X-Men: Days of Future Past (2014) ☆ 👁

X-Men: Az eljövendő múlt napjai

(Bryan Singer)

amerikai-angol-kanadai akciófilm, dráma, fantasy, sci-fi

3,8
★★★★☆
681 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2018-02-24 15:05:01 Lacika83 (?) #136

Köszönöm szépen a tippeket, bár nem említettem, de nagy képregény-rajongó vagyok, így az eredeti történésekkel nincs gondom (bár kopottasak kissé az emlékeim), csak a filmbe átültetett zöldségvetéssel. A Rozsomák (bocsánat, Farkas...) Japán kalandjaival is az volt a gondom, hogy nem sokat adott vissza a képregényekből, és amúgy is hiányoltam Kitty Pride "mélységét". No meg Kolosszust, aki nálam abszolút favorit volt a X-ek között. Ideje elővennem a gyűjteményt, és visszaugrani az időben jó 20-25 évet! :)

előzmény: Gameface (#135)

2018-02-21 20:54:38 Gameface (3) #135

Ebben segítek szívesen, mert én tökéletesen átlátom az idővonalakat.

A lényeg ebből a 10 résznél járó sorozatból, hogy a Logan és a Deadpool kivételével a többit jobb elfelejteni, ugyanis nyilvánvalóan a készítőknek sem volt fogalmuk, mi a fenét művelnek. a megérzésed hibátlannak bizonyult, ez egy áthámozhatatlan katyvasz. ennél elkeserítőbb probléma, hogy a 8 film még csak meg se karcolja a képregények felszínét. két évtizede beérik azzal, hogy felmondják Xavier és Magneto ellenséges barátságát ill. Logan sötét múltját meg Stryker gonoszságát. ezek egyrészt a comicban sokkal mélyebben, tartalmasabban vannak kifejtve, másrészt ezek a szálak az összes rész kb 5%-át adják.

ha szívesen elmerülnél a valódi x-menben, rögvest moccanj rá néhány klasszikus sztorira:
- A jövendő múlt napjai
- Kitty Pryde és Rozsomák
- Rozsomák esküvője
- Lifedeath: Vihar és Forge
- A Főnix halála

előzmény: Lacika83 (#134)

2018-02-21 20:21:23 Lacika83 (?) #134

Köszönöm! Én nem állítom, hogy nincs meg a maga koncepciója, de, hogy teljesen elvesztettem a fonalat az tuti, ez már az én hibám. Nem értem ezt a síkot, és akkor most mi van Jane Grey-jel? Élt? Vagy meg sem született ezen a síkon? Pedig Farkas emlékszik rá, sőt Xavier is látta az emlékekben. A végén Mistique miért van ott a hajón? Strykernek kéne ott lennie, nem? De ők is másként találkoztak Farkassal.

Nem szaporítom, mert biztos visszamenőleg a hozzászólásokban találok majd teóriákat és magyarázatot, de az én fejem most lecsapta a guillotine.

2018-02-21 20:14:53 BonnyJohnny (4) #133

Ez igazából nem akkora blama, mert Blomkamp csak önkényesen törölt volna mindent a 2. rész után (ahogy Cameron tervezi amúgy a Terminatorral), míg ebben a filmben az időutazás megmagyarázza az új idősíkot. (Ahogy azt a Vissza a jövőbe filmek olyan szemléletesen bemutatják.)

előzmény: Lacika83 (#132)

2018-02-21 20:03:26 Lacika83 (?) #132

Nos, lehet, hogy csak nekem, de ez egy olyan zagyva halmazt hagyott maga után, a megmagyarázatlan dolgokkal, hogy inkább nem is értékelném. Jól indult, de ez valami irdatlan káosz lett.

Írták itt többen is, hogy más idővonalon mozognak a filmek, mert abból már három is van, de ekkora baromságot képtelen vagyok bevenni. Ez legalább akkora blama lenne, mintha Blomkamp megcsinálta volna az Alien 6. részét, ami valójában a 3., és törli a 4-5. eseményeit, új idősíkot nyitva. Agyrém.

Kár érte. Kiváló ügynök volt.

2016-09-05 13:23:47 SentryD (4) #131

A First Class jobban tetszett, de ez is bőven megér egy négyest. Az időutazós sztorik kimondottan érdekesek tudnak lenni, csak nem szabad elgondolkozni rajtuk, ennyiért még nem sajnálnám az ötöst, de a befejezés nekem már kissé túl giccses volt. Quicksilver azért elég menő.

2016-08-10 02:22:45 Olórin (5) #130

"És Singer még mindig nem tud akciójeleneteket rendezni."
Én nem sokk jobb/feszültebb akciójelenetet tudok mondani az utóbbi évekből, mint ennek a filmnek a nyitánya. És ez csak egy példa.

előzmény: Mizi (#129)

2016-08-09 19:35:59 Mizi (3) #129

Nem rossz film, de számomra érthetetlen, hogy miért pont ez a rész kapott akkora felhajtást.
Semmi újat nem tud nyújtani. Ebben a filmben is van egy gonosz ember, és ugyan a motivációi ismeretlenek (nincsenek), de ő ki akarja pusztítani a mutánsokat, akiknek ezért össze kell fogniuk. Asszem ezt már láttam... Mindezt persze megspékelték egy kis időutazással is, de ettől még ugyanaz az X-men-sablonsztori.
A rendezés is fura, kicsit eklektikus lett a film, néhol marvelesen laza, de többségében túl komolyan veszi magát. És Singer még mindig nem tud akciójeleneteket rendezni. Nem is értem, miért őt ültették a rendezői székbe. A First Class szellemiségében kellett volna folytatni a szériát, és nem egy olyan direktort visszaráncigálni, aki hülyét kap Magneto bordó-lila sisakjától.
A színészekkel természetesen nem volt problémám. McAvoy, Fassbender itt is nagyon jók voltak, Jackman alibi módban üzemelt, de ő így sem rossz. Egyedül talán Lawrence volt pocsék.
Összességeben egy korrekt X-men-movie, de már sokadikra húzzák elő ugyanazt a nyulat a kalapból, emellett korántsem hibátlan egyed.

2016-06-05 19:04:00 SoZi (4) #128

Jól elment a beszélgetés, de köszi, hogy válaszoltál. Akkor lehet hogy megszerzem vhogy

előzmény: TomPowell (#126)

2016-06-02 00:16:08 ChrisAdam (4) #127

Ezt én korántsem negatívumként róttam fel a képregényfilmeknek. Itt nem szidtam a filmet (és a képregényfilmeket).

előzmény: MicaHiro (#125)

2016-06-02 00:09:00 TomPowell (5) #126

Így utólag válaszolva: csak még jobbá teszi az amúgy is remek filmet, a karakterek egy kicsit mélyebb kontúrokat kapnak és a sztori eme változata is logikusabb (mivel alternatív változat, nem egyszerű bővítés, egy csomó dolog másképp történik, mint a mozis verzióban), de Singer jobban kedvez a fanservice-nek is, viszont nem esik túlzásokba.

előzmény: SoZi (#111)

2016-06-01 17:03:28 MicaHiro (5) #125

Egyrészt ha valamit többen félreértenek, lehet nem mindenki másban van a hiba, hanem a megfogalmazásban.
Másrészt így most van egy újabb állítás, ami hasonlóan nehezen védhető: nevezetesen, hogy egy képregényfilm nem lehet karakterközpontú. És miért ne lehetne igenis erős színészi alakítást elvárni az ilyen filmekben is? Te nem várod el, az oké, de attól még más elvárhatja, nem?

előzmény: ChrisAdam (#124)

2016-06-01 09:48:10 ChrisAdam (4) #124

Félreértés ne essék, itt kicsit el tetszettek húzni a kijelentésemet: nem lealacsonyítottam a szuperhős filmeket és a többi. Csak van egy műfaj - és ide tartozik a Star Wars, a Marvel-filmek, ahol egyértelműen nem a színészi játéka miatt lesz elsősorban kiválasztva valaki és a néző se (és gyakorlatilag senki) nem várja el a színészektől, hogy Oscar-díjas alakításokat mutassanak be. Persze kivétel akad és ugyanúgy fontos a játék és van is remek, nem is kevés, mint pl. Guiness, aki esetében egyébként szerintem nagy túlzás az a jelölés.
Michael Fassbendert pedig a Shame kapcsán ismertem meg, az egy karakterközpontú dráma, egész róla szól és körülötte forog és egyértelműen meg kellett mutatnia és el is vártuk tőle, hogy mutassa meg színészi képességei legjavát. Ami bőven sikerült is neki. Ott van még a 12 év rabszolgaság, de félőn megemlítem a Prometheust is, amiben szerintem jót játszott (persze messze nem a legjobbja).
A Shame-ben játszott karaktert és a fiatal Magnetot szembe állítva egyértelműen azt mondhatjuk, hogy az utóbbi felé sokkal kisebb az elvárásunk színészileg és a karakter mélységét illetően, hiszen a film nem karakterközpontú és nem is egyértelműen főszereplő. Tehát ez nem lealacsonyítás volt, csak megjegyeztem, hogy látszik Fassbenderen, hogy neki ez a szerep nem túl nagy falat, könnyedén letolja és lenne benne még kraft.

2016-06-01 01:33:59 Rorschach (1) #123

Még csak nem is ő tette be a kaput, hanem a két öreg előhúzása a kalapból (mert az, hogy a 2006-os rész Magneto-cliffel és Xavier-stáblista utáni jelenettel ért véget, még nem magyaráz meg semmit) és a hipp-hopp odahányt háború, ami nem hogy kitörőben van, de már el is vesztették.

Nekem olyan volt ez a film, mintha egy általam ismeretlen sorozatba pusztán a sokadik részével kapcsolódnék be. Pedig az összes ezt megelőző X-et láttam. Ez a film a hiányos, hanyag expozíción elvérzett nálam.

előzmény: Olórin (#121)

2016-06-01 01:19:05 Tenebra (4) #122

Michael Fassbender zseniális, egyértelműen ő a legjobb a filmben (tisztán érződik, hogy nem szuperhősfilmbe való színész, több annál)

Szerintem is ő emeli a színvonalat James McAvoy mellett. Viszont annyit pontosítanék, hogy nem gagyi szuperhősfilmekbe való, hanem ilyen, kevésbé konvencionális darabokba. :D Igaz, sajnos Magneto ebben a filmben sem kap olyan drámai szerepet, mint Az elsőkben. De még így is kiemelkedő, főleg, ha az ócska Apokalipszisbeli karakterhez viszonyítjuk. Az valami rémes.

Kár, hogy valószínűleg az intelligensebb szuperhőssztorikat ezzel Az eljövendő múlt napjaival le is húzhattuk a WC-n. Habár még a mostani Amerika Kapitány egész jó volt.

előzmény: ChrisAdam (#112)

2016-06-01 00:52:22 Olórin (5) #121

Nem mondom, hogy nem tudom valahol megérteni, de az, hogy egy mutáns szuperhős mellékszereplőnek egyszer csak lesz egy plusz képessége, nekem kevés ahhoz, hogy egy egyébként - szerintem - baromi hatásos filmet eltemessek. (Az Apokalipszisre mondjuk ez már véletlenül sem áll - de az sem azért szar, mert "megfeledkeztek" a Mystique-szálról.)

előzmény: Rorschach (#120)

2016-06-01 00:38:35 Rorschach (1) #120

"Ezen kár szerintem agyalni, a kontinuitást már rég elengedték ebben a sorozatban:)"

És pontosan emiatt kapott akkora karót, ami miatt az összes elkövetkező X-Men megy a "Nem akarom megnézni" listára. Lehet, hogy sznob vagyok és túl sokat várok el, de szerintem az, ahogy ez a sorozat telibe szarja a kétkedés felfüggesztését és részről részre nagyobb logikai bakugrásokat követ el (pusztán azért, hogy aztán retconálják az egész kesze-kusza szart, és kezdjék elölről), egyenesen pofátlan.

előzmény: Olórin (#119)

2016-06-01 00:28:38 Olórin (5) #119

Ezen kár szerintem agyalni, a kontinuitást már rég elengedték ebben a sorozatban:)
Pl. ebben a részben Kitty csak úgy a semmiből, minden magyarázat nélkül emberek tudatát tudja visszaküldeni a múltbeli testükbe, a végén a Stryker álcáját viselő Mystique szállítja el az öntudatlan Logant, az Apokalipszisben mégis az igazi Stryker fogságában van, és Mystique szóba se kerül stb. stb...

előzmény: peti0290 (#113)

2016-05-31 22:56:20 critixx (?) #118

"Fairytale rubbish, but could be interesting." - mondá Guinness még a forgatás megkezdése előtt. :D:D:D

Jó, amúgy meg nyilván nem. A birodalom visszavág pedig egy remek "fairytale rubbish", a maga műfajának egyik legjobbja. Mondom úgy, hogy amúgy nem szeretem a SW univerzumot. :)

előzmény: BonnyJohnny (#117)

2016-05-31 22:54:42 BonnyJohnny (4) #117

Ez semminek az értékéből nem von le semmit (sem az alakítás, sem a film, sem Guinness nem lesz kevesebb tőle), pusztán véleménykülönbség. :D

előzmény: critixx (#116)

2016-05-31 22:52:35 critixx (?) #116

Tegyük hozzá, hogy Guinness nagyon utálta a filmet és sértésnek vette, hogy Oscarra jelölték érte. :D:D

előzmény: BonnyJohnny (#115)

2016-05-31 22:43:54 BonnyJohnny (4) #115

Ez tényleg elég diszkriminatív hozzáállás. Ráadásul hibás is: Alec Guinness és Ian McKallan is (space)fantasy filmben nyújtott alakításért lett Oscarra jelölve.
Bár tény, hogy azok szintjét kevés film eri el, de ez nem a műfaj bűne.

előzmény: MicaHiro (#114)

2016-05-31 20:33:42 MicaHiro (5) #114

" Michael Fassbender zseniális, egyértelműen ő a legjobb a filmben (tisztán érződik, hogy nem szuperhősfilmbe való színész, több annál)"
Szerintem ez nagyon rossz gondolat, egy műfaj sem jobb/rosszabb a többinél, ergo. képregényfilmben szerepelni nem alantasabb feladat, mint bármi másban. Nem a műfajon múlik a film színvonala.

előzmény: ChrisAdam (#112)

2016-05-31 19:15:38 peti0290 (5) #113

A japán Rozsomákos kaland egyértelműen ezelőtt a rész előtt játszódik. Bár valószínűleg jópár évvel hamarabb, mivel hogy annak a filmnek a stáblistás jelenetében épphogy megjelenik a Trask Industries + Magneto és Xavier egy-két baljós mondatán kívül még semmi nem utal a mutánsokra váró hatalmas veszélyre. Az viszont valóban egy bukfenc, hogy ugye a Farkas végén újfent csontkarmai lettek Logannek a "leszívás" következtében, ennek a jövőben játszódó részeiben viszont már ismét adamantium.

előzmény: ChrisAdam (#112)

2016-05-31 18:38:10 ChrisAdam (4) #112

Érdekes, mennyire másként látom úgy a filmet, hogy előtte letoltam az összes előzőt. Habár annak idején is nagyon élveztem, kellemesen csalódtam, mikor moziban láttam, most, hogy tudtam minden kikacsintást, utalást és az utolsó jelenetet tulajdonképp most értettem meg, piszkosul élveztem, főleg az utolsó fél órát. Ebben a részben valahogy szépen elfér egymás mellett a dráma és a zúzás, s egyik sem tolja túl (az más kérdés, hogy a dráma nem mindig működik). Michael Fassbender zseniális, egyértelműen ő a legjobb a filmben (tisztán érződik, hogy nem szuperhősfilmbe való színész, több annál), az öreg Magneto viszont csúnyán háttérbe szorul. Rozsomák olyan, mint mindig, az ifjú prof. sokkal jobb, mint a First Classban volt, a többiek meg olyanok, mint mindig.
Most így az egész franchiset megtekintve szembetűnt az időutazás okozta logikátlanság, ami annak idején értelemszerűen nem, mivel nem emlékeztem szinte semmire az előző részekből.
A jövőben valamikor Logan visszamegy a múltba, 1973-ba, amikor megakadályoz a First Classban megismert csapattal a későbbi katasztrófát okozó ügyet. Ez így oké. Természetesen megváltoztatja a múltat. De. Itt szerintem sokan rosszul gondolják azt, hogy ezzel együtt már a First Classban rebootolva van a sorozat, hiszen ott nincsen erre indok. Logan nem az ötvenes évekbe, vagy a harmincas évekbe tért vissza. Ergó egy idővonal van 1973 előtt, ahol pedig szétválik, kétfelé. Az első lesz a régi trilógiában megismert események filmjei, ahol Jean meghal, ahol Logan csupán a 2000-es évek elején találkozik a professzorral, ahol történnek az első részek eseményei. Aztán most nyit egy új idővonalat, ahol nem tudjuk pontosan mi történt, csupán azt, hogy Mistique lett Stryker? Viszont ha ez így van, akkor annak a Strykernek is ugyanúgy Rozsomák fémesítése a cél? Szóval ezek óvatlan (és szerintem felesleges) bekavarások. Továbbá nem hibádzik az a dolog, hogy Magneto és a Prof alapította a sulit, mert ez így van. És az is lehetséges a történtek ellenére, hogy aztán a prof és Magneto megy el Jeanért (az eredeti idővonalon), kicsi belemagyarázással. Továbbá ha feltesszük azt a nem éppen legjobban helytálló tézist, hogy az X-Men filmek egyetlen idősíkban játszódik, ami tulajdonképpen egy paradoxon - de ez nem igazán lehetséges.
De ez az egész túl bonyolult, kusza, ami nem normális.
Inkább olyan kérdések merülnek fel, hogy például a japáni kiruccanása Rozsomáknak pontosan hol is van, mert ha e film előtt, akkor itt nem kéne lennie fémkarmoknak, ha e film után, az új, "happy" idősíkban, akkor nem sír Jean után (hacsak nem történt meg újra az, ami azelőtt).


A második (vagy az első?) legjobb X-film. 80%

előzmény: ChrisAdam (#92)

2016-05-24 09:00:43 SoZi (4) #111

Srácok, milyen a Rouge Cut? Láttátok?

2016-05-17 13:37:50 BonnyJohnny (4) #110

Másfél éve még egyest kapott, most négyest, ilyen ez.
Azért ez nem mindennapi javulás. :D

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#109)

2016-05-17 12:09:53 ifj. Ó. Posszum (4) #109

Másfél éve még egyest kapott, most négyest, ilyen ez.
Zavart még mindig a túlszenvedés - 15 perccel simán lehetne rövidebb - de ennyi a nyavajgás. Szép, kimért, sötét darab.
Jennifer Lawrence pedig a legkúlabb mutáns!

2015-07-09 18:01:14 TomPowell (5) #108

Nem mondanám, hogy egyértelműen jobb vagy rosszabb lett a bővítéssel a film, inkább csak másabb. Vadóc kivágása a mozis verzióból gyakorlatilag érthető, mégis a beemelésével együtt számos karakter vagy a köztük lévő kapcsolat kapott pontosabb kontúrokat. Bestia és Mystique kapcsolatának a finom továbbgörgetése, vagy a jövőbeli mutánsok szövegének (nem vicc!) 2 mondatra emelése mind-mind elmélyíti (ha nem is sokkal jobban) a mutáns univerzum tagjainak kitaszítottságát, félelmét, vagy épp haragját (ha McKellen csak egy kicsit összevont szemöldökkel néz pár homo sapiensre, abban már minden benne van). Singer a bővítés során a fanservicenek is gyakrabban kedvez, de ezek a legkevésbé sem hatnak erőltetettnek. Ráadásul némely jelenet hatását nemcsak tovább fokozta, hanem plusz jelentéstartalommal is felruházta, amelyek közül Vadóc szöktetése párhuzamosan az ifjú Magneto betörésével a Pentagonba volt számomra igazi kuriózum. Mindenesetre minőségi alternatív (nem bővített) változat, amelyben még a stáblista alatt is van plusz az eredetihez képest.

2015-05-03 20:20:51 BonnyJohnny (4) #107

Egyébként egyetértek. Szerintem is a többihez hasonló színvonal.

előzmény: purplerain (#106)

2015-05-03 20:19:56 purplerain (1) #106

Hjajjajj, akkor mea culpa :) Persze ez már nem osztott nem szorzott :)

A jelenetre amúgy emlékszem, csak nem vágtam, hogy mi célból történik ott bármi is, de így már világos, köszi :)

előzmény: BonnyJohnny (#105)

2015-05-03 20:18:04 BonnyJohnny (4) #105

Igen. Nem figyeltél valamit. Rászáll a vonatra, amin szállítják őket, felszedi a síneket a vonat mögött, és belevezeti a testükbe. Így lesz bennük fém, és tudja őket irányítani.

előzmény: purplerain (#104)

2015-05-03 20:08:17 purplerain (1) #104

Amellett, hogy a többihez hasonló színvonal, egy dolog nem volt tiszta.

1) Az egyik korai jelenetben, Magneto-t mutatják videókamera felvételei. Egy csomó faszi nézi, köztük Trask, aki megjegyzi, hogy ez az ember a fémet irányítja.

2) Később, mikor beszél a robotjairól, kifejezetten kihangsúlyozza, hogy poli izé akármi mindegyik, EGYIKBEN SINCS FÉM. Nyilván azért, hogy Magneto ne tudjon vele mit kezdeni.

3) A végén ugye természetesen Magneto ide-oda irányítgatja a robotokat.


Kérdés: mit néztem el, mire nem figyeltem?

2014-12-21 13:11:33 Leo_Stotch (4) #103

A Közönséges bűnözők egy nagyon jó film, csak ajánlani tudom. Meg nekem ez tetszett.. a többi munkája inkább közepes.

2014-12-21 12:02:46 korig (1) #102

Csatlakozom az előttem szólóhoz. A film annyira vállalhatatlan, hogy még az egyébként remek színészek (McAvoy, Fassbender, Lawrence) is csak szenvednek benne. Nem értem, hogy egy jó újrázás (X-Men: First Class) után, miért kellett az egészet ismét elcseszni.

Mondanám, hogy Singer hova dugja fel magának a filmet, de azt úgy is élvezné, úgyhogy inkább nem teszem.
Egyébként ajánljon már valaki Singer-től egy jó filmet (ha valaki a Közönséges bűnözőkkel jön, azt elküldöm a p*csába), mert, hogy semmi tehetség nem szorult belé, az egyszer biztos.

0% ötlet, 0% forgatókönyv, 0% rendezés, 0% színészi játék. Elcsesztem 2 órát, meg 2 percet ezzel a kommenttel.

2014-10-15 08:19:09 ifj. Ó. Posszum (4) #101

Hát ez... gondoltam, hogy benne van a pakliban, hogy rossz lesz, de eeez... Az értelmezési tartományon kívül esik.
McAvoy mint egy levitézlett tanodaszökevény, Jennifer Lawrence béna minden másodpercében, a többiek meg csak simán jelentéktelenek.
Erőltetett, izzadságszagú és a negyedórás hullámokban a sztorira rátörő műszenvedés miatt végtelenül agylohasztó.
Pocsék! Elcseszettül pocsék!

2014-09-13 19:04:56 BonnyJohnny (4) #100

előzmény: Ubul (#99)

2014-09-13 16:43:22 Ubul (4) #99

egy dolgot nem értettem a végén
Rozsomák most akkor emlékezett arra, hogy a jövőből visszaküldték? Ha igen, hogy, mikor csak addig volt a 70-es évekbeli énjében, míg tartott az adott jövő? Tehát arra értem, hogy ha megszakadt volna - és volt rá egyszer alkalom, mikor nem tudta mit keres ott, ahol van - a kapcsolat, akkor ugye elméletileg az eredeti - és nem a jövőbeni - énje volt, ergo nem emlékezhetne arra, hogy a jövőben mik történtek, amiért vissza kellett mennie...de már én is bekavarodtam :D

2014-09-10 12:08:14 BonnyJohnny (4) #98

Egyébként akkora nagyot nem fordul. Mikor összejátszik Charles-ékkal, már akkor is a saját pecsenyéjét sütögeti titokban.

előzmény: Simpleton Larry (#97)

2014-09-10 11:55:07 Simpleton Larry (4) #97

Persze, benne van a filmben, hogy mit miért tesz, de mégis baromira bötén jelenítik ezt meg, ezért mondom, hogy csapongónak tűnik, szinte egyik pillanatról a másikra fordul szinte 180 fokokat, rettentően leegyszerűsítve. De igen, ott van mindenre a magyarázat, hogy miért.

előzmény: TomPowell (#96)

2014-09-10 08:31:29 TomPowell (5) #96

Sok szempontból így is az. Magneto mindig az antihős-gonosz-tragikus hős vonalon mozgott, de róla igazán Az elsők szólt, ez egyértelműen Charles filmje, de Erik motivációi is tiszták és világosak.

előzmény: Simpleton Larry (#95)

2014-09-10 07:55:13 Simpleton Larry (4) #95

Igazából Fassbender lehetne jobb, de a professzor karakterét legalább megpróbálták megírni, míg Magnetónál ez nem látható.Eric csapong, szörnyként írják le a vélemények, hogy aztán szembesítsenek vele, hogy ő tulajdonképpen nem is olyan rossz, nem gyilkos, menteni próbált, aztán egy szempillantás alatt mégis el tudná dobni Raven-t, a végére pedig egyszerű sablongonosszá válik.Pedig, megintcsak mondom, talán a legjobb, legösszetettebben megírt főellen-karakter lehetne.

előzmény: gerbence (#93)

2014-09-10 06:59:30 VVega (3) #94

Nagyon unalmas másodjára nézve. Jennifer Lawrence Mystique-je pedig továbbra is csak futottak még kategória Rebecca Romijnnal összehasonlítva.

2014-09-10 01:42:13 gerbence (4) #93

A film legnagyobb hibája az én szememben az, hogy ezt ismét Singer rendezte. És bizony a rendezéssel megintcsak vannak problémáim (amik a First class-nél nem voltak).
Rossz ütemben elvágott felvételek és hosszúra nyújtott üresjáratok rombolják a filmritmust, ráadásul a jövőben játszódó részek megint olyan steril műanyagvilág, mint az első trilógia volt.
Az is bántóan lenéző és idegesítő rendezői fogás, amikor úgy egyértelműsítik bennem, az ostoba nézőben, hogy VALÓJÁBAN épp Mystique-et látom álcázott alakban, hogy a kamerába belevillantja sárgán a szemét (ilyenkor még egy megfelelő hanghatás is jár mellé) - mint a gonosz Transfer gyermekkorom 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal című kedvenc rajzfilmsorozatában.
A másik, ami személy szerint engem nagyon zavar (és zavart már az előző részben is): hogy James MacAvoy arca (főleg a szája, még a fogai is) nem hogy nem hasonlít Patrick Stewartéra, de annyira hasonlít ellenben Ian McKellenre, hogy mintha egy az egyben az ő fiatalkori mása lenne. Fassbender pedig egyik öregre sem hasonlít különösebben, de ha választani kellene, akkor ő meg már inkább Stewartra a szabályosabb arcával és a kiállásával.
Szóval - bár a karakterek leosztása szempontjából telitalálat a két fiatalabb színész, de az öregkori szereplőkhöz viszonyítva pont fordítva kellene lennie. Ez engem sokszor zavaróan befolyásol, mintha folyton valami optikai csalódást néznék.
Amúgy MacAvoy a csúcsa az X-Men filmeknek, elképesztően élővé teszi a karakterét (ami azért ebben a fantasztikus közegben nem egyszerű feladat), olyan mélységet ad neki, egyik másik karakterre sem igaz (bár Fassbender sem rossz, és Jennifer Lawrence is kitesz magáért, de messze nem olyan élőek az ő figuráik). Ezt remekül egészíti ki Hevér Gábor szinkronja, ezt ellenpontozza viszont a leggyengébb láncszem Sinkovits-Vitay András, aki amellett, hogy alighanem alkoholproblémákkal küzd, kibaszottul le is szarja az egészet. Félrehordott hangsúlyok, rosszul értelmezett tónusok és totális unalom jellemzik "játékát". (Amúgy az egész szinkron bibis hangminőségileg, egyes szereplők, mint pl. Bestia magyar hangja mintha szarabb minőségben szólnának, mint a többiek.)
Ahogy a First class-nek éppen az volt a legnagyobb erőssége, hogy a múltba, és ezzel a valóságba hozta ezt az egész sztorit, filmmé tette ezt a kimódolt, rajzfilmes univerzumot, úgy a jelen filmnek is a múltbéli történések az erősségei, különös tekintettel arra, amikor a filmezési stílus is a kort idézi: a korabeli filmes kézikamerás "tekercses" felvételek, a híradórészletek, stb.
Amennyire számomra bántó a jövő síkjának videojátékos esztétikája, a hetvenes években játszódó részekre (vagyis a film nagyjára) kifejezetten igényes képi világ jellemző, és itt a trükkök is szervesen illeszkednek a látványba.

A sztoriban lehet találni hibákat, például azután, hogy Magneto sikerrel szabotálja az őrrobotok bemutatóját, miért hívja fel magára a figyelmet és fordítja az embereket (még jobban) maga ellen, ahelyett, hogy hagyná, hogy a szörnyű fegyverbemutató után nyilvánvalóan dobják a projektet? Ennyire buta? Ennyire önelégült? Ennyire agresszív? Bármeyik válasz kínos lenne, hoszen Magneto figurájában pont az az érdekes, hogy bár az eszközei tolerálhatatlanok, de egy megérthető, racionális és voltaképpen pozitív cél vezérli. Erre épp ennek a célnak ellenében cselekszik...
Nem igazán értem Rozsomák (faszomat Farkas...) felépülését sem a vízbe esés után: tökös lett volna meglépni a halálát - de persze nem... csak hát ezt hogyan? Az rendben van, hogy lassan öregszik, az is, hogy iszonyú gyorsan gyógyul, ezért pl. a lőtt sebeket túléli, na de a fulladást? Biológiailag, a konstans,folyamatos oxigénhiányt? Abból hogyan lehet GYÓGYULNI? Vagy hogyan lehet arra nézve ELLENÁLLÓNAK lenni? Lélegeznie azért csak kell, nem?
Ja és Quicksilver akkora erő birtokosa, hogy gyakorlatilag bárkit lenyomhatna, így gyakorlatilag minden konfliktust megoldhatna egymaga - kár, hogy a film egyszercsak elfeledkezik róla.
Ami pedig eddig is idegesített: Mystique amikor alakot vált, hogyan tud magára mindig ruhát is csinálni? Szerintem ez tök hülyeség, persze erősen korlátossá válna a karakter e nélkül - vagy éppen kénytelenek lennének ésszel használni. Ez Hollywoodban ugye nem szokás...
Érdekes ezen felül Magneto hirtelen felépülése a nyaklövésből.

Azt viszont nem értem, hogy miért kéri itt számon mindenki ezen a filmen azt, hogy nem passzol az első trilógia eseményeivel, amikor ez a film ÉPPEN arról szól, hogy azt a vonalat elviszi egy távolibb jövőbe, majd visszaugorva 1973-ra az ÖSSZES addigi történést lenullázza (újraírja).
Más kérdés, hogy ott viszont önmaga logikájában hibázik a film, hogy adottnak veszi az őrrobotok jelenlétét a világban (a visszautazásig és azzal a múlt megváltoztatásáig), aminek pedig nem volt jele a régi filmekben.

2014-09-09 19:04:59 ChrisAdam (4) #92

Nagyon izgalmas, látványos, korrekt film. Nem tudom nagyon mihez hasonlítani, habár egy-két X-filmet már láttam, mégis kb semmire nem emlékszem belőlük. Egy-két apró momentum, na meg persze az alapállás és a szereplők.
Néhol kicsit Mátrixos volt maga a sztori is, de tudom, ez előbb volt, stb. Mégis arra asszociáltam elsősorban.
Humoros, lendületes film, tetszett, hogy nem vérkomoly dráma (ehhez a környezethez nem is nagyon illene - mikor Raven külseje is olyan kis jópofának nevezhető, nem is beszélve a kék szörnyről - szóval ebben a környezetben teljesen jól jött pár jó kis vicces jelenet és volt drámaisága, pörgős volt, szóval ilyennek kell lenni egy ilyen kis popcornmozinak.
Erős négyes.

2014-09-08 12:37:57 BonnyJohnny (4) #91

Ők mindig is barátok maradnak, akik pajtásként játszanak újra, miután Eric megpróbálja emberáldozatok árán kiharcolni a mutáns uralmat.

előzmény: Simpleton Larry (#90)

2014-09-08 11:47:50 Simpleton Larry (4) #90

Nem rossz ez, de mégiscsak kár. Kár, mert az X-men lehetne a legérettebb a képregény-film-franchise-ok közül, ha azt nézzük, milyen témákat érint, milyen jó, összetett karakterekkel van megpakolva (kevés olyan jó főgonosz akad, mint Eric Lehnsherr). De még itt is lustaságból inkább egyszerűen feloldják a drámát (Eric morcizik egyet a repcsin, aztán pajtásként játszanak újra), semmint, hogy végigvezetnék, hagynák a karaktereket egy kicsit vívódni magukkal és egymással. Amíg ilyen lusták vagy félszegek az írói eme franchise-nak, addig nehezen lehet ötös, pedig itt van meg rá a legnagyobb potenciál.

2014-09-07 01:53:17 ZoLeEe (4) #89

A film önmagában nagyonis jó, de a sorozat egy részének-történeti szempontból csapnivaló. Szépen meg nem történtté teszi az összes eddigi részt(legalábbis nekem nem sikerült belepaszírozni őket ebbe az új világrendbe ellentmondások nélkül,pedig nagyon igyekeztem...)

Utoljára talán akkor éreztem ilyen hülyén magam filmnézés után amikor valamelyik Cage-filmben a végén az volt a slusszpoén hogy az egészet csak álmodta...

2014-07-15 21:45:43 hogen (4) #88

BAkker tényleg!!!!Köszi

előzmény: Lil Martin (#57)

2014-07-01 12:27:20 Denice (5) #87

Kvázi X-Men "szűzként" nekem nagyon tetszett a film :D Aztán amit közben esetleg nem értettem, megmagyarázták :)) A film első 2/3-a szerintem ütősebb (főleg a Pentagonos jelenetek), több volt a poén, izgalmasabb, pörgősebb volt.
Tutira megnézem a többi X-Men filmet is, kíváncsi vagyok, nekem hogy fog az egész lejönni úgy, hogy más sorrendben látom. Bár amennyi idősík van, lehet a vége ugyanaz lesz :D
Nem szinkronosan néztük, az biztos rontott volna az élményen. Michael Fassbender meg nagy kedvencem, el se tudnám képzelni nem a saját hangján :) Ja és Nicholas Hoult egész jól megtanulta az amerikai akcentust :D Meglepetés volt nekem a Skins után ebben látni.

2014-06-22 03:10:56 kobretti88 (5) #86

Másodszori megnézés után is tartom, hogy a legjobb képregényfilm A sötét lovag óta és egyben az eddigi legjobb X-Men film is. A színészek közül ezúttal James McAvoy volt a legjobb, de Michael Fassbender is brillírozott. Külön öröm volt hallani a film elején az X-Men 2 főtémáját. A régi filmek szereplőgárdája is tiszteletét teszi.

Szinkron: Egy dolog zavart, de az nagyon. Michael Fassbender magyar hangja Hujber Ferenc borzasztó volt.

90 %

előzmény: kobretti88 (#22)

2014-06-22 03:05:35 Batyu (3) #85

Túl nagy elvárásokkal ültem be a filmre és picit csalódás volt ezért. Kicsit fájt hogy semmissé teszi az eddigi összes részt, ráadásul a történet folytatását is kérdésessé teszi. Hisz ha megint csak az új szereplő gárda lesz akkor tudjuk a végkifejletet hogy , mindenki rendbe lesz a jövőben. Amúgy a képregénybe is ennyire gonosz Magneto? Nekem ez nagyon furcsa volt az első rész után, hogy egyből lelőtte volna Mistycet, meg a többieket. Értem hogy ült pár évet a börtönbe, de akkor is.

2014-06-21 22:25:57 Pete (4) #84

Nem pont erre számítottam, nagyon jó film. Tetszettek az ilyen technicoloros jellegű képek, meg a kikacsintások több sci-fire. Jó hangulata van,a zenéje is szép, erősek az alakítások. Nagyon erős négyes.

2014-06-14 16:59:25 Jereváni Rádió (3) #83

"Valószínűleg", akkor jól sejtettem, hogy hiányzik egy logikai láncszem a filmből. Köszönöm a válaszokat.

előzmény: Zalaba Ferenc (#82)

2014-06-14 15:44:42 Zalaba Ferenc (4) #82

Valószínűleg előzetesen jelezte egy tábornoknak, vagy más olyan befolyásos embernek, akit az elnök behívott, hogy neki lenne egy megoldás erre a problémára, ezért az bejuttatta őt erre a megbeszélésre, amire amúgy csak másnap került sor - ezt meg is említik a filmben.

előzmény: Jereváni Rádió (#81)

2014-06-14 15:21:17 Jereváni Rádió (3) #81

Ez oké, de hogy került hip-hop az ovális irodába az elnökhöz?

előzmény: Ninety-Four (#80)

2014-06-14 13:43:01 Ninety-Four (5) #80

Ha jól emlékszem, a végén egy újságcikket mutatnak, ami arról szól, hogy Trasket letartóztatták hadititkok eladásának kísérletéért.

előzmény: Jereváni Rádió (#79)

2014-06-14 07:41:42 Jereváni Rádió (3) #79

Felmerült bennem egy kérdés:

Amikor a párizsi események megtörténnek. Értsd Magneto/Charles/Raven balhéját Trask termékbemutatójakor, akkor a következő jelenetben már az Ovális irodában látjuk Nixont izzadni, hogy hú kik lehetnek ezek, és hogy vehetjük fel a versenyt velük. És hip-hop Trask megint ott van! Hogy került oda, ki engedte be, hogy csak úgy a megfelelő pillanatban rögtön az elnöknek mutathassa be az őrrobotok tervét? Nem beszélve a titkosszolgálatok szerepéről, az előző jelenetben Trask még a kommunistáknak akarta eladni a cuccost, erről semmit sem tud a CIA?

2014-06-12 19:27:46 AlexdeLarge (4) #78

Hát ezen jót nevettem:D És teljesen jogos a felvetés :ooo

előzmény: Lil Martin (#31)

2014-06-12 09:50:39 tomside (3) #77

Őszinte leszek: sokkal jobbat vártam. Fáj is, mert nagyon szeretem ezt az univerzumot. Nekem ez a film nem szervesült, nem tudott izgalomba hozni, magával ragadni. Minden elismerésem, mert Bryan Singer tényleg nagyon magabiztosan uralja az X-menek világát, de ennyi. Azzal együtt is, hogy James McAvoy szinte már az egyik kedvencem, kevés volt most ez, nem is értem az értékeit. Nem hittem volna néhány hét előtt, hogy A holnap határánt fogom a kettő közül jobbnak tartani a végén. Mindegy, azért csak előre! - az utolsó utáni jelenet ugyanis igazán ígéretesre sikerült...

Ja, és szegény Kennedy... :D

2014-06-08 15:26:26 Gasz András (5) #76

Igen, mert az sokkal korábban történt mindkét esetben ez igaz.:)


Cucu : Képregényben lehet, de ez a film franchise! :)

előzmény: Livcsy (#68)

2014-06-04 18:01:21 tristram (3) #75

Egészen jó film, de nekem csalódás volt, többet vártam Singer visszatérésétől és a két színészgárda összeeresztésétől. Elég hosszú, mégis sok helyen túl hosszúnak, máshol épp ellenkezőleg: elnagyoltnak, gyorsnak éreztem, szóval vannak gondok az arányokkal. A karakterek sem igazán élnek, bár ennyi film után talán már nem érezték kényszernek, hogy valamivel élettel telibbek legyenek (meg a szokásos lemez: ennyi karakterre sosincs elég idő). A humor jót tett, és az is, hogy igyekeztek egy szövevényesebb történetet összeeszkábálni, sajnos ez aztán inkább csak egy ígéretes vázként értékelhető. A "grand finale" iszonyú erős, igaz, kb. 10 percet tesz ki az egészből és aztán tompítják is a szokásos didaktikus és nyálas moralizálással (ezek végig tarkítják a filmet), ki kéne már ezeket a nyavalygásokat gyomlálni, vagy legalább jobban megírni, ha ragaszkodnak hozzá.

Az nekem nem állt össze, hogy a következő epizódban hogyan is szeretnék visszahozni a first class színészeit, pedig világos, hogy kb. mindenki Lawrence, esetleg Jackman miatt vált jegyet, aki pedig képes igazi jelenlétre az Fassbender.

70%

2014-06-01 23:34:49 SoZi (4) #74

Ó, wow. Én mindig azt hittem, hogy nem öregszik. Az vhogy kimaradt, hogy lassan.
Köszi!

előzmény: peti0290 (#71)

2014-05-31 22:18:51 cucu (3) #73

Nem akarlak lelombozni, de speciel a szam is valtozik:
Magneto's Auschwitz tattoo was originally seen as # "214782" in Uncanny X-Men #161. However, the artist at the time did not realize how the numbering systems at Auschwitz worked and had given Magneto a number too high for him to have been among the first group of Jews to be tattooed there. The number was retconned in Excalibur (Vol. 3) #2 to # "24005". (forras)

A filmrol: nyehh! Olyan epic, hogy az mar unepic. Majd meg ujranezem eredeti hanggal, hatha az segit rajta.

előzmény: Livcsy (#68)

2014-05-31 19:35:28 unfamous (3) #72

Az időutazástól mindíg megfájdul a fejem, főleg ha túl komolyan veszik a megmagyarázását...

2014-05-31 19:06:43 peti0290 (5) #71

A film alapjául szolgáló képregényben is már őszül oldalt :) Meg amúgy is, ő nem halhatatlan, csak nagyon-nagyon lassan öregszik. Közel kétszáz év után már nem nagy kunszt őszülni :D

előzmény: SoZi (#70)

2014-05-31 15:07:26 SoZi (4) #70

Aztán hogy van az, hogy Wolvi a "jelen/jövőben" ŐSZÜL???

2014-05-31 12:10:43 hogyi (4) #69

Azok nem fa, hanem a saját növesztett csontkarmai, kezdettől fogva megvannak neki. Az adamantium karmokat William Strykertől kapja. Nézd meg a 2009-es Originst és az X-Men 2-t!

előzmény: kobretti88 (#64)

2014-05-31 10:39:16 Livcsy (?) #68

Én írtam be, poénból. Olvastad Te is a véleményemet és gondoltam kontrasztkén megjegyzem: sok minden össze van kutyulva - főleg ha a First Class egy új trilógia kezdete, ez meg a második része - de van, ami nem változik. És ez a szám :) Ennyi. ;)

előzmény: Gasz András (#67)

2014-05-30 21:48:56 Gasz András (5) #67

Ja értem, de mire akartál vele amúgy utalni? Annyira nem fontos nem?

2014-05-30 00:04:46 peti0290 (5) #66

A Magneto alkarján található rabszám.

előzmény: Gasz András (#65)

2014-05-29 21:07:01 Gasz András (5) #65

Mit takar a számsor egyébként? :)

2014-05-29 19:47:14 kobretti88 (5) #64

Újra megnézem és mindig baromi tetszik. Apró hibákat már felfedeztem. Sajnos az öreg Magneto keveset szerepel. A zene nagyon ütős lett. Azt én is bánom, hogy nem magyarázták meg hogy míg 1973-ban fából készült, míg 2023-ban már Adamantium karmai vannak Rozsomáknak. Nagyon várom már a Blu Ray megjelenését, hogy eredeti nyelven is megnézhessem.

90%

előzmény: kobretti88 (#22)

2014-05-29 17:30:42 Livcsy (?) #63

Ezt vegyem bóknak? ;) Amúgy nekem a gugli nem segített benne. Kipróbáltam.
Visszatérve a filmre - hogy ne legyen off - várom már hogy itthon is láthassam. Voltam már úgy, hogy második-harmadik megtekintésre változott a véleményem csak azért, mert jobban megértettem a dolgokat. Van, hogy olyan eseményeket veszek észre, amiknek elsőre nem esett le a jelentése.

előzmény: peti0290 (#62)

2014-05-28 22:29:08 peti0290 (5) #62

Elég sokszor végignéztem már mindegyik korábbi részt, de bevallom ezeket a számokat sosem jegyeztem meg :) Elég alaposan szemügyre vetted akkor, ha ez így megmaradt :) Ahhoz, hogy rájöjjek mire utal a számsor, muszáj voltam guglit nyitni :D

előzmény: Livcsy (#61)

2014-05-28 22:15:08 Livcsy (?) #61

Igen, én is megnéznék! :) Annyira készen vagyok, vasárnap óta nem tudok aludni rendesen. A munkahelyemen töltött 8,5 óra kizökkent a dologból, de amint kilépek a kapun, rögtön betolakodik az egész az agyamba....:/
Ezek után már komolyan az a fura, ha valami egyezik mindenhol. :P
Lásd:
214 782 ;) ;)

előzmény: peti0290 (#60)

2014-05-28 22:02:40 peti0290 (5) #60

Egyébként maximálisan megértem, hogy miért bosszant ez az egész :) Bevallom egy héttel ezelőtt, mielőtt ezt a részt láttam volna, még én is így álltam hozzá az egészhez, és szerettem volna az ellentmondások ellenére a First Classot is bepaszírozni a korábbi részek idővonalába. Az eljövendő múlt napjait látva viszont rájöttem, hogy ez sehogyse fog összejönni, mivel maga a Fox se töri magát azon, hogy egybefésülje a történéseket. Hogy az eredeti trilógia eseményei ezek után hogyan történtek, azt én sem tudom, de szerintem még Singerék se nagyon. Ezért is írtam már lentebb, hogy megnéznék még egy részt az eredeti gárdával az új idősíkon. És hogy miért? Ez meg végképp passz, nem tudom én sem az okát, sajnos nincs ismerősöm a Fox-nál, aki szállítaná az infókat :)

előzmény: Livcsy (#59)

2014-05-28 21:42:11 Livcsy (?) #59

A First Class-t még bele lehet(ne) passzírozni az korábbi (időrendben későbbi) filmek láncába, ha eltekintek attól a pár mondattól/eseménytől, ami korábban, illetve később elhangzott/megtörtént. Nevezetesen: amikor Magneto a 3. részben azt mondja: Cerebro-t együtt építették. (Mondjuk ez részben igaz is) Vagy amikor együtt mennek el Jean-ért Charles-szal. Viszont ha ezt a filmet nézem és igaznak gondolom, amit mondasz: ,,a trilógia és a Farkas filmek történése nem, vagy másképpen történtek meg", akkor felmerül a következő: ha NEM történt meg, mi értelme volt? Ha MÁSKÉPP történt, hogy történt? Sőt, nem mondanám, hogy nem történt meg, csak másképp történt, de akkor is izgat a másképp! Ez olyan, mintha tegnap felvettem volna egy szép piros ruhát és egy rakás ember azt mondta volna: de csinos vagy! Aztán visszaültetik a tudatomat, hogy válasszak egy másik ruhát, de amikor felvettem és kiválasztottam, se én, se a környezetem nem tudja meg, milyen reakció lett volna. Csak bevillan egy kép, hogy aznap nem piros ruhát vettem fel, hanem zöldet... De ha ,,módosítatlan" aggyal gondolok bele: a piros nagyon fasza volt, mert jól éreztem magam benne és bókokat is kaptam. Akkor mi értelme cserélgetni?
Nem mondom, hogy nem tiszta (illetve, de mondom, mert még nem az), csak az a baj, hogy akkor se tudnám a mögötte lévő motivációt megérteni, ha tiszta volna. Azért lehet érten, mit mondok? Annyira dühít, hogy nem tudom még magamnak se kifejezni a dolgot... :(

előzmény: peti0290 (#58)

2014-05-28 21:20:03 peti0290 (5) #58

Lehet, hogy belemagyarázásnak hangzik, és az is elképzelhető, hogy elsőre nem teljesen tiszta ez az egész idővonalasdi. Szerintem (hangsúlyozom szerintem) így festhet a dolog: A Fox a First Class-al csinált egy reboot-ot, amit nem nagyon hangsúlyoztak, hogy az, ami. Ezzel a résszel tették világossá, hogy a fiatal Xavierék kalandja új idősíkban játszódik. Mégpedig azzal, hogy megváltoztatták a múltat, nyilvánvalóan új idősíkot hoztak létre, melyben a trilógia és a Farkas filmek történése nem, vagy másképpen történtek meg. Máskülönben hogy lehetne ott a zárójelenetben Küklopsz és Jean Grey. Az egészben csak az a cifra és a megtévesztő szerintem, hogy már a First Classal megcsinálták a reboot-ot és az új idősíkot, csak ezt valahogy nem eléggé hangsúlyozták ki, így sokaknak csak annyi van meg, hogy csináltak egy előzményt, tele ellenmondással az időben később játszódó, de amúgy korábbi filmekkel szemben. A fiatal és az idős X-Men kalandok közti ellentéteket ez a pofonegyszerű (ugyanakkor kicsit tényleg erőltetett) megoldás, az eltérő idősíkokkal megoldja. Nekem ez jött le az eddigi részekből, illetve pár cikkből és kritikából, amit olvastam. Ugyanakkor nem állítom teljes bizonyossággal, hogy valóban így van, elképzelhető, hogy én magyarázom bele :)

Gasz András
Az ellenállás végében egy szimuláció során már látható egy Sentinel. Persze ez még nem sok mindent bizonyít. Ettől függetlenül elképzelhetőnek tartom, hogy a nagy mutánsirtás a Sentinelek tökéletlensége miatt még nem ment olyan nagy hatásfokon. Hisz a 70-es évekbeli változatokat gondolom én, még könnyebb volt kijátszani. A halálosztó-terminátor Future Sentinelek meg már a trilógia utáni időkben kezdtek tevékenykedni, akik elől már jóval nehezebb volt a menekvés, azelőtt gondolom technikailag még nem nagyon tudták elkészíteni őket. Amúgy meg a trilógia készítésekor még szerintem lövése sem volt a Foxnál bárkinek is, hogy majd egyszer ezt a sztorit is filmre viszik, ezért nincs szinte semmi utalás :)

Olórin
Vagy majd két év múlva az Apokalipszis :)

előzmény: Livcsy (#53)

2014-05-28 21:05:43 Lil Martin (4) #57

15-ös hozzászólás

előzmény: hogen (#56)

2014-05-28 21:02:35 hogen (4) #56

KI tudja?A stáblista végén bejátszott piramisépítős jelenet??az mi vagy ki vagy melyik filmből
Nagyjából vágom a képregényeket meg a sztorikat de ezt nem tudom mi ez.

2014-05-28 20:03:36 Olórin (5) #55

Arra ott van az Avengers:)

előzmény: deathcode (#54)

2014-05-28 19:43:14 deathcode (3) #54

Nem azért van ez az egész annyira szétbonyolítva, hogy mindent meg lehessen magyarázni? Tisztára, mint az Eredet; ott a szintek, itt az idősíkok. X-ception. A célt elérik: mindenki a filmről beszél...
Varangyot minek kellett újraálmodni? Ray Park a király. És: galamb > stukker.
Érdekelt volna még ki a biohazard tenyértetkós kórdíler, de nyilván kivágták a maga kis érdekes 5 percét egy Xavier/Farkas diskurzus kedvéért.

Másnak nincs elege ebből a mutáns-nemmutáns, kiírtsuk-neírtsuk vacillálásból? Oké, biztos ezzel marha sokat foglalkozott a képregény is. De milyen lenne egy olyan x-film, ahol jön valami ultrasötét hipergeci és összeáll a legaljával és a jók is gyűjtenek sereget és nagybadabumm, vér, sugárnyaláb, metamutáns, akármi. Akármi! Ez a csipogás már fárasztó.
(Valaki számolja meg Magneto hányszor mondja az összes filmben, hogy 'war')

2014-05-28 18:52:27 Livcsy (?) #53

Igen :D Ez nagy igazság amúgy, amit Petinek írtál!
Hiszen
a robotok már a 70-es évek óta fejlődtek. Sőt már akkor is egész hatékonyak voltak. Akkor mi szükség volt mutánsgyilkos mutánsra (Deadpool and friends), meg gyógyszerre?
Így semmi értelme az egésznek....
Lehet, hogy nem vagyok igazi rajongó, de nekem bejött a 2009-es Wolverine. :O
Azt is megnéztem volna, hogy
Vadóc visszanyeri az erejét. Az nagy küzdelem lenne neki. Szívesen látnám, ahogy megtanul vele élni, mint pl amikor megállította Pirot. Magneto és az ő dolgát úgy értelmeztem anno, hogy a cucc csak ideig-óráig hat, tehát előbb utóbb minden belőtt alany visszanyeri a képességeit és ez sok kérdést felvet. Egyébként én úgy tudom, Magneto 5-ös szintű, de teljesen mindegy, végülis elfogadom a képregényes haverod verzióját. A végeredmény ugyanaz. :)
Könnyű azt mondani, hogy az egyik is egy alternatív jövő, meg múlt, meg a másik is, mert ez minden problémát megold. Kész, szevasz. Csak nekem így is olyan átláthatatlan az egész.
Láttunk már alternatív jövőt és múltat - más kategória, tudom! - az mégse hatott így. Ott van a Vissza a jövőbe trilógia - ami minden hibájával együtt - kerek egészet alkot.
De nem is ez a bajom. Ez a megváltozott múlt-jelen-jövő nem is zavarna, de annyira rosszul van tálalva, hogy nem szándékosságot, hanem szimpla nemtörődömséget feltételez. Amit korábban is írtam: a rendezők szartak a másik munkájába. (Egyébként Bryan Singer a sajátjába is.)
Azt hiszem, az eljövendő múlt napjait meghagyom a hanyatló Nyugat ópiumának! :D De mindenesetre még megnézem itthon is jópárszor osztályozás előtt.

előzmény: Gasz András (#52)

2014-05-27 21:31:42 Gasz András (5) #52

Most próbáltam rájuk válaszolni pont egyszerre írtuk! :D

előzmény: Livcsy (#51)

2014-05-27 21:30:50 Livcsy (?) #51

Bocs, de ez nekem olyan erőltetettnek tűnik... Honnan veszed amúgy? Úgy írtad le, mintha könyvtárnyi szakirodalom született volna a témáról :D Nem beléd akartam kötni! De ha létezik forrása ennek a teóriának, az reményt adna, hogy el tudjam helyezni a filmet. És a többi spoileres rész? Ezek senkinek nem szúrnak szemet? Amúgy mi értelme ennyi idősíknak? Minek kellett újat indítani új kérdésekkel, amikor a régiben is rengetek kiaknázatlan terület akadt?

előzmény: peti0290 (#48)

2014-05-27 21:30:08 Gasz András (5) #50

Peti0290 : Ez igaz, de akkor hova való az irtózatos jövőkép? Hisz a trilógiában utalás sincs a robotokra akik folyamatosan fejlődtek a jövőbeli események szerint a 70-es évek óta.

Livcsy :
A 2009-es Wolverine-t nem tekintik már a készítők se és sok rajongó se az X-men kánon-saga teljes értékű részének mert nagyot bukott minden téren.

A 3. részes stáblista jelenethez :
Kevésbé mutatták, de állítólag akinek a tudatába ment Charles az az ikertestvére volt.

Magneto ahogy sok más erős mutáns 4-es szintű pl, lassan visszanyerheti erejét ennek a szernek ellenére, elvileg tudtommal. Cáfoljatok meg ha nem így van én csak hallottam egy X-men képregény szakértő ismerősömtől.

előzmény: peti0290 (#48)

2014-05-27 21:24:11 Gasz András (5) #49

Azt mondjuk pont még nem néztem újra csak az összes többi X-men részt. (Hétvégén viszont megteszem) Esetleg lassabban öregszik ala Farkas?

előzmény: BonnyJohnny (#46)

2014-05-27 20:13:15 peti0290 (5) #48

Az első két spoileres bekezdésre a válasz: A First Class-al új idővonalat kezdtek, amit ez a rész legitimizált az időutazással. A trilógia és a Farkas filmek történései így egy másik idősíkra kerültek. Ezáltal pedig megszüntették az ellentmondásokat a sorozaton belül.

előzmény: Livcsy (#47)

2014-05-27 17:43:38 Livcsy (?) #47

Nem olvastam végig az összes észrevételt, de nekem jópár lenne. A film egyszerre volt hatalmas csalódás és remek X-Men élmény. Ha egy darab X-Men filmet se látok előtte, akkor azt mondom: le a kalappal! De ez a film teljesen tönkreteszi az előzőek által felépített képet és történetet. Ennek egy része már a First Class-ban is megjelent, de lusta vagyok oda is leírni.
A 3. rész elején X Professzor és Magneto együtt mennek el Jean Grey házába és amikor Eric megkérdezi: ,,ugye nem fogjuk mindet egyenként meglátogatni?" abból arra következtetek, hogy a mutáns iskolát anno együtt nyitották meg, csak később váltak szét útjaik. Kérdőjel egy. Továbbá abban a jelenetben Charles is a saját lábán - de már kopaszon - száll ki az autóból, holott legalább 20 éve mozgáskorlátozott/nem ura az erejének. Ezekben a percekben mindkettő egyszerre volt jelen. Kérdőjel 2.
Aztán
Logan-t a végén felhúzzák a vízből és Striker veszi kezébe a dolgokat. Ezzel az első Rozsomák-film sztorija válik lehetelenné, hiszen abból világosan kiderül, hogyan találkozik ez a két ember. Hacsak nem alakult át Logan egész múltja a jövőből való visszatérés miatt, ami amúgy érdekes fordulat lenne, de ettől még hazavágja az egész Rozsomák sztorit. Kérdőjel 3.
Aztán
A 3. részben X Professzor meghal és egy új testben éled újra. (lásd: stáblista vége) Akkor hogy lehet, hogy a jövőben önmaga? Kérdőjel négy.
Hiába írtátok lejjebb, hogy
Magneto nem veszíti el az erejét, mert de!!! elveszíti, ahogy Raven is. Az egy külön slusszpoén, hogy szintén stáblista utáni jelenetben Eric meg tud mozgatni egy sakkbábut. Egy sakkbábut!!! Nem a Golden Gate hidat!! Megnéztem volna, hogy hogyan nyeri vissza az erejét. Lehetett volna ebből is egy film. Mekkora dilemma már: mutánsok, akik elmentek, hogy ,,meggyógyuljanak" és közben visszatér a mutáációjuk...!
Olyan érzésem van, mintha a rendezők egymással visakodnának, hogy ki a faszább gyerek és nem érdekli őket az, hogy a másik mit alkotott, milyen vonalon indult el. Kitalálnak egy jó sztorit és tesznek rá, hogy milyen előzmények, utózmányok vannak.
Jegyet még nem tudok adni... :(
Jó is, rossz is... Nem kaptam meg azokat a válaszokat, amiket a korábbi filmek után vártam, cserébe született 100 új érdekes kérdés.... Áh!

2014-05-25 12:50:28 BonnyJohnny (4) #46

Ez egyáltalán nem fura. Külön kitérnek rá a Firs Classben.

előzmény: Gasz András (#45)

2014-05-25 12:39:23 Gasz András (5) #45

Ja és Mystique karaktere is fura korilag. Az első három X-menben 30 körül volt a színésznő és karakter is és kiderül ugye a First Classban is és most is hogy együtt nőttek fel kb Charlessal Charles mégis 65-70 míg Raven/Mystique a trilógiában volt kb 30-35. :D

2014-05-25 10:04:41 peti0290 (5) #44

Körülbelül erről van szó :) Bár itt úgy reboot-oltak, hogy közben a színészeket nem cserélték le :D Igaz, a First Class volt igazából a reboot, hisz az kezdte új irányba terelni a dolgokat, viszont ez a rész legitimizálta a megváltozott idővonalat.

Ezért is írtam, hogy én ezek után megnéznék még egy részt a klasszikus gárdával, nem baj hogy már korosodnak :) Kíváncsi lennék, hogy ebben az új, megváltozott jövőben még milyen kihívások elé lehetne állítani őket + Magneto és Mistique sorsa is érdekelne, hisz őket már nem láthattuk a végén :)

előzmény: BonnyJohnny (#43)

2014-05-25 09:45:24 BonnyJohnny (4) #43

Akkor ez egy akkora reboot lenne, mint a másik franchisenál, ahol az időben való visszautazás alaposan felforgatta a karakterek életét, de azért a végére csak összeállította a klasszikus csapatot?

Leszámítva azt a leheletnyi különbséget, hogy az megerőszakolta az alapot, ez meg csúcsra járatta. :P

előzmény: peti0290 (#42)

2014-05-25 09:38:20 peti0290 (5) #42

Igazad van, a "Xavierék" nem volt a legszerencsésebb megfogalmazás. Charles mellett Magnetora és Mistique-re gondoltam konkrétan. Oké, ők lehet nem a lentebb leírt módon üdvözölnék újra Rozsit, viszont ettől függetlenül ők sem reagálnak semmit arra vonatkozóan, hogy Logan újra feltűnt volna. Márpedig szerintem Magnetot nem különösebben érdekelné, hogy Logan mennyire hinné el a korábbi történéseket.

Mistique incselkedett vele az első kettőben, de sehol sincs említve, hogy azért, mert ebben a részben már megismerte Logant.

A Charles-os rész is sántít, ha azért nem mondhatja, mert Logan az emléktörlése miatt úgy sem hinné el, még oké is lehetne. De Xavier rögtön az elején nem tudta, hogy Rozsomák menet közben amnéziás lett, és nem emlékezne az ebben a részben történtekre.

előzmény: BonnyJohnny (#39)

2014-05-25 01:37:11 BonnyJohnny (4) #41

A 2. Singer részig persze. Annak is az elejéig.

előzmény: Olórin (#40)

2014-05-25 01:21:46 Olórin (5) #40

Hasonló vég??? Amiben mindenki mosolyog és mindenki boldog és nyilván kitört a totális világbéke???

előzmény: BonnyJohnny (#39)

2014-05-25 01:05:42 BonnyJohnny (4) #39

Kik azok a xaviérék? Csak Charles tudja az X-ek közül. Ő meg azért nem mondja, mert nem mondhatja, meg Logan nem is hinné.

Olórin: tudom, hogy új idővpnal, de hasonlóan történhetett a hasonló vég alapján

előzmény: peti0290 (#36)

2014-05-25 00:58:37 peti0290 (5) #38

Lényegében ugyanazt írtuk le majdnem egyszerre :)

előzmény: Olórin (#37)

2014-05-25 00:56:38 Olórin (5) #37

Nem érted a lényeget szerintem:) Abban az (eredeti) idővonalban a prof. valóban nem ismerte Logant. Ez meg, amiben '72-ben találkoztak, már egy másik idővonal, amiben az X-Men 1. eseményei nem, vagy nem úgy történtek meg.

előzmény: BonnyJohnny (#35)

  • 1
  • 2