The Boy Next Door (2015) ☆ 👁

A szomszéd fiú

(Rob Cohen)

amerikai thriller

2,3
★★☆☆☆
96 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-02-22 20:43:31 dittike (2) #6

Elég átlagos erotikus horror történet, szóval nem értékelem valami túl sokra, egyszer nézhető, de ennél nem több, pedig Jennifer Lopez miatt néztem meg.

2015-12-30 00:44:22 ChrisAdam (1) #5

Sokkal-sokkal jobb, mint amit vártam, mert hát a vélemények, az átlag elég fertelmes kombót alkotnak, de ehhez képest azért habár egy oltári nagy rakás guanó, mégsem annyira elásnivaló, vagyis pontosítok: csak a szexjelenet miatt nem.

Egyébként a sztori maga tök érdekes lehetne, tök jól ki lehetett volna hozni belőle egy kevésbé amcsi, kevesebbnéhatöbb thrillert. A tanár és diák eltitkolt viszonya: ez alapból tök sok jót ígérhet, csak hát itt sablonos fordulatokkal, fricskákkal, semmitmondó jelenetekkel tömték tele a sztorit, amin egy felturbózott, mindentbele finálé csak rontott. Na, meg Jennifer Lopez rémült arcával fogok álmodni, mert mást nagyon nem mutatott.
Ő is, meg a többi színészek is elképesztően pocsékak, a főszereplő csávó volt a leggyönyörűbb tehetségtelenség: hihetetlen idegesítő volt, persze a karaktere is és a túlzott bekattanása... anyám - a castingon csak mosolyognia kellett, na meg kockákat mutatnia és fel is volt véve.

Őszintén szólva, igazán sajnálom, mert ezt a jó alaphelyzetet sokkal mélyebben ki lehetett volna bontani, mélyebbre ásni, nem vérengzős oldalról megközelíteni, na meg egy David Finchert befogni valami izgalmasabb rendezés érdekében és lenne egy kiváló thrillerünk.

De így, túl jól fogok aludni.

30%

2015-06-25 11:29:29 Perselus (1) #4

Állítom már most, hogy ennél rosszabb filmet 2015-ben nehezen láthatunk moziban. Rettenetes. Ez most tényleg thriller akart lenni? Te jó ég! Nevetséges ez a film! A színészi alakítások úgyszintén. A végefőcímzenén kívül semmiféle pozitívumot nem tudok említeni.

24%

2015-05-25 10:21:41 Jason13 (2) #3

Néhányan emlékezhetnek, hogy a tavalyi horror/thriller termésből a számomra legjobban tetsző alkotás a The Guest volt. Ugyan Adam Wingard mozija sok újdonsággal nem szolgált, de a sablonokat nagyon ügyesen pakolgatta egymás mellé, miközben a történet remek tempóban haladt előre és a főszereplő is kellően emlékezetes alakítást nyújtott. Hogy mi köze ennek a 2014-ben bemutatott szösszenetnek az idei Szomszéd fiúhoz? Igazából csak annyi, hogy mindkettő hasonló ötletre épül, csak a 2015-s darab majdhogynem egy forintot nem ér.
Kezdjük is a történettel. Egy elvált, 40-es éveit taposó tanárnő szomszédságába beköltözik egy jóképű fiatal srác, aki megpróbál hősnőnkhöz minél közelebb kerülni. Eleinte azonban még óvatosan közelít a MILF felé, majd miután egy este sikerül megfektetnie, teljesen bele éli magát a dologba. Igen ám, de a tanárnő csak egy egyszeri kalandnak tekinti az esetet, ezzel pedig fel is húzza a srácot, aki ezek után egyre durvábban kezdi zaklatni hősnőnket.
Komolyan mondom, meglepődtem magamon, hogy három, viszonylag hosszú mondatban össze tudtam foglalni ennek a fércműnek az alapfelállását. A forgatókönyv nem lehetett valami hosszú, mivel a film csak sablonokból áll össze. Sehol egy eredeti ötlet vagy egy érdekes elgondolás. Ezek helyett megkapjuk a terrorizálós thrillerek összes építőelemét, amelyeket a készítők mindenfajta kreativitás nélkül dobáltak egymásra. Eleinte ugye a kattant srác kedves, mindenkinek benyal (egy idő után Lopeznek is, jajj, de vicces vagyok) , majd egy idő után szép fokozatosan bedurvul, oszt jó napot.
A karakterek is igazi két dimenziós papírmasé figurák. Azonnal itt van Jennifer Lopez, aki még negyven felett is iszonyat dögös, de szerepe ennyiben ki is merül. Jaj, bocsánat, tévedtem, néha még sikongatnia is kell. A filmben ugye van egy fia is, aki annak rendje és módja szerint egy balfácán és majd szépen összehaverkodik a kattant szomszéd sráccal. Igen, ilyet még tényleg nem láttunk. Aztán akad még egy bűnbánó ex-férj, segítőkész és megértő barátnő, plusz ugye a pszichopata pali. Közülük csak az utolsó érdemel szót, de csak azért, mert rossz nézni, amit színjátszás címszó alatt művel. Igaz, eleinte, mikor csak bambán kell néznie és mindenkire mosolyognia, addig nincs vele baj, de mikor már a megjelenésével félelmet kéne keltenie a nézőben, akkor már igen.
Már lehordtam a sztorit és a színművészeket is, mibe lehetne még belekötni? Például a feszültségkeltésbe. Egy thrillertől elvárná az ember, hogy néha megemelkedjen a pulzusa, de ettől a mozitól ezt az élményt kevesen kaphatják meg. Az izgalmasnak álcázott jelenetek elképesztően izzadságszagúak, a már fentebb említett dolgok miatt a szereplőknek se igazán lehet szorítani. Az utolsó percekben pedig már a horror felé kezd kacsintgatni a film, ugyanis kapunk néhány pocsék ijesztgetést és egy B kategóriás slashereket idéző szemkinyomást.
Mindent összevetve, a Szomszéd fiú egy igencsak gyenge eresztés. A történet mindenfajta kreativitást nélkülözve dobálja egymásra a műfaj legnagyobb sablonjait, miközben a semmitmondó rendezés még unalmasabbá teszi az amúgy is langyos eseményeket. Emiatt nem is ajánlanám senkinek megtekintésre, kivéve azoknak, akik nem bírnak meglenni a hálóingben flangáló Lopez kisasszony látványa nélkül. Sőt, azok se csalódhatnak, akik csak a címszereplő srác meztelen felsőtestére kíváncsiak.

2015-05-07 22:48:19 BonnyJohnny (2) #2

El kezdtem írni, hogy ezt a filmet az menti a nézhetetlentől, hogy... de aztán nem jutott eszembe semmi. Mindenesetre nem adok rá egyest, de nagyon gyenge kettes.
A sablonos és ostoba szereplőket csapnivalóan eljátszó színészek kínlódnak egy legtöbbször idegesítő, néha kifejezetten kínos előadásában egy sokat markoló, de minden tekintetben gyenge, csapongó és unalmas történetnek.

2015-04-15 22:15:26 dorebore (1) #1

Egy kicsit pontosítanék: a főhősnő nem elvált, és szerelmes sem lesz.
Iszonyú jót nevettem a végén, de gondolom, a film készítői nem ezt a reakciót szerették volna elérni.
De hogy kiemeljek néhány pozitívumot: Jennifer Lopez és Ryan Guzman külön-külön illetve együtt is elég jól néznek ki a szexjelenet talán bevállalósabb, mint A szürke 50 árnyalatában :D , és a végefőcímdal nemcsak azért volt felüdülés, hogy letelt ez a 91 perc.