How to Train Your Dragon 2 (2014) ☆ 👁

Így neveld a sárkányodat 2.

(Dean DeBlois)

amerikai akciófilm, animáció, dráma, fantasy, kalandfilm, vígjáték

3,8
★★★★☆
484 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-02-23 20:20:16 Nordbright (3) #18

Sajnos ez gyöngécskébbnek tűnik az első résznél. Legalábbis történet és ötletesség szempontjából mindenképpen. És vészesen ugyanaz a recept mint manapság az összes hollywoodi szuperprodukciónál. Legyen nagy, legyen látványos, még több-, még hatalmasabb akármi(k), még-még-még...mutassunk (már félek a 3. résztől). Gyakorlatilag egy Godzilla-Pacific Rim keverék volt már az egész.

2018-11-04 16:52:32 dorothygale (4) #17

Úgy repkednek a sarkanyok itt mint a lepkék. Vicces. Jó az animáció, a tempò. Jók a zenék. Viszont eléggé sablonos a sztori...

2016-05-03 20:59:55 Havierez (4) #16

Moziban nagy élmény volt. Bár a sztori tipikusan a fiatalabb, tinédzser célpontot célozta meg a felnőtté válással, felelősségvállalással kapcsolatban de így is elég bölcs tudott maradni az idősebb nézők számára is. Szépen voltak megrajzolva a karakterek és a helyszínek. Az akciójelenetek pörgősek voltak és enyhe humorral volt füszerezve az alkotás. Jó lett szerintem jöhet a harmadik rész :)

2015-02-04 16:32:00 tomside (3) #15

A hegyekben összehordott sárkányok elveszik a sárkány-varázst. Ilyen mennyiségben az összkép rovására megy a jelenlétük, így már nincs olyan "wáó, ott egy sárkány!"-feeling, ami az első rész hangulatának sikeréhez nagyon sokat hozzátett.

Halálosan untam, hogy ez a csata is egy amolyan burkolt sok lúd disznót győz-izé, ami csak arról szól, hogy összefogással levágható a főgonosz. Butaságnak tartom, hogy a kedvenc sárkánnyal öletik le aput - ezt minek kellett, de tényleg?! Csak nekem tűnt fel, hogy a falu megtámadásakor Drákó összes embere eltűnik?!
Sokakkal együtt engem is zavar az anya kidolgozatlansága, az eredetsztorijának az esetlegességei, és tovább megyek, az anya-szál szerintem egy per egyben felesleges. Nélküle el lehetett volna kerülni az egyik legzavaróbb hibát, hogy tudniillik ez a film egyszerűen nyálas. Értem én, hogy mese, de a családi egymásra találós jelenetek felháborítóan hosszúak és nyálasak.
És a sok szarsága ellenére is nagyon tetszett valami, mégpedig az, hogy a sárkányt tovább lehet szkillesíteni. Hogy megmaradt az a "How to TRAIN..." - jellege, amiért az előző is olyan kedves és szerethető volt.

2014-12-08 12:55:56 BonnyJohnny (4) #14

Én hallottam olyan elméletet, hogy az anya egy funkcinális pszichopata.

előzmény: Marla Singer (#13)

2014-12-07 22:17:46 Marla Singer (4) #13

Ebben a filmben is azt imádom, mint az elsőben Hablaty laza szövegeit és a sárkányokat, meg, hogy Fogatlan olyan cuki :) És a poénok. De kiakasztott Hablaty anyja. Hogy lehet a filmnek az az üzetene, hogy otthagyni egy gyereket megbocsáható?! Az ilyen anya nem anya, ez olyan mintha valaki jobban szereti a kutyáját, mint a gyerekét, akkor minek szülte?! Miért nem ítéli el ezt a film jobban? Utáltam, annyira utáltam azt a nőt! Ilyen nem lehet... Az eddigi Disney rajzfilmek, mind azt üzenték, hogy a nőnek szenvedni kell, minden Disney hercegnőnenk szenvedni kell, törvényszerűen, még akkor is, ha egy Szörnyetegről, egy hazug tolvajról, vagy egy olyan hercegről van szó, akit eddig csak a víz alól látott. De ez még annál is elfogadhatatlanabb..Komolyan nem tudok rajta napirendre térni.

2014-09-06 20:44:57 purplerain (5) #12

Masszív 5/5, sőt még talán übereli is. Nem vagyok oda a mesékért, de itt konkrétan borsózott a hátam többször is.

Nem tudom másnak felderengett-e a GYU trilógia, de nekem két helyen:

amikor az anyja még ismeretlenül, mellette repül, az totál Gyűrűlidérces, meg a nagy sárkánycsata, ami meg a Pellenor mezei csatára hajazott

Amitől viszont sokkot kaptam

az az, mikor Fogatlan megöli Hablaty apját.

Azért ilyet gyerekfilmbe nem tettem volna. Oké, nyilván azt "szimbolizálja" hogy a legeslegjobb lelkű valami is megrontható megfelelő eszközökkel, de nem hiszem, hogy a film célkorosztályát ebben a korban már ily módon kéne "nevelni". Az nekem még 32 éves fejjel is meglehetősen sok volt...

2014-09-05 14:45:48 Rorschach (2) #11

Tipikus kockázatmentes, erőtlen folytatás.

A szerkezete egy az egyben az elsőé, még a drámai tetőpont is hasonlít, azzal együtt, hogy a folytatások legnagyobb hibáját elkövetve ez a film is ész nélkül akar rálicitálni elődjére.
Süt az egészről, hogy "a nagyobb jobb" mentalitás szülte. Aztán, hogy megérte-e a folyamatos pörgés, gonoszabb gonoszok és sárkányabb sárkányok oltárán feladni a karakterek, és a köztük lévő kapcsolatok mélyítését, nem tudom...

Sajnálom, hogy csak ennyire futotta, az elsőt imádtam. A célközönség minden bizonnyal ezt is ugyanúgy fogja, de én valami felnőtt fejjel is szerethetőt vártam.

2014-07-14 11:57:38 BonnyJohnny (4) #10

Én hallottam olyan elméletet, hogy az anya egy funkcinális pszichopata.

előzmény: betti (#9)

2014-07-14 11:15:33 betti (4) #9

Enyim gyerek is odavolt az édesapa halálánál, de már néha előtte is, az ijesztőbb részeknél. De ő alapból érzékeny - ettől függetlenül tetszett neki, nagyon sokat nevetett, és a végén is azt mondta, hogy nagyon jó volt.
Nekem az anya figurája volt zavaró, a fenébe is, a gyerekének az előző részben pár napjába (na jó, lehet rosszul emlékszem, pár hetébe?) telik, mire meggyőzi a többieket, hogy a sárkányok debizám JÓÓÓK, anyuka viszont annyira nem erőlteti a dolgot, hogy egyszer megráncigálja apuka ruháját, majd lelép a friss házasságból, a csecsemő(!) kisfia mellől, és tizenakárhány évig eszébe sem jut, hogy mégis, nem kéne tán visszamenni - sőt, még amikor a gyereke és a férje rátalálnak, kiderül, hogy már milyen jóba van mindenki a sárkányokkal, akkor is kérlelni kell. Jól van megoldva, szerintem a gyerekeknek (közvetlenül) fel sem tűnik, de az üzenete marhagáz. Nem, nem lépünk le egy csecsemő mellől az első konfliktusnál. Nem, nem fontosabb két kiskutya meg három édibédi sárkány, mint az, akinek hűséget és jóban-rosszbant fogadtunk, meg annál, akinek életet adtunk, pedig egy vak hanggal sem kérte... Szóval ez a vonal engem picinykét zavart.

előzmény: JeszKar (#8)

2014-07-06 17:41:05 JeszKar (4) #8

Ha azt meglépik, akkor ötöst adok rá :)

Egyébként hallom, hogy sokan ki voltak akadva azon jeleneten, hogy ilyen nem lehet egy rajzfilmben.
Hmmm. Oroszlánkirály?

előzmény: BonnyJohnny (#7)

2014-06-30 21:19:02 BonnyJohnny (4) #7

Szerintem lehetett volna neki egy birodalom visszavágos befejezést adni. Persze nem tudom, hogy az eredeti célközönség hogy reagált volna. Így is többen sírtak a bizonyos jelenetnél. Mit mondjak, engem is megérintett.
Amúgy szerintem méltó folytatás, ami hasonlóan jó, mint az első rész. Annál kicsit jobb-e, gyengébb-e... nehéz lenne eldönteni.

2014-06-29 16:35:29 sár meg kavics (5) #6

Akit érdekel a karaktertervezés, itt nagyon jó kis rajzok vannak, az első és a második részhez kapcsolódóan is: Art of Nico Marlet

2014-06-29 13:53:34 lip (4) #5

Tényleg jó. De megkérdezem: nem lehet gyerek filmet nyáladzás nélkül megcsinálni? Ez is jobban tetszett volna kevésbé édesen.

2014-06-23 21:29:17 GothMan (4) #4

A gyerekek konkrétan beszartak a vetítés alatt, lazán kaphatott volna egy 12-es karikát szerintem. Nekem speciel nagyon tetszett, jobban mint az első, pedig az is remek kis film. :)
8/10

2014-06-23 21:13:51 deathcode (4) #3

Itt neveld a gyereked 2.

Újra talán ötös lesz.

2014-06-20 21:17:57 kobretti88 (5) #2

Látványos akciójelenetek párosítva fergeteges animációval és John Powell zseniális filmzenéjével. A régi szereplők mellett újakat is kapunk, Draco Vérdungot(Djimon Hounsou), Valka(Cate Blanchett) és Eret(Kit Harington a Trónok Harcából) személyében. A főgonosz sajnos elég felületes, de ez az egyetlen negatívum ami felróható a filmnek. A történet nagyon pörög, magával ragad. 2016-ban jöhet a 3. rész. Hablaty és Fogatlan barátsága fontos része a történetnek. Emellett kapunk új helyszíneket és új sárkányokat. A filmvégi zeneszám nagyon fülbeszámó.

Szinkron: Minden régi szereplő az első részben kapott hangján szólalt meg. Dracot-t Király Attila, Valkát Kéri Kitty, Eret-et Czető Roland szinkronizálta. Megkockáztatom, hogy Hamvas Dániel hangja jobban illik Hablaty karakteréhez mint Jay Baruchel-é. A szinkron tökéletes, belekötni se tudok, de nem is akarok.

90 %

2014-06-20 20:58:58 Nevotil (5) #1

Olyan 4.5, mert nagyon tetszett, de az anya, nah őt nem igazán sikerült eltalálni... A vicces részek mellett azért, akadt szomorú pillanat is. Viszont hála a premiernek, sok lelkes gyerkőc is volt a moziteremben és a nevetgélésekből ítélve, ők is élvezhették :) A grafika még mindig remek és a 3D is jó volt. Az első részt szeretőknek erősen ajánlott darab.