Spotlight (2015) ☆ 👁

Spotlight - Egy nyomozás részletei

(Tom McCarthy (XXII))

amerikai dráma, krimi, történelmi film

4,0
★★★★☆
683 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Michael Rezendes: "Olyanok, mint a jó németek..."

Mitchell Garabedian: "Ügyeljen a tényekre!"

Ben Bradlee Jr.: „Karcsúnak tűnik. Valami más?”

Sacha Pfeiffer: Több férfivel beszéltem, akik gyerekként ismerték a haverhilli Keresztelő Szent János templomból. Azt mondták, hogy molesztálta őket. Ez igaz?
Paquin atya: Persze, bolondoztam velük. De sosem éreztem kielégültséget.

Robby Robinson: Van két sztorink. Egy az elfajzott papságról. És egy olyan ügyvédekről, akik a gyermekmolesztálásból háztáji ipart csináltak.

Richard Sipe (pszichoterapeuta): Becslésem szerint 6%-uk folytat kiskorúakkal viszonyt.
Mike Rezendes: Kiknek a 6%-a?
Richard Sipe: Az összes pap 6%-a.

Pszichoterapeuta: Ha igazán meg akarják érteni ezt a válságot, akkor a cölibátussal kell kezdeniük. Ez volt az első lényeges felfedezésem. Mindössze a klérus 50%-a él cölibátusban. Na most, a legtöbbjük felnőttekkel folytat viszonyt. De attól még tény, hogy ez titkolózáshoz vezet, ami megtűri, sőt védelmezi a pedofilokat.

Mitchell Garabedian: Jegyezze meg a szavaimat, Mr. Rezendes! Ha az egész falu kell ahhoz, hogy egy gyerek felnőjön, ahhoz is az egész falu kell, hogy megerőszakolhassák

Phil Saviano: 11 éves voltam, és David Holly atya áldozata lettem. Westerben. Nem én áldoztam, hanem én lettem az áldozat.

Mike Rezendes: Ha lehozzuk a sztorit, mindenki tudni fog róla.
Mitchell Garabedian: Az egyház évszázadokban gondolkozik, Mr. Rezendes. Azt hiszi, az újságja képes ezzel szembeszállni?

Michael Rezendes: "Az intézményre kell összpontosítanunk, nem az egyes papokra. Gyakorlat és elvek... Mutassák be, hogy az egyház úgy befolyásolja a rendszert, hogy ezeknek a fickóknak ne kelljen bíróság elé állniuk! Mutassák be, hogy ezeket a papokat helyezik vissza időről-időre az egyházközségekbe. Mutassák be, hogy ez rendszeres. Hogy fölülről irányítják... A rendszer után nyomozunk."