Seventh Son (2014) ☆ 👁

A hetedik fiú

(Szergej Bodrov)

amerikai-angol-kanadai-kínai fantasy, kalandfilm

2,4
★★☆☆☆
154 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-03-26 15:30:34 Mizi (1) #5

"az alapsztori egyáltalán nem rossz"

Nem hát, tulajdonképpen a Sam Neill-féle Merlinből építkezik.

"Bridges azért próbálkozik"

Hát azért nem erőltette meg magát. :) Julianne Moore-t pedig képtelen vagyok komolyan venni a csodaszép, csábító boszorkánykirálynő szerepében. Alicia Vikander viszont valóban csodaszép nő, de az ő karaktere is csak egy sablon, a többiek meg szóra sem érdemesek.

előzmény: Jason13 (#3)

2016-08-20 18:52:48 Havierez (3) #4

Nem volt annyira rossz film de jó sem olyan elmegy szódával jellegű! :)

2015-05-25 10:22:34 Jason13 (2) #3

Elég langyos fantasy mozi ez.
Pár perce gördült le előttem a stáblista, de alig tudok már visszaidézni a látottakból valamit. Pedig az alapsztori egyáltalán nem rossz, simán rá lehetett volna építeni egy jól működő filmet, de a készítők lazán kihagyták a helyzetet. Inkább az asztalra dobtak egy totál sablonos és érdektelen popcorn mókát, ami olyan gyorsan szalad végig a nézőn, mint egy adag kovászos uborka joghurttal lekísérve.
Persze, a látvány szép, a CGI-kreatúrákat nem érheti panasz, viszont az akciók koreográfiája semmi különlegeset nem tartalmaz. A színészek se erőltetik meg magukat, bár Bridges azért próbálkozik. Moore asszonyság se lenne rossz a gonosz boszorka szerepében, de az ő karakterét se sikerült a szkript írónak élettel megtöltenie. A többiek szót sem érdemelnek, de azt azért még megjegyezném, hogy a címszereplő fiúnál még az öreg Töki gnóm segítője is szimpatikusabb volt.
Marco Beltrami zenéje meg ott dübörög a háttérben, kár, hogy az ő dallami is igazodnak a film minőségéhez és semmi emlékezeteset nem tartalmaznak.
Nem is tudom hová nyújtani a véleményemet. Ez egy totál felesleges és érdektelen fantasy, amit lazán ki lehet hagyni. Azonban ha valaki mégis ráveszi magát, olyan sokat nem veszít vele, mert a tempója legalább pörgős és utána az emléke is hamar törlődik a memóriából.

2015-05-04 19:30:14 Denice (2) #2

Hát, ez elég gyenge volt... az egyetlen pozitívum tényleg néhol a látvány.
Látszik, hogy marha nagyot akartak alkotni, de kb egy vasárnapi tv film szint lett belőle.
Jeff Bridges pedig iszonyúan irritált...ahogy az összes női karakter is, főleg a kiscsaj.

2015-01-16 12:01:08 Gruden Gergo (2) #1

Helyenként látványos.

És ezzel minden pozitivumot elmondtam...