Cinderella (2015) ☆ 👁

Hamupipőke

(Kenneth Branagh)

amerikai-angol dráma, fantasy, szerelmi történet

3,3
★★★☆☆
196 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-11-07 02:00:57 Ugor (4) #12

Jó volt ez a mesécske, bizony! Szerettem, szívesen elvoltam vele... csak... egy icipicit szebb Hamupipőkét szerettem volna.

2017-06-14 02:05:14 PG (3) #11

A film meg jo lett volna, de a kepvaltasok es helyenkent rossz kepkivagas nagyon idegesitett.

2017-01-19 10:31:03 csewa (4) #10

Nem értem miért próbáltok logikusan megmagyarázni valamit,ami nem is létezik. Nincs üvegcipő,tökhintó stb,így lényegtelen és megmagyarázhatatlan,hogy miért nem változott vissza.Kár ebben szabályt vagy érthetőséget keresni.A mesét mindenki ismeri,igaz,szerintem a filmből kihagytak jellegzetes részeket,mint például a bál előtt a köles válogatása a hamuból.De még így is élvezhető és egy kislány számára biztosan varázslatos volt.Nekem ez jobban tetszett,mintha tele tűzdelték volna akcióval,ami végképp felismerhetetlenné tette volna az eredeti történetet.

2015-12-31 00:52:09 Mizi (2) #9

Szerintem is egy gyenge feldolgozás lett a film, bár hozzáteszem a disney rajzfilm sem tartozott soha a kedvenceim közé, inkább Csipkerózsika-párti vagyok. Sajnos egyetlen pozitívum sem jut az eszembe. Még az eredeti mesénél is jóval naivabb és egyszerűbb, és a CGI sem szép, csak giccses.
Fura, hogy nekem is csak most, eme adaptáció nézése során jutott eszembe azon agyalni, amit Vitelotte is ír, mármint hogy ha a varázslat eltűnik, a cipellők miért maradnak meg? Mintha a rajzfilmben ezt megmagyaráznák, de már nem emlékszem pontosan. Az is érdekes, hogy e mesevilág orvosai csupán szemre vétellel is kitűnő diagnózist tudnak felállítani, de gyógyítani nem képesek, sőt meg sem próbálkoznak vele. Micsoda doktorok!
Na meg a fekete színészek jelenléte is zavaró ebben(!) a mesében (akik mellesleg csakis ultrapozitív szerepben lehetnek jelen), de "ha már lúd, legyen kövér" alapon ázsiai szereplőket is tehettek volna a filmbe! Mondjuk a tündér keresztanya lehetett volna egy kici kínai öreganyó. Persze csakis az faji egyenlőség végett!

2015-08-19 17:58:16 opposition (4) #8

Na, nehogy már egy frankó kaszabolós fantasy crossover-nél gond legyen a külön kor/világ???

Loki a Chitauri-t hozzáérinti egy mesekönyvhöz, ami miatt összekavarodnak a mesehősök és a jelenkori New Yorkba kerülnek, ahol király latexcuccokban mészárolják a bolygót megtámadó földönkívülieket.

Van még kérdés :)?

előzmény: BonnyJohnny (#3)

2015-08-10 04:37:20 Vitelotte (2) #7

A Demóna középszerű? Bennem mind a csavaros története, a főszereplő jellemfejlődése, és a látvány alapján is mély nyomot hagyott. Egy gyerek többet tanul belőle, és egy felnőtt is jobban élvezi. Ehhez képest ebben szembetűnően gyenge a CGI (Tündér mamának az első jelenetkor alig mozog a szája beszéd közben, a gyík sem tud artikulálni), töviről hegyire kiszámítható a történet (nem csak azért mert ismerjük a sztorit, túl van finomkodva, alig van valódi dráma, semmi extrát nem szőttek bele más remake-kel szemben), a főszereplő gyenge színész (azért borul folyton a földre síráskor, mert nem tud az arcával játszani), csak akkor nézhető ha eleve megesz az unalom egy lassú vasárnap este.
Mellesleg azon senki nem gondolkodott még el hogy ha a varázslat csak éjfélig tart, az elvarázsolt üvegtűsarkú miért nem redukálódik koszos papuccsá miután minden más visszaváltozott? Meg persze senkinek sincs Cinderelláéval megegyező lábmérete, és nem elég arcról felismernie a hercegnek, rá kell adnia a cipőt a biztonság kedvéért... Sok egyszerű bugyuta mese van, de ha a Hófehérkét a vadásszal sikerült felturbózni, ezt miért nem lehetett?

előzmény: Adam Taylor (#6)

2015-03-22 15:47:17 Adam Taylor (4) #6

Az egyszerű báj és kedvesség hihetetlen profizmussal vegyítve - profin néz ki, remek a casting, a díszlet ésatöbbi - engem bőven meggyőzött. Az Alice és a Demóna is túl negédes és fájóan középszerű volt, a Hamupipőkére ez szerencsére nem igaz. Pedig, hát a sztoriból bőven következhetett volna ez.

2015-03-21 17:23:10 BonnyJohnny (4) #5

Az más.
Én arra értettem, hogy most a Disney (aki a Marvelt is birtokolja), az Avengers mintájára összehozhatna előzmények után egy crossovert. Persze Isten ments, ilyen ökörségtől, csak eszembe jutott.

A Shrek az eleve egy utalásokkal, gegekkel és cameokkal teletűzdelt alkotás... ennyi erővel a Lego Moviet is vehetnénk Justice League filmnek... :P

előzmény: Mizi (#4)

2015-03-21 12:50:07 Mizi (2) #4

A Shrek-ben ez nem volt akadály.

előzmény: BonnyJohnny (#3)

2015-03-20 22:16:11 BonnyJohnny (4) #3

A külöm kor is meggátolja a crossovert.

előzmény: hollyaudreyanne (#2)

2015-03-20 21:57:46 hollyaudreyanne (3) #2

Nem játszódnak külön világban, csak külön korban. Olvastam már több cikket is, hogy ez meg az esetleg rokonok lehetnek (pl Belle és Jane a Tarzanból, akiknek hasonló az arca és a ruházata, és Jane Mrs. Pottsot is magával vitte a dzsungelbe). De ennél konkrétabb, hogy Rapunzel és Eugén az Aranyhajból feltűnik pár pillanatra a Jégvarázsban (Elsa koronázásán a vendégek között).

előzmény: BonnyJohnny (#1)

2015-03-20 20:56:06 BonnyJohnny (4) #1

Érdekes, hogy a Disney mesék élőszereplős újrái (nem feltétlenül a Disneytől) sorra buknak meg kritikailag, annak ellenére, hogy próbálják az unalomig ismert "idejétmúlt" formát feldobni (főgonoszt központba helyezve, akció fantasyvé formálva, etc.), és erre itt van egy teljesen "konzervatív" story, és lám...
Talán nem az újszerűség a lényeg, hanem a tehetség?
Mindenesetre ebben a filmben sem éreztem teljes bizonyossággal, hogy maradéktalanul kitölti játékidejét... de azzal az újszerűséggel, hogy mert nem újszerű lenni, és hogy nem használta túl a CGI-t (még csak nem is 3D, skandallum!), de amit használ az ügyes, és nem öncélú... nos, megérdemel egy jelzés értékű négyest.
Amúgy érdekes, hogy minden mese különböző világban játszódik. Így esély sincs egy Disney hercegnős Avengersre. :)