The Smurfs 2 (2013) ☆ 👁

Hupikék törpikék 2.

(Raja Gosnell)

amerikai fantasy, vígjáték

2,3
★★☆☆☆
91 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2013-12-10 21:35:38 Jason13 (1) #9

Ez egyszerűen szörnyű!
Jól ismervén az első részt,tudtam,ez a folytatás se lesz piskóta,de mazochizmusom még is rávett arra,hogy végig szenvedjem a másfél órás játékidőt.Meg is lett az eredménye,ismét sikerült megritkítanom az agysejtjeimet!
Komolyra fordítva a szót,felháborító az,hogy 100 millió dollárból nem lehet kihozni egy olyan gyerekfilmet,amely az egész család számára szórakoztató és a sokak által szeretett hupikék teremtményeket is úgy jelenítse meg,hogy azok méltók legyenek eredetükhöz.Ehelyett egy látványilag viszonylag kifogástalan,ám humorát és történetét tekintve egy,a fiatalabb korosztályt hülyének néző celluloidszemetet kapunk,amit akkor lehet élvezni,ha még nem tanultunk meg szobatisztának lenni és A-pontból B-be négykézláb kúszva-mászva jutunk el.
És ebben az egészben az a legborzasztóbb,hogy feltűnik benne egy iszonyat tehetséges színész,név szerint Brendan Gleeson,akire ritkán jellemző,hogy ilyen minőségű szutykokban tűnjön fel,gondolom pénz szűkében lehetett,mikor erre az ajánlatra rábólintott.
De mégsem tudok rá haragudni,mert ő még az itteni,papírvékony és néhol már-már irritáló karakterébe is életet tudott lehelni,míg mellette mindenki más csak irritálóan ripacskodott.Szegény Hank Azaria is többre lenne érdemes,mint hogy egy ripacskodó szerencsétlen bőrébe bújva essen pofára 5 percenként,kár,hogy már másodjára égeti szénné magát ebben a szerepben.
Viszont az előbb említett színészeken kívül mindenki más aki részt vett ebben a förmedvényben,szégyellheti magát.Mert a második törp kaland nemcsak egy szánalmas gyerekmatinénak álcázott esztétikai horror,hanem a klasszikus mesefigurák megerőszakolása is!
Isten óvjon minket egy 3.résztől!

2013-10-04 14:57:39 tomside (?) #8

"Melák éhes!" - nekem ennyi maradt meg a sorozatból. Naponta hallom a fejemben. :) ( Ez-nem-OFF!)

2013-10-04 14:50:30 betti (4) #7

Ti gyerkőccel néztétek? Ez nem provokatív kérdés akart lenni, tényleg érdekel :-)
Ha gyerek nélkül nézem (de már kisgyerekes anyaként), akkor csak 3-t adok neki. Ha tízegynéhány évvel ezelőtt, még gyerek nélkül, 2-t. De így számomra más. Van olyan mesefilm, ami hiába tetszik a gyerkőcnek (pl a tévében A kis herceg-ből készített szörnyedmény), nem tudnám pozitívan értékelni. Ezt most sikerült: mert aranyos volt, a szereplők (mármint a kék színű illetve gonosz szereplők) pont olyanok voltak, mint anno a mesében, Hókuszpók pont olyan idiota, sosem-figyelek-a-macskára-amikor-figyelmeztet, mint az eredetiben (ami egyébként engem már gyerekként zavart). Stb. Nem vmi világraszóló film, nagyon sok sokkal jobbat is láttam, de jópofa szereplők, gyerek számára követhető, de azért vmelyest fordulatos sztori, icipici tanulság a bizalomról, gyerekek számára humoros jelenetek stb.
Csak azért gondolkodom azon, hogy mégis 3-ra osztályzom, mert 5-ig lehet osztályozni, 5-t ritkán adok, és így a legtöbb gyerkőccel látott mesefilmmel együtt került a 4-es csoportba.. olyanokkal együtt, amelyek tényleg sokkal jobbak.

2013-08-13 11:32:48 JohnnyJohnny (?) #6

Ezért kell elővenni nosztalgiázni az eredeti rajzfilmsorozatot, a mostani filmekről pedig elfelejtkezni/ tudomást sem venni.

előzmény: Pandora (#5)

2013-08-03 19:19:49 Pandora (?) #5

Az első részt nagy nehezen megnéztem. Persze tudtam, hogy nem azt fogja visszaadni amit gyerekkoromban néztem még rendes rajzfilm!! formájában. Nem gondoltam volna, hogy csinálnak 2. részt is. De ha ezt meg is nézném (amit nagy eséllyel nem fogok) akkor az egy merénylet lenne a gyerekkoromban felépített emlékeimmel szemben, amit az első rész is rendesen lerombolt.

2013-08-02 09:38:47 Daemiaen (1) #4

A másodiknak már nem lesz ilyen szerencséje Amerikában.

előzmény: JohnnyJohnny (#3)

2013-08-02 09:09:36 JohnnyJohnny (?) #3

Persze, hogy nem kell, elég az első rész bevételeire nézni:
Csak amerikában már visszahozta a 110 millás büzsét, a teljes bevétel meg ugye ennek a triplája is lehetett világszinten.

2013-08-02 08:59:41 Daemiaen (1) #2

Nem kell csodálkozni semmin: amíg a gyerekek visonganak a vetítésen, a CGI-élőszereplős hibrid mesékre (amelyek egyébként képtelenek megütni egy nimimális színvonalat) mindig is lesz igény. Talán legközelebb már 6 forgatókönyvíróval.

2013-08-01 17:17:12 Szaracén (?) #1

Te Jó Isten! Én már a trailerjét se tudtam végignézni! -.-" Rettentő nagy alpáriság!