Palo Alto (2013) ☆ 👁

(Gia Coppola)

amerikai dráma

3,6
★★★☆☆
40 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-03-22 21:35:43 Mikkey (4) #7

Fuh de jól esett, hosszú évek után egy ilyen post Larry Clark sulis csapás!

2017-01-15 13:29:32 The Cortez (3) #6

Ennek a filmnek az az egyetlen különlegessége, hogy James Franco írta a sztori alapjául szolgáló regényt. Valójában 1 monoton, lehangoló, mélyen depresszív alkotás, tehát Skins rajongóknak kiváló!
A történet középpontjában a züllés meg a függés áll, és ügyetlenül 3 szálon próbál futni: Itt van April (Emma Roberts), aki a legnormálisabb, neki talán a dohányzás az egyetlen káros szenvedélye, Teddy (Val Kilmer fia), aki full drogos, ráadásul rendszeresen balhéba keveredik a sík hülye haverjának köszönhetően, és Emily (Zoe Levin), kinek mániája a szeretethiányból elkövetett kurválkodás. Az ő szála a lehető legkidolgozatlanabb. Túlzás lenne azt állítani, hogy ez a 3 karakter menet közben olyan nagyon fejlődik, de azért a végére legalább így vagy úgy megpróbálnak kiutat találni a saját baromságaikra.
A színészek közül kizárólag Jack Kilmer emelhető ki. Ja meg Emma Roberts is, mivel őt mindig felüdülés értelmesebb szerepben látni. Az elvont, alternatív zenék kiválóan passzolnak a film hangulatához.

2016-11-10 10:23:00 noresz02 (5) #5

Nagyjából ugyanez a véleményem, iszonyatosan hangulatos film, és én kiemelném még Jack Kilmer-t is (igen Val Kilmer fia) Ő is nagyot játszott, nem volt hiba senkinél. James Franco meg egy multi-kulti, amibe belecsap arannyá válik (jelen esetben a film alapjául szolgáló regény), csak a Seth Rogen-es füves szarpoénos vonalat kéne abbahagynia.

előzmény: pasztellkék (#4)

2015-08-15 00:40:29 pasztellkék (5) #4

Sofia Coppola két zseniális filmje (Elveszett jelentés, Öngyilkos szüzek) után az első nagyfilmjét rendező Gia Coppolaban is bíztam és nem kellett csalódnom. Úgy látszik ezek a nők valami hihetetlen érzékkel tudják beteríteni a filmjeiket hangulattal, melankóliával. A történet James Franco könyvéből készült és azzal egyet kell értenem, hogy történetileg nem szabad túl nagy csodát várni, hiszen itt nem a cselekmény, hanem a hangulat a lényeges és emellett még csodálatos látványban is lesz részünk. De azért elgondolkodtam azon, hogy melyik film az, amelyik még ilyen élethűen mutatja be a mai tinédzserek életét, ami annyira tele van és mégis olyan üres.
Színészként pedig még kiemelném Emma Robertset aki meglepően jól játszik a filmben.

2015-03-08 23:26:15 Adam Taylor (3) #3

Hihetetlenül döcögősen indul, többször gondolkodtam hogy kikapcsolom, nagyon nem kapott el a hangulata - már pedig azon áll vagy bukik minden. Aztán a játékidő második felében szépen lassan összeállnak a dolgok, a vége pedig nemcsak hatásos, de baromi jól néz ki.

2014-11-02 21:51:31 arylacee (5) #2

Zseniális!

2014-11-01 18:53:14 Dió (4) #1

Már megint egy friss befutó a Coppola családból, aki tudja, hogyan kell hangulattal megtölteni egy filmet - ráadásul ő még csak 26 éves!!! Talán a Virgin suicidestól egy hajszállal elmarad, de hogy hangulati téren szinte ugyanott van, ráadásul hogy megint zseniálisan mutat fricskát és görbe tükröt az amerikai valóságnak, az biztos. Történetileg csodát nem szabad tőle várni, de aki hangulatviláguk miatt a Sofia Coppola filmeket szereti, az ebben sem fog csalódni.