Annabelle (2014) ☆

(John R. Leonetti)

amerikai horror, thriller

2,5
★★☆☆☆
158 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-04-16 17:24:33 Norbert Simon (2) #9

Azután ,hogy megnéztem a Conjuring-ot utána az Annabelle-re is kiváncsi voltam. ( a másodikat meg már meg sem néztem.) Eléggé csalódott voltam utána. Pedig azt hittem ez is lesz olyan jó. Hát nem így lett sajnos. Az Annabelle baba ( nem így néz ki a valóságban) valóban félelmetesen meg lett benne csinálva de azon kívül semmi extrával nem tudott szolgálni számomra. A Conjuring-ot pedig még csak utol sem éri nem ,hogy még túl is szárnyalni.

2018-03-10 01:36:10 Ugor (2) #8

A műfaj egy, az ábécében hátrébb álló betűvel jellemezhető kategóriája.

2017-08-26 11:46:37 Lanie (3) #7

Valóban ingerszegény. Nincs egy maradandó jelenete sem, olyasvalami ami hamar felejthető, átlagos, máshol már sokszor látott alkotás.

2017-05-06 20:19:36 GothMan (3) #6

A liftes jelenetet James Wan rendezte. ;) Nekem nincs különösebb bajom a filmmel, működnek a jelenetek és a hangulat is el van találva - kár, hogy mindez klisékbe van bújtatva. Az meg, hogy kinek mennyire "félelmetes", nem tudom, mennyire releváns. Talán volt már róla szó máshol, de egy fiatal ember ingerküszöbe alapból magas, ezért a célközönség egy horrorfilmnél általában a tizen-huszonéves korosztály. Én is jókat mulattam anno az olyan filmeken, mint az Omen vagy a Rosemary gyermeke, most már másként nézem, és más hatással is van rám. Szóval elég öreg vagyok már hozzá, hogy megengedjek egy-két libabőrt ennél a filmnél is. :)
6/10

előzmény: Perselus (#4)

2016-06-06 23:19:52 Rorschach (2) #5

Ingerszegény egy film - amikor véletlenül történik valami, legtöbbször az is kiszámítható.

2015-06-25 11:46:59 Perselus (2) #4

Bár nem teljes kudarc, de a Conjuringhoz képest nagyon gyenge. De azért a liftes jelenet szerintem igencsak ijesztőre sikeredett.

52%

2015-05-19 22:44:22 Leo_Stotch (1) #3

Gyenge. Semmi értékelhető. Várom a Conjuring 2-t....

2014-10-27 17:34:41 Jason13 (2) #2

James Wan 2013-ban bemutatásra kerülő The Conjuring című darabját én nagyon szerettem. Azt viszont meg kell hagyni, hogy nem volt egy formabontó mű, szimplán csak stílusosan pakolgatta egymásra a rendezőúr a sablonokat és ebből egy kifejezetten szórakoztató, néhol ijesztő és hátborzongató kísértetmozi született. A siker nem is maradt el, így a producerek el is kezdtek mozgolódni. Folytatás helyett egy spin-offot álmodtak meg, amely bemutatja az eredeti film egyik hátborzongató figurájának, Annabelle babának az első gonoszkodásait.
Az ötlet nem rossz, a megvalósítás pocsék. De kezdjük az elején. A történet középpontjában egy fiatal házaspár áll, épp a gyermekáldás előtt. Viszont nem igazán tudják élvezni az élet nyújtotta örömöket, mivel két sátánista rájuk támad az éjszaka közepén. Szerencsére hőseink túlélik a megpróbáltatásokat, azonban ezek után még borzalmasabb dolgok várnak rájuk: egy démoni erő által megszállt játékbaba kezdi el őket zaklatni.
Már maga a sztori olyan, mintha egy sablongenerátor köpte volna ki magából, de nem ezzel van a baj. Gondoljunk csak bele, a Démonok között se mutatott fel csavaros szkriptet. A kivitelezésben van a hiba, pontosabban a rendezésben. John R. Leonetti főállását tekintve operatőr, annak pedig kiváló (ő felelt az Insidious első két részének és a The Conjuring képeiért is), direktorként azonban kudarcot vallott. Nem is először, az ő nevéhez köthető a rettenetesre sikerült Mortal Kombat második felvonása és a Pillangó-hatás 2. része. Ezek után nem is értem, miért őt kérték fel ide.
Nem csinál mást a fickó, mint vért izzadva, ész nélkül másolja James Wan stílusjegyeit. Ebből az sül ki, hogy az ijesztőnek szánt jelenetek szimplán hatásvadászok és unalmasak. Hiányzik a lúdbőröztető atmoszféra és a feszültségkeltés, ezek híján szimplán unalmasak a nagy rémisztgetések. Sőt, az előzetes sikeresen el is lőtte a két legjobban sikerültet. Azokon kívül marad még egy, ami úgy-ahogy működőképes, de ez akkor is csak 3 jelenet! Azért egy félelemkeltésre játszó horrortól elvárható lenne, hogy ennél többet nyújtson.
Az külön vicces volt számomra, hogy a drámai szál néhol sokkal jobban ki lett dolgozva, mint a film horror oldala. Igaz, a főszereplők igazi papírmasé figurák és a szájukba adott mondatok is sokszor röhejesek, de ezek a játékidő közepénél jóval több teret kaptak, mint például maga Annabelle. Emiatt a tempó elég hamar döcögőssé válik és csak a befejezésre talál magára valamelyest, ahol sikerült a legkiszámíthatóbb módon lezárni az eseményeket.
Így a végére jöjjön néhány pozitívum is. Az operatőri munka kellően profi, Joseph Bishara zenéje is hangzatos és kb ennyi. Mindent összevetve, egyszer azért nézhető szösszenet ez, a gyengébb idegzetűeket még meg is izzaszthatja, de akik már a The Conjuring-t se tartották kellően félelmetesnek, azok ezt körbe fogják röhögni. Mégpedig megérdemelten.

2014-10-23 12:02:34 ooli (?) #1

ne nézzétek meg, nem eredeti és kidolgozatlan.