nem egy vidám gyerektörténet, az tuti. viszont a mondanivalója szép. és nagyon szép a látványvilág is, valószerű. nekem ez a törtnet azt adta, amit vártam.
azt, hogy ki a célkorosztály, nehéz lenne megállapítani-- írom ezt reagálva az előző hozzászólásokhoz. mondjuk talán, hogy azok a tizenévesek, akik szeretik a mese-szerű történeteket - de már van fogalmuk az élet rendjéről; valamint azok a fiatalok/gyerek lelkű felnőttek, akik szeretik az animációs filmeket. "Y generáció"..? :)
A családi film kategória számomra azt jelenti, hogy a család minden tagjának szól a film. Ne azért legyen ott a szülő, hogy a túl izgalmas részeknél legyen kihez bújnia a gyereknek, és ez a film inkább ez a kategória. Nagyon elszomorít, hogy az amerikai filmipar nem képes valódi gyerekfilmet készíteni.
Mi van ha a felnőtt esetleg unatkozik? Na és! Tessék rendes forgatókönyvet írni, vagy élvezhető esetleg valóban vicces karaktereket kitalálni, az sem a gyereknek nem ijesztő, sem a felnőttnek nem lesz unalmas.. Persze hiába fanyalgom. Ez nem fog változni. Őszintén sajnálom azokat a gyerekeket akik csak ezen nőnek fel.
És amit még nem értek: minek ez a folytonos utalás nagy filmekre (itt pl. a Farkasokkal táncoló egy jelenetét sikerült bekeverni.) Nincs bajom a rejtett kevéssé szájbarágós utalásokkal, sőt, de az utóbbi 5-10 évben készült animációkban már el sem rejtik őket, egyszerűen csak beteszik a jelenetet a figurák közé. A gyerekek nyilván nem értik/veszik észre a felnőttek pedig nem fogják jobban élvezni és talán nem is várják el az összes disney-pixar-dreamworks filmtől, hogy legyen bennük ilyen. Na de nem pufogok.
A képi világ csodálatos. A story=0 sajnos
Mindig kényes kérdés mesefilmekben a halál, vagy az elmúlás fogalmát megízleltetni a 6+-os korosztállyal. Nekem most 4 éves a kisfiam, de elgondolkodtam azon, hogy az Ő mindenre fogékony, kíváncsi, lassan már összefüggéseket is összerakni képes elméje milyen formában dolgozná fel azt amit a Dínó tesó nem csak egy jelentben, hanem visszatérően feszeget a történet során. Most azt gondolom, hogy elég akkor amikor a sors úgy rendeli, hogy kénytelen lesz megélni.
Azért mégis csak a kis dinó apukájának elvesztéséről van szó.
Amúgy nagyon jó kis történet volt.
Egész jó izgalmas kis mese volt nekem nagyon bejött! Nem tudom hogy egyeseknek ebben a filmben mi volt a nagyon durva egy átlagos animációs filmben is van ennyi "erőszakos" jelenet. Abszolút kikapcsolt és jól elszórakoztatott!! :)
Az biztos, hogy a Pixar megint valami különlegeset alkotott, mert ez se nem gyerek- se nem felnőttfilm. Nem is tudom, Dínó-Visszatérő light. A történet szögegyszerű, a technikai megvalósítás egészen hihetetlenül hiperrealista.
Az viszont egészen szokatlan, hogy egy animációs film ennyire erőszakos legyen, és hogy a főhős tele legyen lila foltokkal a megpróbáltatások végére. Az alaphang is inkább borús, kevés poénnal, sok melankóliával.
Nekem bejött ez a kettősség, de nem csodálom, hogy megbukott.
nem "baj", gyerekeknek biztos jó szórakozás csak szokatlan és nem erre számítottam...pl így az előző után.
előzmény: Ubul (#6)
"most meg mintha különvált volna a két kategória."
és az miért baj? mármint arra értem, hogy miért maradjanak a kaptafánál, és mindkét célcsoportra megcélzott animációs filmekkel drukkoljanak elő?
Nem láttam még, de sokan ezt hozzák fel egyik legnagyobb problémának. Persze ha úgy adják elő, hogy ez mindenkinek jó szórakozás (kicsiknek, nagyoknak egyaránt), akkor érthető. Viszont ha egy célcsoport jól szórakozik rajta, akkor már elérték a céljukat - gondolom.
előzmény: ZoLeEe (#5)
fordított szerepekkel még valahogy talán elment volna, de ezek a farmár brontoszauruszok és bölénycsordát hajtó jámbor t-rexek nálam bőven kiverték a biztosítékot.
túll infantilis az egész, vagy csak nemgondoltak a kicsit idősebb korosztályra. Eddig azért mindig belekeverték a két célközönséget, most meg mintha különvált volna a két kategória.
A Mackó már kitaposta az utat, nyomattal, sarki fénnyel, és mégis, láss Dinót: a legjobb Disney-Pixar közül való. Kemény, kétrétbőgős utazómese, a mondanivalója pedig nem is lehetne aktuálisabb a szanaszét szorongó gyerkőcök korában.
Kedves Agymanók, ügyesek vagytok, okosak, de a Dinókhoz képest szottyosak!
A Mi történt volna, ha? alapötletből kiinduló sztori ugyan sokszor ismerős panelokból építkezik, de a fergeteges vizuális poénok és a dinós sztorik kliséinek elmés kifordítása (pl. a dinók jóval intelligensebbek, mint a kb. kisemlősök szintjén mozgó ősemberek, a Tirannoszauruszok itt jószívű óriásokként funkcionálnak) bőven az átlag felé húzzák az Agymanók egyöntetű nézői és kritikai sikere után talán kicsit korán érkezett és meglehetősen mostohán fogadott Dinó tesót. Remélhetőleg az idő kegyes lesz hozzá, és kiharcolja majd a megérdemelt reputációt.
Ez egy kellemes kis disney matinés ifjúsági western egy hazafelé tartó farmer fiúról és a hozzácsapódó farkaskölyökről, gyönyörű képekkel, amit valami miatt dinókkal forgattak le, és ahol az egyetlen állati szerepet az emberre osztották.
Nem több (ezért a hármas), ami a Pixartól talán kevés... de nem is kevesebb.
Több helyen azt olvasom, hogy ez kifejezetten "csak gyerekeknek szóló Pixar-mese." Nem tudok teljesen egyetérteni. Volt pár jelenet, amit a szülők bőszen magyaráztak a mögöttünk/előttünk ülő piciknek, plusz a szomorú szál is elterelte egy kicsit a figyelmüket, ami a sztori alapját adja. Az előtte lévő kisfilm pedig picit ijesztő lehet, főleg, ha nem vagy még 6 éves.
Egyébként megkaptam a szokásos Pixar-élményt és -tanítást. Remélem, én is felhessenek egyszer. :)
Cuki, aranyos, felnőtteknek inkább. Abszurditás rendben. Ezt élveztem.