Egynyári kaland (2015) ☆ 👁

(Dyga Zsombor)

magyar dráma, minisorozat, szerelmi történet, vígjáték

3,5
★★★☆☆
69 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-07-18 10:42:37 ChrisAdam (4) #6

Hát ez így van, annak idején minisorozatnak indult, felkerült az adatbázisba, gondolom valaki felvette a második évadot... igen, egyébként egyetértek, felkerülhetne a Bron/Broen végre, talán még többen néznék meg, haha. :) De amúgy ez örök probléma lesz, sose lesz megoldva, sajnos ezek a sorozatok, amik minisorozatként indultak - Black Mirror -, mindig fekete bárányok lesznek az adatbázisban. Talán egyszer lesz erre megoldás, csak mert egyre-egyre több ilyen lesz és túl nagy lesz a kavarc. (Tulajdonképpen manapság majdnem minden minisorozatot folytatnak, hacsak nem egy fix történetet dolgoznak fel. Ma a biznisz a tévében van, ha egy minisorozat jól megy, akkor persze, hogy folytatják.)

2017-07-18 10:18:15 Umberto (3) #5

Elnézést, én voltam az, aki annak idején kardoskodtam amellett, hogy kerüljön fel az oldalra az Egynyári kaland, mert akkor még úgy volt, hogy nem lesz folytatása (konkrétan az egyik főszereplő adta ezt az információt nekem). A producerek persze mindig jobban tudják.

2017-07-18 08:28:48 BonnyJohnny (?) #4

De itt külön ki van téve a második évad is, és gondolom a harmadik is ki lesz. Ha így van, akkor az összefüggő történetet kiadó évados sorozatok szerepelhetnének: True Detective, Bron/Broen, Stranger Things, Daredevil, stb...

előzmény: Mizi (#3)

2017-07-18 07:47:05 Mizi (?) #3

Úgy tudom ez is csak minisorozatnak indult, később döntöttek úgy, hogy folytatják. A Downtown Abby mellett elfér.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2017-07-18 06:43:58 BonnyJohnny (?) #2

Amúgy ez nem minisorozat, hanem sorozat (aminek készül a második, és tervezik a harmadik évadát). Ha az epizód szám miatt került fel, akkor a Sherlock, ha az összefüggő évad, akkor a True Detective, Bron/Broen is itt lehetne. Előbbi évadai még össze sem függnek, úgyhogy évadai lehetnének minisorozatként kezelve. Az Egynyári kaland esetében nincs így.

2017-07-18 01:48:46 ChrisAdam (4) #1

Szerintem baromira helyén van a sorozat. Akaratlanul is a hetvenes évek ifjúsági sorozatai, filmjei jutottak eszembe. Ugyanaz a séma tulajdonképpen, csak egy heves modernizáláson ment keresztül a sorozat, ami természetesen kell is neki.
Az egész úgy kezdődött, hogy jöttünk vissza a hideg Németországba, magunk mögött hagyva a kéthetes magyar vakációt, ami történetesen az otthont jelenti, a Balaton partján. Mondom nem lehet rossz a hosszú autóút alatt letolni pár részt, hogy legalább ezen keresztül kicsit tartson tovább a nyár.
És sikerült, baromira magában hordozza a modern Balaton ízét, persze a jó öreg régi hangulat nem itt lesz, ez a ma ifjúságának készült, akinek csak Füred, Siófok meg Keszthely létezik - meg Zamárdi, persze. Szóval egy szó mint száz, azért tetszett igazán ez a hat részecske, mert az akar lenni és odáig nyújtózkodik, ami és ameddig tud. Nem esik át a ló túlsó oldalára, ahol ifjúsági bonyodalmakba beleszövődik Ötvös Csöpi és a szovjet menekültszállásról szökött afgán terroristacsoport, hanem marad az egyszerű, de kellemes történet, apró kis bonyodalmakkal. Aki ma tini, vagy éppen csak elmúlt tini, az értékelni és átélni fogja. Nem akar komolykodni se, drámázni és habár van, amikor kilóg a lóláb, de összességében azt tudom mondani, hogy életszerű helyzetek alakultak ki - nem szappanoperáztak, viszálykodtak, vér sem fojt, nem esett bele abba a hibába a sorozat, hogy hatásvadász módon próbálja bevonzani a nézőt.

Egyszóval tetszett, kellemes kis hangulatbomba, ami legtöbbször megmosolyogtató, a színészek lubickolnak, bár Döbrösi Laurát most már megnézném végre egy olyan szerepben, ahol egy határozott nőt alakít. Vecsei Miki meg a sorozat fénypontja, amúgy is remek a srác, de itt viszi a prímet - habár persze nagy performansz nem volt elvárt a szereptől. De látszik, hogy kisujjból kirázza, aki pedig látta máshol - színházban -, tudja, hogy milyen jó színész.
Ajánlom, de csak annak, aki tényleg helyén tudja kezelni, nem keresi benne a sorozattörténelem mélységét és hosszát, sem pedig a mély gondolatok tárházát és nincs leragadva annál a gondolatnál, hogy a világ 1995-ben megállt és nincs tovább.

70%