The Other Woman (2014) ☆ 👁

A csajok bosszúja

(Nick Cassavetes)

amerikai vígjáték

2,6
★★☆☆☆
292 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2016-11-03 01:33:49 BonnyJohnny (2) #10

Wilson a Stilleres haveri körhöz tartozik. Sandlernél talán Buscemi lenne a harmadik. :D

Egyébként csak megjegyzem, hogy ennek a témának, miszerint pár (leggyakrabban három) nő elveri a port a férfiakon (mindenki a sajátján, vagy mindegyik egy "közös" férfin) már sokkal az előtt létezett, mielőtt kitalálták volna a femináci fogalmat. Eastwicki boszorkányok, vagy Elvált nők klubja például. És a lényege pont az, hogy a női közönség kapjon olyan erős női karaktereket, akik elverik a port a férfiakon. Mivel a film mindig is elég mostohán bánt a gyengébbik nemmel.
Igaz, ez ma már nem annyira általános, de azért, ha összeszámolnánk, hogy hány filmben biodíszletek a nők, és hány filmben nőnek a férfiak fejére, még mindig az előbbi nyerne. Szóval szerintem a nőknek is jár az az évente egy-két film.

Ettől függetlenül tárgyalt alkotás egy kalap fos. És most direkt szépen fogalmaztam, mivel női filmről van szó. :P

előzmény: The Cortez (#9)

2016-11-03 00:42:37 The Cortez (1) #9

A több 100 kritika és vélemény közül, csak 1-2 képes ezt a vígjátéknak csúfolt szennyet reálisan értékelni. Ez a cameron diazos szar valójában 1 klisé – és férfiellenes sztereotípiahalmaz. A palikat balfasznak és félrebaszónak állítja be – miközben a nők bűneit mélyen elhallgatja –, akiket lazán lehet szívatni, szopatni, ütni-vágni, hogy ezen a primitív picsákból, és azoknak a balfék pincsijeikből álló nézőtömeg ordítva, térd csapkodva röhöghessen. Hasonló célt szolgálnak az erőltetett, agyhalott poénok, és a 3 főszereplő viccesnek szánt szégyentelenkedései.
A sztori unalmas, hiteltelen, és bosszantóan túlnyújtott. Humor helyett az alkotók minősíthetetlen ripacskodással, és óbégatással kínoznak meg bennünket. Színészi játék nincs, mivel sikerült a legszarabb színésznőképződményeket kicasingolni. C. Diazhoz újfent csak gratulálni tudok!
Végezetül gondoljunk bele, hogy vajon mi lett volna a reakció akkor, ha a nemek felállása: 3 átcseszett pali vs 1 gonosz nő lenne. Csak a szokásos: hiszti, őrjöngés, és a stúdiószékház felgyújtásának követelése. Ha ennek az akárminek mégis létezne férfiváltozata, akkor valószínűleg Adam Sandler, Rob Schneider, és Owen Wilson alakítanák a kretén-triót.

2014-08-21 11:24:02 schankox (3) #8

Egy nagyon gyenge színvonalról az idő előre haladtával erősödik közepesre, hogy aztán a végkifejletre ismét lekonyuljon. Nehéz ezt leírni, de Kate Upton (illetve az ő keblei) volatk a legjobbak ebben a filmben. Nagyon-nagyon gyenge hármast ér.

2014-08-11 22:46:50 Jason13 (1) #7

Értem én, hogy ez egy vígjáték, azzal is tisztában vagyok, hogy a célközönsége a gyengébbik nem, de ez a két tény sem menti fel az alkotókat az alól, hogy filmjük elképesztően igénytelenre sikerült.
Egy ilyen könnyedebb mozi esetében is elvárható lenne egy bizonyos szint, ami alá nem esik le a színvonal és én naiv azt hittem,Nick Cassavates rendező (maga mögött néhány nívósabb mozival) nem is fog egy fércművet a vásznakra hányni.
Pedig a végeredmény nem más, mint egy teljesen ötlettelen,poénoktól mentes, túlnyújtott és erőltetett katyvasz, amit még kikapcsolt aggyal sem lehet élvezni.
A cselekmény kínkeserves tempóban gördül előre,a karakterek egytől egyig unszimpatikus figurák (kivéve Don Johnson-t, ő még mindig cool) és a viszonylag hosszú játékidő ellenére a befejezés is rendkívül izzadságszagúra sikeredett.
Az egyetlen pozitívum ebben a celluloidra okádott rémálomban Kate Upton, aki rendkívüli testi adottságokkal rendelkezik és az egyetlen olyan mozzanat is hozzá köthető, amin én mosolyogni tudtam. Persze, mint színésznő..., inkább hagyjuk. De ha már színészet, mellette Cameron Diaz és Leslie Mann szerencsétlenkedik. Előbbivel még olyan sok baj nincs is, de az utóbbi nőcske valami arcpirítóan szánalmas módon ripacskodja végig az egész játékidőt.
Összességében ez egy elképesztően gyenge és szánalmas szösszenet, amiről süt a készítők "nemtörődömtsége", hiszen még egy normális forgatókönyvet se írtak. Megéri messziről elkerülni.

2014-07-14 12:01:01 BonnyJohnny (2) #6

Szerintem az 50 első randi teljesíti areka kritériumait. Ez nem.

előzmény: betti (#5)

2014-07-14 11:24:33 betti (3) #5

Nem vitázni akarok (totál megértem az enyémnél rosszabb osztályzatokat is :) ), csak őszintén érdekel: miben volt magas a mérce? Az általad felsoroltak (klisék, egyszerű poénok, feledhető, tucatfilm) melyike nem volt meg ebben? Mert szerintem mindegyiket pontról pontra teljesítette :)

(Fura, nagyon ritkán nézek ilyen filmeket, és általában a falnak megyek tőlük, de most elég jól elröhögcséltem. Lehet, hogy nekem pont azért érte el az oké-szintet, mert annyira régen és ritkán volt és van részem ilyen típusú moziban...)

előzmény: areka (#4)

2014-07-05 00:17:13 areka (1) #4

Nem sokszor írok véleményt filmekhez, de most úgy érzem nem hagyhatom szó nélkül a látottakat. Szégyellem magam az alkotók helyett, ezt az alkotást emberek szórakoztatására méltónak találva kiadták a kezük közül. Tudtam, hogy mire ülök be: egy hollywoodi vígjátékra Cameron Diazzal. Nem voltak nagy elvárásaim. Klisékkel és egyszerű poénokkal kitöltött, feledhető tucatfilmet szerettem volna látni. Magasra tettem a mércét.

2014-06-27 22:21:51 BonnyJohnny (2) #3

Bárcsak adhatnék rá egy közepest. Pedig elég fáradtan néztem ahhoz, hogy ne akarjak agyalni, de csak az lett az eredménye, hogy a sablonos, unalmas és érdektelen történet humortalan tálalása irritáló karakterek és (jobb sorsra érdemesebb) színészek szégyenletes tálalásában elaltatott... háromszor.

előzmény: betti (#2)

2014-05-05 08:26:52 betti (3) #2

Nézhető. Ha elég fáradt az ember, és nem vágyik "agyalós" filmre, csak röhögne egy kicsit, akkor pont jó. Én jót szórakoztam, bár nem merült fel bennem az igény, hogy hetente meg kéne nézni újra. Jah, és az nagyon bejött, hogy Cameron Diaz TÉNYLEG öreg :-) Látványosan ráncos stb.

2014-04-25 14:55:19 Daemiaen (2) #1

Rendkívüli módon művi és enervált vígjáték Kate Upton csodás, ám végig betakart melleivel, amelyeknek már most, jó előre kijárna egy mellékszereplői Oscar-jelölés.