The Final Girls (2015) ☆ 👁

Szöktetés a pokolból

(Todd Strauss-Schulson)

amerikai-kanadai dráma, fantasy, horror, thriller, vígjáték

3,0
★★★☆☆
102 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-04-04 14:28:02 Doc (3) #12

Egy cikkben találtam ezt a filmet, ami az ismétlődő napos filmeket szedte össze.
Hát ez nem az.
Van benne egy kis rész ami valóban úgy néz ki, de igazából csak annyi, hogy muszáj részt venniük az eseményekben.
Amúgy nézhető marhaság, nem egetrengetően jó, de meg lehet nézni.
Vicces volt például ahogy a flashbacket használták. Jó volt hogy a feliratok tereptárgyak voltak, ezt akár tovább is lehetett volna tolni. Volt pár jó megszólalás is, például amikor a vízágyakat firtatták...
Erős hármas, karcolgatja a négyest.

2019-11-29 12:27:37 DevilTakeU (4) #11

Zseniális. :)

Poén a történet,jók a karakterek,a hangulat,az egész úgy ahogy van. Hogy őszinte legyek,én még ennél is sokkal jobban rámentem volna az önreflexióra,illetve kihagyott ziccenek tartom a gore (vér és bél!) szinte teljes hiányát,ha már slasherparódia,igazán folyhatott volna a paradicsomlé hektószámra. A Camaro-s "főcsaj" láttán kerekedett a szemem rendesen - naná hogy három perc múlva kinyírták,óriási húzás. :P Volt pár sírvaröhögős egysoros,illetve helyzetkomikum (a flashbacknél már konkrétan óbégattam),nem tudom ki mit szívott a forgatás alatt,de minőségi anyag lehetett,az biztos. ;)

A végén az érzelmes anya-lánya jelenet nagyon aranyos volt,azt viszont határozottan tagadom,hogy Nancy/Amanda táncjeleneténél legördült egy könnycsepp...biztos csak a nagy meleg,vagy a pára,khm. Vagy Kim Carnes és a Bette Davis Eyes,ami a mai napig a legnagyobb kedvenceim egyike. Ki tudja? :)

Hatalmas respect a stábnak - magáért a filmért is,és a végén bevágott bakiparádéért is,annyira jó volt pár jelenetet végigröhögni velük együtt,és remek dolog látni ezt a fajta felszabadultságot,örörmöt egy forgatáson,kb. pont így képzeltem az egészet. A sztori egyébkén üvölt a folytatásért - amit be is lebegtettek -,de nem tudom hogy valaha is lesz-e belőle valami,lassan 5 éves a film,sorozatszínészekkel teletömve,nem tudom le lehet-e egyeztetni a közeljövőben,már ha akarják egyáltalán.

Egy biztos: az én lelkemnek nagyon jól esett.

7.5/10

2019-10-27 13:02:55 lizardking (4) #10

Aranyos film, ami nyilván egy csapatnyi geek kezei közül került ki, lehetetlen rá haragudni. Objektíven nézve ez persze csak egy közepes, de hát ha egyszer jól szórakoztam...

2015-12-02 21:27:13 Ubul (4) #9

kicsit esetlen, de nem lehet nem szeretni. A poénok (vizuális főleg) nagy része üt (flashback,flashback :D :D ), viszont lehetett volna bevállalósabb is.

2015-11-26 21:44:14 Killjoy (3) #8

Ez nem is annyira rossz. Az alapötlet egész jópofa volt. Néhol vicces és szépen hozza a Péntek 13 és társainak sablonjait. Nem egy csúcs horror-vígjáték, de azért egész kellemes másfél óra volt.

2015-11-03 21:28:33 GothMan (4) #7

Nem tudom nem szeretni kedvenc zsánerem e paródiáját. Igaz a film második fele lehetett volna sokkal pörgősebb, lehetett volna véresebb, lehetett volna benne több kikacsintás. Viszont zseniális ötletek vannak benne, vizuálisan remek, és nekem a poénok is nagyon ültek. A drámai szál pedig meglepően jó. Ja, és a főszereplő csajban van egy kis korai Jennifer Love Hewitt, ami azért egy bónusz mindenképp. Őszintén szólva ami leginkább zavart az a Warrant betétdal (Cherry Pie), ami 1990-ben jelent meg, míg a film 1986-ban játszódik. Ejnye-ejnye. :D
7/10

2015-11-03 01:30:46 HejjaX (2) #6

Vera Farmiga kishúga aranyos, de a film ettől még szörnyen unalmas, ötlettelen és humortalan.

2015-11-02 17:50:26 Jason13 (3) #5

Én általában szeretem azokat a horror-komédiákat, melyek görbe tükröt tartanak a zsáner elé, ezért is voltam kíváncsi erre az alkotásra.
Hát, mit ne mondjak, csalódnom kellett. Elsősorban az zavart, hogy a készítők egy slasherek előtt tisztelgő mozit akartak letenni az asztalra úgy, hogy PG-13-s besorolást erőltették. Ez szerintem nagy hiba, hiszen a műfaj ismertetőjegyei közé tartoznak a meztelen lányok és a vérbő gyilkosságot, de ezekkel a dolgokkal nem találkozhatunk a Final Girls-ben. Akarom mondani a Szöktetés a Pokolból című alkotásban, innen is küldeném üdvözletem a magyar forgalmazónak.
A másik nagy probléma az, hogy a jól ismert horrorkliséket egyáltalán nem forgatja ki a film, inkább csak felszínesen elénk dobja, őket, aztán kész. Aztán a poénok is elég bárgyúra sikeredtek, sehol egy emlékezetes beszólás vagy humoros jelenet.
Amin viszont meglepődtem, az az egész ügyesen kidolgozott drámai szál. Nem számítottam arra, hogy két karakter között ilyen jól el lesznek mélyítve a dolgok. Persze, nagy durranásra ne számítson senki, de mégis, ez a vonal sokkal jobban ki lett dolgozva, mint a humor vagy a horror.
A zenével és a képi megvalósítással nem volt baj, ahogy Malin Akerman és Taissa Farmiga játékával sem. Az előbbi tényezők sikeresen visszaadják a '80-s évek hangulatát, az utóbbi két színész pedig igencsak jól teljesít.
Sőt, a befejezés is pazarra sikerült, még ha lehet is rá számítani a kezdetektől.
Összesítve a dolgokat, egyszer nézhető bohóckodás ez, de ebben a témában szerintem a Cabin in the Woods utolérhetetlen. Már csak azért is, mert az helyenként tényleg brutális és poénos, nem mellesleg jóval mélyebbre nyúl a zsánerben, hogy azok kliséit kiforgassa.

2015-10-19 15:05:36 Rorschach (1) #4

Ház az erdő mélyén is csak egy van. Ez pedig egy gyenge, erőltetett másolat, ami se nem okos, se nem vicces - illetve, amikor halálosan komolyan veszi magát, az kész vicc.

2015-10-14 19:59:43 GothMan (4) #3

Köszi az infót, ennek igazán örülök. :)

előzmény: Zalaba Ferenc (#2)

2015-10-14 17:46:29 Zalaba Ferenc (2) #2

Még idén megjelenik DVD-n Final Girls - Szöktetés a pokolból címmel.

2015-10-14 12:20:47 GothMan (4) #1

Van valakinek infója, lesz-e magyarországi bemutató/forgalmazó? Az előzetes alapján nálam ez zseniálisról indul! :) Trailer