Terminator: Genisys (2015) ☆ 👁

Terminátor: Genisys

(Alan Taylor)

amerikai-kanadai akciófilm, kalandfilm, sci-fi

2,7
★★☆☆☆
463 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Jason Clarke már a hatodik megszemélyesítője a franchise központi figurájának, John Connornak.

A fiatal Arnold Schwarzenegger testét nem számítógépes trükkökkel generálták. Ehelyett a szóban fogó jelenetben a színész és testépítő, Brett Azar felsőteste látható.

Lena Headey, aki a Trónok harca című sorozatban együtt játszik Emilia Clarke-kal, A terminátor: Sarah Connor krónikái című televíziós szériában alakította Sarah Connort, akit a Terminator Genisysben kolléganője, Clarke alakít.

A film készítői azzal magyarázták a T101-es öregedését, hogy a terminátorok bőre nem szintetikus, vagyis idővel ugyanúgy öregszik, mint az emberi bőr. A terminátor egy tanulásra képes számítógép, aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy problémamentesen be tudjon illeszkedni a társadalomba, amennyiben a feladata ez kívánja. Éppen ezért hasonlít megtévesztésig az emberekre, és ezért nincs semmi meglepő abban, hogy a bőre ugyanúgy öregszik, mint bármelyik földlakóé.

John Connor szerepére eredetileg Tom Hardyt akarta szerződtetni a filmet gyártó stúdió, azonban a színész a Mad Max: A harag útja forgatása miatt nem tudta vállalni a felkérést.

Ez a franchise első olyan része, melyben a Terminator robotokat nem a speciális effektek szakértője (egyszersmind Schwarzenegger jó barátja), Stan Winston kelti életre, ugyanis a szakember 2008-ben elhunyt.