogy ő nem Igazi Apa. A forgatókönyvírók meg gondolom érezték, hogy ez azért nem az igazi,
valamivel meg kell happy endesíteni ezt a kafkai rémálmot, és így a film végére még beleírtak egy műbalhét, amivel a rosszfiú Wahlbergből jófiút csinálhattak, hisz egy táncjelenet úgyis mindent megszépít.


És mi a történet tanulsága? Hogy röhögjünk egy szánalmas, pipogya emberen? Hogy egy igazi apának a családja meg a társadalom összes megaláztatását tűrnie kell? Vagy hogy izomagyú sportkocsis hülyegyerekeknek áll a világ?

Ez nekem abszolút nem volt bájos, inkább irtó kínos. A családi filmnek meg szerintem pont az ellentéte. Ez családellenes film.

Aki kedves családi filmet szeretne nézni, százszor inkább nézze a We Bought a Zoo vagy a Hunt for the Wilderpeople c. filmeket, mint ezt a szemetet.

ui.: látom, készül a folytatása... gratulálok, Hollywood.

2016-03-30 13:25:00 VVega (3) #5

Kellemesen oké/elmegy, délutáni családi vígjáték. Aki ilyesmit keres, nézze meg bátran.

2016-01-22 07:43:15 Killjoy (3) #4

Teljes mértékben. Egyetlen kakis utalás van az elején egy rajzzal kapcsolatban. De amúgy maximálisan családbarátnak mondanám.

előzmény: Ubul (#3)

2016-01-22 07:11:13 Ubul (1) #3

pisi/kaki poén mentes?

előzmény: JohnnyJohnny (#2)

2016-01-21 23:38:53 JohnnyJohnny (3) #2

Meglepetés volt, bár a rendező miatt sejthettem volna, hogy valami vállalhatóbb darab lesz. Egyszer bőven nézhető, aki szereti a bugyuta, de mégis bájos vígjátékokat, annak kifejezetten ajánlom.

2016-01-17 20:51:58 Killjoy (3) #1

Nem volt egy nagy szám, de egészen jól szórakoztam rajta, ami az utóbbi évek Will Ferrell filmjeiről nálam nem volt elmondható. Nem kell nagy dolgokat várni tőle, de egy délutáni, vigyorgós filmnézéshez teljesen megfelelő darab néhány olyan poénnal, amin azért dőltünk.