Torrente V: Misión Eurovegas (2014) ☆ 👁

Torrente 5.: A kezdő tizenegy

(Santiago Segura)

spanyol akciófilm, vígjáték

2,7
★★☆☆☆
105 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-10-04 22:07:02 kfiro (3) #3

Kár volt ezért a részért............ a csúcson kellett volna abbahagyni, kb a III. rész környékén.
Nem számítottam semmi jóra, és sajnos azt is kaptam.
Ez egy nagyon gyenge közepes.

Jó szórakozást!

2015-05-19 16:25:01 peeeet (4) #2

Majd 1 hete ment először magyar szinkronnal a mozikban az új rész, rögtön az első előadásra jegyet is váltottunk.
Kétfajta hozzáállás létezik a Torrente filmekhez : vagy valami megmagyarázhatatlan nagy vígjátékot vár valaki, és akkor könnyen csalódhat vagy Torrente rajongóként ismeri az előző részek minden kockáját és rajongóként össze tudja a részeket hasonlítani.
Tény, hogy nem egyformák a Torrente filmek, viszont a 2. rész ami talán a legnagyobb kultusszá vált, ha most megnézzük, kb ugyanolyan és ugyanannyi poént tartalmaz mint a 3. vagy a 4. vagy az új rész. Segura poénjai ismétlődnek, sőt vannak kötelező elemek (pl a "verjük ki"-jelenet), mégis egy picit mindig más csomagolásban jelennek meg és ettől működnek újra és újra.
Az új rész pár dologban változott, megpróbálom spoiler mentesen leírni az újdonságokat.
Rögtön szembetűnő, hogy a Mesternek nem sikerült hoznia a formát, közel sem azt a Torrentét látjuk mint az első 3 részben, sőt a 4. részhez képest is karcsúbb lett, ami részben érthető, hiszen így is komoly egészségügyi határokat feszeget Segura, másrészt a történet is indokolja. Semmiképp ne számítsunk az első 3 rész küllemére.
A másik nagy változás, természetesen a Torrentét körbevevő "csapat", ami minden részben változik, a film egyik védjegye lett a Torrentét imádó/tisztelő/követő/rajongó/megismerő/ gyépések serege. Ezek a figurák sokszor már a megjelenéssel is kiváltanak egy "attttyaúúúúúúristen"-t , sokszor érdekesebbek mint az őket irányító, jellemzően kihasználó főszereplő.
Nekem minden részben mély döbbenet ült ki az arcomra, hogy honnan lehet ennyi gnóm, fogyatékos, idiótát összeszedni? Ráadásul egyre többet. No persze visszatér néhány régi karakter - ez az előző részekre is jellemző volt - illetve szokás szerint belecsöppen a történetbe egy fél tucat új személy, akiket mint kiderült Segura egy TV show keretein belül egy vetélkedővel választott ki. Két új hölgy is a csapat tagja lesz, illetve ami egy nagyon merész húzás volt, Segura visszahozta a történetbe Kukót (Cuco), a 2. rész joker gyépését, viszont más színész alakítja most a figurát.
Itt gondolom sokan felhörrennek, hiszen Kukó egy "mindent vivő lap" volt és az őt megformáló színész a 2. részben felejthetetlen alakítást hozott anno. Hát bizony nehéz erről spoilermentesen írni, annyit mondok csak, hogy az új Kukó nem ér fel a régivel, de nem is lesz csalódás. Más színész, más szinkronhang és így kicsit más a karakter, átvéve pár régi jellegzetességet(pl testtartás :) ).
Az újakról rengeteget lehetne írni, de ezt inkább látni kell! (mindenki készüljön fel az eddigi legkeményebb karakterarzenálra, amin kifeküdtem az a "gázszakértő"(óriási poén a filmben) és a testvére (a "mindenes") :) )
A magyar szinkron kötelező -nem is értem, hogyan lehet kritizálni a filmet úgy, hogy nem szinkronnal nézte valaki, mikor tudjuk, hogy a magyar szinkron kb 40-50% pluszt ad a filmhez - Segura is elismerte, hogy Torrente magyarul sokkal jobb mint spanyolul!
Összegezve: nem mondanám se rosszabbnak se jobbnak az eddigi részeknél, ez is egy tipikus Torrente film, aki szereti és azért szereti amilyen, az nem fog csalódni. Nem kell többet várni, nem kell mást várni, és akkor kapunk egy szórakoztató filmet, a régi klasszikus poénokkal, szereplőkkel, El Fary emlékével :) ,most kicsivel kevesebb gusztustalansággal, több gyépéssel, na meg magával a Mesterrel.
Nekem még pár rész beleférne, ha lesz biztosan megnézem azokat is!

2015-05-06 08:24:24 tomasso (1) #1

A harmadik rész után ismét sikerült összekaparni egy ütős brigádot, ráadásul Alec Baldwin is csatalkozott a kiscsapathoz, hűen egyébként is jelentéktelen színészi pályájához. Amikor egy rakás fogyatékos szerencsétlenkedik az valahogy nem jelent túl nagy poénfaktort számomra, ráadásul Torrente is szörnyen elfáradt már. Az előző résszel illett volna befejezni, azt meg már csak remélni tudom, hogy nem pakol rá még egy lapáttal, így is hatalmas trágyakupacot dobott össze.