These Final Hours (2013) ☆ 👁

(Zak Hilditch)

ausztrál dráma, sci-fi, thriller

3,8
★★★★☆
115 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-05-21 21:43:33 Ubul (4) #9

csak a te kommented miatt jöttem rá, hogy nekem ez a film kimaradt, és milyen jó, hogy pótoltam.
most ment le az endings, így a végére durva hogy semmi zene, kis morajlás, casting, kész. De nem is kell több most ide
nekem mondjuk volt kis "üresjárat", nevezzük így, közepén, a csajával, mikor a bunkerbe lemennek, meg ott vesztegelték kicsit az időt, de kinek mi, ott kicsit kizökkentem

Angourie Rice a The Nice Guys után nagy kedvenc lett, ez meg még azelőtt készült, öröm volt látni. Valahogy a pókemberben nálam a karaktere elsikkadt, pedig reménykedtem, hogy nem egyszeri jó szerepe lesz, mint az előbb említett The Nice Guysban, és hála a jó égnek, hogy láttam ezt a filmet is, és őt benne, mert így azért számomra bőven elég tudni azt, hogy jó karaktereket tud hozni, csak megfelelő filmbe kell rakni és jó szerepet írni neki.

előzmény: Rorschach (#8)

2020-10-19 10:00:11 Rorschach (5) #8

Most nézem, hogy hiába láttam ezt a filmet tegnap kb. negyedszer, kommentet még sosem írtam hozzá. Ez nem véletlenül van így - nehéz nekem a These Final Hours-ról nyilatkozni, mert nagyon közel áll hozzám. Azért most teszek egy próbát.

Amivel egyből berántott a film már anno is, az az, ahogy rögtön az első perctől igyekszik a maximumot kihozni az egyszerű, de nagyszerű premisszájából. Amit egyébként nem is értem, miért nem láttam még ezerszer filmen - annyira működik ez az ötlet, hogy simán lehetne ezer meg egy majd' ugyanilyen filmet csinálni és zombi-módra lerágni a csontot. Hála istennek, hogy nem tették, ettől ez a film csak még egyedibb.

De visszatérve az atmoszférára: egy perc nem megy el haszontalanul, olyan hangulatot teremt Zak Hilditch pillanatok alatt, ami a párját ritkítja. Nem is nagyon éreztem még filmet nézve ehhez foghatót, istenien átadja a biztos és teljes pusztulás érzését. Nem utolsó sorban a fényképezés és a rádiós inzertjei miatt, zseniális mindkettő.

Ami viszont abszolút telitalálat, az James karaktere és az ő útja. Rendkívül alacsonyan kezdi a filmet, okkal - bőven volt hová fejlődnie, és imádtam a sztoriját. Ez az, ami kiemeli a These Final Hours-t a "szorít az idő és cselekedni kell"-filmek és egyéb road movie-k állóvizéből. Ez ad neki tartalmat, és ezért is szeretem annyira. Arról szól a film, ahogy egy felelőtlen, csúnyán fogalmazva gyáva fiú, aki csak bulizna, mintha nem lenne holnap (méghozzá igazoltan, hiszen a film settingjében nincs is holnap), hibáit belátó és kijavítani igyekvő, felelősségteljes férfivá válik. Rezonált velem ez a tanmese, a lezárása pedig szerintem gyönyörű szép. Az voltaképpen csak a hab a tortán, hogy az egész kapott egy apokaliptikus körítést és marhajó színészeket, élükön a kis koronaékszer Angourie Rice-szal.

Egyik legnagyobb személyes kedvencem.

2017-12-24 09:30:34 Lanie (3) #7

Érdekes is volt meg nem is. Néha áthajlott valami rossz paródiává amikor azt hittem elnevetem magam az extrém szélsőséges viselkedések bemutatásánál és hát néhány színész sem volt ott a toppon. De a két főszereplőt szerettem, így a hármas és a négyes között vacilálva inkább egy erős hármast adok.

2015-05-31 02:50:14 tomside (4) #6

Ugyan! Egy világvégéhez képest, mármint ebből a perspektívából nézve, nem is annyira nyálas. Szerintem mind, ahogy vagyunk, ötször nyálasabbak lennénk ebben a helyzetben. :)
Nekem nagyon tetszett, de nálam a világvége-váró tematika nagyon az elsők között van amúgy is.
Csodálkoznék, ha volna olyan, aki ezt látta, de azt nem, ha viszont mégis van ilyen, és érdekli a hasonló tematika, akkor ott a Melancholia című film is.

2015-03-08 21:17:50 VVega (4) #5

Nagyon jó film, igazi ismeretlen gyöngyszem.

2015-01-08 21:50:10 Mikkey (5) #4

ennél természetesebb alternatív világvégét nem nagyon lehetne írni :)
minden emberi tulajdonság képviseltetve van,
ami meg másnak ömlengősnek hathat, az nekem meg pont a jellemfejlődés betetőzése, végső tiszta kiteljesedése volt mindennek. elszorult mindenem :)

2015-01-08 20:26:12 od.gszal (5) #3

Azzal nézd meg, akit szeretsz. :)

2014-12-19 13:42:11 Tenebra (5) #2

Kőkemény ez a film. Alacsony költségvetés, mégis ezerszer látványosabb és jobb "katasztrófafilm", mint bármelyik látványpornó.

Persze ez nem is erről szól, nem a látványos katasztrófáról - hiszen az csak a végén tűnik fel igazából. Hanem arról, hogy az életet valóban csak az utolsó órákban kezdi el értelmezni, értékelni az ember. Van, aki megőrül és mészárol, van, aki a legmocskosabb bűnöket követi el (pedofília), van, aki szétcseszni készül magát (mint a főhős), és vannak, akik öngyilkosok lesznek, mielőtt a lángok martalékává válnak.

1,5 órában sokkal többet kaptam ettől a filmtől, mint bármelyik terjengős hülyeségtől a fősodorban.

Csupán a kicsit túlcsordult érzelmesség az, ami nálam némileg ront az összképen. De amúgy hangulatában, sztorijában, képi világában és még a zenéjében is elég jó film.

2014-12-14 19:54:13 Olórin (4) #1

Újabb remek film Ausztráliából - világvége szépen és jól, alacsony költségvetéssel.