The Judge (2014) ☆ 👁

419 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2023-09-18 11:35:41 Jules (4) #18

A színészi alakítások és az atmoszféra tökéletes.
Aki a játékidő hossza miatt húzza le, nos ez genefációs dolog(is). Én szeretem, ha 1 film hagy időt kibobtani a sztorit és a karaktereket.

2015-09-10 22:17:28 Leo_Stotch (4) #17

Ha csak az ügyre koncentrálnak, esetleg családi összeborulással a végén, akkor csalódott lettem volna. Ez így volt egy jó film, olyan tipikus megnézném anyukámmal is, csihipuhi nélküli izgalom.

2015-06-25 10:44:47 Perselus (3) #16

Húha, hát ez a film nekem nagyon nem tetszett. Hosszú volt és unalmas, ettől függetlenül a két főszereplő kiválóan alakított. Egyszer meg lehet nézni, de én nagyot csalódtam benne.

55%

2015-03-06 22:27:39 yahooboi (?) #15

Nem ajánlanám bátor szívvel olyanoknak, akik láttak már normális filmeket is, de a hollywoodi filmek szerelmesei megtalálhatják a túlcsorduló érzelmek és a valótlan történet tengerében az amerikai szórakoztatás/szomorítás 100%-os esszenciáját. Le lehet ülni elé na.

2015-02-10 07:22:32 Vitelotte (4) #14

Ez a RDJ is olyan mint Johnny Depp, mindig ugyanazt a figurát játssza, de pont így imádjuk

2015-02-09 23:33:00 carmine (3) #13

Szerintem túl sok mindent akartak a készítők és ez visszaüt az összhatásban. A kevesebb szerintem több lett volna, ha megelégszenek egy bírósági drámával, ami keretében a főhős újra rátalál a családjára. Ehelyett belepakoltak olyan felesleges dolgokat, mint a rákkal járó kellemetlenségek, válás, előkerült régi szerelem, annak a gyerek, hogy ki is az apa, a az értelmileg kissé fogyatékos öcs stb.. Nálam is a hibátlan színészi alakítások húzzák fel a filmet, nálam azonban csak közepesre.

2015-02-05 22:31:59 Rorschach (4) #12

"miért nincs olyan, hogy Casting-Oscar?"
Mert azt mindig Steven Soderbergh nyerné :)

előzmény: goromba (#11)

2015-02-05 17:23:30 goromba (4) #11

Igen keményen egyetértek.
Annyival fokoznám, hogy ismét eszembe jutott: miért nincs olyan, hogy Casting-Oscar?
Mocskosul nagyon rendben vannak az alakítások a legalsóbb szintekig-nyilván azért Ironman esetében szigorúbbak vagyunk, de ha nem tekintünk vissza, Ő is rendben van.
Valahogy azt érzem, hogy lesz--m,miről van szó,mik a hibák, de amikor látom, hogy minden színész odarakja magát, nem kívánok gorombáskodni.

előzmény: opposition (#9)

2015-02-05 16:33:05 BonnyJohnny (4) #10

Hozzátéve, hogy azt a történetet még a kelleténél tovább is húzzák, egyetértek.

előzmény: opposition (#9)

2015-02-05 14:24:43 opposition (4) #9

Meglepően gyengén kidolgozott történet, melyet egyértelműen a színészi alakítások hoznak fel jó szintre.

2015-01-06 20:27:04 Dió (5) #8

Thomas Newman nekem tavaly ehhez a filmhez írta az év legszimpatikusabb soundtrackjét. Miután azt félszázszor végighallgattam, észrevettem, hogy maga a film is jó alapsztorival kecsegtet, és tele volt kedvenc színészekkel is (Farmiga, Downey), így kb. már azelőtt szerettem azt, hogy megnéztem. Hál'istennek ezen maga a megnézés sem rontott sokat.
Ötöst azért nem kap, mert három baromi jó jelenetre rendre jut egy negyedik is, amely módszeresen "túl amerikaira" sikeredett, és ahogy várni lehetett, ez a hollywoodi maszlag végigvonul a filmen, de ezeket leszámítva a bár nem túl meglepő, de tisztességesen összerakott sztori, nem utolsó sorban pedig a két Robert egyszerűen fenomenális és tényleg kiemelkedő játéka egy nagyon igényes szórakozássá teszik a The Judge-ot.

2014-11-08 19:13:51 hirien (5) #7

Ez a film zseniális. Tudjátok, nagyon emberi és személyes az egész. Nézed a filmet, és szinte látod magad a karakterekben. Mindenkinek van sara rendesen, és mindenkiről előbb-utóbb lehullik az álarc. Hank Palmer, aki mindenkinek a felsőbbrendű nagyképűt mutatta, legbelül csak egy apai vállveregetésre vágyott. Hány ember van ezzel így? És a bíró úr? A makacs, karrierista öregember. Ismerős? A kapcsolatok is nagyon rétegeltek és bonyolultak. Jó volt nézni ahogy szinte vágni lehetett a feszültséget a szereplők között. Nem volt sok poén, csak 30%-ban, de ami volt, az hatalmasat ütött.
Következnek a színészek, mert ugye ők a film lelkei. Robert Downey jr és Robert Duvall (83 évesen!!) párosa fantasztikus volt! RDj megmutatta, hogy több van benne, mint Tony Stark. (Mondjuk akik nem csak a Vasember-filmeket látták tőle, azoknak effelől semmi bizonyítékra nincs szükségük.) Kiváló ő minden filmnemben, ahogy itt is. Nem taglalom tovább, ha nézed a filmet, érzed majd amiről beszélek. A mellékszereplők szintén nagyon odatették magukat.
A képi világ szépen éreztette a hangulatot, főleg a tárgyalótermi részeknél. A történetvezetés is remek, végig fenntartották a feszültséget és egy percig nem éreztem hogy unnám. Ez bizonyítja, hogy nem kell vérfürdő ahhoz, hogy a végére totál leverjen a víz. A befejezés pedig gyönyörű lett. Ha nincs meg ez a hossza, nem lett volna ennyire hatásos.
Idei év egyik legjobb, ritka jó filmje. Őszintén semmi mást nem szeretnék most, mint rámosolyogni a színészekre, hogy "Ez barátom, jó lett!"
95%

2014-11-05 18:55:21 GeryFlash (5) #6

Nem értem, mi baj ezzel a filmmel, hogy ilyen kevés értékelés van és az átlaga is ilyen gyenge? Szerintem hozza a Gran Torino színvonalát, RdJ-nek nagyon áll ez a szerep, Duvall és Thorton zseniális, tényleg érdekelne, hogy miért ennyire hanyagolt film. Nálam ez az idei egyik legjobb film, jobb szerintem összességében mint a Holtodiglan. Kevés volt a marketing vagy mi? Mert hogy a színészgárdán és a rendezésen nem múlik az biztos.

2014-10-31 14:44:10 ifj. Ó. Posszum (5) #5

Az csúnya lenne, ha Duvallnak nem menne az Oscar jelölés, de már Iron SherlockMannak is kijár egy! Az egész szereplőgárda ütős, ahogy van.

2014-10-31 12:19:25 zsandar filip (4) #4

Amerikai hagyománynak megfelelően elhúzott véggel az élmény szűkítve.

De: drámai átélhetőség, színészek / Robert Duvall 83évesen!!!!/, fényképezés és történetvezetés príma.
Robertek igen, igen megérdemelnék az Oscart.

2014-10-24 23:11:36 ifj. Ó. Posszum (5) #3

Huh, ez kemény menet volt. Giccses, persze, ahogy az egy hollywoodi drámában megszokott, de mégis, az összhatás... vagy már öregszem. A lényeg, hogy az első képkockától az utolsóig... A maga műfajában zseniális.

2014-10-23 21:35:46 Zsoca87 (4) #2

Jó film, nem annyira kiszámítható, mint gondoltam, humoros és drámai jelenetek egészségesen váltják egymást. Van súlya.

2014-10-21 00:32:19 dido (4) #1

en mar lattam! :))
s nyugodt szivvel tudom ajanlani.