The Age of Adaline (2015) ☆ 👁

Adaline varázslatos élete

(Lee Toland Krieger)

amerikai-kanadai dráma, fantasy, szerelmi történet

3,3
★★★☆☆
292 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-10-03 18:34:02 Lady Ópium (4) #18

.

előzmény: ngb (#17)

2020-10-03 18:28:56 ngb (2) #17

Szeretem a romantikus filmeket, általában "közepes" alá nem szoktam osztályozni őket (legalábbis úgy rémlik :-) )...
De most kivételt kell tegyek, mer' ez... nem érdemel ennél jobbat, na.

2020-04-18 18:18:10 bromi (5) #16

Noblesse oblige; a film varazslatos.

2020-01-03 01:05:26 ChrisAdam (1) #15

Azt hiszem, ez minden idők legmívesebb kliségálája, amiből szinte mindent kihagytak, ami lehetőség volt benne. Voltaképpen tetőtől-talpig pocsék, ami él és mozog benne, a zeneszerző érzelemtengerbe fuldokló, háttérben hamiskás mámorral és képzelt áhítattal tolakodó, dobhártyába kínosan duruzsoló vonósaitól és kórusától kezdve a firkászok fantáziátlanul csöpögős párbeszédein és ostoba karakterein át egészen a rendezőig, aki mintha csak a hallmarkos csatornahelyről szopta volna ki az anyatejet szüleje tévéjére csüngve, olyan szemtelenül dörgöli orrunk alá a pongyola-giccset.
Egyedül Harrison Ford az, aki mindebben a fertelemben értékelhető, de az ő tekintetéből meg olvasható a megbánás, miszerint inkább szabadítja ki még kétszer a hercegnőt utált űrcsempészként, minthogy ezt a filmet végigcsinálja. Pedig mennyi lehetőség volt mindebben, párkapcsolati és házassági dráma, anya-lánya konfliktus, (történelmi) társadalomkritika... ehelyett kaptunk az arcunkba valamiféle áltudományt, egy natgeós narrátort, vasalt hajkoronákat, ékes rúzsokat, felületes, wikipédiás évkönyveket, na meg olyan könnyen kimatekozható véget, amit már be se ütsz a számológépbe, mert még fejben is megy. Szomorú.

2018-03-07 11:04:07 Ubul (3) #14

ha az őszhajszálat nem mutatják, csak mondjuk annyival zárták volna hogy belenéz másodjára is a tükörbe, majd elmosolyodik, lehetett volna így hagyni, így viszont túl szájbarágós és kiszámítható lett sajnos

előzmény: Mizi (#5)

2016-12-17 16:53:21 kaamir (3) #13

Ugyanaz a baj vele, mint a Benjamin Butonnal: a főhős állapota szinte teljesen mellékes, alig tesz hozzá valamit a történethez. A másik probléma a kiszámíthatóság: aki nem látta előre a második balesetet és az ősz hajszálat, annak alighanem ez élete első filmje.

A színészek mentik meg, de így is inkább csak hétvégi délutáni félkómához ajánlott.

2016-06-26 17:22:27 angel (3) #12

Akár jó is lehetett volna. Csak hát, nőként nézve - ellenszenves a tökéletesre sminkelt és fésült Adalin, aki minden jelenetben tényleg úgy néz ki, mint egy reklámban... Miért jó ez? Nagyon felszínes az egész, bár kellemes a szemnek és így legalább nem játszik az idegeimen.
Blake Lively még mindig a sorozatszínésznő, aki a pletykafészekből sehogy sem tud kimászni - azt nem lehet róla levakarni - még ha példás életű háziasszony is lett belőle! :) Persze, vannak szimpatikus vonásai is. Azt ne feledjük, hogy az amerikaiak jelentős része így próbál élni -ilyen tökéletes arccal, tökéletesre fényképezve - ezt tartják követendő példának. De csak közepes a film, egyszer nézhető.

2016-03-22 09:58:22 Bubu (2) #11

Nem a krimi hiányzik ebből a filmből, vagy a kiszámíthatatlanság. Egy romantikus, drámai filmet szerettem volna látni. De leginkább idegesített, hogy sorozatban kihagyták a legnagyobb ziccereket. Lehetett volna ebben dráma, vagy akár hosszabb történetnek elég ötlet. De végig elsiklottak a lényeg felett. Mikor már több, mint száz éves a csaj, és a kutya nem keresi, már semmi értelme folyton menekülnie. Legalábbis nem az az indok, hogy majd megtalálják, és kísérleteznek vele. Ha az az indok, hogy nem akar senkit megszeretni, mert nem akarja végignézni, hogy a másik megöregszik, mondja azt.
A másik: a férfi, aki fülig szerelmes a nőbe, meghallja, hogy már apunak is megvolt a csaj, sőt el akarta venni, erre még csak nem is reagál? Sebaj, családon belül marad... Semminek nem volt igazi következménye. Se ennek, se annak, hogy a lányát otthagyta fiatalon, és láthatóan nem akar összeköltözni vele később sem.
Ez ám életszerű. Mint az is, hogy pont mikor megtalálja a nagy szerelmet, akkor újraindul az öregedés... A dokumentumfilmes narráció csak még komolytalanabbá tette az egészet.

A főszereplő leányzó színészi játéka csak ront az egészen. Hiába öltöztették fel folyton egy divatbemutatóra, annyira semmilyen, hogy az már fáj. Lejátsza a két férfi, a lánya vagy akár a legutolsó mellékszereplő is...

előzmény: Busmen (#10)

2015-10-23 15:31:18 Busmen (5) #10

Akinek a kiszámíthatatlanság , a meglepetés , a krimi hiányzik , az miért nézi meg ezt a filmet??????? Nézze meg a mozikba ömlő blockbusterek valamelyikét!
Nekem kimondottan tetszett ez a film ! Szerettem a színészi játékot , mindkét oldalon , úgymint férfi, női. Tetszett a történet is , nem túl bonyolult , de könyörgöm egy romantikus filmről beszélünk! Én nagyon kellemesen szórakoztam örülök hogy láttam!

2015-10-06 23:12:10 bannakaffalatta (2) #9

Ami ezt a filmet igazán idegesítővé teszi, az nem is a giccs vagy az áltudományos bullshit, hanem a rengeteg végtelenül ostoba párbeszéd. Mindent kilúgoztak ebből a filmből, ami izgalmassá tehette volna, egyedül talán még a jelmeztervező végzett tisztességes munkát.

2015-09-08 13:51:31 Inimma (5) #8

A Hegylakó (Highlander) női főszereplővel.

2015-09-08 13:04:16 Bbazsa (3) #7

Uncsi , egyszer nézhető

2015-08-28 08:58:11 random117 (4) #6

Én nagyon kedvelem Blake Lively-t. Még ha sztoriban voltak is kisebb hiányosságok a bűbájos színésznő ezt tudta feletetni. A másik oldalon az "öreg Han Solo" sokat dobott. Szerintem, aki egy kellemes romantikus mozifilmre vágyik és nem az típus, hogy a kákán is csomót keres, annak tuti jó lesz:)

2015-08-13 07:50:23 Mizi (2) #5

Az Adaline varázslatos élete tulajdonképpen egy elfuserált női Benjamin Button. Sokszor az volt az érzésem, hogy valójában egy hosszabb Gucci vagy Chanel reklámot nézek, na nem csak azért mert a főszereplő minden egyes percben úgy nézett ki, mintha az egyik katalógusból ugrott volna elő, hanem azért is, mert nagyon sokáig nincs is rizikófaktor a filmben. Jó persze, Adaline menekül. De ki elől? Az FBI? Ugyanmár. Sokkal hihetőbb lett volna ha azért menekülne, mert egyszerűen csak nem akar/mer senkihez sem kötődni, hisz ha ő nem öregszik, akkor úgyis meghal mindenki körülötte.
A rendezés igencsak rossz, sokkal többet ki lehetett volna hozni még ebből a vékonyka kis sztoriból is. Viszont egy jó filmhez csupán az alapsztorit kellett volna megtartani, a többit teljesen átírni.
A film igen kevés pozitívumai közé lehet sorolni Harrison Fordot. Nem csakhogy az övé az egyetlen igazán hiteles karakter, de a játéka is kiemelkedő a többiekhez képest.
A vége meg hihetetlenül kiszámítható.
Még az ősz hajszálat is megtippeltem.

2015-05-23 17:17:09 BonnyJohnny (2) #4

Egy kiaknázatlan lehetőség unalmas és giccses tálalása. Vágó István szerepében (még a quizműsor is megvan) Harrison Ford.

2015-04-28 21:35:18 angel (3) #3

A Minden ember halandó jut eszembe róla - amit Simone de Beauvoir írt.

2015-04-21 20:50:02 ryood (?) #2

már a trailertől hánytam szinte sugárban..
ha már ez a téma, akkor man from earth..

előzmény: Tenebra (#1)

2015-04-21 19:39:41 Tenebra (2) #1

Rendkívül érdekes téma (halhatatlanság, illetve örök fiatalság problémája), irtó giccses, sekélyes, melodramatikus megvalósítás. Mesterien elcseszték ezt a sztorit, pedig volt benne potenciál.

Adaline idegesítő, és igazából az ember nem érti, miért kell neki ennyire szenvednie, ha problémája amúgy nem is probléma... Azaz álkonfliktus az egész, mesterkélt a film.

Röhejes továbbá "Alice", az udvarló, aki egy igazi Übermensch: vicces, jóképű, feddhetetlen, mindenre van válasza és uralja a nőt... Ja, persze.

Harrison Ford meg úgy néz ki, mint Vágó István. Igaz, ő az egyetlen, aki talán színészkedik is valamit ebben a filmben. De jobb sorsra érdemes.

Eddig persze csak közepes lenne, mert amúgy hiába giccshalmaz az egész, tisztességes iparosmunka. 2-est a vége miatt fogok rá adni, mert az annyira ócska módon szar, hogy még. Már a film elején azt mondtam, ha ezt ellovik, akkor kegyetlenül lehúzom a filmet. És előtték...