Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) ☆ 👁

Tini nindzsa teknőcök

(Jonathan Liebesman)

amerikai akciófilm, fantasy, sci-fi, vígjáték

2,4
★★☆☆☆
226 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-08-26 22:43:23 MicaHiro (2) #24

A film, ami beszélő nindzsa teknőcökről szól, mégis Megan Fox karaktere benne a legkevésbé hiteles.

2016-09-05 19:00:20 SentryD (3) #23

A második rész fényében erősen felértékelődött a szememben, egyszer simán meg lehet nézni. Zúzót kissé túltolták, ő volt az egyetlen kedvencem már a mesében is gyerekként, egyébként soha nem kedveltem ezt a világot. Mégis, ez a film így rewatcholva tök kellemes csalódás volt, fáradtan elszórakoztam rajta.

2016-04-11 08:10:53 McCl@ne (3) #22

Ez egy viszonylag rosszul megrendezett (vagy csak rongyosra vágott?) film fiataloknak, azaz nem nekem. DE! Az alapanyag nagyon jó, és működőképes, a tálalása pedig - bár hullámzó, de - meglepően kielégítő!
Önmagában rossz megközelítés lenne elnézni MINDENT/BÁRMIT egy filmnek csak azért, mert tinédzser korú, emberméretűre mutálódott, nindzsának nevelt, beszélő teknősbékákról szól, mert bár ez már közelíti azt a határt, de azért annyira nem szürreális, hogy ne vonatkozzanak rá bizonyos szabályok.
Szóval vannak dolgok, amik jól működnek. Pl. a karakterek, mármint Zúzó és Szecska mester kivételével. Előbbinek túltolták a páncélját (röhejesen szamurájra vették, túl komolytalan, nem eléggé fenyegető, sok a Transformers behatás), ellenben az "emberi" énjébe nem öltek többet két sornál. William Fichtner karaktere már jóval több teret kapott, ő működik is. Illetve Szecska is gyenge, kicsit misztikusabbra vettem volna, erősebbre, ha már központi figura, akkor megalapozhatták volna jobban.
De a teknőcök rohadt jók! A kinézetük, a viselkedésük (végre tényleg tinédzsernek tűnnek), a mozgásuk, mimikájuk, stb., nagyon eltalált. Nagyon fontos, hogy nem valami darkos, keménykedő, legyőzhetetlen harcosok, hanem idétlenkedő fiatalok, akikről bár túl sokat nem tudunk meg, de az a kevés azért jól működik.
Aprillel sincs különösebb gond, Megan Fox az ilyen szerepekre termett, nem az esetem, de ezzel együtt is elég jó eyecandy, a film sem használja másra, így el lehet mondani, hogy minden a helyén van.
Az akciójelenetek is rendben vannak, az elején sokat dob rajtuk a misztikum, később az elég jó koreográfia (a havas részre gondolok, ahol a CGI már elég gyenge, de a dinamikája eladja), viszont sajnos pont a finálé brutálisan elb*szott, agyon van vagdosva, követhetetlen és eleve karcsú. Ellenben nagyon jó meglátás, hogy sok más atomdrága filmmel ellentétben itt legalább javarészt nappal van, ami óriási pirospont, éppen ettől a filmtől nem vártam volna :)

Na, ez lett volna egy fiatal gyerekként megszállott TMNT rajongó véleménye. Természetesen ha nem vagyok érintett a dologban, akkor kinyomom a francba a harmadánál, de örülök, hogy nem tettem így. Még az sincs kizárva, hogy elmegyek a folytatásra moziba, az egyik utolsó előadásra talán be tudok ülni úgy, hogy ne igyanak le kólával a 6 évesek :)

KOWABUNGA!

2014-12-31 01:15:30 Rorschach (4) #21

Na akkor megvan 2014 egyik legbűnösebb élvezete.
Korábban még megállapodtam a hármason, de úgy érzem, ezért a 2,5-öt sem karcoló átlagért valahogy kárpótolni kell, úgyhogy jóindulatom jeléül megkínálom a teknőcöket egy négyessel. Félreértés ne essék, a film nem jó. De ahhoz az ótvar szennyhez képest, aminek mindenki mindenhol beállítja, nagyszerű.

Igazából engem nem zavart, hogy a cselekmény gáz. Szeretném nyomatékosítani, hogy a történet alapját olyan kétméteres teknősbékák képzik, akiket egy patkány tanít nindzsucuzni, legfőbb ellenségük pedig az a szamuráj, aki a New York-i szervezett bűnözés feje is egy személyben, ennek fényében tessék kohéziót és logikát várni. Bazki, volt már rá valaha példa, hogy egy Tini nindzsa-sztori működött? Szerintem sem, TMNT-t nem azért néz az ember. Ezen verzió alkotóinak meg külön piros pont, amiért nem csinálták meg a kötelező eredetsztoris, unalmas első részt, hanem belevágtak a közepébe. Minek megint két órát elfecsérelni arra, amit úgyis mindenki tud és leszar, ha egy ötperces flashbackben is le lehet tudni? Több idő marad az akcióra.

Merthogy jönnek a pozitív meglepetések. Például a látvány, amit ismételten sokan szidnak. Itt azért lenne ellenvetésem, pusztán annyi, hogy az év leglátványosabb koreográfiáit ebben a filmben láttam. Magukon a karaktereken valóban látszik az örök igazság, miszerint élőt nehezebb animálni, mint tárgyakat, de azért találtam egy apróságot: 125 millióba került a TMNT. Ehhez képest rendre napfényen játszódó akciókat kapunk. Nem akarok én ujjal mutogatni (na jó, egy kicsit akarok), de a miheztartás végett azért leírnám, hogy az idei Godzilla 160 milkába fájt, és annyi látványt kaptunk, hogy sötét volt, és még a füst is füstölt.
Ami még a pazar eksönnél is jobban meglepett, az a humor. Ugyanis az esetek jelentős részében a poénok marha jól működnek. Na nem Will Arnettre gondolok, ő hatalmasat hibázott ezzel a szereppel, de a teknőcök közt van kémia. Egyszerűen el lettek találva, passzolnak egymáshoz, pont úgy pattognak, hogy az már laza, de még nem eltúlzott. Egyszerűen csak poén nézni őket.
Meg kell még említenem, hogy Megan Fox még mindig rohadt dögös, akármennyire képtelen becsukni a száját (röhej!), szegény szerencsétlen William Fichtner eltékozolt tehetségéért pedig már megint fáj a szívem, de hát ez van... :/

Amúgy úgy ültem le elé, hogy sose voltam nagy rajongó, és bár kisgyerekként én is ugyanúgy megnéztem a mesesorozatot, ahogy mindenki más, akkor se tudnám a tekik színeit a neveikhez párosítani, ha pisztolyt tartanának a fejemhez. Szóval nem kell rajongónak lenni, hogy valaki élvezni tudja, elég felülni az anti-hype trainre.
Szerencsétlen film ráadásul akkor jelent meg, amikor A Galaxis Őrzői még friss emléknek számított, kedvezőtlen csillagzat, nem csoda, hogy így sárba lett tiporva.

2014-12-28 21:55:19 Tenebra (1) #20

Ja, és Megan Fox karaktere (ki más is szerepelhetne cicababaként egy Michael Bay-hez köthető filmben? :D) nagyon vicces. Egész végig a csaj nem tud beszélni, mert úgy zihál. Mint akinek súlyos tüdőbaja van. "Remek" színész... :'D

2014-12-28 21:53:46 Tenebra (1) #19

Ez a totálisan nézhetetlen kategória. Le sem tagadhatná, hogy Michael Bay-nek köze van hozzá. :D Bár "csak" producer volt, ugye. De az idióta poénokkal operáló, "cool" teknőcöket nyugodtan le lehet cserélni autóvá alakuló robotokra, mert kb. ugyanazt nyomta ez a négy, mára rendkívül unszimpatikus szmötyivé vált zöld massza, mint Optimusék a hasonló kaliberű, teljes mértékben fogyaszthatatlan Transformersekben.

Persze azért a látvány és az akció az "magas színvonal"... ...bááár... a lassítások ízléstelenül túlzásba vannak víve. Igaz, Zack Snyder "mester"-t nem übereli a film, mivel Snyder másodpercenként lassít - itt csak percenként láthatunk csigasebességgel suhanó kardokat és omló épületeket.

Idegesítő az egész, na. Ha nem kéne egy "Worst of 2014" listát összeraknom, akkor 100%, hogy a közelébe sem megyek ennek a gyerekkorgyalázó szutyoknak. :D (Mert én nagy rajongója voltam amúgy ennek 5 évesen - de a rajzfilmsorozat még mai szemmel is köröket ver erre.)

2014-12-04 00:19:00 erahurka (3) #18

Most hogy mondod tényleg tök olyan volt! :D

előzmény: SoZi (#14)

2014-11-30 18:30:22 Gruden Gergo (2) #17

Én sem számitottam semmi jóra, de ez egy 0, azaz nulla! :D

előzmény: flake (#16)

2014-11-28 20:57:59 flake (2) #16

Sok jóra sosem számítottam, de ez azért így elég merész.

2014-11-22 11:44:16 Jason13 (3) #15

Sose voltam nagy teknőc rajongó, ezért lehet az, hogy számomra a legújabb filmadaptáció nem okozott csalódást. Azt kaptam tőle, amit az előzetes ígért: korrekt látványt, bot egyszerű sztorit és átlagosnak is jóindulattal nevezhető színészi játékot.
Ennyi nekem elég is volt ahhoz, hogy kikapcsolt aggyal végigüljem a másfél órát.
Amit kiemelnék, az a hegyoldalon játszódó akciójelenet, az tartalmazott kreativitást és dinamikát, öröm volt nézni. Sajnos a többi zúzás elég sótlanra sikerült, de legalább az az egy viszonylag emlékezetes lett a maga módján.
És igen, szegény címszereplők elég érdekes dizájnt kaptak, mintha kigyúrt feka testépítők lettek volna. Ezen személyiségük se segít, hiszen totál jellegtelen, 2 dimenziós figurákként lettek megírva. Semmi egyéniségük nincs. De ez ugyanígy igaz az emberi szereplőkre is. Will Arnett non-stop bohóckodik, William Fichtner olyan gonosz, hogy "ihaj", Megan Fox meg itt van, de minek. Bio-díszletnek tökéletes, viszont annyi tehetség nem szorult bele, hogy egy ilyen agyatlan látványfilmet elvigyen a hátán.
Amibe nem lehet belekötni, az a zene. Brian Tyler egész pörgős dallamokat komponált, melyek ha nem is eredetiek, de a maguk módján fülbemászóak.
Megértem azokat, akik savazzák ezt a mozit, hiszen egy könnyen feledhető, logikát nélkülöző idiótaság az egész. Viszont számomra egész szórakoztató volt , köszönhetően a pörgős cselekményvezetésnek, a látványos jeleneteknek és a pazar zenei aláfestésnek.

2014-11-20 15:19:38 SoZi (3) #14

Hehh, most éztem újra száz év után az Alkonyattól pirkadatigot, és a Sex Machine-ből lett patkányszörnyre sokkal jobban hasonlít a Mester :D :D

2014-11-07 08:22:25 ifj. Ó. Posszum (3) #13

Kis Transformers nagy teknőcökkel, akik ugyan rondák, de milyen legyen egy mutálódó ékszerteknős. Viszont Szecska mester tényleg úgy néz ki, mintha Seth Brundle teleportációs fülkéjéből lépett volna elő...
Az akciókáoszt pedig csak Bay tudja irányítani, másra nem kéne ráerőltetni.
De nem volt annyira borzasztó, az eredeti hang szerethetőbbé teszi a teknősöket.

2014-09-09 09:42:38 SoZi (3) #12

Hát jaj. Ez a film már minden szempontból túlzás. Nem sikerült megbarátkoznom ezzel a kinézettel, a tekik még csak-csak, de Splinter szegény, mintha vmi horrorból jött volna ki. Az megvan, mikor a Légyben a kutya bekerül a gépbe, majd milyen állapotban jön ki? Na az jutott eszembe róla.
Donatello meg a Owen a Tango és Cashből :)
Gyerekfilmhez képest szerintem túl durva, egész más korosztálynak való, mint a most futó sorozat, vagy az eddigi egész estés produkciók. Volt két beijesztés, ahol még én is ugrottam a székben. (bár amiket nyomnak a CN-en vagy a Nickelodeon-on manapság, végülis nem lepődök meg)
A kamionos akció már teljesen követhetetlen volt, pedig nálam még a transformerses akciók sem verték ki a biztosítékot soha. Az utolsó nagy akció Zúzóval a tetőn viszont jó és látványos, bár a Transformers-érzés itt is több helyen visszaköszön. (És visszaköszön még abban, hogy Zúzó tulajdonképpen egy mini-transformer és a zenében is teljes a nyúlás.)

Az egész hangulata vhogy mégis hozta a régi teknőc érzést. Az sem zavar sokat, hogy az eredettörténetbe is belenyúltak kicsit - szerencsére azért nem lettek földönkívüliek, mint az első hírek szóltak. Engem még April sem idegesített.
A szövegekre nem tudok mit mondani, eredeti nyelvű vetítésen voltam, ott nem gázabbak egy rajzfilm beszólásainál, de sejtem, hogy magyarul a nyújorki feka-szleng erőltetett lehet.

Régi fan lévén (én mindig Michelangelo voltam :D) még mindig azt mondom, hogy ez a világ szigorúan rajzfilmre való anyag, hanyagolni kellene az élőszereplős filmeket, mert túl abszurd az egész - mi lesz itt, ha még Rocksteady és Bebop is megjelenik!? A 2007-es TMNT például tökéletes volt, kár hogy Shredder hiányzott belőle. A most futó sorozat pedig nagyon jól aláhúzza, hogy ez a négy srác még valóban kölyök. Ez utóbbi kettőnek még a rajz-stílusa is nagyon bejön.

Hármasaláaláaláalá

2014-09-08 17:10:17 Csillagok a gyermekek (2) #11

A gyerekek a célközönség ezért talán nekik mèg nem úgy tűnik fel az a rengeteg logikai baki.

2014-09-02 17:23:06 tomside (3) #10

Igen, tényleg nem egy nagy szám a film. Ha csak eggyel láttam jobbnak, mint te, talán a semmin vitázunk. :)
(Viszont a rendező lassan megharcol az "inkább kerülendő" besorolásért nálam.)

2014-09-02 15:17:43 BonnyJohnny (2) #9

Én Donetello voltam, és szerintem ő a legjobb. :)

De ettől még szar film. :D És 12 évesen sem tetszett volna... legfeljebb oké/elmegy kategória lett volna akkor is. :P

előzmény: tomside (#8)

2014-09-02 14:36:30 tomside (3) #8

Vidéki kölykök voltunk. Nekem óriási szemüvegem volt meg seprűnyelem, a bátyám pedig (akkor még) dominált, szóval fogott egy játékkardot. Nem kérdés, Donatello voltam, ő meg az űberpówer Leonardo. :) És én ezt nagyon bírtam. Szóval igazad van, van ebben egy kis nosztalgiafaktor is. Meg annyi, amit írtam, 15 évesen nekem ez bejött volna.

Azt viszont nehezen állom, hogy
a világ legkeményebb zúzómestere a maga 250 db kardjával senkit nem vág meg az egész film alatt. :DDDD

előzmény: BonnyJohnny (#7)

2014-09-02 09:12:46 BonnyJohnny (2) #7

Azért kíváncsi lennék mit lát bele egy 15 éves, amitől jó osztályzatot érdemel? Megan Fox megdöbbentően gyakran mutatott hátsóján kívül. (Bár a feltűnően látványos termékelhelyezések gyakoribbak.)

előzmény: tomside (#6)

2014-09-02 08:25:24 tomside (3) #6

Sok butaságával együtt is szerethető. Persze nem feltétlenül egy melylélektani dráma, de a saját korosztálya szemében szerintem simán jó lehet. Ha 15 lennék, most biztosan jó-t nyomnék.

2014-09-01 18:47:15 Fox (3) #5

Ez a film a "nagyra nőtt gyereknek" való, akik még a teknőcök rajzfilmjén nőttek fel, és szerették őket.. Ez egy régi mese új köntösben.

2014-08-30 17:05:15 BonnyJohnny (2) #4

Nagyon sablon, nagyon gyenge, nagyon buta, nagyon kínos, nagyon ízléstelen.

2014-05-02 06:36:18 deathcode (?) #3

Az első(k) még oké, főleg kb 10 évesen, de mai fejjel visszagondolva: gyakorlatilag gyomorforgató. Két képet láttam a filmből, mikor kijött a tréler, de azokat látva, nem mertem megnézni... Brrr!

2014-05-02 03:51:45 JohnnyJohnny (3) #2

Miért lenne felesleges?

2014-05-01 21:39:06 Korben (?) #1

Megint egy felesleges film!