The Immigrant (2013) ☆ 👁

Idegen földön

(James Gray)

amerikai dráma, szerelmi történet, thriller

3,3
★★★☆☆
52 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-09-20 14:07:13 Benny Bug (4) #5

Igazán igényes, lassú tempójú (a szó legpozitívabb értelmében), különleges hangulattal bíró dráma. Érdekesen ábrázolja a kort, amiben játszódik, csodálatos képi világgal. A cselekmény talán kicsit egyszerű, mégis képes sok témát érdekesen ábrázolni. A színészek remekül játszanak, mindenképp kiemelendő Joaquin Phoenix: néhol már Robert De Niro ‘70-es, ‘80-as évekbeli (azaz a legjobb) alakításai jutottak róla eszembe. Zseni ez az ember, na. A filmek meg összességében egy nagyon erős négyes jár, különlegességre vágyóknak kérdés nélkül tudom javasolni. 85%

2014-12-26 22:19:09 hhgygy (4) #4

Karácsonyhoz különösen illett ez a film az emberi jóságról, úgymond.

2014-07-12 17:06:16 tristram (4) #3

James Gray életműve továbbra is makulátlan, ez is egy nagyszerű film tőle, ráadásul ezúttal némileg meglepő módon kosztümös filmet rendezett. A fényképezés elképesztően szép, a hangulat egészen "korszerűtlen", a mozi hőskorára, a régi némafilmekre emlékeztet, ahogy Cottilard játéka is, ez a nő ezzel a filmmel bizonyította számomra, hogy az egyik legnagyobb élő színésznő. Az utolsó jelenet emlékezetes, különösen az utolsó beállítás, az egyik legnagyszerűbb, amit valaha láttam.
91%

2014-05-11 15:41:59 Dió (1) #2

Hogy a rottentomatoes kritikusai pedig mit láttak, arról fogalmam sincs, mert a moziterem legalább 10%-a eltávozott a vetítés vége előtt, és én csak azt sajnálom, hogy nem csatlakoztam hozzájuk én is.

2014-05-11 15:41:02 Dió (1) #1

Rég nyomtam már valamire ilyen élvezettel karót. A film elkezdődik, és a rendező valahol az ötödik perc környékén mintha kiszállt volna a rendezői székből, hogy elmenjen egy kávészünetre; a jelek szerint vitte magával a forgatókönyvírót is, és az end titles begördüléséig vissza sem jöttek. Ilyen érzést hagyott bennem a film. Ilyen mocskosul alulrendezett, szerencsétlenül megírt filmet nem minden nap okádnak vászonra. Máskor remek szereplők itt olyan fosul játszanak, hogy legszívesebben eltakartam volna a szememet vagy képen töröltem volna őket, a legnagyobb trehányság pedig az, hogy nem voltak képesek egy lengyel színésznőt találni, ha már lengyelül akarják beszéltetni a főhőst. Aki érti a nyelvet, az képtelen magára a jelenetre koncentrálni, amikor Marion Cotillard lengyelül beszél, mert elvonja a figyelmet az, hogy semmit sem lehet érteni a művi hablatyolásából. A kártyavár pedig az utolsó 20 percben omlik össze végleg, ahol is olyan fordulatokat és tetteket visznek véghez szerencsétlen szereplők, hogy az mindenből fakad, csak az addigi viselkedésükből és a józan észből nem. Mondanám, hogy a hangulat megmenti, de az meg olyan negatív értelemben depresszív végig, hogy csak ront az összképen. Az Immigrant nem más, mint egy totális filmes öngól, amit csak annak ajánlok, aki előszeretettel szereti kínozni magát.