a "remény rabjai"- nak 4,65 átlaga és majd' másfélezer hozzászólása van.
az "életfogytig" meg... pedig ez a film nagyjából ezerszer jobb és tartalmasabb, mint a sztárolt nyáltenger, a "remény rabjai".
eddig nem becsültem különösebben sem lawrance- t, sem murphy-t.
most megyek és átgondolom az életem. zseniális mindkettő.
Eddie Murphy Dörner György szinkronhangjával zseniális! Öröm hallgatni!
Valószínű, hogy utána is így gondolom, mivel a musical - finoman fogalmazva - nem az én műfajom. :) Ez viszont tényleg egy fantasztikus kis film.
előzmény: carmine (#4)
Szerintem, ha megnézed utána is így gondolod. Egyébként egyetértek veled. Több, mint nagyon jó film. Remekül egyensúlyozik a műfajok között. Sosem unom meg ezt a filmet.
előzmény: Hannibal Lecter (#3)
Murphy utolsó értékelhető filmje. (A Dreamgirlst nem láttam.)
tényleg jó kis film, nagyon élveztem, ahogy ette egymás idegeit a két öreg(edő rab), akiket fokozatosan jóbarátokká érlelt az együtt töltött idő, az összezártság, a kényszerhelyzetek jók a maszkok, a smink, a szinkron... (ritkán mondok ilyet, h jó a szinkron, de most ezegyszer tényleg jól sikerült... pl ahogy öregedtek egyre rekedtebb, egyre remegőbb lett a a hangjuk. minden tiszteletem Kerekes Józsefnek! - ld még Jim Carrey filmek - ott is zseniális!) igazi jó kis ilm, jól összzerakva, ahogy halad a film, egyre jobb! bár sztem azért nem "zseniális" ("csak" nagyon jó...), de erőssen a határát súrolja, mindenképp a legjobb Eddie Murphy film, amit eddig láttam...
Zseniális, keserédes humorú vigjáték, amin sirni és nevetni is lehet. Nagyon megfogott.
Egy nagyon jó, és igen megrázó film, már csak azért is, mert két túlnyomóan vígjátékokban szereplő emberre ilyen szerepet osztani, akik ennyire jól eljátszák ezt a komoly szerepet nagyon kemény. Hatalmasat alakítanak benne, már csak ezért is megérdemli a max pontszámot a film, a story ráadás.