Argo 2. (2015) ☆

(Árpa Attila)

magyar akciófilm, krimi, vígjáték

3,1
★★★☆☆
224 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-03-30 16:05:28 THE (2) #21

Semmivel sem lesz viccesebb a káromkodástól, sőt visszataszítóbb számomra. Úgy néz ki erre van igény.

2017-01-10 21:52:55 paksiendre (4) #20

Imádom az alpári káromkodós humort a magyar nyelv minden kis sarkalatosságával, ezen a filmen még mindig könnyesre tudom röhögni magam, Árpa Attila ide vagy oda.

2016-09-11 14:17:03 pedroalvarez (3) #19

Bár sokkal gyengébb, mint az első, a hangulata azért átjön, és a karakterek ismét hozzák a szokásos formájukat :D Azt egy kicsit sokallottam, ahogy Pszicho-ból gyakorlatilag istent csináltak, mindenből ő vágja ki a többieket

2016-01-28 16:01:58 Leo_Stotch (3) #18

Halovány hármas....

Alant volt szó róla, igen, 5 perc után ez egyes. De utána javul, nem is kicsit. De ha az összképet nézzük, nem lett rossz folytatás, többé kínos viszont, mint vicces. Sok a Pszicho, sok a Tyson, ez baj.
Bodri-t, Tibi-t bírom..
De kijöhetett volna egy jó 8 évvel korábban is, mert így igen harmatos volt. Megvolt az a 2000 es évek közepi hangulat, de basszus, 15-van, bazi öregek vagyunk :(

2016-01-10 16:50:11 BonnyJohnny (2) #17

Nem nézhetetlen. Egy poénon még nevettem is (ld. idézetek). Az effekteken leginkább sírni lehet (csak tudnám akkor minek erőltették?). Illetve a külföldi jeleneteket sem értem. Láthatóan olcsók, nem viszik előre a cselekményt (háttér történtek), és nem is viccesek.
Na mindegy, annyit ez is ér, mint az első.

2016-01-06 01:14:46 Leo_Stotch (3) #16

Egy film egésze fontos, nem tagadom.
De egyest kirívó esetben adok. Sokszor, akár pár jelenet is felhúzhatja kettesre. Bár fordítva is igaz sajnos.
Szummázva..végig kell nézni. Egyszer, még ha erőltetve is de minden filmet meglehet.

2016-01-05 22:38:42 Bong (?) #15

Csak úgy tudsz normálisan értékelni egy filmet, ha teljes egészében láttad, ezen nincs is mit ragozni, ezer féle érvvel lehetne jönni. Mi a film tanulsága, konklúziója? Eléri-e egyáltalán a fsz. a drámai szükségletét stb. Mi van, ha jön egy fordulat, vagy meghal egy fontos szereplő? De egy csomó mindent húzhat a rendező ami dob a filmen, vagy épp ront. Meg amúgy is, hogy nézne már ki, hogy a kritikusok a harmincadik percig nézett filmekről írnának? :D Mert ha addig szar, akkor az már úgyse lesz jó, és a filmnek teljes egészében jónak kell lennie! Kávé és Cigaretta? Ponyvaregény? Wild Tales? Trick 'r Treat? Vannak olyan filmek melyek esszenciálisan kuszák, és lehet, hogy az első tíz perc nem tetszik, az utolsó tíz meg épp ellenkezőleg. Amúgy meg a Volt egyszer egy Vadnyugat kezdő percei épp az unalmat/várakozást illusztrálják ennek következtében unalmas is, aztán a film mégsem lett valami rossz. Persze az Argo második részéről már öt perc után lerí, hogy nem profi munka/rendező, de ennek a filmnek nem is az akcióval kellet volna, hogy szórakoztasson.

2016-01-05 21:53:12 Xuja (?) #14

Jó, és akkor mi a helyzet ha 5 perc alatt még nem tudtál ráhangolódni a filmre? Velem csomószor volt ilyen..

2016-01-05 21:49:16 o0o (1) #13

@ Leo_Stotch (?)
@Xuja (?)
Szerintem olyan nincs, hogy egy filmben "vannak jó részek". Egy filmnek egészében kell jónak lennie! Ha olyan kirívóan gagyi "alkotásról" van szó, mint pl. ez, az igenis látszik már legkésőbb, na jó megengedem, az 5-6. perc környékén, de addigra már tényleg!
Ha egy rendező nem látja, hogy filmjének első percei milyen kínosan ízléstelenek és aránytalanok minden szempontból, kizárt, hogy később "feljavuljon". Ez nem előítéletesség, hanem ténymegállapítás. Egy sánta példával élve: ha valaki arab tolmácsnak jelentekzik, de az állásinterjún kiderül róla, hogy egy kukkot sem tud arabusul, annak kínlódását fölösleges két órán át hallgatni. Nem tud, és kész.

2016-01-05 21:00:40 Bong (?) #12

Fú, szerintem ez szörnyű lett, míg az első tetszett, ezt alig bírtam végignézni. Minek kellett telenyomni robbanásokkal meg akciókkal, lövöldözéssel, kardozással, tankkal a filmet? Enyhén szólva elüt az előző résztől, ez inkább olyan mint egy gyenge akció-paródia, ami vicceinek felét random benyögött káromkodásokból akarja kreálni. Forgatókönyv kis túlzással nincs is, csak őrjöngés, ripacskodás, bazdmegolás, robbanás, rakétázás. Ha meg nem tudjuk hogyan írjunk tovább egy jelenetet, ott van Pszicho, ez a karakter a Joker, bármilyen helyzetből kihúzza hőseinket, hisz halhatatlan, tulajdonképpen egy terminator. Akkor csak azt nem értem, miért nem küldik el bankot rabolni, aztán irány Malibu! Az első részben még nem tolták így túl a karaktert. De nem is kellett volna ezt folytatni, már az első részt is úgy lopkodták össze más kult gengszterfilmekből, aztán bedobták egy kelet-európai közegbe, ennél fogva nem szúrta annyira az ember szemét, hogy egy az egyben hozott anyagból dolgoztak. De ezt kétszer is elsütni, semmi értelme. Tényleg akciózni akarunk? :) És hány jó magyar filmet lehetett volna készíteni abból a majdnem fél milliárdból amit erre elk**tak?

2016-01-05 19:09:04 Leo_Stotch (3) #11

A 2. állítással abszolúte nem értek egyet. Legalább feléig mindent meg lehet, esetleg kell nézni, mert sose lehet tudni. Lehet nem váltja meg a világot, de jó jelenetek lehetnek.

előzmény: o0o (#9)

2016-01-05 18:08:37 Xuja (?) #10

Nem láttam a filmet, de a második állításodra szerintem bárki rácáfolhat aki látott már legalább 50 filmet. Szerintem inkább arról győzödhettél meg hogy már az első 3 perc után bebeszéled magadnak az előítéleteidet.

előzmény: o0o (#9)

2016-01-05 17:30:51 o0o (1) #9

Ezt két okból volt jó végigszenvednem:
1. Szociológiai-kulturális kordokumentum. (Tehát megnézni, hogy mi ez az okádott fos, amit jelenleg annyira zabálnak a magyarok.)
2. Ismét meggyőződhettem az évtizedes tapasztalatomról, miszerint egy tetszőleges film első 3 percéből kikövetkeztethető, hogy milyen lesz az egész...

2016-01-02 07:38:49 tomasso (2) #8

Ugyanazt hozza, mint az első rész. Az Argo nem jó film, távol áll tőle, a karakterek taplósága a jelenetek többségében mégis olyan komikumot teremt, hogy elviszi hátán a produkciót. A "fantasztikus négyes" a helyén van, minden más szereplő csak kínos töltelék a filmben, melyek tökéletesen példázzák a magyar közönségfilmek jelen állapotát. Vígjátékként tehát működik, más szempont szerint jobb nem vizsgálni, mert szörnyen bagatell.

2015-12-30 18:21:01 ifj. Ó. Posszum (5) #7

Üti az elsőt, és a magyar tömegfilmet is. Tibi még mindig kőkemény, na meg a Fekete Lófasz!

2015-12-13 20:46:23 Killjoy (4) #6

Hát ez pontosan azt adta, amit az ember az első rész után elvár. Suttyóság a köbön, közben néha olyan mondatok, amin feküdtem. Nálam egy olyan film, ahol az autós üldözés közepén a menekülő sofőr azon panaszkodik, hogy tankolni kellene, mert nem úgy készült, hogy őt üldözni fogják... na, az nálam a helyén van :) A menyasszony nászajándékától meg totál kész voltam :D Alpári? Igen. Idióta? Igen. Fárasztó? Igen. DE EZT VÁRTAM!

2015-05-13 23:09:54 Il Matto (4) #5

Nagyon szórakoztató, vígjátékként kiválóan funkcionál. Az első résznél sokkal jobban bejött. Kétségtelen hogy folyamatosan "szembejönnek" a film során, van itt minden: Taranino, Rodriguez, Kusturica, meg főleg Guy Ritchie, nekem még a South Park, meg a Family Guy is felötlött egyes poénokban és ha már Japán, bizony nem csak yakuzás nidzsás kardozós filmek (illetve a Kill Bill 1.) köszönnek vissza, hanem élőszereplős mozira átültetett anime is van ám.
Kulka szerintem nem tévedés, hanem egy szándékos fricska volt.

2015-05-11 00:27:25 Bbazsa (4) #4

Tettszet csak nem értettem miért van a story és miért nem az első vonalát viszi tovább, vannak vicces részek . Az viszont durva Árpa hogy körbe utazta a világot egy magyar film kedvéért.

2015-04-30 09:07:29 purplerain (3) #3

No, tegnap túlestem rajta némi fájdalommal :)

Az elején nagyon elvágta magát nálam. Az első jelenet a legrosszabb Resident Evil filmek világát idézte fel (nyilván nem a sztoriban hanem olcsó érzetben), utána jött az a cellából kivezetős rész (no ott éreztem azt, hogy nulláról lemegy a kutyaszar alá a film, ahogy az egyik kedvenc filmem A szikla szembejött...) aztán még egy-két anomália, de azt kell mondjam, a végére feljött egy jó erős közepesre.
Tipikusan magyar, alpári, káromkodós humor, jön a balek banda aki mindent megold meg túlél, a zsenik meg megszívják, és hasonlók. Kicsit fárasztó meg minden, hogy megint ilyen filmet nézek (igaz a MEGINT szót nem tudnám alátámasztani példával, de olyan érzésem volt végig, hogy már vagy 20 ilyen baromságot láttam...).
Kicsit az anyagi oldaláról megfogva a dolgot (nem tudom megállni sajnos :)) azt kell mondjam sok felesleges baromság volt benne. Az elején a new york-i, tokyoi jelenetek (már ha tényleg ott voltak), szinte csak azért lehettek, hogy a stáb utazzon egy jót a támogatásból, a vadászrepülő a végén is, igazából túl sok súllyal nem bírt, de gondolom nem ingyen volt...

A magyar átlagból nem fog kiemelkedni az biztos, a kultstátusszal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, lehet (bár az első is az állítólag én mindenesetre nem láttam, embert nem hallottam még beszélni róla, vagy idézni belőle...), de azt kell mondjam, hogy egyszer simán meg lehet nézni. Nem biztos, hogy moziban, de ez már más kérdés :)

2015-04-27 15:57:51 Tenebra (3) #2

Némileg jobban tetszett, mint az első rész (vannak benne egész jó poénok! - ez nagy szó az első rész igen primitív "humora" után), kevesebb a baszdmegelés, több a fekete humor. De azért ez a cigánygengszter szál tök fölösleges volt, néhol nagyon idegesítő a halmozott akció, és hát ez az imbolygó kamera is rémrossz és elcsépelt már, inkább nézhetetlenné, mint spontánná és látványossá teszi az akciójeleneteket. Kulka ezúttal is remek (bár nagyon bizarr nindzsaként...), Kovács Lajos visszafogottabb, ezrét sokkal szerethetőbb, Bodri és Pszichó is stílusos. Tyson viszont kurvára idegesítő szerintem, örültem volna, ha inkább alszik egész végig.

Talán egy gyenge 3-ast is meg fog érni, de azért ne ez legyen már a "színvonalas magyar akció-vígjáték"...

2015-04-24 20:59:13 Bbazsa (4) #1

Annyira elhúzták a bemutatót hogy az ember tele van várakozással, remélem a Valami Amerika folytatását követve a második üti az elsőt :)