Enter the Ninja (1981) ☆ 👁

A nindzsa színre lép

(Menahem Golan)

amerikai akciófilm

2,9
★★★☆☆
59 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2011-11-01 19:35:13 semmes (3) #2

Első film, amit moziban láttam... :)

2010-06-20 07:56:44 Trashfan (?) #1

Na szóval, vannak az ilyen nem ázsiai, hanem fehér ninja csávók. Sok kimagasló ninja tehetség született már a fehér népesség körében. Csak a teljesség igénye nélkül említsük a legnagyobbakat. Ott van rögtön az eredeti amerikai ninja csávó, aki még az ultra kemény kobuderát is ismeri, Dudikoff. Aztán, mikor már nem bírta az iramot, jött Bradley, aki nem volt annyira tökös, a ninja mágiát sem használja Gandalfot lealázó módon, de mi elnéztük neki, mert annyira kemény volt a golyóig bevágó feszülős farmerjában. Meg ott van az a Keith Vitali csávó, aki annyira képzett ninja, hogy az íjába be van építve egy komplett Black&Decker ütvefúró is meg ilyen bagyon durva hipnotizálós cuccot is tud, de róla majd a Nindzsa Bosszújában bővebben.
Vannak aztán az ilyen vágott szemű ninja csávók, akik már shurikennel a kezükben, fekete pizsamával a testükön másznak ki az anyjukból, és már az első óbégatásuk is egy a 956 halálos ninja technika közül. A legnagyobb ilyen vágott szemű ninja csávó Sho Kosugi. Ő az egyik sztárja ennek a filmnek, és annyira hűvős és fagyos ninja csávót alakít benne, hogy mellette még egy jól felkészült fagyasztó szekrény is szégyenkezve elpirul.
De ezek a csávók a ninjázásban senkik! Mert van valaki, aki mindenkinél többet és jobban tud a ninjaságról. Ha ő feltűnik a színen, a gonosz csávók inkább saját magukat verik el, mint, hogy megvárják, hogy rajtuk prezentálja a sok trükkös ninja okosságot. Igen, ez a valaki nem más, mint Franco Nero, a világ egyetlen bajuszos fehér pizsamás jó ninjája. Nem röhög!
Azt hiszed, hogy mert bajuszos a csávó, már nem lehet kemény ninja? Nero karakterét Cole-nak nevezik, aki ilyen ősi, az ősrobbanásig visszavezethető ninja tradíciók mesterétől tanulja a ninjaság minden trükkjét. A bajsza is csak azért van, mert ha nagy veszély fenyegeti, mindenféle trükkös okosságokra tudja használni. Ha kell, kitépkedi és ilyen kurva erős kötelet fon belőle, de ha kell, alkalmas az ilyen ninja nyílvesszők tollának is. Szóval az a bajusz ám ilyen kurva halálos ninja fegyver tud lenni a kobudera helyett.
Szóval van ez a Cole csávó, aki tanulja ezt a marha nagy és halálos ninjaságot japán egyik Central parkjában lévő ilyen japán pagodában. A sztori elején ilyen ninja vizsgát tesz le éppen. Tudod, röptében ledobni egy Airbust shurikennel, meg egy fűszál mögé kell elrejtőzni fényes nappal az amerikai kémműholdak elől, és hasonló fontos ninjaságokból. Meg aztán az ilyen nagyon kemény ninjás technikákból is kell vizsgáznia. Ilyenkor ilyen pizsamás csávókat kell laposra verni. Meg is teszi. Egyből láthatunk is egy olyan ninja technikát, hogy egy íjjal lő, azt eldobja, majd két perc után ismét nála van a cucc, és lő vele. Ez nagyon durva ninja technika lehet, ilyen jedi erős téma, hogy tárgyakat mozgat az akaratával.
Na mindegy, miután túléli az összes ninjasághoz kellő ilyen ultrakemény és nagyon beszaratós vizsgafeladatot, a jóságos mester elmondja, hogy most már kurva nagy ninja csávó lettél és járd a szamurájok útját. Persze a sárga kis ninja csávónak (Sho) nem tetszik, hogy ez a bajuszos csávó keményebb ninja nála, és nagyon mérgesen elviharzik, pedig a ninja mágus mester azt akarta, legyenek haverok, meg testvérek. Esetleg szeretők. Szóval az ilyen nagyon kemény ellentét konfliktus is adott.
Cole hazaindul hát immár teljes ninja tudásával felvértezve, és egy ilyen lószaros, ótvar szakadt városkába érkezik. Nagyon lepusztult a hely, ilyen tehénszaros levegő, legyek seregei az utcán, de Cole akkora ninja csávó lett, hogy a legyek sem merik zaklatni. Találkozik is a haverjával, akivel valami régi komoly háborús kalandban vettek részt statisztaként. Szegény csávónak gondja van a helyi koldusmaffiával, akik valami himi humi ügy miatt zaklatják őt. Persze ez nem ügy egy ilyen kurva nagy ninja harcosnak.
Cole így elmegy a helyi becsületsüllyesztőbe, ahol ilyen büdös szájszagú, nagyon hosszú hajú állati kemény csávók várják, hogy a ninja csávó szarrá verje őket. Persze Cole mindenféle ninja álcázás mestere, így ezeknél a bunyóknál kő keményen parasztlengőket meg taslikat oszt, hogy az ő baromi nagy ninjaságát eltitkolja, ha nincsen rajta a fehér pizsama. Szóval így nagyon durván leparasztlengőzik mindenféle csávókat, akik ilyen mindenféle kék-zöld foltokat szerezve elfutnak.
A fő szemétláda csávó meg kitalálja, hogy ide komoly csávó kell, és beizzítja a másik tökös ninja tesót, hogy a bajuszos csávón prezentálja mind a 956 halálos ninja technikát. Így aztán Cole meg a ninja tesója ilyen mindenféle ninja trükkökkel fűszerezett balettot adnak elő. Van itt aztán ilyen helyből felugrok a 256 méteres fa 183 méteren lévő ágára ninja technika is. Ez valami csoda. Szóval ilyen nagyon komoly ninjázást vezetnek elő, amiben persze Cole technikai meg ilyen erkölcsi fölénye legyőzni a másik ninját. Ez a fekete pizsamás csávó meg ilyen kurva szép szamurájos harakirit követ el a néző és Cole legnagyobb megelégedésére.

Franco Nero mint ninja? Vicc az egész film!:)