Minions (2015) ☆ 👁

Minyonok

(Kyle Balda - Pierre Coffin)

amerikai animáció, vígjáték

2,9
★★★☆☆
328 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-01-16 19:08:32 Havierez (4) #26

Huhh nekem ez tetszett egy rengetegszer nevettem rajta és jók ezek a minyonok! :)

2016-03-21 21:00:12 Hinori (2) #25

Én megpróbáltam... tényleg megpróbáltam! Háromszor is nekimentem, de egyszerűen az utolsó fél órát már nem bírtam megnézni. Sajnálom, mert annyi animációs filmet láttam már, de ez egyszerűen nem tetszett.

2015-12-29 21:15:00 deathcode (5) #24

Én az angolokat bökdöső poénokért külön imádom. A káromkodás, a hintós üldözés...
Eredetiben jobb, bár például a "pale drink of water"-re nekem is rá kellett keresnem. (és pompás poén)
Nekem az év egyik mozis filmélménye, szinte ötös :) Borzalom, tudom tudom, blabla, de akkor is. Kábé háromszor láttam már :)

2015-12-29 17:40:57 ifj. Ó. Posszum (5) #23

"Gyerekbutító, agresszív, erőszakos, kötsög pénzlehúzó szemétszar, sárga rohadékok, még a Tik-takban is! Vááááá! Grrrrrr! 1!
Jíííííí! Agymanó! Agymanó! Agymanó! Intellektuális gyerekfilm! Jíííííííí! Kant, Freud, Lacan, láttad ezt? Vúúúúúú! Tyűűűűűűűű! 5!"


Nos! Ez legalább a gyerekek nyelvén szól, hiszen a szereplők maguk is gyerekek, óvoda és iskola között félúton. Nem viselkednek agresszívabban, mint bármely óvodás csoport ebéd előtt. Kiröhögik a másikat, ha valami nem tetszik, fejbe vágják egymást, tessék, ott is vagyunk, a két körteforma között.
Viszont bármennyire hajtják a gonoszt - "én most a hajókapitány vagyok és levágom a fejed" - ártatlanok, önzetlenek, jószívűek és néha kicsit otrombák a másikkal, mint minden ember.
Tökéletes gyerekportré, ami nem nézi hülyének a kölököt, vagy nem akar felnőtt igazságokat legyömöszölni a torkán, hanem felvillant és mesél, saját nyelvezetük szerint.
Nem tökéletes, de simám megállja a helyét a Gru univerzumban,

2015-12-08 09:38:33 banana (1) #22

Idén az első, amit kb. félúton meguntam.

2015-10-24 22:29:49 peterhappy (3) #21

Az eleje tök jó volt. A vége is. Csupán a köztes 75 percért kár :)

2015-08-14 23:15:52 Szaracén (4) #20

Aranyos, bugyuta, de összességében élvezhető!Nem is vártam tőle ennyit. A zeneszámok nagyon lazák benne! :D Bár kíváncsi lennék, hogy az britek mit szólnak a sztorihoz! xD

2015-07-20 09:33:44 cucu (?) #19

A kulonbseg csak annyi, hogy hany eveseknek szanjak. Ha jol ertettem a Minions-t ero pszichologusi kritikat az nem az, hogy negativ az uzenete, hanem hogy hany eveseknek kuldenek ilyen uzenetet. Egy 5 eves gyerek teljesen mashogy valasztja szet a valosagot es a fantaziat, mint egy 15 eves.

előzmény: critixx (#16)

2015-07-20 08:05:45 kaamir (3) #18

Pontosan azt hozza, amit az ember vár tőle. Másfél óra blődli, faék-egyszerű történettel és figurákkal. Jó ötlet volt a '60-as évek Londonjába helyezni a sztorit, ez ad neki egyfajta különleges hangulatot, és sok felnőtteknek szóló, kikacsintós poénra ad lehetőséget. És hát a soundtrack is ebből a korból merít, ami pláne plusz pont.

A humor színvonala nagyon hullámzó, vannak sírva röhögős jelenetek, de azért halványak is akadnak bőven. Néha azért szinte láttam magam előtt az írók gyöngyöző homlokát: még egy poént, még egy poént! Összességében viszont nincs okuk szégyenkezni: kihozták a maximumot a minyonokból. Felesleges összehasonlítani az Agymanókkal más Pixar mesterművekkel, az egy másik dimenzió.

Külön ügyes dramaturgiai húzás, hogy a 20. század elejét egy barlangban vészelik át a minyonok, így azért a történelem legnagyobb gonosztevőjét (gonosztevőit) nem szolgálták.

7/10

2015-07-18 17:01:41 deathcode (5) #17

A barátnőm és én nem értjük a fanyalgókat, a könnyeinket törölgettük a röhögéstől :)

2015-07-18 16:01:08 critixx (1) #16

Az én időmben azon ment a nagy vita meg riadalom, hogy a sok bugyuta akciófilm, amit a gyerekek néznek, vajon nincs-e rájuk morálisan negatív hatással. Mikor azt látják, hogy Schwarzi, Stallone és társaik (legtöbbször persze a "jó ügy" érdekében) különböző brutális módszerekkel halomra gyilkolják az embereket, akkor a gyerek abból nem tanulja-e azt, hogy az erőszak célravezető, az emberi életek pedig semmit sem számítanak. Ugyanez volt a helyzet pár évvel később a videojátékok esetében is. Érdekes, hogy apám VHS gyűjteményének hála alsó tagozatos koromban a létező összes Schwarzenegger, Stallone, Van Damme, stb. filmet láttam, sőt, Wolfenstein 3D-vel és Doom-al is játszottam, mégsem lett belőlem pszichopata.

Nem azt mondom, hogy a legpozitívabb dolog, mikor egy rajzfilm aranyosnak szánt, gügyögő hősei egy bűnözőt szolgálnak, de szerintem kicsit túldimenzionálod ezt a problémát. Hidd el, senki sem lesz bankrabló azért, mert X-szer megnézi a Minyonokat (egyébként iszonyú bugyuta cím, de valószínűleg a film is az). Nem láttam a filmet, de nem hinném, hogy a Sandra Bullock által játszott hölgyemény egy Hannibal Lecterként vagy akár csak egy Lex Luthorként lenne ábrázolva. Gondolom inkább amolyan komikus szupergonosz, aki angol királynő akar lenni, de persze nem sikerül neki stb. Ennyi erővel akkor már az Olsen banda is rosszra neveli a gyerekeket, hiszen ott is a komikusan, burleszkszerűen bugyutának ábrázolt bűnözőkkel szimpatizál a néző. És az vesse az első követ, aki még soha életében nem fantáziált arról, milyen jó lenne leigázni a világot.

előzmény: ChrisAdam (#6)

2015-07-18 10:41:39 Singularity8 (2) #15

A statisztika előrejelezte a kettest, de azért nem gondoltam, hogy ennyire szar lesz. Az Inside Out-ban 5 perc leforgása alatt több ötlet van, mint ebben az egész játékidő alatt.

2015-07-13 19:22:28 ChrisAdam (1) #14

Úgy látszik. :( Kicsit szomorú vagyok, bár örülök, hogy a moziznak az emberek, meg minden. Csak ne ezt nézzék. Az Agymanóknak meg ennek a negyedét sikerült összeszedni négy nap alatt.
De hát így van ez - a sok hülye ember hülye filmeket néz. (Én is megnéztem, haha.)

előzmény: Xaos (#13)

2015-07-13 10:10:23 Xaos (?) #13

Az még hagyján, hogy a szülők elviszik a gyerekeiket az ilyen igénytelen, értelmetlen animációs filmekre, mint pl. erre is, mert mégis csak a gyerek az első..., de hogy 20-on éves párocskák miért mennek el tömegével a mozikba ilyen bárgyú filmekre számomra felfoghatatlan. Tényleg az animációs filmeké a jövő, és ezekkel lehet a legjobban kaszálni??

2015-07-12 21:28:15 BonnyJohnny (2) #12

Az eleje tetszik, a minyonok törzsfejlődése. Meg a stáblista alatti jelenetek a kis Gruval.
A kettő között a minyonok bárgyúsága és cukisága lett volna hivatott vinni a filmet, ami (mint lettebb említve volt) azért nem tesz ki egy teljes főműsoridőt. Azért volt egy-két poén, meg ugyanannyi jó betétdal.

2015-07-11 23:41:04 Il Matto (2) #11

Erről szólt a 20. század nagy része. A minionok legalább igényesek: csak a legmenőbbet hajlandóak szolgálni. Az emberek ezzel szemben többnyire beérik random torzlelkű törpékkel meg más hasonló elmeroggyantakkal.

előzmény: Leo_Stotch (#9)

2015-07-11 15:37:12 hoge87 (2) #10

Tényleg szönyű film... Mondjuk nem is vártam tőle sokat.

2015-07-11 00:01:39 Leo_Stotch (3) #9

A legnagyobb probléma a film üzenete. Szolgáld a gonoszt. A nép, nem gondolkozik, ha nincs vezére, szomorú, céltalan. Amint jön egy vezér, aki rossz dolgokat csinál ugyan, de érdemes szolgálni. Kövessük gondolkodás nélkül. Ez az igazi agyhalál.

2015-07-10 23:37:32 ChrisAdam (1) #8

Hú, tök jókat mond ez a nő! :) Érdemes megnézni, mielőtt az ember a gyermekével megnézné. :) És ajánlom az Inside Out topikjában diskurzusozóknak főleg! :)

előzmény: TomPowell (#7)

2015-07-10 23:11:48 TomPowell (3) #7

Chris! Ha még nem láttad, itt egy videó az Agymanók és a Minyonok összehasonlításáról. Lényegében azt fogalmazza meg, amit Te is (ráadásul anélkül, hogy látta volna a filmeket, de a korhatárkarikát is megmagyarázza). [link]
Nálam ugyan nem annyira gyászos a helyzet, mint nálad, de sokszor én is elgondolkoztam azon, hogy kinek is készült ez a film, ugyanis a "poénok" néha eléggé erősek.

előzmény: ChrisAdam (#6)

2015-07-10 22:59:15 ChrisAdam (1) #6

Miért bűnrossz a film?
Miért gondolkozom el a film alatt, hogy történet, értelem, mondanivaló, épkézláb forgatókönyv nélkül hogy lehet felépíteni egy filmet? Sehogy... De valahogy mégis mozikba került? Mire támaszkodnak mégiscsak? A cukiságra.
És a cukiságon kívül nincs semmi más, csak sok bugyutaság, sok apró kis poén, amiből némelyik jól működik és fel lehet rajtuk nevetni, de némelyik már csak olyan, hogy nevetned kell, mert az előtted ülő 10 éves gyereksereg is felharsan és valahogy kicsikaródik egy fájdalmas nyögés. (Mondanom sem kell, hogy a moziteremben mégsem a gyerekek voltak a leghangosabbak, az első sorokban ült egy lelkes középkorú úr, aki minden fergetes poént visítással nyugtázta, a vége felé inkább talán már rajta nevetett a moziterem, mintsem a filmen. De azért örülök az örömének.)
Poén terén egyébként annyi még, hogy a legjobbakat sajnos ellőtték már a trailerben. Szóval ha azokat legalább valamilyen oknál fogva kétszer is láttad volna, akkor a legjobb poénok sajnos neked már csak egy apró szájszegletes kis kanyarintásra adnak okot.
A történet maga hasonló kategória. Míg az Agymanók hemzsegett az eredeti ötlettől, ebben egy dolog sincsen, amit ne láttunk volna valamilyen formában. A történet maga olyan volt, mint egy középkategóriás Minimax rajzfilm epizódjának története. Talán még oda is rövid és unalmas.
Maga a tanulság, a mondanivaló, az hogy a történet és a szereplők eljutnak-e egyről a kettőre... Nem, maradnak. Nemhogy nincs egy karakter, aki legalább úgy lenne valaki, de mindenki ott marad, ahol van és a gyermekek egy jellemfejlődésből nem tudnak tanulni... és akkor elérkeztem ahhoz, amit a legsúlyosabbnak véltem e filmnél.

Az Agymanók topikjában volt szó, hogy nem való gyermekeknek, mert túl komoly. Na most, ez a film eléggé fura dolgot tesz. Miközben botegyszerű, bugyuta, agytalan, értelmetlen a történet és az egész úgy ahogy van, amellett a film 12-es karikával fut (tehát 12 éven felülieknek ajánlott), ami még nem is gáz, mert ki tartja be manapság a korhatárt. Na, de akkor mi ebben a 12-es? És miért 6-os karikával fut az Agymanók?
Miközben az Agymanók tényleg olyan témát és érzelmeket érint, ami nem feltétlenül hasfogdosós nevetést vált ki, hanem inkább mély érzelmeket, amik viszont úgy vannak tálalva a gyermekek elé, hogy az szerintem teljes egészében felfogható és feldolgozható, mivel a film témája és profilja teljes egészében kiderül és nem lepi meg a nézőt az érzelmekkel, itt a néző, aki mondjuk egy 8 éves kisgyermek, imádja a minyonokat és oda meg vissza van értük és élvezi az első órát, de aztán a vége felé olyan jelenetek is terítékre kerülnek, amik egy tucathorrorfilmben is teljesen helytállnak, ez a rész körülbelül 10 perc és nem csupán poén része... de a többi spoiler, aki látta tudja mire gondolok. Szóval a film kettős életet él. Egyrészt cuki sárga cuccokról szól, akik mindig cukik. Igazából ennyi a lényegük. Semmi több. Ezzel szemben pedig ott van egy-két olyan jelenet, ami több mint puszta kikacsintás a felnőttekre - az említett horrorszerű jelenetek, amik ezerszer rosszabbak, mint egy Agymanók érzelemhullám. És akkor nem említek arról, hogy nem egy szexuális utalás is van a filmben, mikor Scarlet mondja a Herbnek: "Húzz meg kérlek! Még jobban, ez az! Erősebben!" Persze eközben az elegáns ruha kötőjéről van szó. Egyébként Scarletről annyit: ennél sablonosabb karaktert keresve se találhat magának a világ.

A másik dolog, ami rendkívül zavart, hogy habár én nem láttam a Gru-filmeket, de azt hiszem, ott a főgonosz Gru a végére jó lesz és egy szimpatikus karakter lesz, aki jó példával jár. Itt azonban nincs úgymond pozitív szereplő. A filmben legalább 5x elhangzik, hogy a minyonok azért vannak, hogy a náluk hatalmasabb főgonoszt szolgálják. Egyszóval: a cuki, aranyos, imádható minyonok, akik ennek a filmnek a főszereplői azért vannak, hogy gyilkosokat, betörőket, szörnyetegeket szolgáljanak. Most akkor mi van? Én vagyok maradi és konzervatív, vagy ez tényleg ellenszenves dolog?
Vicces ez persze, az is, amikor kirabolnak egy bankot és amikor sikerül lerázniuk (vagy megölniük) az üldöző rendőröket a minyonoknak, akkor meg vannak dicsérve, hogy remek gonoszak? Vagy ha ellopnak valamit, akkor meg vannak dicsérve? És mindez rendben is lenne, ha mindezek végén lenne egy pont, amikor a minyonok rájönnek, hogy bizony ez így nincs rendben, hiszen nem a gonoszt kell szolgálni, de hát sajnos van már egy Gru filmünk, tehát ez nem lehetséges...... így a Minyonok élete a film végén mégiscsak jóra fordul, hiszen a világ egyik leghatalmasabb, legveszélyesebb gonoszához kerülnek! Zseniális, így tanítsd a gyerekeket, Minyonok! Ha nem is szavakkal, de lássa a gyerek, hogy valóban a cuki és mindenki által imádott minyonkák gonosz dolgokat cselekednek és mindez vicces és helyénvaló. Akár hiszitek, akár nem. Ez ott marad a fejben és nem lehet elintézni annyival, hogy a gyerekek erre nem figyelnek és ez nem is jön le nekik... Én nem ezt gondolom.

Technikailag is egyébként unalmas a film. Jobban mondva, összecsapott. Kidolgozatlan képek, egyszerű animáció, semmi olyan, amiért tényleg moziban érdemes nézni. A 3D egy-két alkalommal érezhető, de egyébként teljesen felesleges.

Egy szó, mint száz - a füstje nagyobb, mint a lángja. Mintha a promócióra készülve elfeledkeztek volna a film kidolgozásáról. Mintha összecsapták volna. Olyan semmilyen a film, értéktelen, sablonos, klisés, unalmas. A cukiság tartja a filmet, nincs benne semmi tanulság, csak bugyutaság. Ráadásul rossz példát mutat a gyereknek, felemás igában vonult a mozikba - miközben buta és egyszerű, piciknek való olcsó poénokon él és gagyog, aközben horrorelemekkel is építkezik és egyéb más nem 12 éven aluliaknak való dolgokkal.
A trailert láttad, mindent láttál - nem mutat fel újat, semmi meglepetés, a legjobb poénokat már ellőtték, a történet pedig nem tartalmaz egyéb nem várt fordulatot.

Két szóban: szörnyen szar. Plusz: ne nézd meg, de főleg ne moziban.

35%

2015-07-10 21:31:47 BonnyJohnny (2) #5

Hasonlóan érzek én is, de nem a film miatt, hanem a jelenség miatt, amit Leo_Stotch említett, jelesül, hogy más ellopni a showt, mint egyedül vinni. Lásd: Madagascar pingvinjei.
És, hogy ezzel a stúdió mit sem törődve, felfújja a filmet, és az emberek elé rakja, mert úgy is megeszik. Ilyen pofátlan mértékű leszarása a néző (fizető) közönségnek szerintem sértő, az pedig, hogy büntetlenül marad (sikeres lesz) bosszantó. (Az pedig, hogy közben érdemesebb alkotások buknak meg, vagy a sikertelenségtől való félelem miatt el sem készülnek, vagy nem úgy, ahogy megálmodói tehetségéből kitelne, lesújtó.)
De ettől függetlenül szívből szeretném, ha tetszene a film. Örülnék, ha téves előítélettel lennék vele kapcsolatban.

előzmény: tomside (#3)

2015-07-10 21:13:36 ChrisAdam (1) #4

Én azért nem vagyok ennyire elkeseredve, mert a másik moziteremben meg olyan film megy, mint az Agymanók, ami pont az üresség szó ellentétére épít. :)

előzmény: tomside (#3)

2015-07-10 21:07:39 tomside (?) #3

Legszívesebben látatlanban is beírnám a karót, csak az ütközne az elveimmel. Ezt a szar kort, ahol az öncélú aranyoskodás kielégíti a társadalmi igényeket... [S mottóul a korszak sírjára 3 szó lészen írva örökül: üresség, üresség, üresség.]

2015-07-10 17:59:49 ChrisAdam (1) #2

Szörnyü, egész terjedelmében. Semmi értelme. És semmi mondanivaló, semmi tanulság, csak másfél óra butyutaság. Később bővebben.

2015-07-08 21:19:54 Leo_Stotch (3) #1

Vannak jó pillanatai, meg tényleg aranyosak, jópofák ezek a kis lények, de Gru mellékszereplőiként jobbak, ott ellopják a show-t. De csinálni, fenntartani nehezen megy nekik.