Serena (2014) ☆ 👁

(Susanne Bier)

amerikai-cseh-francia dráma

2,9
★★★☆☆
55 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-08-15 22:36:33 Ugor (2) #3

Kínosan gyenge film, egy latin sorozatokat imádó néni igényeire igazítva.

2016-01-21 12:32:20 Mizi (4) #2

Engem nagyon meglepett ez a film, mivel nagyon lehúzták, jót nem is olvastam róla, és a Cooper-Lawrence párosért sem vagyok oda. Tulajdonképpen csak a rendezőnő miatt néztem meg.
Persze nem hibátlan. Néhol igen kapkodó, és rosszul van vágva, bár ez inkább csak az elejére jellemző, ellenben én nem éreztem unalmasnak.
Szerintem a mellékszereplők játékával sem volt gond, nekik ennyi a funkciójuk, nem több. (Rhys Ifans-nak például, hogy csúnyán nézzen és engedelmeskedjen, több tőle felesleges lett volna szvsz.)
Serena pedig egyszerűen amiatt is félelmetes, mert már az elején szembesülünk vele, hogy pszichopata/elmebeteg, csak a férfinak nem esik le, mert hát ilyen a szerelem. :) ...bár hozzáteszem szerintem Jennifer Lawrence nem kicsit túljátssza a szerepét, ez annyira még sem volt zavaró.

A gyönyörű szép tájak fantasztikusan vannak fényképezve, a film során végig érzékelhető egy kis feszültség, ami a közepétől nagyon felerősödik, a vége pedig kifejezetten izgalmasra sikeredett. Amennyi rosszat hallottam a filmről... Szóval a hibákkal én is szembesültem, de szerintem összességében egy jó film lett. Talán ha jobb a felvezetés, akkor a film második felét is jobban értékelik sokan, mert az igenis egy jól összerakott, kemény dráma.

előzmény: BonnyJohnny (#1)

2015-06-20 19:12:06 BonnyJohnny (2) #1

Hihetetlen, hogy egy film egyszerre tud kapkodó és unalmas is lenni. Szinte mindegyik jelent súlytalan. Gondolok itt például minden idők leggyorsabb udvarlás/lánykérés/(meglehetősen szemérmes) nászéjszaka jelenetsorára, mindezt másfél perc alatt, fél perccel azután, hogy elhangzott hogy "úgysincs nála esélyed". De igaz ez minden másra is: a film rettentő darabos szerkezete pár percenként ugrik egyet. Az első osztályú színészgárda is csak kóvályog a filmben. Különösen szembetűnő ez a főszereplő páros esetében, akik már pedig bizonyítottak korábban. De fájdalmas nézni Toby Jones hátrakötött kezű alakítását is. Rhys Ifans az aki még megjárja.
De a karakterek is felemásak. Rhys Ifans badass vadásza nem csinál mást, mint kemény tekintettel sétál. Serena is inkább tűnik nevetségesnek, mint félelmetesnek, ahogy a főszereplő is elég tutyi-mutyinak hat legtöbbször.