The Way We Were (1973) ☆ 👁

Ilyenek voltunk

(Sydney Pollack)

amerikai dráma, szerelmi történet

3,8
★★★★☆
146 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-07-02 05:56:38 marcilu (4) #8

Wow, nem gondoltam volna, hogy pont ehhez a filmhez fogok kommentelni, végképp nem, hogy a szerelmi szál értelmezése miatt. Számomra egészen nyilvánvaló volt, hogy a párkapcsolat elbaltázásához nem egy ember kellett (ahogy az életben sem), hanem kettő. Sőt, nem is mondanám elbaltázásnak. Egyszerűen csak a két fél élethez való hozzáállása nem illett össze, és ahogy ők felismerték, nem várható egyiküktől sem, hogy feladja önmagát a másikért. Katie feladta New Yorkot, időnként próbálta befogni a száját, eljárt a számára gyűlöletes társaságba, de többet már nem tudott adni. Hubbell talán már a kezdet kezdetén látta, hogy az alapok összeegyeztethetetlenek, próbált is távol maradni, próbált is szakítani, de az érzelmek túl erősnek bizonyultak. Nem tekintek a történetre tragédiaként, szerintem ez egy szép szerelmi történet, ami bár nem jelent egész életre szóló mesekönyvi boldogságot, de épp ezért reális.
A többi része, a politikai háttér, a történelmi közeg szerintem nehezebben értelmezhető az Egyesült Államokon kívülről, és akár az ottaniaknak is ennyi évtized távlatából.

2018-03-29 16:59:06 Emm (?) #7

Nagyon jó film, de...
Remek példázata annak, hogyan NE viselkedjen egy nő egy kapcsolatban (legyen az bármiféle is). Soha.
Nem két szerelmes története, ez csak egy szerelmes nőé.

2017-05-16 13:39:08 Sziez (5) #6

Remek film arról, hogy miközben valaki egy jobb világért, és az emberiség javáért küzd, gond nélkül tönkreteszi a körülötte lévők, és a saját maga boldogságát. Mindenki fontos számára, csak azok nem, akik a legközelebb állnak hozzá. Így aztán szerencsétlenné teszi a férfit, aki szereti őt, a gyermekét, aki az apja nélkül nő fel, és a következő férjét is, hiszen nem azt az embert szereti. De azért erkölcsileg mások felett állónak tartja magát, aki mindenkinek megmondja a tutit. És mennyi ilyen ember van!

Barbra Streisand teljes átlényegüléssel alakítja a vakhitű, korlátolt, de szerelmes nőt, aki, legyen szó politikáról, mozgalomról vagy szerelemről, mindent csak egész szívvel tud csinálni. Redford pedig tökéletesen hozza a vonzó külsejével tisztában levő, de azt a helyén kezelő, intelligens szépfiút. Olyan lenyűgözően játszanak együtt, olyan összhangban, mintha az egész film kettejük tánca lenne. Két elképesztően tehetséges színész mély és elgondolkodtató melodrámává tesz egy amúgy banális love story-t. Nálam csillagos ötös!

2016-06-02 23:59:56 szabóer (3) #5

a musical-t kicsit erős műfajmegjelölésnek érzem

2011-01-11 18:10:11 csabaga (4) #4

A szememben Barbra Streisan ettől a filmtől kezdve számít színésznőnek.Itt valószínűleg végre "keményen fogták",nem engedték neki a modoroskodást,és jót tesz a filmnek,hogy a főcímet leszámítva nem énekel benne.

2009-10-07 21:31:07 Raul (2) #3

meglehetősen büntető jellegű film, de az utolsó fél órában végre történik is valami, ez megmenti az egyestől...

2009-03-28 20:13:44 kepi (4) #2

Tényleg szép film , kicsit lassú...

2006-07-02 20:40:04 operett (5) #1

Kicsit nehéz megértenem hogy lehetséges, h eddig csak ketten szavaztunk. Ez az egyik legjobb film, amit Hollywood ki bírt termelni magából, egész rendkívüli színészi teljesítméényekkel, s ami nem utolsó, mondanivalóval. Jó, hogy ma talán nem sokakat érdekel téma, de ez akkor is csúcsteljesítmény.