The Gunman (2015) ☆ 👁

Gunman

(Pierre Morel)

amerikai-angol-francia-spanyol akciófilm, krimi, thriller

2,7
★★☆☆☆
129 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2016-03-03 21:56:35 Leo_Stotch (2) #7

Penn-re illik a szerep, de miért ilyen unalmas az egész? Konkrétan semilyen, még annyira buta se, hogy szidhatnám.
Haladunk előre és nem történik semmi.
Már maga a kiinduló pont
lelövi a formát és bumm, 8 év, csak így lemond az asszonyról?, az asszony csak így lemond róla?
Már itt elvesztett a film....

2015-09-27 10:19:00 hhgygy (3) #6

Nem mintha volna bármi jelentősége egy ilyen egybites akciófilmnél, de van egy kérdésem:
Amikor a szállodai szobájába visszamegy, és utána a két bérgyilkost is odacsalja, az ajtóra buherálja a bomba indítóját, utána meg akkorát robban, hogy kiviszi a homlokzati(!) falat, akkor ő tkp. hol is van és hogy éli túl?

2015-09-12 21:51:21 tomside (3) #5

Kólához, sörhöz teljesen jó, mert a középszerből 1-1 szólamra kiemeli Sean Penn és a többiek alakítása. A Taken keményebb, de ez is élvezhető.

2015-08-12 17:41:19 Jason13 (2) #4

Többet vártam a Taken rendezőjétől.
Mégpedig azért, mert előző munkái igencsak szórakoztató, pörgős akciófilmek, míg a Gunman egy végtelenül unalmas, üresjáratokkal teletömött bugyutaság.
A történet baromi egyszerű, mégis, nagyon el lett nyújtva, így a cselekmény hamar érdektelenné válik. A helyzetet pedig az is súlyosbítja, hogy a szerelmi szál a dél-amerikai szappanoperákat idézi meg minőségben. A főhős betegsége pedig a mélypont. Semmi funkciója nincs, lazán kilehetett volna radírozni a szkriptből.
A legnagyobb negatívum mégis az, hogy a sok felesleges jelenet és a sztori nyújtása teljesen hátérbe parancsolja az akciókat. Az a kevés, ami van, kétségtelenül jól néz ki, de sokkal többet elbírt volna még a film.
A színészi játék is meglehetősen közepes. Sean Penn számára alapvetően illik ez a kiöregedett bérgyilkos szerep, kár, hogy a készítők nem tudtak vele mit kezdeni. Azonban ő még így is próbálkozott, nem úgy, mint Javier Bardem. Piszkosul tehetséges aktornak tartom, de amit itt lenyom, az siralmas. Idris Elba meg kb. 5 percre ugrott be, bár ő legalább nem csinált hülyét magából.
Összességében, ez egy vérlázítóan gyenge, hosszú és unalmas szösszenet, amiben azért több rejlett. Kár érte.

2015-08-09 16:40:57 BonnyJohnny (2) #3

Szerintem nem olyan rossz ez. Mármint rossz, de Sean Penn elég tökös a (ki)öreg(edett) kommandós szerepében, aki azért még érti a csíziót, és amit az öregedő test már nem bír, azt kifinomult tapasztalatával pótolja ki. Akár csak Liam Nesson a Takenben. És igen, ez is egy Taken klón, és igen, ez is azokba a hibákba esik, mint a Pierre Morel filmjének többi gyenge utánzata (és folytatása), még akkor is, ha ezt ugyanúgy Morel vezényelte le.
A film folyamatosan leül, és mikor beindul, akkor is csak ímmel-ámmal. Sem kriminek, sem thrillernek, sem akciónak (sem a beleerőltetett romantikus drámanak) nem teljesít jól. Négy széket is letett, és mindnek mellé ült. Valószínűleg nem tett jót neki, hogy Sean Penn, aki színészként nagyon odatette magát a felkészülésben (talán túlzottan is, elvégre ír kollégája sem félmeztelenül tolta végig a játékidő felét), túlságosan oda tette magát, mint producer, és mint író. Annyira one-man showt akart, hogy körülötte mindenki halvány, és a szerződtetett neveket olvasva ez hatalmas pazarlásnak tűnik.
Ami miatt mégsem annyira rossz, az egyébként éppen Sean Penn, aki azért oda tudja tenni magát, mind az akciókban, mind a színészetet követelő jelenetekben. És mivel Morel nem vágja úgy agyon, mint Megaton, akcióként is jobban üzemel, mint a legtöbb Taken klón.
Ezzel együtt is elszalasztott lehetőségnek tűnő, gyenge és ritmustalan (helyenként kifejezetten unalmas) produkció. Erős kettes.

2015-08-08 12:45:23 Calavera (?) #2

részemről meg sem nézem, teljesen felesleges, a leírás is egy sor, semmi extra, már a taken 2 is teljesen felesleges volt. sean penn volt egy nagyon kicsit, de lecsúszott. "Kérdezd Sean Penn-t, 2001, Nevem Sam. Full kretén vót, Oscár bácsi meg nem gyütt!"

2015-03-20 13:12:09 Tenebra (2) #1

Nem tudtam igazából, mi ez a film, nem olvastam róla semmit a sajtóvetítés előtt, csak elmentem, megnéztem. De végig olyan érzésem volt, hogy akárki is csinálta ezt a filmet, az igen pofátlanul lekoppintotta az Elrabolva c. filmet. És lám, a rendező a Pierre Morel, aki az első, legjobb Elrabolva-t rendezte. :D Mik vannak...

Mindenesetre tök átlagos akciófilm, nagyon kiszámítható csavarokkal, egy abszolút felesleges "betegség-szállal". A főhős ráadásul nem olyan markáns figura, mint Liam Neeson karaktere, jóllehet, Sean Penn-nek akkora izmai vannak itt, hogy simán elhittem róla, hogy egy vérprofi ex-zsoldos.

És kicsit vicces, hogy igazából ez a film is az Elrabolva 3 hibájába esik: kevés az akció, sok a duma, sok a klisé, és ha van is akció, akkor rángatózik a kamera és alig lehet belőle valamit látni. Egyedül az utolsó késharc volt az igazán ütős, abba beleadtak apait-anyait. Kb. ez maradt meg a filmből, a többire nem is emlékszem. Vagy lehet, nekem is kezdődő Alzheimerem van, mint a főhősnek? XD (Igen, mert amúgy a leírás téves, nem PTSD-ben szenved, hanem ebben, amit leírtam.)