Golden Boy (1939) ☆ 👁

(Rouben Mamoulian)

amerikai dráma, szerelmi történet

?,?
 
5 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-10-02 09:04:15 oscarmániás (4) #3

Köszönet a feltöltésért.
Erőteljesen közepes alkotás szerelmi huzavonával, akcentusos beszéddel fárasztó apával, klisés gengszterrel, hiányzó bokszjelenetekkel. Barbara némelyik jelenetben jó, másikban csalódás, de viszont nagyon jó lábai vannak, a szexi hangjáról nem is beszélve. Gondoltam erre a filmre adok két csillagot.
Aztán a végére húztak egy érdekeset, rádobtak egy csavart is, aztán feltornázta magát négyesre nálam. Ezt csak azért írom, mert ahogy számtalan esetben, úgy itt is érdemes kivárni a The End feliratot.

2021-09-11 18:52:26 JcWh (5) #2

Mivel több levelet kaptam itt és más fórumokon is a William Holden filmek és feliratok elérhetőségével kapcsolatban, úgy gondoltam feltöltöm időrendi sorrendben Holden filmjeit égetett felirattal egy videómegosztóra, hogy megkönnyítsem a megtekintést. :)

William Holden debütáló filmjét itt nézhetitek meg magyar felirattal.

Érdemes megnézni még William Holden beszédét az 1978-as Oscar gálán, amelyben megköszönte Barbara Stanwycknek, hogy kiállt mellette és foglalkozott vele, amikor a producerek le akarták cserélni őt. Holden hálája jeléül haláláig minden évben a Golden Boy első forgatási napjának évfordulóján egy csokor virágot küldött Stanwycknek.

2018-06-08 17:54:03 JcWh (5) #1

A film, amely ismertté tette William Holden-t, utólag mégsem ehhez kötődik elsősorban a színész neve.
(Habár erről a filmről kapta a "Golden Holden" becenevet.) Pedig nem kis kihívás lehetett Holden-nek első főszerepében egy ilyen komplex karakter (érzékeny hegedűművész és könyörtelen ökölvívó) eljátszása, minden komolyabb színészi előképzettség nélkül. Eleinte nem is ment neki túl jól az alakítás és le akarta cserélni őt a producer, de a rendező és Barbara Stanwyck támogatásával sikerült megbirkóznia a feladattal és (szerintem) csodálatosan alakított. Az 50-es évekbeli kinézetéhez képest itt Holden szinte felismerhetetlenül fiatal és a később "befutott" cinikus karakteréhez képest teljesen más szerepben játszik. Érdemtelenül feledésbe merült film, amelyben Bill Holden egyik legkülönlegesebb és számomra legkedvesebb alakítása látható.
Magyar felirat elérhető a filmhez.