Greta Gerwig számomra egy rendkívül irritáló személyiség, de el kell ismernem, hogy nem szemét amit csinál. Legnagyobb gyengéje az, ami az erőssége is: mindig minden filmjében ugyanolyan. Tőlem távol áll, de mégis érződik a tehetsége. Ahogy nézegettem ezt a filmjét - meg még néhányat- ő írta, de néhol még rendezte is saját magát. Valahogy úgy képzelem el, hogy a belső New York-i fiatal zsidó filmes-művész szcéna oszlopos tagja lehet, és ebből a belső zárt körből képtelen messzebb is látni.
A legjobban pont ez az önironikus hipszter sznobéria tetszett a film elején, ami sokaknak inkább irritálónak, mint önironikusnak tetszhetett. Rövidsége ellenére néha leül, és Greta Gerwig-et sem sikerült megkedvelnem ezúttal, de jól ábrázolja a kapuzárásba átcsúszó kapunyitási pánikot, na meg ezt az egész new yorki értelmiségi réteget - legalábbis sejtem, én csak turistaként jártam ott. Mert ugye Amerikában mindent lehet(ne), de mégis leginkább aki teheti, a tétlenséget választja.
Legnagyobb erénye, hogy mindössze 84 perc, de az is bőven sok ebből a végtelenül ostoba, irritáló, sekélyes, felszínes, humortalan izéből. Gyakorlatilag két hülye p*csa másfél órás érdektelen, bárgyú gagyogása, mű-életekkel, mű-konfliktusokkal, mű-mindennel. A koronát a színészek totál amatőr játéka teszi fel. Talán a New York-i sznob, ál-értelmiségi hipsztereknek tetszhet, mindenki más meneküljön, amerre lát.
Szavazhatóvá lehetne tenni? VOD szolgáltatásokban elérhető, és nem hiszem, hogy itthon be fogják mutatni.
Egyszerűen feladtam, az utolsó húsz percnél kinyomtam. Látom benne a potenciált, de ahogy Kaamir is írta, gyakorlatilag tényleg nem szólt ez az egy óra másról, mint hogy egy rakás mondvacsinált problémán vergődik két elég idegesítő p*csa. Ehhez a "harmincasok nyervogása" témához én már 42 évesen azt hiszem öreg vagyok :) És a vígjátéki besorolás meg pláne erős... Inkább tragikomédia...