Ábel a rengetegben (1994) ☆ 👁

(Mihályfy Sándor)

magyar-román dráma, vígjáték

3,9
★★★★☆
101 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2010-01-09 11:53:41 Bejci (5) #5

Tamási Áron trilógiája a kedvenc könyvem. Minden csak nem unalmas! Rengeteg érzelmet hoz ki az emberből, mind a könyv és a film is, és mondanivalója is van. Ha ezt nem érzi, érti valaki, azt csak sajnálni tudom.

2010-01-09 00:10:56 izmoskardviragillat24 (5) #4

mint írtam, ez afilm a könyvnek a cselekményét követi, tehát csak a könyvbeli eseményekre támaszkodhat és azoknak a milyenségére. (tehát, h a könyvben PONTOSAN, h volt...) aztán, h a megvalósítás lehetne jobb vagy sem az már más tál tészta.
ezesetben ne is olvasd el! a könyvet is unalmasnak fogod találni!

2010-01-08 21:21:18 -senki- (3) #3

Nem olvastam a könyvet, de attól még nem kéne unalmasnak lennie.

előzmény: izmoskardviragillat24 (#2)

2010-01-08 19:32:41 izmoskardviragillat24 (5) #2

ezt ne haragudj, de tényleg elég nehezemre esik szó nélkül hagyni...
megvan benne mind a 2. csak nem olyan gyorsan jön ki. de, ok. tegyük fel, h számodra ez nem akkora érték - hisz unalmasnak, lassúnak találod - ok túltettem magam rajta.
nadeazért mégse várd el egy könyv alapján készült filmtől, h más (mondjuk izgalmasabb, szebb, drámaibb, vagy akárrmilyenebb) történettel rukkol)űjon elő. ez abszurd!
szép tájak, remek zene? szerinted tényleg erről szól ez a könyv? (és az az alapján készült film...) neked semmit nem mond emberi tartásról, emberségről, furfangról, székely észjárásról, életrevalóságról, hazaszeretetről, szülőföldhöz való kötődésről? nem mondom, h a könyv könnyű olvasmány; se nem rövid (pláne a trilógia), se nem könnyen emészthető és ráadásul még a nyelvezetben is van 1-2olyan dolog, h nem feltélenül érted előzetes ismeretek nélkül. szomorú, h Magyarországon ez a legtöbb iskolában nem érték, nem kötelező, csak ajánlott olvasmány. ha mégis kötelező aki olvassa nem tartja értéknek. lehet, h szubjektív, lehet, h elfogult a véleményem, de kiállok mellette és vállalom!
Tamási Áron vitán felül az egyik legnagyobb magyar regényíró!
a saját korában ünnepelt, elismert író volt! a legnagyobbak közt tartották számon!
ma inkább csak elismert, mint ismert, sajnos.

előzmény: -senki- (#1)

2009-09-25 18:07:27 -senki- (3) #1

Ábel a rengetegben szinte minden meg van, csak dráma, történet nincs, de az mondhatni egyáltalán nincs.

Ábellel nem történik semmi, se az elején se a végén, a filmnek nincs sok mondanivalója. Ezenfelül a körítés rendben van, vannak szép tájak, remek zene, jó szereplők.

Ábel jól nyomja az archaikus, paraszt dumát, csak az a gond hogy szinte semmit sem mond vele.