Angel Face (1952) ☆ 👁

Angyalarc

(Otto Preminger)

amerikai dráma, film noir, krimi, szerelmi történet

4,2
★★★★☆
58 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-06-03 08:03:41 oscarmániás (4) #6

Nem volt egyértelmű, de nem lényeges. A "Mondd, kit válasszak?" társasjáték az ő szemszögéből fontosabb és érdekesebb volt. Szerintem Angyalarc direkt lett ilyen HP, hogy bizonytalanságban tartson mindenkit, és megosztó személyiség legyen. Ez mondjuk annyira nem sikerült pláne, hogy az első percekben tudni lehet, mire megy ki a játék.

előzmény: Xuja (#5)

2021-06-03 07:32:46 Xuja (3) #5

Igen, ra, nem recepcios volt? De tenyleg csak baratno volt.

előzmény: oscarmániás (#4)

2021-06-03 07:25:32 oscarmániás (4) #4

Ha az ápolónőre gondolsz, ő még nem volt feleség... Egyébként szebb.

előzmény: Xuja (#3)

2021-06-02 21:02:23 Xuja (3) #3

Tegnap láttam, de már kezd kopni.. Nem tudok rá jobb kritikát, egyszerűen unalmas film ez, gyengécske, mesterkélt konfliktusokkal és egy hullámzó teljesítményű hősnővel (aki már a Hamletben sem nyűgözött le). A pozitívumok között van Mitchum hűvös, visszafogott alakítása és a kellően profi rendezés. A tárgyalótermi rész is valóban felesleges, de legalább lehelt egy kis életet a takaréklángon égő sztoriba. Nem nagyon értem a magas átlagot, ez a hármas alsó része nálam.

Ja és csak szerintem volt csinosabb a feleség, mint a szerető? :D

2013-08-18 14:07:19 Tenebra (4) #2

Igazából ez nem is annyira film noir, mint inkább egy bűnügyi melodráma. Habár tény, hogy a két műfaj elég közel állnak egymáshoz.

Annyira nem tetszett, de voltak nagyon jó pillanatai. Az egész egy amolyan női "bűn és bűnhődés". Igazából itt nem is Robert Mitchum karaktere a főhős, hanem a gyönyörű Jean Simmonsé. A végén tulajdonképpen azt teljesíti be, amit a bíróságon mondtak: egyetlen bűnük a szerelem, és ha vétkes valamelyik, mindketten azok, együtt mennek a gázkamrába. Végül beteljesült: együtt haltak meg a szerelmesek.

Mellesleg: a tárgyalótermi rész szerintem itt is rém unalmas volt. .D Nem értem, miért fixálódott rá erre Hollywood, a legmonotonabb, legunalmasabb részei ezek a klasszikus filmeknek. Nem tudják igazán feszültté tenni, hanem csak sablondialógokból áll.

2013-08-01 22:25:44 Hannibal Lecter (5) #1

Nagyon érdekes és jól megírt noir. Elsőre úgy tűnik, mintha azon filmek sorába tartozna, melyekben a femme fatale bűnre csábítja a passzív férfihőst (Kettős kárigény, A postás mindig kétszer csenget), ám az Angyalarc árnyaltabb képest fest az ismerős alapszituációról. Egyrészt itt voltaképpen csak a nő bűnös, a férfi egyetlen "vétke" - ha lehet ilyenről beszélni - a határozatlansága, a jellemgyengesége. Ugyanakkor a nő mégsem velejéig romlott figura, hiszen megbánja tettét, szeretné helyrehozni, és őszintén szereti a Mitchum által alakított sofőrt. Mindent egybevetve tehát egy rendkívül intelligens és érdekes variáció ez egy népszerű történetsémára, a végkifejlet pedig sokkol a maga váratlanságával és tragikus, elsöprő erejével.