Stalingrad (2013) ☆ 👁

Sztálingrád

(Fjodor Bondarcsuk)

orosz háborús film

3,1
★★★☆☆
54 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-07-23 18:42:47 Kempesbaba (2) #7

Gyenge kettes. Gyenge történet,sok moralizálás,gyenge színészek. ha nem nézzük a cgi-t akár a 60-as években is készülhetett volna. A témában ajánlom a 93-as német változatot,illetve a Vaskereszt című filmet.

2018-06-19 03:06:08 Ugor (3) #6

Fura egy cucc ez, az biztos. Megpróbálni valami furfangos művészfilm-félét fabrikálni ebből, hát, elvetélt kísérlet. A két nő szembeállítása, meg az, hogy végső soron két hadsereg valami nőkért harcol jelképesen, csak másképp, bizarr filmes ötlet. Ráadásuk az egyik "hadsereg" csak valami zavaros és megfejthetetlen hősökből álló banda, akik néha moralizálnak, néha kis görög kamaradrámákat adnak elő két tűzharc között, néha meg csak úgy verekednek késekkel, mintha más fegyverük nem is lenne... de így kétségkívül látványosabb. Hát eddig nem így képzeltem el a németeket meg az oroszokat sem, meg azt sem, hogy a történelem egyik legnagyobb csatáját ilyen kis szimbólumokkal vívja pártucat ember, borongós zenére...

2017-01-30 23:50:07 Vincent (1) #5

nézhetetlen fos.. és még akkor finoman fejeztem ki magam

2014-11-17 22:57:42 Tenebra (2) #4

"egy szuperpatriota, sarlos-kalapacsos lobogot a pofamba nyomot (jelkepesen legalabbis, mert konkretan lobogo lobogas nincs a filmben)."

Pontosan. Ez a film akár készülhetett volna Hollywoodban is, csak akkor tele lenne kúrva amerikai zászlóval. Itt viszont, ebben a kontextusban necces lett volna, ha sarló-kalapácsos vörös zászlót lobogtatnak, mert a szocreál már ciki manapság. (Persze nem mintha az amcsi zászló nem lenne ciki - csak éppen az még eladható.)

Egyébként a film úgy összességében ciki. Nekem végig Zack Snyder és a Gladiátor jártak a fejemben. A Galdiátor, mert ez aztán minden ízében szentimentális, érzelmekre ható melodráma, a leggiccsesebb fajtából. Sőt, a Gladiátor alapvetően egy jól összerakott iparosmunka, van valami jobbfajta sztori is benne. Itt viszont klisé klisé hátán. Persze Bondarcsukék igyekeznek megmutatni mindkét oldal árnyait és erényeit (van benne azért egy viszonylag pozitív náci tiszt is), nem propagandafilmet, hanem valami valóságosabb drámát akartak csinálni.

Csak hát az egészet agyonvágja a giccs és az esztétizálás. Hogy egy ilyen témát hogy lehet ennyire alpárian telecseszni lassításokkal, azt fel nem foghatom. Komolyan mondom, a Watchmenben vagy a 300-ban nincs ennyi lassítás EGYÜTTVÉVE, pedig aztán aki látta ezeket, tudja, hogy mindkettő hányásig van nyomva lassított felvételekkel. Itt még a szexjelenet (!) is bullet time-ban zajlik, sőt, mikor a szemetet kaparják ki az ablakon, még az is belassul. Szerintem, ha normál sebességre kapcsolnánk, a film nem 2 órás lenne, hanem csak 1 óra 20 perces, mert annyi a lassítás benne...

Persze amúgy látványos minden, a robbanások lélegzetelállítóak, a zene megfelelően epikus, a téglaport szinte érzed az arcodon. De szerintem nem így kéne emléket állítani ennek az igen mocskos és véres csatának. Nem elmulni kéne rajta, hanem megdöbbenni. Persze ötmilliószor feldolgozták már Sztálingrádot "hú-de-drámaian", így nem hiszem, hogy abban az esetben olyan eredeti valamit kaptunk volna. (S, ha jól tudom, az 1993-as német film igencsak jóra sikeredett - még nem láttam.)

Ja, és az a 2011-es fukusimai kerettörténet hogy minek kellett bele... :D

Áhh... Mindegy. Csak azért 2-es, mert tényleg látványos volt, és legalább szórakoztató ilyen szempontból. De még a Ryan közlegény is jobb ennél (sőt, köröket ver erre). Fjodor Bondarcsuk tanulhatott volna apjától, megnézhette volna párszor az Emberi sorsot még, mielőtt ilyen modoros giccset összehoz...

előzmény: Aaron Boone (#3)

2014-10-08 13:40:46 Aaron Boone (4) #3

Teljesen rendben van, orultem, hogy vegre nem egy szuperpatriota, csillagos-savos lobogot a pofamba nyomo haborus filmet kellett neznem, hanem egy szuperpatriota, sarlos-kalapacsos lobogot a pofamba nyomot (jelkepesen legalabbis, mert konkretan lobogo lobogas nincs a filmben). Nagy szovjet haza viszont van boven. Tenyleg sok a lassitas, de ha Michael Baynek lehet a Transformersben, akkor Bondarcsuknak is lehet itt. Udito szinfolt, meg tobb ilyet!

2014-08-21 03:07:12 Danika256 (4) #2

Én csak most láttam, de nagyon jó volt.IMDB-n nagyon alulértékelt film! Hatása alá kerített és elvitt végig.. Számomra ez a lényeg!
A látvány kitűnő, a 3D is szuper. Nem ez a legjobb háborús film, de amit a készítők el akartak érni vele, az sikerült. Egy jó erős 4-es!

2014-06-01 14:47:32 Ubul (3) #1

nem lett volna rossz, de a túl sok lassítás tönkre tette...látványilag viszont topon van. (hülyeségben is)