Manieggs: Revenge of the Hard Egg (2014) ☆

Manieggs: Egy kemény tojás bosszúja

(Miklósy Zoltán)

magyar animáció

2,3
★★☆☆☆
18 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-12-06 08:51:00 schankox (4) #4

Iszonyat sok utalás, elrejtett poén van a filmben. Ha valamiért, akkor ezért volna érdemes még egyszer megnézni. Igazi suttyó film, ennek megfelelő poénokkal, sőt, a maga nemében már-már zseniális alkotás.

2015-02-24 23:27:34 Tenebra (3) #3

Nos, ez "kemény" volt. Elég nagy töprengést okozott. Az első fele alapján simán rányomnám a kettest, viszont amúgy meg az utolsó harmadban voltak jó poénok és utalások. A film első fele meglehetősen lapos, erőltetett, unalmas, rossz értelemben klisés és logikátlan. És, ha egyesek szerint a Liza, a rókatündér túl sok utalást tartalmaz, akkor ez a film egyenesen összeroppan a 80-90-es évek akciófilmjeiből vett intertextusok alatt. Néha már nagyon erőltetettnek éreztem az analógiákat és a poénokat is.

Melyek néha működnek (pl. a ketrecharcos vagy az elnökös beszéd a végén), sokszor viszont, sőt, általában alpáriak, gagyik, egyenesen ízléstelenek (pl. a Kardhal-utalás). Értem én, hogy paródia, de pl. Mel Brooks, de még a Csupasz pisztoly is meg tudott tartani egy bizonyos színvonalat. Itt viszont tipikus magyar hibák jönnek elő - pl. az alkotók még mindig azt hiszik, hogy a káromkodás önmagában vicces. Pedig nem, nagyon nem. (Persze, mint a Lizánál, itt is röhögött a közönség egy jelentős hányada ezeken is... Nem is értem. Ok, az ízes magyar káromkodások vannak olyan cifrák, hogy megmosolyogjuk őket. Na, de itt csak konstans "faszozás", "baszdmegelés", "szarozás" megy...)

A vége bődületesen nagy baromság, és én azt mondom, nagyon elcseszték. Irtó bugyuta és erőltetett, már átestek a ló túlsó oldalára ezzel.

A vizuális koncepció érdekes... Elsőre nem szerettem, majd megbarátkoztam vele, és így utólag azt mondom, egész ötletes, pofás. És persze ez, hogy tojások a karakterek, és a világ amolyan "A Tipikus Amerikai Nagyváros" karikatúrája, nagyon beteg - szerintem az alkotók kemény anyagot szívnak. :D De ezt pozitívumként írom.

Nekem a South Park nem jutott eszembe, a Family Guy még inkább, mert ugyanolyan ízléstelen a humora, jóllehet, valóban sokkal langyosabb, középszerűbb, butább annál. Nekem inkább a Team America az, ami beugrott a filmet nézve.

Összességében azt mondom, egyszer nézhető, de emlékezetes nem lesz, sőt, néhány kínos epizódja miatt inkább felejtenénk. Nagy pozitívuma a rengeteg 80-as / 90-es évekbeli akciófilm-idézet (Danny Trejo-t konkrétan az egyik főszereplővé tették meg XD) De ezen és a sokak számára bizonyára taszító formán kívül nem sok pozitívuma van. Kegyelemhármas a nosztalgia miatt...

2015-01-28 12:15:57 CSA (2) #2

A CineFesten láttam, és tényleg utánozza ezeket, de sokkal butább a humora, szóval rossz koppintás.

2014-12-14 19:08:06 Umberto (?) #1

Állítólag sokat merített a South Park és a Family Guy humorából. Aki látta már, attól kérdezem: ebből mennyi igaz? Hogy sikerült?