Tomorrowland (2015) ☆ 👁

Holnapolisz
Tomorrowland: A World Beyond

(Brad Bird)

amerikai-angol-francia-kanadai-spanyol akciófilm, kalandfilm, sci-fi

3,1
★★★☆☆
389 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-04-05 23:41:17 Doc (4) #32

Jó kis film, kicsit vicces, első nézéskor sokszor meglepő. Kifejezetten kilóg az átlagból.
Zöld, optimista, "gondolkodj pozitívan és ne add fel!"
Mégsem nevezném mesének. A film inkább egy szórakoztató felhívás, majdhogynem zöld-propaganda.
A vége valóban összecsapott, de az igazából az már csak a "rózsaszín farok". Nem igazán a film része, inkább csak a "muszáj-happy-end". Ehhez képest meglepően jól sikerült.
Másodszor megnézve a meglepetések már nem hatnak úgy, de még mindig szórakoztató film.
Jó erős 4-es.

2017-05-23 14:15:40 lakatoszoltan01 (3) #31

De vártam és ahhoz képest de gyenge lett. Gyerekeknek szuper, nekem egyszernézős.

2016-04-17 20:17:42 Leo_Stotch (4) #30

Dícsérendő, hogy mertek a készítők ennyi pénzből valami újat kihozni, nem a biztonsági játékot űzték.
Néhol bár kicsit unalmas, viszont a főszereplő trió, hangulat, látvány és az ötletei igenis bőven emlékezetessé teszik.

2016-02-16 18:46:31 Corso666 (3) #29

Te Úristen, nem lehet , hogy egy picit túlgondolod a dolgokat és túl sok összeesküvéses oldalt olvasgatsz? Hogy a fenébe kerül ide rasszizmus? Letettem a hajamat kommentedtől. :S

előzmény: korig (#19)

2016-01-18 20:07:17 tomside (4) #28

Brad Birdnek tutira van meghivoja, és így próbálja kommunikálni . Ez az ember egy csoda. A mostani alkotása is csupa szeretet, bár még mindig a Szuper Haver a legűberebb.

2015-12-24 16:09:50 ChrisAdam (4) #27

Meglepően csalódtam, nem sokat vártam tőle, aztán rá kellett jönnöm, hogy tök jó szórakozás. Nagyon jó hangulata, tökéletesen idézte a 70-es évek sci-fijeinek - filmjeinek és könyveinek - hangulatát.
Clooney unja a dolgot, a két csaj közül a fiatalabbik, Raffey Cassidy zseniális, tökéletes, nagyon jó a karaktere és játéka is, a főszereplő csaj meg olyan szokásos, semmilyen sótlan.

Az valóban igaz, hogy kicsit hosszú a felvezetés, de nem találtam unalmasnak, sőt. Viszont kicsit össze lett csapva a végére, de mégis az egész valahogy sokkal különlegesebb mint az átlag, tucathollywoodi film. A látvány is tetszetős, a végefőcím alatti animáció király, a szinkron is jól sikerült. :)
Kellemes meglepetés. Nem remekmű, de egy családi, egyedüli kikapcsolódásnak tökéletes. 70%

2015-12-18 14:39:19 Mizi (4) #26

Én személy szerint semmiféle agymosási szándékot nem tudok belelátni ebbe a filmbe (bár lehet csak azért nem, mert átmosta az agyam :) ). Még a termékelhelyezéseket is jópofának tartottam, kellően ötletesen voltak becsomagolva.
Pedig tulajdonképpen ez volt az a film, amire úgy készültem fel, hogy maximum egy erősebb középszer lesz, de kellemesen csalódtam. Végig le tudott kötni, bár az utolsó 20-25 percben tényleg érezhető, hogy kissé alábbhagy a lendület, de mégsem annyira, hogy ezért lerontsam az osztályzatom. A főhősökkel sincs semmi baj, Clooney megint jó volt (afenébe :) ), és Britt Robertson sem irritált, sőt... Raffey Cassidy pedig tényleg sokra viheti, egyetértek az előttem szólóval.
A mondanivalóval sincs gond szerintem, ha valaki azt kifogásolja, hogy a pozitív gondolkodás még önmagában nem tesz jobbá semmit, annak csak azt tudom mondani, vagyis írni, hogy mégiscsak az az első lépés, és egyben elengedhetetlen is ilyen szempontból.

2015-11-16 21:06:06 The man who laughs (3) #25

Nem volt ez rossz, a retro hangulat, a látványvilág, a zene és az, hogy végre egy pozitívabb jövőképet mutattak be kifejezetten tetszett. A színészek is szimpatikusak voltak, Raffey Cassidy kifejezetten jó, ő még sokra viheti.

Viszont ahogy azt már korábban is leírták a cselekményvezetéssel akadtak problémák. Sajnos a meglehetősen hosszú expozíció miatt, pont a főkonfliktus megoldásának kifejtésére nem jutt elég idő, így kicsit hiány érzetet hagy magában a film. Bár a hosszú bevezetést nem tartottam unalmasnak, mert voltak benne remek akciók és poénok (bár számomra nem mindegyik ült), sajnos a sztoriban maradtak homályos foltok.

Az, hogy az üzenet meglehetősen felszínes várható volt, ez különösebben nem zavart, de abszolút megértem, ha valaki szerint giccses.

Bizonyos szempontból a Chappie-hez tudnám hasonlítani: Hiszen mindkét filmen érezhető volt, hogy valami olyat akartak csinálni, ami manapság nem megszokott a blockbusterek között és, bár a kivitelezés egyiküknek sem sikerült hibátlanul, a végeredmény lett annyira egyedi, hogy abszolút nem bánom, hogy megnéztem őket. (De például a gyűjteményembe már valószínűleg nem kerülnek bele).

2015-11-09 12:08:30 vincent vega (3) #24

kár az utolsó 20-30 percért

2015-10-31 09:12:19 Ubul (4) #23

a film jó lett volna, ha lett volna még + fél óra. Elejét egyáltalán nem untam, és még az a fajta "gyerekes" humor is bejött, amit a csaj szállított (bár tudom, disney, de néhány káromkodás belefért volna :D - ritkán írok ilyet pedig :D)

Amikor viszont átjutnak oda, ahová kell, onnantól számomra meg érdektelenségbe fulladt az egész. Unalmas, lassú, olykor alig érthető, bár az üzenet még éppen korrekt, amit hordoz magával (Legutóbb a Mr. Robot c. sorozat szállítgatott hasonló üzeneteket, csak ott drámaiabban...csak épp nézem azt is, azért tűnt fel ennyire)

Hugh Laurie-t jó volt látni, hiányolom a korrektebb filmekből House után, de a végére eléggé elcsépelték a karakterét.
Egy folytatásra azért beülnék, mert szerintem ebből többet is ki lehetne "még" hozni.

2015-10-29 23:00:28 miraculum (3) #22

Nagyítóval sem látom mi került ezen a filmen 190 millióba... Totális középszer sajnos.

2015-10-19 17:20:34 korig (?) #21

Lehetséges, hogy túlmagyarázom az egészet és filmnek nincsenek ilyen "mélységei", egyszerűen csak irritálóan sekélyes, ami igazából csak egy fokkal jobb, mint amit előzőleg felvázoltam.

A külföldi kommenteket olvasgatva azonban nem én vagyok az egyetlen, akinek feltűnt a dolog:
"...Yet the final doomsday monologue by Hugh Laurie... is more annoyingly hypocritical (coming from Disney) than overall effective.
Too silly to be deep and too complicated to be involving, TOMMOROWLAND doesn't feel especially catered to any particular age group."

előzmény: Killjoy (#20)

2015-10-18 22:20:21 Killjoy (5) #20

Mi van? Te nem vagy egy kicsit paranoiás?

előzmény: korig (#19)

2015-10-18 21:58:20 korig (?) #19

Még ha el is tudnék tekinteni a történet logikai bunkfeceitől, vagy a random és egyben bugyuta dramaturgiai fordulatoktól, a film végtelen képmutatását és rasszizmusát akkor sem veszi be a gyomrom. Elsőre kívűlről talán tetszetős és csillogó, de ha jobban szemügyre vesszük, észrevehető, hogy egy rothadó gyümölcsöt fogyasztunk.

Tulajdonképpen úgy akarja "gyerekeink" jövőképét szebbé formálni, hogy valójában tudat alatt tovább erősíti bennük a fogyasztói magatartást a "remélj szebbet, de azért vedd meg a termékeinket, mégha nincs is rá szükgséged, mert az finom, vicces, szórakoztató és elvonja a figyelmet a valós próblémáktól" jelmondattal. Mert hát a valóságban hogyan tudnánk megoldani a jövőben felmerülő globális problémákat, ha a gyerekeink képébe oreo-t, coca cola-t, star wars-t meg harcoló robotokat nyomunk?

A film rasszizmusáról annyit, hogy ha csak azért szerepeltetnek valakit más bőrszínnel, hogy bizonyítsák nem rasszisták, akkor végső soron azok, hiszen az adott szereplő pont a bőrszíne miatt kerül bele a filmbe (és azt ne mondja nekem valaki, hogy a rasztásított bolti eladó, vagy a film végi, mindenféle rasszot felvonultató montázs okés, úgy hogy közben az egész filmben nincs egy olyan vezető karakter aki nem fehér bőrű).

Az már csak mellékes, hogy kvázi gyerek munkásokkal (tudom, tudom robotok, eltekintve attól az apró ténytől, hogy a film szerint is vannak érzelmeik) szeretnék magasztos céljaikat elérni, ami lényegében abból áll, hogy az általuk meghatározott szempontok alapján alkamasnak ítélt legjobb (többiek felett álló), különleges emberek kiemelik a tudatlan tömegből (helló, nem ismerős ez egy kicsit?).

A film egyszerű agymosás és semmi több.

2015-10-15 22:04:21 Killjoy (5) #18

Ez a film bebizonyította nekem, hogy soha nem fogok teljesen felnőni. Egyszerűen imádtam... Brad Bird számomra újabb emlékezetes kalandot adott. Kicsit olyan "Családi mozidélután a Disney-vel" hangulata volt, csak sokkal profibb kivitelezésben.

2015-10-05 16:07:35 Mikkey (3) #17

Igen, nekem is onnét ült le, pedig addig nagyon szerettem, de azért egy csupaszív kis kaland film

előzmény: Rorschach (#13)

2015-10-03 23:04:34 Klein András (5) #16

Pont a Zetgeistes utalások miatt emelkedik ki a tucat sci-fik közül.

előzmény: od.gszal (#15)

2015-06-22 20:25:43 od.gszal (2) #15

Ezt a filmet a Zeitgeist pénzelhette, annak hagymázos technokrata vízióját láttam benne felderengeni, amelyet még egy nagy pohár szirupos, ezoterikus pozitív gondolkodással nyakon löttyintettek.

2015-06-21 19:14:34 ifj. Ó. Posszum (3) #14

Kedves Magyar Szinkron!
Takarodj már el a jó büdös francba!
Baráti üdvözlettel:
Posszum

(Amúgy nem volt rossz, csak sajnos nem ezt a filmet láttam, hanem nyafogó, szépelgő, túlhangsúlyozó idiótákat sci-fi környezetben. Ja, és mikor mond olyat egy tini vagy bárki 2015-ben, hogy "szomjazom"???? Elpilledt a szerencsétlen és azt haluzta, hogy Jane Austent fordít? És a legszebb, hogy a csaj háttal volt, szóval még azt is nyököghette volna, hogy "bonts egy kólát basz*d!" Bármit!)

2015-06-05 14:38:55 Rorschach (4) #13

A hangulat és a humor a helyén van, előbbi miatt nagyon megkapó az egész film, ámonnantól, hogy Holnapoliszba érnek hőseink, az egész döbbenetesen kifullad... pedig akkor kellett volna csak igazán kibontakoznia, bassza meg.Óriási kár a végéért, de összességében azért jól szórakoztam.

2015-06-04 20:00:28 BonnyJohnny (3) #12

Critixx véleményét osztom. Abban is, hogy nagyon lassan körvonalazódik a story (ami alapjában véve nem lenne baj, de szerintem unalmas), a finálé sem túl acélos, és valahogy az egész üzenet a pozitív gondolkodás diadaláról kicsit soványka. (Ha már zseni a lány is és Clooney is, valamit produkálhattak volna.)
Viszont abban is, hogy Raffey Cassidy volt a film legjobbja. Lefőzve Clooneyt, és a mellőzött Laurie-t, és az irritáló főhőslányt.

2015-05-30 00:11:52 critixx (3) #11

Számomra a film legnagyobb meglepetése Raffey Cassidy volt, aki 12 éves kora ellenére meglepő hitelességgel, "felnőttesen", egy profi színész érettségével játszott. Tökéletesen hozta a figurát, aki voltaképpen egy gyerektestbe zárt felnőtt, vagyis inkább egy olyan "lény", aki fizikailag és intellektuálisan is fölötte áll az embereknek, miközben külsejét és küllemét tekintve gyermeki.

2015-05-21 16:13:46 Olórin (4) #10

Ha már felmerült, ez az egyetlen film az utóbbi időből, amelynél nem irritált a szinkron.

előzmény: kobretti88 (#9)

2015-05-21 15:01:02 kobretti88 (?) #9

Köszönöm. Külön öröm számomra, hogy George Clooney magyar hangja 4 év kihagyás után ismét Szabó Sipos Barnabás lesz.

előzmény: Olórin (#8)

2015-05-21 14:30:02 Olórin (4) #8

Meg. Messze nem hibátlan, de nagyon szórakoztató, kedves sci-fi-kaland, a "manapság már nem csinálnak ilyet" mintapéldája.

előzmény: kobretti88 (#7)

2015-05-21 14:14:32 kobretti88 (?) #7

Megéri a mozijegy árát akkor a film?

előzmény: Olórin (#6)

2015-05-21 13:55:35 Olórin (4) #6

Jogos, ugyanakkor nekem pont tetszett benne, hogy a finálé nem egy manapság szokásos, félórás, ezer milliós városzúzda.

előzmény: critixx (#5)

2015-05-21 13:16:15 critixx (3) #5

Kedves mesefilm, mely pozitív üzenetével bátran szembemegy napjaink egyre jobban elterebélyesedő antiutópiáival és apokaliptikus vízióival.

Mégis tele van problémákkal, ebből az első a túlzott didaktikusság és hollywoodias pátosz, giccs. A másik - és súlyosabb - a dramaturgiai aránytalanság. A (végefőcímet nem számítva) kétórás játékidő első hatvan perce az expozícióval telik, mire pedig hőseink végre eljutnak oda, ahová kell, már másfél óránál járunk. Emiatt aztán kifut a sztori alól a talaj, és végül húsz perc alatt megoldják a világméretű konfliktust mindössze egy ember lebirkózásával és egy jól irányzott detonációval rövid úton megállítván a végítéletet.

2015-05-14 16:13:54 Leo_Stotch (4) #4

A belgát tudtam, de azt hittem csak ott nem szabad.. Mindegy, fura így.

2015-05-14 14:25:05 Rorschach (4) #3

Az "A world beyond" film alcíme egyébként több plakáton is szerepel.

2015-05-14 13:01:07 Kalevala (2) #2

Azt olvastam, hogy eredetileg a film címe “1952” lett volna, késöbb “keresztelték át “Tomorrowland”-re. Németországban pedig Projekt: Neuland címen vetítették volna, de 2 hónappal a megjelenése előtt ezt a címet elvetették. Tomorrowland egy belga electro-pop-fesztivál (ha jól tudom) védett neve, így ezen a címen nem futhatott a film Európában. Kellett hát egy jól hangzó angol cím (a németek egyébként is szeretik az angol címeket és nem nagyon fordítgatják le németre).

előzmény: Leo_Stotch (#1)

2015-05-13 23:18:19 Leo_Stotch (4) #1

Egy kérdés: ennek Németországban miért A world beyond a címe?