X-Men: Days of Future Past (2014) ☆ 👁

X-Men: Az eljövendő múlt napjai

(Bryan Singer)

amerikai-angol-kanadai akciófilm, dráma, fantasy, sci-fi

3,8
★★★★☆
681 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2014-05-25 00:55:57 peti0290 (5) #36

Hát nekem ez így egy kicsit erőltetetten hat :) Hisz lényegében ennek a résznek Logan a katalizátora, az ő figyelmeztetése és cselekvésre ösztönzése kellett ahhoz, hogy Xaviérék elinduljanak és megakadályozzák az apokaliptikus jövőt. Ezek után kicsit hihetetlennek hat, hogy az első részben Xavierék nem úgy üdvözölték Logant, hogy "Jé haver, már vagy tizenötéve nem láttalak, mi történt veled? De jó, hogy újra itt vagy :) :D Hanem mint egy vadidegent kezelték elsőre.

előzmény: BonnyJohnny (#35)

2014-05-25 00:42:04 BonnyJohnny (4) #35

Biztos csak Stewart miatt, de nekem egy Star Trek TNG-s párhuzam miatt egyértelmű volt, hogy a prof ismerte Logant, csak nem árulhatta el. Mystic kezdettől incselkedik vele. Ennek is lehet alapja kprábbi ismeretségük.

előzmény: peti0290 (#34)

2014-05-25 00:37:22 peti0290 (5) #34

Én is erre gondoltam, hogy ebbe az új idővonalba már csak a First Class passzol, a többi nem :) Hisz még a Singer által rendezett első két résznek is ellent mondana egy-két helyen.

előzmény: Olórin (#33)

2014-05-25 00:31:22 Olórin (5) #33

Ez egyszerű: Az elsők maradt kánon, azon kívül SEMMI, max. amit ezekután nagy kényelmesen Singerék annak deklarálnak. Hiszen a '70-es évekkel kezdve megváltozott MINDEN, és Az elsőket leszámítva minden X-Men film a '70-es évek után játszódik.

előzmény: peti0290 (#32)

2014-05-25 00:28:06 peti0290 (5) #32

Elgondolkoztam azon, hogy bele lehet-e kötni ebbe, hogy Singer csak az első két részt hagyta a kánonban, a többit meg sztornózta. Először Rozsi és az idős Bestia találkozása jutott eszembe hisz ők a harmadik részben találkoztak először, ami elvileg törölve lett, ennek a végén viszont régi barátként üdvözölte Bestia Logant. Aztán persze rájöttem, hogy ennek a résznek és az időutazásnak köszönhetően hamarabb megismerték egymást. Ezután viszont mégiscsak észrevettem egy logikai bakit. Ha ez első két rész mégis a kánon része maradt, akkoraz első részben, mikor Logan bekerül az X-ek közé, Xavier és a többiek hogy-hogy nem emlékeznek rá? Hisz ennek a résznek a történtei után, ha az első két rész is maradt, akkor Xaviernek kapásból vágnia kéne a legelső részben, hogy kicsoda Logan. Igazából szerintem maga Singer sem tudja már, hogy akkor most minden eddigi történés törlésre került, vagy ha nem, akkor mégis mi maradt. És ami maradt, az is mennyi helyen mond ellent az ennek a résznek a végén kialakult helyzetnek.

előzmény: BonnyJohnny (#28)

2014-05-24 22:24:27 Lil Martin (4) #31

mért nem vitték vissza Rozsomákot a zsidó deportálások kezdetéig, vagy akár néhány évvel korábbra, és mért nem mentette meg akkor Magnetot és az anyját? akkor semmi gáz nem lett volna. hát ha még pluszba levadássza Hitlert és Sztálint, hogy csak a legjavát említsük az uraknak.

2014-05-24 21:43:42 Gasz András (5) #30

Nekem az lenne a kérdésem, hogy most akkor a végén ugye Mystique volt Stryker? Én azt hittem elérünk a végén majd az X_men 2 vonalhoz hogy Stryker rájön hogy kísérletezhetne Farkassal ,erre ő Mystique hát bekevertek. :D Tehát gyakorlatilag akkor most 3 idősík van már, Az X_men trilógia + First Class, az az idősík ami akkor kövektezne be ha meghalna Trask és elhozza a ronda jövőt és az a sík ami a film végén lett happy endben! Bár nem tudom hogy akkor él e még az X-men 1-2 eseményei vagy sem s azon már túl vannak az új idősíkban, de az utána következők változtak csak.)

No ennyi lenne a spoiler a film számomra is az eddig legjobb X-men nem gondoltam volna! Majd bővebben később.

Oh spoiler még talán, hogy a 3. résznél idősebb korban talán 40-50 évesen is járt kelt Magnetoval Charles ez nem lett megmagyarázva.... Ahogy az sem hogy CHarles ugyan tudatát átrakta a X-men 3 stáblista utáni jelenetben, de nem ugyanúgy nézett ki egy másik testben volt. Quicksivlert pedig miért nem vitték magukkal az akciójelenetekhez a film végén???

2014-05-24 20:54:49 ThomYerk (?) #29

mivel mas cikknel nem volt ra reagalas bemasolom ide a velemenyem, hatha kicsit emgvilagosodom mktol tartjak/tok jonak ezt a filmet:
en nem tudom melyik filmet neztem, de hogy nem ugyanazt, mint a kritikusok az biztos. meglepett a csendes kezdes, azt nem mondanam hibanak, hogy a jovokep csak "oda van baszva", de valahol azert hianyzott egy indok, ahelyett hogy "azert, mert". szerintem a film a kozepeig nagyon jol eltalalt es kiegyensulyozott, quicksilver fojelenete meg az egesz karakter csodalatosan fel lett epitve. ami teljesen hianyzik: sentinels es trusk. ja hogy ez volt a tortenet lenyege? nem baj (tudom most jon a riposzt, hogy a karakterek viszonya volt a tortenet, kosz, nem). a film a kozepetol kezdve a jobbra-balra megyunk es valami talan tortenik vegtelensegig fokozasa, egyik szal vagja keresztbe a masikat, es teljesen szetesik a tortenet. a film nagyjelenete, a multbeli csucs harmatgyege, lagymatag, annyira nagyot akar mutatni hogy jelentektelen lesz (en komolyan vartam hogy vege legyen). igen, sok a kis kikacsintas, utalas meg miegyeb de valahol ez szet is tordeli a filmet, ami a hossza miatt nem tovabb elvezheto, hanem elnyujtott lett szerintem.
nagyjabol az a bajom mint pl az oscardijas american hustle-el, karakterkozpontu ami nem lenen baj csak emellett felaldozza a tortenetet es az izgalmakat, masodlagos lesz lassan, es nem ertem miert, pont ennel a mufajnal lehetne a tortenetekre koncentralni, sot mar az eredeti tortenet is szuper volt (bar abban sem volt tuls ok tortenes, de legalabb nem nyujtottak a vegtelensegig)

2014-05-24 19:14:19 BonnyJohnny (4) #28

Szerintem az első kettő maradt. (Hisz Wolverine és Rogue is akkor került a csapathoz). Szerintem Singer csak azt törölte, ami ő után készült, más rendezők által... :D

Amúgy természetesen nekem is tetszik a klasszikus gárda, csak megjegyeztem, hogy kissé korosak (másfél évtizeddel vagyunk az első rész után!)

előzmény: peti0290 (#27)

2014-05-24 19:05:49 peti0290 (5) #27

Szerintem tök jó lenne még egy rész a klasszikus gárdával :) Az Apokalipszis utánra amúgy is be van jelentve a Wolverine 3, azt inkább hagyni kéne a fenébe, és helyette egy normális X-Men jöhetne a régi szereplőkkel. Nem baj, hogy már öregek, Rozsomákon kívül amúgy is meg van nekik engedve az öregedés :) Érdekelne egyébként hogy a megváltozott jövőben mi lett pl. Magnetóval vagy Mistique-kel. Mivel a múltváltoztatásnak hála, elvileg az egész "klasszikus" trilógia stornó. Vagy legalábbis biztos nem úgy zajlott le, mint ahogy ismerjük, lévén Jean Grey és Küklopsz is ott vigyorog a zárójelenetben.

előzmény: BonnyJohnny (#26)

2014-05-24 18:41:20 BonnyJohnny (4) #26

Magneto sosem vesztette el az erejét, csak egy időre elaltatták benne (lásd X-Men 3 vége), és Charles is életben maradt (lásd X-Men 3 stáblista utáni jelenete). A film ezeket megmagyarázni nem tekinti feladatának, mert már 8 évvel ezelőtt megmagyarázták!

Magneto pedig egy szükséges karakter. Charles barátja, aki lényegében hasonló célok vezérlik, csak ellentétes eszközök. Kettejük ideológiai párharca a legfontosabb eleme az X-Mennek, maga a toleranciakérdés után. Az, hogy ezt sikerült kétszer is két ilyen remek színész kezébe adni, csak hab a tortán.

A vége nekem is rontott rajta. Látszik, hogy ott a kampó a végén, és, hogy még tekernek rajta egyet, ahelyett, hogy kisimítanák a dolgokat. A Prometheus alkotói közül senkinek nincs köze ehhez a filmhez?

Valamint szerintem a film is túlnyerte magát... bár az teret engedne, egy igazi X-Menes kalandnak, ahol ott van mindneki a klasszikus csapatból (kivéve Gambit), csakhogy ezek az emberek már öregek. :P Jobban örültem volna egy frissítésnek.

előzmény: Rorschach (#25)

2014-05-24 18:33:58 Rorschach (1) #25

Valahogy így érzek én is. Ő baromi jó, Rozsomáknak is jutott két-három vagány beszólás, a jövőbeli harcok pedig mesésen néznek ki (annyira jó a koreográfiájuk, hogy Godzilla nyüszítve vonulna vissza az óceánba, ha látná), a stáblista utáni csodáról nem is beszélve, de sajnos ennyi. Ez az X semmiben nem különbözik a többi agyatlan popcornfilmtől.Azon már fenn sem akadok, hogy a kiváló színészi játékkal mennyire nincs partiban a rém egyszerű sztori. Nekem nagyon úgy tűnt, hogy ez az a film, amely megissza az eddigi szálcsavargatások meg folytonossági gondok levét, de fenékig. Az eddigi hat film annyira szétcseszte a múltat meg a jelent, hogy Az eljövendő múlt napjai akkor is ezer meg egy csapdába sétált volna, ha nem szúrja el még mellé a jövőt. De elszúrta, hiszen az olyan kínos kérdések megválaszolását, mint hogy Magneto mégis hogyan szerezte vissza az erejét, meg hogy a prof. hogy támadott fel, ugyanúgy nem tekinti feladatának, mint ahogy azt sem, hogy legalább bemutassa az új mutánsokat. Legalább név szerint.
Ez volt a legkritikusabb hiba. És így lett az összkép egy hézagos, mégis túlzsúfolt maszlag, amin az sem segít, hogy eljátsszák azt, amit az eddigi négy X-ből kettő is eljátszott: Magnetót kiengedjük, mert segítenie kell → Magneto lázad, de kordában tartjuk, mert szükség van rá → Magneto elárul, mert még mindig egy náci.
És ezt megcsinálják harmadszor! Mert a nézők biztos elhiszik, hogy na majd most más lesz. Kabaré...

Keserédes vicc, hogy a retcon miatt mindezen panaszokon simán hajlandó lettem volna túllépni, és megkínáltam volna a filmet egy hármassal. Mert hogy mostantól aztán.
DE.
Ahelyett, hogy ezen a ponton szusszantak volna egyet, és higgadtan, átgondoltan kijelöltek volna egy irányvonalat, amin szépen építgethetik majd az univerzumukat, feltétlenül egy gagyi cliffhangerrel (Rozsomák Mystique/Stryker karmai közt) volt kellett zárni. Ezzel nekem azt mondták: ”fogunk mi még visszamenőlegesen szart kavarni, ne aggódj!”
Senki sem tanult abból, ahogy az egész X-világot szétcseszték az utólagos változtatásokkal, toldozgatásokkal, meg a soha ki nem fejtett cliffhangerekből lett gigantikus kérdőjelekkel?

Továbbá fájó pont számomra, hogy Magnetót nem írták ki a sztoriból. Lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, de szerintem ő csak egy erőltetetten konfliktuskereső karakter, akinek minden létező közhelyet a szájába adtak, mindig ugyanazokat a köröket futtatták vele, és akit kizárólag McKellen zsenije vitt a hátán. Na, most itt volt a lehetőség, hogy – retconos keretek között még viszonylag szépen – búcsút vegyenek tőle, hiszen a szép új világban már stabil funkciója sincs. De inkább görcsösen ragaszkodnak hozzá, mert bevált, eladható. Nagy kár.
Az mindenesetre biztos, hogy ezzel véget ért az X-filmek egy fázisa, viszont én csak remélni tudom, hogy nem csak történet folytatódik új mederben, de az alkotók szemléletmódjában is bekövetkezik majd egy változás. Sajnos a jelek nekem nem erre utalnak, de a remény hal meg utoljára.

Egyébként a mostani Pókember és X-Men után erősen kezd felértékelődni a szememben a Disney-Marvel kooperáció bizniszmodellje.

előzmény: VVega (#19)

2014-05-24 11:13:02 VVega (3) #24

De tényleg, a film közepén én is közel jártam hozzá. Sajnos nem néztem az órámat, de szinte eltűnik a film jó 30-40 percre és hát őszintén megmondva, igazán fel sem pörög már onnan.

előzmény: deathcode (#23)

2014-05-24 09:08:04 deathcode (3) #23

A legunalmasabb X-film! Tudjátok, hogy szokásom elaludni tré filmeken, de most a barátnőm aludt el, akinek pedig tetszik az összes X-film! Ennyi szájtépést, szentbeszédet és agymosást...
Én két pillanatban ültem fel, amikor jöttek az őrrobotok.

2014-05-23 20:30:12 kobretti88 (5) #22

A legjobb X-Men film és a legjobb képregényfilm A sötét lovag óta. James McAvoy, Michael Fassbender és Jennifer Lawrence egyaránt zseniálisak. Higanyszálnak spinoff filmet kell kapnia. Jó volt újralátni az első 2 X-Men film színészeit. A vizuális effektusok pazarok, az akciók lélegzetelállítóak. Peter Dinklage is jó, de karaktere motivációi továbbra is homályosak. 3 nap múlva jöhet az újranézés.

100%

Szinkron: Korrekt munka. Hujber nem zavaró, de az sajnos igaz hogy Sinkovits-Vitay András néhány jelenetben elég unottan beszélt, de megszokható.

2014-05-23 14:21:07 peti0290 (5) #21

Az eddigi legjobb X-Men kaland! Mondom ezt úgy, hogy nálam Singer első két része és a First Class is zseniálison áll. Nem tudom, hogy volt-e olyan film eddig a mozi történetében, amely folytatás, előzmény és reboot is volt egyben. Jackman immáron hetedjére bújik Farkas/Rozsomák bőrébe, de még mindig nagyszerűen hozza a karaktert. A McAvoy-Fassbender-Lawrence trió közti First Classban felvázolt ellenségem-barátom-kényszerű társam-(szerelmem) viszonyt szintén remekül viszi tovább Singer, egyértelműen ők a film csúcspontjai. A régi motorosok most csupán az oldalvágányon tevékenykednek, de őket is jó volt látni, Stewart és McKellen is hozza amit kell. Higanyszálon először húztam a számat, mivel Singer azután jelentette be, hogy benne lesz a filmben, miután már Whedon betette a karaktert az Avengers 2-be, és ez így elsőre olyan csakazértis hozzáállásnak tűnt, viszont a filmet látva már másként gondolom...konkrétan a film egyik legjobb jelenete hozzá fűződik, remélhetőleg még viszont látjuk később. Az akció és a dráma is kellő egyensúlyban maradt szerintem, unatkozni egy percig se lehetett. Igazából akár ezzel a résszel le is lehetne zárni az egész franchiset, hisz a végén minden happy. Az iskola újra működik, mindenki ott van, aki számít, él és virul :) Ugyanakkor mint tudjuk ezzel még nincs vége, lásd stáblista utáni jelenet, amelyben egy fehér bőrű gyerek már bőszen építgeti a piramisokat.

2014-05-23 09:21:20 project640 (5) #20

a film nagyon tetszett, számomra mégis amolyan 4 és 5 közötti:
- magneto szinkronhangja rém förtelmes
- az egész szinkronról elmondható, hogy szar!!!!!
- magneto személye egy kicsit zavaros lett
- vannak benne kissé hosszas, de unalmas jelenetek

mindezek mondom, hogy nem 5-ös, de így is az egyik legjobb x men film , de nekem még mindig az x-men: első osztály a kedvencem ...

ja, még egy, én vidéki moziban nézem meg, ahol sokszor csak 3D-s változat van :-( .... utálom a 3D-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-05-23 08:40:16 VVega (3) #19

Bárcsak olyan szórakoztató lenne az egész, mint azok a jelenetek, amikor Quicksilver szerepel. Na de hát sajnos nem az. Szerintem nem sikerült megütni Singer első két X-filmjének a szintjét.

2014-05-22 23:18:02 Toma (4) #18

Arra van valakinek magyarázata, hogy Xavier hogy él a jövőben, illetve Wolverine-nek, hogyhogy van megint adamantiuma? :O

2014-05-22 23:01:50 aléb (5) #17

Bizony, nagyon is!

előzmény: Umberto (#2)

2014-05-22 19:20:30 BonnyJohnny (4) #16

Köszönöm! :)

előzmény: TomPowell (#15)

2014-05-22 18:56:38 TomPowell (5) #15

En Sabah Nur, avagy Apokalipszis (háttérben a négy lovasával), egy ősi mutáns, az X-Menek egyik legnagyobb ellensége.

előzmény: BonnyJohnny (#14)

2014-05-22 18:26:39 BonnyJohnny (4) #14

A végén ki volt az az illető, aki mintha Erich von Däniken rémálmaiból lépett volna elő?

2014-05-22 12:02:53 Tenebra (4) #13

Megadtam neki a 4-est, mert jó volt. Azt a pár hibát elnézem neki. Magneto elnagyolása miatt viszont morcos vagyok.

Trask amúgy szerintem státuszát tekintve eleve "kívülálló", mutáns, már csak mérete miatt is. :D Bizonyára ezért választották az "Imp"-et a szerepre. Csak ő olyan, mint mondjuk a Portyán c. filmben a látens homoszexuális gyilkos: anti-mutáns robotok gyártásával próbálja kompenzálni, hogy ő is "más"-abb, mint a "magas társadalom" tagjai. Ezzel akar beilleszkedni.

2014-05-22 11:10:31 Zalaba Ferenc (4) #12

Majd figyeljétek meg, milyen ügyesen teleportál Trask Párizsból Washingtonba! Valójában ő is mutáns. :) De az is lehet, hogy a minden csatornából áradó "breaking news" a Fehér Házat egy jó kis repülőúttal később éri csak el.

2014-05-21 15:29:41 Tenebra (4) #11

Nem. Sajnos ennyire hülye vagyok. :C

előzmény: Olórin (#10)

2014-05-21 13:47:12 Olórin (5) #10

Az egy dolog, hogy unalmasnak tartja, de ne mondja, hogy kopizza azt, ami 40 évvel később készült:)
Másrészt meg, mintha a Mátrix 3 találta volna fel a lepusztult, robotos posztapokalipszist - jobb példát tényleg nem találtál?:)

előzmény: Tenebra (#9)

2014-05-21 09:37:04 Tenebra (4) #9

Így van. :P Láttam jó pár melodrámát a Rómeó és Júlia, illetve az Othello elolvasása előtt. Nem is tetszettek annyira. :D Az a baj, a befogadás az teljesen más kronológia szerint történik, mint a művek keletkezése. A mi populáris kultúránk már túl van terhelve sablonoktól, ezért, ha valaki kézbe vesz egy műfajteremtő művet, akkor azt miért ne tarthatná unalmasnak jó pár száz, későbbi, de egy kaptafára készült darabnál? Persze egy kritikánál figyelembe kell venni, hogy mi mikor keletkezett, és eszerint a helyén kell kezelni a dolgokat.

A képregény sztorija nyilván rendben van, de mint moziélményben, akkor is később volt. Nincs ezzel baj, nem emiatt adok rá 3/4-est, ez kevésbé zavart, és emiatt megbocsátható, hiszen csak adaptálták. + Amit fentebb írtam.

Egyébként a zenéje elég ütős lett. Mármint a theme.

előzmény: BonnyJohnny (#8)

2014-05-21 09:21:29 BonnyJohnny (4) #8

Ja, Shakespeare is mekkora seggfej, hogy csupa olyan könyvet ír, amiből már film is készült... :P

előzmény: Tenebra (#6)

2014-05-21 00:30:07 Olórin (5) #7

Azt én értem, de az még nem az X-Men hibája:)

előzmény: Tenebra (#6)

2014-05-21 00:28:12 Tenebra (4) #6

Elhiszem, de sajnálom, én a filmet láttam előbb. :D

előzmény: Olórin (#5)

2014-05-21 00:23:53 Olórin (5) #5

A képregény, amin alapul, végülis csak 22 évvel volt előbb, mint a Mátrix 3:)

előzmény: Tenebra (#4)

2014-05-21 00:20:20 Tenebra (4) #4

Abszolút nézhető X-Men film, nálam simán az 1-2 rész nyomába ér, illetve a First Class szintjét is megüti. De csak a nyomába. A fos spinoffok és a nekem nagy csalódás 3. rész után kifejezetten felüdülés. De azért a First Class sokkal jobban tetszett annak idején. Voltak gondjaim azért ezzel. Például ez az egész időutazás kicsit már túlhajtott volt. De Magneto karaktere sem nyerte el tetszésem, pedig jódarabig itt is sikerült fenntartani azt az amivalenciát, amit a 2. rész és a First Class is hozott, hogy igazából minden oldal érthető, van igazsága. Magneto hullámzó volt itt. Olykor elég sablongonosszá degradálódott, de azért szerencsére a történet végére bőven behozta magát. Utána pedig megint csak nem jött be annyira.

Az öreg Magneto meg egyenesen rossz volt, nagyon nem tetszett. Kedvencem volt az eredeti filmekben, itt nem. Itt elég semmilyen volt, jóllehet, a főszerepet ezúttal a fiatal énje kapta.

Aztán Wolverine is egyre unalmasabb, de lehet, csak az irtó gyenge szinkron miatt nem bírtam a karaktert.

Aki most tetszett, az Charles. Őt nem szerettem korábban túlságosan, de itt jól állt neki ez a hippi-drogos figura. Persze a sablonoktól itt sem tudtak elrugaszkodni. De talán hiba is lett volna egy szuperhősfilmtől túlságosan nagy eredetiséget várni.

Ez az időutazás sztori most is bejött, jól tették az alkotók, hogy ezzel feldobták a kissé unalmas mutáns vs. emberiség sztorit. Igaz, azért jó pár korábbi film fordulatai és megoldásai beköszöntek (például az egész apokaliptikus, végzetszerű szituáció nagyon emlékeztetett a Matrix 3-éra). De alapvetően tetszett ez a sztori, a kliséi ellenére.

Nekem őszintén szólva nem voltak túl jó prekoncepcióim a filmmel kapcsolatban, de úgy látszik, az "eredeti rendező" jelenléte azért csak dobott rajta valamit, mert egész kellemes kikapcsolódást nyújtott, logikátlanságai és bugyutaságai ellenére. Erős 3-ast vagy gyenge 4-est megérdemel.

S végre volt értelme végigvárni a stáblistát. :D

A 3D amúgy szart nem ér, nem szabad jegyet váltani 3D-s vetítésre! Semmi értelme nem volt, csak annyi, hogy felrakhattam a szemüveget, mert különben homályos lett volna... :D De amúgy pár üvegszilánkon kívül semmi értelme nem volt. Tipikus parasztvakítás.
Jó öreg 2D-s verziót kell nézni, ha lesz rá lehetőség. Mindenkinek ezt javaslom. Semmiről nem marad le.

Főleg, hogy a sztori a fontos, nem a látványpornó. Sőt, ez az X-Men kifejezetten fukarkodik a látványos akciójelenetekkel, inkább a történeten és a karaktereken van a hangsúly. Ami nem jelenti azt, hogy nincsenek jó akciójelenetei, de pont ezért jók azok az akciók, mert nem ezek halmozásából áll a film. Avagy X-Men 1-2 színvonal, szerencsére.

Persze nem azt mondom, nem váltja meg a világot, de azért kimagaslik a mai tucatszuperhősfilmek közül.

2014-05-21 00:09:36 BonnyJohnny (4) #3

A kritikát olvasva majdnem elsírtam magam a gyönyörtől... :D Az utolsó mondatnál talán könnycsepp is volt.

2014-05-21 00:05:22 Umberto (4) #2

Érdemes 3D-ben nézni?

előzmény: Olórin (#1)

2014-05-20 23:59:01 Olórin (5) #1

Ennek sikerült felülmúlnia az amúgy nem éppen alacsony elvárásaimat.

  • 1
  • 2