Georgy Girl (1966) ☆ 👁

A Georgy lány

(Silvio Narizzano)

angol dráma, szerelmi történet, vígjáték

?,?
 
6 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-07-17 18:16:18 JcWh (5) #1

De jó kis brit kultfilm volt ez, vígjáték létére olyan merész tartalommal és fordulatokkal tarkítva, ami még mai szemmel is meghökkentőnek számít. Többek között az abortusz, a nevelőszülőség, a házasság, a külső-belső emberi értékek és a nagy korkülönbség témakörét vegyítette elég bátran a film, anélkül, hogy bármelyikben is egyértelműen állást foglalt volna.
Lynn Redgrave (Vanessa Redgrave húga) iszonyat bájos volt a főszerepben, mint a csetlő-botló, pufi és önbizalom-hiányos Georgy. Vele szemben a gyönyörű, de elég rosszindulatú, amolyan 60-as évekbeli cicababa szerepében Charlotte Rampling és a külsőre szintén attraktív, de infantilis fiú szerepében Alan Bates is nagyon jók voltak. Redgrave mellett James Mason is Oscar-jelölést kapott alakításáért, aki a kissé perverz, középkorú angol úriember szerepében nagyon vicces és szerethető volt. Aki a 60-as évekbeli hollywoodi filmekből indul ki, az nagyon meg fog lepődni ezen a filmen. Gyakorlatilag minden pontjában megsértette volna a Hays-kódexet, nem is említve a film "botrányos" lezárását.
Egyáltalán nem klisékre épülő vígjáték, tartalmas mondanivalóval, háttérben a 60-as évek Londonja nagyon feelinges zenei alappal. A főcímdal pedig nálam instant kedvenccé vált az első refrén után. Bárcsak ma is születnének ilyen szórakoztató, de egyúttal tartalmas és elgondolkodtató filmek, amik kifejezetten a tini/fiatal felnőtt korosztálynak szólnak.