The 7.39 (2014) ☆ 👁

(John Alexander)

angol szerelmi történet

?,?
 
6 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-03-01 10:15:00 Kalevala (4) #1

“Szerelem, szerelem, átkozott gyötrelem” Már megint…
A szerelem ellen nincs fegyver. Lehetne védekezni, de minek? Hiszen ez a legfelemelőbb, misztikus, megmagyarázhatatlan érzés. Két felnőtt ember újra beleereszkedik ebbe a hasi tájon érezhető zsibongásba, lassan, észrevétlenül vagy talán mégis akarva, szándékosan, minden kockázatot feledve, mert biztos érzik, lemondani róla még nagyobb veszteség lenne. És amikor az első mámor elszállt, amikor az ész lassan átveszi az irányítást, na akkor jön a talán mindent kijózanító kérdés: Hogy tovább? Hiszen nem gyerekek már, múltjuk van, elkötelezettségeik. Hogy lehet ezt a szerelmet beépíteni eddigi életükbe, lehet-e? Dönteni kell.
Nekem nagyon fájdalmas, mégis megmagyarázható, elfogadható, talán logikus is, hogy két szerelmes ember az adott helyzetben lemond egymásról, mert a körülmények egyszerűen nem teszik lehetőve, hogy egymással maradjanak. Ilyenkor szokták mondani, hogy nem jó időben találkoztak, vagy talán egy másik életben több esélyük lenne egymásra. De másik élet nincs, és az idő olyan, amilyen, ebben kell élni. Megnéznék egy folytatás, mint a “Before”-filmeknél. Mondjuk 18 év múlva. Mert egy ilyen szerelem nem múlik el, még ha múlnak is az évek, csak egy tetszhalott, bármikor ki lehet csalogatni a koporsójából
A film erőssége, hogy okos, humoros dialógusokkal érezteti a nézővel, ahogy ez a két idegen ember lassan, de biztosan egymás bűvkörébe kerül. A két főszereplő lelkes játéka meg olyan friss, élettel teli, hogy rögtön éreztem, magukkal tudnak vinni az útjukra –ésszel, érzelemmel.