Jersey Boys (2014) ☆ 👁

Fiúk Jerseyből

(Clint Eastwood)

amerikai dráma, életrajzi film, musical

3,3
★★★☆☆
49 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2016-11-14 09:32:34 kaamir (4) #4

Eastwood talán leglazább, legviccesebb filmje. Műfaján belül teljesen tipikusnak mondható, de az első osztályú színészek, a remek hangulat és Eastwood szokásosan elegáns rendezése azért az átlag fölé emeli. Ugyanakkor talán lehetne rövidebb, a második fele elég lassú és nyúlós. Ill. reméltem, hogy az öreg komolyabb szerepet ad a nőknek, akik az ilyen filmekben szinte mindig csak díszletként vannak jelen. Sajnos nem, itt is minden női karakter csak azért van, hogy néha hisztizzen egy sort hőseink életvitele miatt. Kár.

A "Funny how?" poénért viszont hatalmas plusz pont jár, Joseph Russo amúgy is zseniális a 16 éves Joe Pesci szerepében.

2015-09-17 15:23:24 berto (1) #3

Bocsánat a kifejezésért, de Eastwood sz@rja magából a számomra rossznál rosszabb filmeket (Levelek Ivo Dzsimáról, Utolsó csavar, Amerikai mesterlövész, stb.) Szörnyen sajnálom, mert eddig nagy rendezőnek tartottam, de ez a film, amely egy musical alapján született egyszerűen a bányászbéka feneke alatti színvonal. Az émelyítő zenék Frankie Valli kasztrált hangjával (nem tudom, hogy a hang eredeti-e, vagy valaki imitálja, de így is, úgy is SZÖRNYŰ) valami iszonyat! A Beatles előtti leghíresebb, legbefutottabb együttes volt a Four Season, de én nem győzök csodálkozni azon, hogy mit szerethettek ilyen zenén az emberek. Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy mi fogta meg ebben a témában a 84 éves rendezőt, talán neki is a kedvencei voltak ezek a nyivákoló paprikajancsik. A filmből egyébként csak 36 percet bírtam ki, aztán kíméletlenül töröltem!

2015-05-16 11:46:29 Kalevala (4) #2

Eastwood hibátlanul megteremtette a 60-es évek hangulatát, elmerülhetünk abba az akkoriban újszerű sound-ba, amit a Four Seasons nyújtott. Ma már klasszikusnak számító dalok, mint a Big Girls Don’t Cry, vagy Uptown Girl ma is számtalan feldolgozásban tovább él, innen ismerem ezeket számokat, a Four Seasons nem mondott nekem semmit, míg meg nem néztem a filmet. Eastwood elővakarta őket a múltból, újra életre keltette a négy fiút és persze a zenéjüket (a sztori nem fogott meg annyira, a zene viszont annál inkább). A film után rögtön megnéztem a youtube-on néhány eredeti felvételt és velük együtt dúdoltam: “You’re just too good to be true....” Ki nem ismerné!

2014-09-26 13:12:59 mephisto5 (4) #1

Életkoromból adódóan nem hallottam még semmit a The Four Seasonsről, de a film meghozta a kedvem a hiányosságaim bepótlására.