The Loft (2014) ☆ 👁

Kéjlak

(Erik Van Looy)

amerikai-belga krimi, szerelmi történet, thriller

3,1
★★★☆☆
165 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-08-20 11:16:35 opposition (3) #3

A film legnagyobb hibája számomra a gyenge szereplőgárda - az, hogy egy színész megállja a helyét egy sorozatban, nem azt jelenti, hogy egy filmben is. Ebben a filmben sokkal több volt, ebben lubickolnia kellett volna színészeknek.

2015-03-03 16:14:33 Adam Taylor (3) #2

A belga eredeti egy élvezetes kis thriller - 20 perccel hosszabb, a legnagyobb rejtély pedig számomra az volt, hova tűnt ez a 20 perc az amerikai változatból, hiszen jelenetről jelenetre másol. Egy nap sikerült a kettő tökugyanolyan filmet megnéznem, így ezen a változaton már rendesen unatkoztam és fészkelődtem, és így már szembetűnőbbek voltak a hibák is - amelyek ugye így az eredetire is jellemzőek.

előzmény: BonnyJohnny (#1)

2015-03-03 14:32:52 BonnyJohnny (2) #1

Borzasztó gyenge, erőtlen tálalása ez az amúgy érdekes és csavaros történetnek. Ahol a csavart végre nem az okozza, hogy valaki minden ötödik percben színt vált, hanem az, ahogy egyre több minden derül ki a szereplőkről és múltjukról. A belga eredetiben ez nyilván ügyesebben van tálalva. Persze a színváltós csavar sem marad el, és az adja elő, akire az elejétől fogva rá van írva. Akire pedig az van ráírva, hogy (rossz útra tért) jófiú, annak a végére felébred a lelkiismerete és az esze (amik addig nem tudom hol voltak), és megoldja az ügyet, megkapja a nőt. Fasza kis amerikai álom.
Az viszont tetszett, hogy a történet annak ellenére bánt el Karl Urban karakterével, hogy tulajdonképpen a film nagyobbik részében ő a központi figura, akit átvertek. De a történet nem feledkezett meg róla, hogy tulajdonképpen ő a legnagyobb szemétláda a csapatból (a gyilkost nem számítva persze), és tulajdonképpen megérdemli a sorsát. Az már kevésbé tetszett, hogy a film utolsó harmadából egyszerűen eltűnt, mintha ott se lett volna. Ahogy egyébként másik kettő addigi főszereplő is. Kíváncsi vagyok ez az eredetiben is így van-e, mert ha igen, akkor az szerintem nagy hiányossága egy egyébként addig jól megírt történetnek. De mondjuk ettől még lehetne jó, de az amerikai változat (annak ellenére, hogy a rendező személye megegyezik) messze van attól.