Szabadság-különjárat (2013) ☆ 👁

Freedom Flight

(Fazakas Péter)

magyar dráma, történelmi film

3,0
★★★☆☆
66 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-01-28 19:08:59 ryood (4) #4

néhol kissé szájbarágós, ám mégis izgalmas, feszült tud lenni végig, korrekt alakításokkal. élveztem.

2014-04-01 10:42:58 Tenebra (3) #3

Nem volt ez rossz film. Volt benne néhány gagyiság, de magyar tömegfilmhez képest ismét csak elismerésre méltó. A karakterrajz volt néha béna. Az jó, hogy a repülőn levő ÁVH-st nem vérgeci figurának mutatta be, sőt, érzelmi szálat is belevittek a figurába, így nem kívánta a néző, hogy nyírják már ki. S a forradalmárok sem voltak egyértelműen jók. Viszont irtó béna jeleneteik is voltak, a szerelmi szál a főhős és a főhősnő között nagyon nem működött. Meg a csaj sem volt valami erős.

De összességében szórakoztató, bár A vizsgához és A berni követhez nem ér fel. Gyenge 4-es.

2013-10-29 23:19:01 Jereváni Rádió (4) #2

Nagyszerű film, melynek a legnagyobb erénye a jó forgatókönyv. Köbli Norbert az A vizsga után ismét nagyot alkotott: sikerült klisémentes, mégis fajsúlyos mondatokat alkotnia, egy-egy kijelentéshez súlyos jelentések társulnak. A sztori bár lineáris, és nincs benne különösebb fordulat kivéve a három főszereplő múltjának feltárását, mégis jól adagolja a feszültséget. A szereplők nagyszerűen játszottak, a zenéje és az operatőri munka kicsit fapados, de hát ahhoz képest, hogy tévéfilm, teljesen rendben van.

2013-10-23 21:30:52 hhgygy (2) #1

Olyan volt ez a film, mintha az első fél óra után ülne be rá az ember, amikor elkezdődik. Semmi háttér, ki kicsoda, mit miért csinál, egy bokszoló edz majd bemegy egy kocsmába, ahol még két ismeretlennel megbeszélik, hogy a repülőgépen (milyen repülőgépen?), amit eltérítenek, ki mit fog csinálni.
A zene iszonyúan műmájer, a végén a két főszereplő búcsúzkodása alatt parodisztikusan hat (nekem).
A feszültségkeltés óvodás színvonalú:
A repülőgép végig normális magasságban repül, de a szögesdrótos-vasfüggönyös osztrák határon leereszkedik 20 méterre, hátha seggbelövik.
De a legjobb duma az amerikai katonai repülőtéren hangzik el: "Aki magyar, velünk tart" - mondja az öntudatos vaskohász, aki valami üzemi lottón nyerte a feleségével a repülőutat Szombathelyre. Ezt muszáj volt betenni az idézetek közé, bár aki nem látta a filmet nem értheti, hogy mennyire fals.