The Lone Ranger (2013) ☆ 👁

A magányos lovas

(Gore Verbinski)

amerikai akciófilm, kalandfilm, western

3,0
★★★☆☆
391 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-09-14 20:57:55 SoZi (5) #55

Egyetlen dolgot nem tudok helyre tenni ebben a filmben, akárhányszor nézem: ez a kannibál nyúl falka mi a rosseb!?!?
:D

2014-11-26 02:41:00 Ugor (2) #54

Veszett egy szenvedés volt megnézni. Elképzelni sem tudom, hogy milyen filmes műfaj élvezőinek okozhat örömöket, nagyon lehangolt ez az egész.

2014-02-13 03:19:39 csabaimate (?) #53

Amikor Latham Coleról kiderül, hogy Butch testvére, és a fiú nem tudja, ki az ellenségem ki a barátja, majdnem megöli a nagybátyját, megörültem, hogy végre beindul a sztori. De nem indult be. A vége nagyon elnyújtott volt már, 100-120 perc elég lett volna ebből a filmből. A keret - öreg indián - is felesleges volt.
Johnny Depp tetszett, a látvány is jó volt, de a végső vonatos üldözés borzasztóbb, mint bármi, amit mostanában láttam. Nézhető, egyszer.

2013-12-30 13:30:09 Dynast Grausherra (5) #52

Amikor megláttam a kritikákat és azt, hogy mindenki lehordja ezt a filmet a sárga földet, csalódottan sóhajtottam, hogy lám, ismét egy ígéretes film, amit lehúzhatok a megtekintésre érdemes filmek közül, hiába vártam. Majd eszembe jutott, hogy A Karib-tenger kalózai harmadik része sem örvend túl nagy kritikai elismerésnek, sem itt, sem az RT-n, miközben én nagyon szeretem azt a filmet. Persze sokkal korábban láttam, eleve egy trilógia zárórésze volt, amelyekkel általában engedékenyebb vagyok. Akárhogy is, A világ végén én élvezetes filmnek tartom, annak ellenére, hogy egyébként tényleg nem tökéletes.
Nem bántam meg, hogy megnéztem A magányos lovast. (Gondolom, ez az osztályzatomból is látszik.) Nem sok filmet élveztem annyira idén, mint ezt, annak ellenére, hogy elismerem a hibáit, amiből van neki bőven. Ezekre rátérek a végén.
Az egyáltalán nem lep, hogy ez a film megbukott. A western amúgy sincs manapság jó formában, és a moziba járok többsége meg nem igazán mesét nézni, mert A magányos lovas mese. Nem gyerekbarátra tervezett cuki mese, hanem pont az a fajta, amire manapság érzésem szerint semmilyen érdeklődés nincs. A cselekmény faék egyszerűségű, a karakterek jelleme nagyon egyszerű, a csavar nem váratlan. Nemes egyszerűséggel az ilyesmire manapság azt szokás mondani, hogy "béna és gagyi". Nem ezekkel a szavakkal fejezném ki magam, de tényleg így van. Kicsit suta az egész, és persze sokaknak elege van már Depp idétlenkedésiből is (nekem többnyire tetszett). Ha a gyerekek oldaláról nézzük, akkor meg kapunk szívevő, kannibál banditát (ennek a célszerűségét én sem fogom fel) és olyan mészárlást, amilyet Schwarzi szokott művelni, csak vér nélkül és nagyon gyorsan. A poénokkal próbálnak enyhíteni, de azok között nagyon sok a gyenge és a rosszul sikerült, legjobb példa erre, amikor a Reidet vontató ló teleszarja az utat, amin aztán végighúzza Reidet. Tényleg, ez nagyon vicces.
Bár ez az egész félelem faktor olyasmi, amit felnőttek próbálnak összetákolni. Olyan gyerekeknek, aki a Kampókezet és társait nézi hatévesen (és szerintem ez nem igazán ritka, bár én nem tartozom közéjük, mindenesetre több ilyen osztálytársam is volt általános iskolában.) nem hiszem rémálmokat okozna A magányos lovas.
... a legtöbb ember elfelejtette: a legrégebbi mesék előbb vagy utóbb a vérről fognak szólni. Később kivették belőlük a vért, hogy elfogadhatóbbá váljanak a gyerekek számára - vagyis inkább azok számára, akik felolvassák őket a gyerekeknek (a gyerekek, mindent egybevetve elég vérszomjasak, amennyiben az vér megérdemelten hullik), majd nem értették, hogy hová tűnt belőlük a mese. /Terry Pratchett - Vadkanapó/
Persze a film, mivel képekkel dolgozik más, mint a könyv, de a mese minden esetben mese marad. Ez persze csak egy mellékvágánya A magányos lovas történetének. A film minden bizonnyal nem a szívevő cowboy-tól elpityeredő kisgyerekek miatt bukott, hanem azért, mert a valódi célközönség számára ez a film nem nyújt semmit. Ha A magányos lovas ugyanebben a formában, minden változtatás nélkül 1962-ben készül, ahogy A vadnyugat hőskora, amikor az epikus western filmek még elkápráztatták a közönséget, kasszasiker lett volna. Más kérdés, hogy ma ugyanolyan kicsi lenne az ismertsége, méghozzá méltán. Mellesleg emlékeztet a Volt egyszer egy Vadnyugatra, történetileg nagyon hasonló, csak A magányos lovas elég disneys. Ma a vadnyugatnak egyszerűen nincs meg az a mítosza, hogy önmagában a téma bevonzza az embereket a moziba, és természetesen ha ehhez olyan történetkidolgozás tartozik, mint amit A magányos lovas esetén láthatunk, akkor semmi meglepő nincs abban, ha a film úgy végzi, ahogy.
Szerintem nagy összességében nem rosszabb, mint Verbinski bármelyik kalózos filmje. Az ördög azonban a részletekben lakozik:
1. hiba: A magányos lovas nem tud értelmes női karaktert felmutatni. A western téma sem könnyíti meg a helyzetét, a Karib-tengeren könnyebb volt egy tűzrőlpattant kalózlányt teremteni, mert ott nem lóg ki a környezetből. A vadnyugaton ezzel meg sem próbálkoztak, elővették a legegyszerűbb sablont, a nők a vadnyugaton vagy kurvák, vagy kuss nekik. Előbbieknek is jobb, ha csendben maradnak, de esetükben megengedőbbek. A filmben ott van Red (Helena Bonham Carter), aki nagyon látványos karakter, csak éppen totálisan felesleges. (Ezt úgy mondom, hogy nekem Bonham Carter az egyik kedvenc színésznőm, a karaktere pedig a film egyik legjobbja.) A másik Reid felesége (Ruth Wilson), akit próbálnak erős nőnek ábrázolni, de a játékideje nagy részében csak rángatják egyik helyről a másikra. Teljesen felejthető. Westernben nem is lenne szükségszerű a női karakter, de manapság ez már elvárás. Ha már van, akkor nem ártott volna egy tényleg emlékezeteset alkotni, lehet bőven példát találni westernbeli erős nőkre, ehelyett kaptunk kb. másfél gyenge női szereplőt.
2. hiba Poénok: vannak, de nagyon sok a gyenge. Erre kitértem korábban.
3. hiba Főhősök: itt újfent a kalózokkal összehasonlítást tenni. Ott az volt a helyzet, hogy három fő karaktert láthattunk, közülük Orlando Bloom Will Turnere egyre feleslegesebbé vált, és a show-t inkább Johnny Depp vitte el. Ráadásul A magányos lovasban nincs Swann kisasszony, aki tudna egyenlíteni, így lényegében minden Depp vállára szakad, mert magányos lovasunk (Armie Hammer) többnyire csak szerencsétlenkedik, máskor meg hozza a kötelező unalmas hősszerepet. Ez a leosztás figyelembe véve, hogy a többség unja Depp hülyéskedését, nem igazán jó.
4. hiba Mellékszereplők: itt nincs sok problémám, de meg kell említenem, hogy Cavendish bandájába nem kellettek volna Pintel és Ragetti "klónjai". Gyenge utánzatok, és nagyon megtörik a hangulatot.
Ezek után bárkiben felmerülhet, hogy nekem ez a film miért zseniális. Nagyon egyszerű: remekül szórakoztam rajta. Nem tartom az év legjobb filmjének, nem fogom Arany Vapitire jelölni, de élmény volt, és örülök, hogy láttam. A remek zene (a Tell Vilmos nyitány) csak hab a tortán.

2013-12-22 00:04:56 sztacska (?) #51

Átgondolt, következetes, óramű pontosságú forgatókönyvvel rendelkező, végig feszes tempójú kalandfilm. Szerencsére nem esik az intertextlubickolás hibájába, aminek veszélye a Rango után eléggé fent állt, ehelyett inkább sorra veszi a western műfajának kliséit, felnagyítva sorakoztatja fel azokat, majd ráhúzza a kalandfilm zsánerére, így a két műfaj határterületeire is rákérdez.
Szóval, a lényeg, hogy okos, precíz, könnyed és baromira szórakoztató bő két óra. A zene pedig... Zimmer rég volt ennyire laza.

2013-11-14 19:53:32 opposition (2) #50

Johnny Depp túlzottan eljacksparrow-odott. Biztos van egy korosztály, akik bármit benyalnak ebből a vonalból, de nekem már nagyon uncsi. Ez a film rövidebben, nem Johnny Depp-vel talán jó is lehetett volna.

2013-11-05 14:09:00 Rorschach (3) #49

A két vonatos akciójelenet fantasztikus, a köztes másfél óra meg nyugodt szívvel áttekerhető.

2013-11-03 11:01:43 miraculum (3) #48

Teljesen korrekt, kellemes kalandfilm, szerintem az eredeti elvárások voltak túl nagyok, azért a sok negatív kritika.

2013-11-03 06:35:04 leplesbitang (4) #47

Szórakoztató, néhol kifejezetten humoros és eredeti. Én sem vártam sokat tőle, de az itteni pontok után kellemes meglepetést okozott.

2013-11-02 22:17:58 THE (3) #46

Szerintem elment, én emlékeztem a rajzfilmre a '80-as évekből. Így a karakterek ismerősek voltak.

2013-10-10 18:13:35 Jason13 (4) #45

Az idei év legnagyobb anyagi bukását, A magányos lovast az eddig igencsak sikeres trió, Gore Verbinski (rendező), Jerry Bruckheimer (producer) és Johnny Depp (színész) ültette a mozik vásznaira. Minden ott kezdődött, hogy egy mára már feledésbe merült westernhőst próbáltak feléleszteni, ez pedig már elég nagy kockázatot jelentett, viszont ehhez még jött a bődületesen nagy költségvetés és a forgatáson is voltak bajok (a viszontagságos időjárás miatt a díszletek megrongálódtak és hasonlók), így a bemutató ideje is elcsúszott. A végeredmény hatalmas pofára esés lett a kasszáknál és még a kritikusok is megtépázták a mozi jó hírét. Én személy szerint ezek után már szinte elvárások nélkül ültem le a tévékészülékem elé, hogy megtekintsem ezt a balszerencsés darabot, aztán jól meglepődtem, mivel egy egész szórakoztató műfajkavalkádban volt részem.
A főszereplő John Reid, egy ügyvéd, aki hosszú idő után visszatér szülővárosába. Érkezése meglehetősen izgalmasra sikerül, de ezek után se pihenhet, mivel bátyjával (aki egy ranger) és az ő társaival egy szökött fegyenc után erednek, viszont az embervadászat rossz véget ér, mivel a gazfickó rajtaüt üldözőin és ólommal béleli ki a kompániát. John azonban életben marad és egy Tonto nevű indián segítségével elindul bosszút állni testvéréért.
A fentebb leírt rövid sztori ismertetésből az jöhet le, hogy ez egy meglehetősen egyszerű forgatókönyvvel rendelkező szösszenet, pedig az igazság az, hogy a történet kissé túl lett komplikálva. Alapból feleslegesnek éreztem a több szálon futó cselekményt és karakterekből sok kifejezetten felesleges volt. És hiába a meglehetősen bő lére eresztett játékidő, vannak kibontatlan elemek bőséggel a filmben, emellett az is felhozható a negatívumok oltárán, hogy meglehetősen szétszórt és nem igazán lehet eldönteni, melyik műfajba is tartozik. Az egyik jelenetben még megy a poénkodás, a következőben pedig már a dráma kap hangsúlyosabb szerepet, a kettő között meg nincs átvezetés, hirtelen következik be a váltás, ez pedig kissé zavaró néhol.
Ezek ellenére is azt tudom mondani A magányos lovasra, hogy tetszett! Már maga a remekül megteremtett western hangulat és a rengeteg klasszikusra való visszautalás megér egy főhajtást, de a látvány is meglehetősen impozánsra sikerült. Az akciójelenetek rendkívül dinamikusak, jól megkoreografáltak és tele vannak játékos ötletekkel. A játékidő elején és végén látható vonatos üldözéses jelenetsorozatok egyenesen felejthetetlenek, annyira pazarul lettek összerakva!
De a színészek játékát se érheti panasz! Johnny Depp-t sok kritika érte, hogy most is csak Jack Sparrow újabb alteregóját öltötte magára, ebben pedig lehet is valami, de én mégis élvezettel néztem alakítását és még midig jókat tudtam derülni vicces megmozdulásain. Armie Hammer sem volt rossz a címszereplő megszemélyesítésében, hozzá is köthető néhány kifejezetten poénos jelenet, de a drámaibb részeknél is jól helytált. A gonosz oldalon egyszerre hárman is állnak, egyikük a tehetséges karakterszínész William Fichtner, a rutinos öreg, Tom Wilkinson és a kissé mellőzött, de mindig jól alakító Barry Pepper. Az ő figuráik lettek meglehetősen elnagyoltak, emiatt sajnos nem is tudtak sok pluszt belevinni játékukba, de azért nem volt velük gond.
És végül, de nem utolsó sorban itt van nekünk Hans Zimmer is, aki a nagyszerű zenei aláfestésért felelt. Muzsikái ismét dinamikusak, fülbemászóak, helyenként drámaik, tehát a szokásos minőséget kapjuk a német géniusztól.
Összességében meglehetősen szórakoztató ez a western műfajba oltott kalandozás, bár néhol kissé szétesik a cselekmény, a történet is tartogat túlkomplikált részeket és a karakterek kidolgozottsága terén is vannak gondok, de a fantasztikus látványvilág, az elképesztő akciójelenetek, megfelelő színészi alakítások és a remek aláfestő dallamok garantálhatják a két és fél órás kikapcsolódást. Sőt, akik még a kissé elvont, morbid humorra is vevők, tuti nem fognak rossz szájízzel feltápászkodni a stáblista után/közben.

2013-10-08 15:20:52 deathcode (3) #44

Kellemeset csalódtam! Tényleg baromi hosszú, de szerintem igazán szórakoztató baromság az egész. Nagyon oké.

2013-07-21 16:16:24 Zalaba Ferenc (4) #43

Faarcú? Tényleg más filmet láthattál. :)

előzmény: critixx (#42)

2013-07-21 16:12:35 critixx (1) #42

Lehet, hogy más filmet láttunk. Johnny Depp rutinból és sokadjára hozta a "maszkos félkegyelmű" figuráját, unalmas és motiválatlan alakításából sütött az "oké, mikor utaljátok a pénzt?" gondolkodás. De ő legalább tehetséges, a címszerepet (és nem főszerepet) alakító faarcú Armie Hammer oly jelentéktelen, hogy szinte elenyészik a vásznon.

előzmény: Glasseye (#41)

2013-07-18 23:08:18 Glasseye (5) #41

A film megtekintése után jó pár részletre nem emlékeztem sajnos. Utána gondolkoztam hogy talán az unalom miatt, vagy csak a másnaposság okozhatta, de nem. Feliratosan néztem a filmet és a képekből sajnos nem láttam túl sokat mert a szövegeket kellett olvasnom! :$
Viszont annak dacára hogy feliratozva tekintettem meg a Lone Ranger-t ez semmit sem von le a film értékéből! Sokáig vacilláltam hogy négyest vagy zseniálist adjak Gore Verbinskinek. Azért adtam ötös érdemjegyet A Magányos lovasra mert lenyűgöző látványvilágával, az innovatív megoldásokkal (pl elefántcsont láb és abba puska beleépítve) az igazi westernes hangulattal lenyűgözött és levett a lábamról! Egyszerűen imádtam a fényképezést, látványt, a vasútépítés képei gyönyörűek voltak, vagy a bölénycsordák között átszáguldó vonat. Johnny Depp hozta a tőle megszokott magas színvonalat, a többi színész is jól játszott! A karakterek kidolgozottsága szinte majdhogynem tökéletes volt! A fő gonosz kicsit sablonos volt, viszont a film utolsó háromnegyed órája óriási csavart tartogatott a számomra. Teljesen megdöbbentem és meglepődtem amikor kiderült hogy a vasúttársaság elnöke is gonosz és ő is részt vett Tonto és falujának lemészárlásában!
Szóval még hosszan sorolhatnám a pozitívumokat, de nem teszem mindenkinek látnia kell ezt a filmet. Ha a sztori nem érdekel valakit, akkor már csak a csodálatos látvány miatt is érdemes megtekinteni!

Negatívumnak talán még annyit hogy túl volt egy kicsit bonyolítva a sztori a mesélővel és a helyszínek közti váltásokkal. De ennek ellenére is zseniális osztályzatot érdemel részemről! :)

2013-07-17 09:38:08 CaNcOe (3) #40

Zsúfolásig van a film logikai hibával, amiknek csak egy része fogható arra, hogy ez valójában egy mese. Egy annyira szépen fényképezett mese, hogy ott akarsz lenni a jelenetekben. A zene is kellemes, bár Zimmer elég takaréklángon égett és rengeteg sablont használt, mégis jó hallgatni.

2013-07-15 20:40:49 tomside (?) #39

Eddig sem bírta felkelteni az érdeklődésem, köszi KT, hogy megspóroltad nekem a játékidejét.

2013-07-12 11:51:14 Leslie (?) #38

"szerintem a disney nem annyira a profitra megy rá mint a riválisai"

És ezt úgy mégis miből szűrted le? :)


"a Magányos lovas véleményem szerint nem western"

Ténykérdésben mondasz véleményt, ráadásul úgy hogy nem láttad a filmet. :) Amúgy vadnyugaton játszódik, tehát western.

előzmény: Glasseye (#36)

2013-07-12 03:22:09 SoZi (5) #37

Volt szerencsem A Nagy Vizen tul megnezni 2 napja :) Meg kell mondanom, jol esett, hogy elobb lattam, mint otthon, hehe :)))

Nem szegyellek 5-ost adni ra, mert bevallalta, hogy mereszebb eszkozokhoz nyuljon, mint a Kalozok (elvakult Piartes fan vagyok). Mind kepileg, mind sztoriban, mint kreativ megvalositasban. Mintha Verbinski kicsit nevelni akarna a nepet, belecsmpeszet egy kis muveszetet az agykikapcsolos blockbusterek koze. Gratula neki!
Ja, es vicces is!

A kalozok 3-ban mar el lehetett kapni nemi szurrealizmust, de ott meg nagyon kilogott. Es mar ott is befigyelt nemi western. Egyedul egy dogos western temat hianyolok a zenebol. (Mint pl a 3. Kalozok Parlay cimu libabor-szosszenete)

2013-07-11 23:27:18 Glasseye (5) #36

Köszi a javítást:)) Tényleg most ahogy jobban figyelem látom hogy Gore Verbinski a rendező és Bruckheimer a producer (:

Hát a drága stúdiówestern miért szűnne meg? Mert megbukott egy drága western film? Ugyan már:)
Majd kiderül mit takarít el, szerintem a disney nem annyira a profitra megy rá mint a riválisai (Paramount, Universal). Így amelyik filmek terveben vannak jelenleg szerintem meg lesznek valósítva!
Még egyszer leszögezem hogy a Magányos lovas véleményem szerint nem western hanem egy kalandfilmes-vígjáték. Kb Karib Tenger kalózai vadnyugaton játszódva! A western filmek szigorúan véve egy erkölcsös, jellemes főhős köré vannak építve és mindig egy nagy ügy/cél érdekében cselekszenek a pozitív karakterek. Időközben megismerkedik a főhős a szerelemmel, és legyőzi a gonosz banditákat stb.. (Pl John Wayne filmek, Rio Bravo, régi True Grit, Aki megölte Liberty Vallace-t, Vonatrablók)

előzmény: limupei (#34)

2013-07-11 23:24:28 Zalaba Ferenc (4) #35

Tja. Ha az Akadémia nem a seggében hordaná a fejét, akkor ez a film simán bezsákolna néhány jelölést. Talán díjat is.

előzmény: Daemiaen (#28)

2013-07-11 23:17:23 limupei (?) #34

Bruckheimer nem rendező, hanem producer. És nem a western műfajra értette, hanem a drága stúdiówesternre. És igen, a Disney most el fog takarítani mindent, ami nem biztos.

előzmény: Glasseye (#32)

2013-07-11 22:47:42 McCl@ne (?) #33

Jerry Bruckheimer soha nem rendezett semmit. Mennyit tanulhatnál tőlem, ha nem lennék letiltva nálad :D

előzmény: Glasseye (#32)

2013-07-11 22:42:05 Glasseye (5) #32

Nem tudom, nem vagyok jós hogy előre lássam mikhez nyúl.. Hogy őszinte legyek szerintem Daemiaen túláltalánosított! Egyetlen egy film bukásából levonta hogy: 1. Bruckheimer megbukott mint rendező. 2. Biztosra vette hogy vége a western műfajának mint Mozis filmkategoria 3. A disney-el kapcsolatosan nem értettem mit akart írni..

Szóval szerintem nem szabadna ennyire szélsőségesen látni a dolgokat! Most lehet hogy megbukott ez a film, de nem kell rögtön katasztrofizálni. Hány horror, thriller vagy fantasy film bukott már meg eddig?? És vége van a műfajuknak? Nem! Szerintem A magányos lovas esetleges kudarca a kasszáknál egyáltalán nem befolyásolja se a disney, se a western műfaj jövőjét.

előzmény: TomPowell (#31)

2013-07-11 22:29:39 TomPowell (5) #31

Pedig eléggé western ez, csak a kalandosabb fajtából. Szerintem Daemiaen úgy értette, hogy ez után a Disney csak a biztos befektetésekre (Bosszúállók és társai, Star Wars) fog hagyatkozni. Ami ilyen téren elég elszomorító.

előzmény: Glasseye (#30)

2013-07-11 22:09:51 Glasseye (5) #30

Korszakok végét jeletheti: a Disneynél értelemszerűen, Bruckheimer esetében valószínűen, a western mint stúdiófilm tekintetében kétséget kizáróan,

A Disney-nél milyen korszak végét jelenti a Magányos Lovas bukása? Szerintem ez inkább kalandfilm, vígjáték mintsem western kategória! Western pl a félszemű, Jesse James meggyilkolása, Django esetleg legújabbak közül! A magányos lovasnak köze nincs a westernhez szerintem.

előzmény: Daemiaen (#28)

2013-07-11 22:05:48 limupei (?) #29

Nem kell a stúdióknak elfordulni a westerntől, csak ne ilyet csináljanak. Csináljanak még olyat, mint A félszemű. Nem volt drága, mégis kétszer annyian nézték meg, mint ahányan ezt fogják. Vagy ugye Django.

előzmény: Daemiaen (#28)

2013-07-11 21:57:51 Daemiaen (5) #28

Korszakok végét jeletheti: a Disneynél értelemszerűen, Bruckheimer esetében valószínűen, a western mint stúdiófilm tekintetében kétséget kizáróan, Verbinski pedig vélhetően megfogta a Mennyország kapujában Cimino lábát (noha romba dönteni nem fog senkit). Mégis A magányos lovas rendkívül ambíciózus alkotás: nem elég, hogy az utóbbi évek talán legcsodásabban fényképezett blockbustere, elképesztőek a díszletek, egyszóval a kinézete maga a tökély. Ugyanakkor az a mágikus összhang, ami A Karib-tenger kalózait azzá tette, ami, hiányzik, mivel a történet, illetve a legtöbb karakter sokkal kevésbé kitalált és megfestett. De ez akkor is egy óriás költségvetésű western, és ez 2013-ban több mint kuriózum: ez csoda.

2013-07-11 17:23:31 Glasseye (5) #27

de például a vonatos hajcihők (különösen a fináléban a Tell Villmos nyitány Hans Zimmeresre hangszerelt verziójával megtámogatva)

Áááá.. Ne lődd le a poént:D Nem olvasok túl sok kritikát róla mert félek hogy spoileresek.. Még holnap utánig kell várnom, aztán majd én is írok és persze elolvasom az összes kritikát! Nem bírok magammal, alig várom hogy Depp-et végre indián jelmezbe bújva is megnézhessem a vásznon!!:D
Szerintem se lehet olyan rossz film, csak a kritikusok mindig szeretnek végletekben gondolkodni. Például ha nem mennek el sokan megnézni a filmet, akkor szerintük a kutya se kíváncsi arra az alkotásra és gagyi, viszont ha a nézettség rekordot dönt meg ilyesmik akkor egekig magasztalják. De valahogy nekik is meg kell élniük (origo, index, blogos filmkritikusuk etc..)

előzmény: TomPowell (#25)

2013-07-11 17:23:12 McCl@ne (?) #26

Persze, hát a western híresen európai/ázsiai műfaj :D

előzmény: Glasseye (#23)

2013-07-11 17:19:11 TomPowell (5) #25

Közel se olyan rossz, mint a híre. Igaz a kelleténél hosszabb, Depp megint alapjáraton van (pár pillanattól eltekintve), és a logikai bakikra maga a film hívja fel nem egyszer a néző figyelmét, de például a vonatos hajcihők (különösen a fináléban a Tell Villmos nyitány Hans Zimmeresre hangszerelt verziójával megtámogatva) kellően lendületesek, és alapvetően a Depp-Hammer páros is jól működik, érdekes módon utóbbinak köszönhetően. A fényképezés pedig meseszép.

2013-07-11 17:18:09 limupei (?) #24

Ezt szerintem te direkt csinálod.

előzmény: Glasseye (#23)

2013-07-11 17:02:35 Glasseye (5) #23

Amúgy most nézem box-office-t 3 nap alatt keresett 50 millió $ akkor az nem olyan rossz!!! Az origon írták h. a legnagyobb bukás stb.. de szerintem külföldön jobban bejön ez a típusú film mint az Amerikaiaknak!

2013-07-11 17:00:03 BonnyJohnny (3) #22

Jobb felső sarok, linkek fül alatt ott van Jamamura kritikája (is).

előzmény: Glasseye (#21)

2013-07-11 16:55:46 Glasseye (5) #21

ui: Jamamura aeonflux-on szívesen elolvasnám a véleményedet errőla filmről, látom itt közepes érdemjegyet adtál neki :)

2013-07-11 16:55:08 Glasseye (5) #20

Szombaton megyek Arénába, lehet hogy megnézem előzetes alapján egy kiváló western-kalandfilmre számítok! Johnny Depp-el rossz nem lehet.. Egyébként hiába a box-office, remélem ez is olyan hosszú széria lesz mint pl a Karib Tenger Kalózai széria:))

2013-07-08 15:26:06 ogreg83 (4) #19

Legalább nem tűnik fel, ha valami nyakigláb rugdossa

2013-07-08 14:57:38 Olórin (2) #18

3000 Ft! (tudtommal)

előzmény: critixx (#17)

2013-07-08 14:54:33 critixx (1) #17

Eddig azt hittem, a 3D a világ legnagyobb parasztvakítása, de tévedtem. Ez a "4Dx" viszi a pálmát. Most őszintén, beleülök egy hintaszékbe és megkérek valakit, hogy vadul rángassa azt, ha a vásznon akciójelenetet lát, és ugyanazt kapom. Aki ezért képes 2000 Ft-os jegyárat fizetni, az magára vessen.

előzmény: Olórin (#16)

2013-07-08 14:53:03 Olórin (2) #16

Ha sikerült átaludni a "lovagló széket", elismerésem:)

előzmény: critixx (#15)

2013-07-08 14:49:37 critixx (1) #15

"PS: aki még nem volt 4DX moziban, örüljön neki, és ne is legyen."

Jó volt, hogy folyamatosan ringott a szék, legalább kellemesen tudtam aludni két és félórán keresztül. :D

előzmény: Olórin (#14)

2013-07-08 14:47:07 Olórin (2) #14

Pont amire számítani lehetett - vagy kicsit talán még annál is rosszabb.

PS: aki még nem volt 4DX moziban, örüljön neki, és ne is legyen.

2013-07-08 14:18:41 Zalaba Ferenc (4) #13

Közel sem akkora vonatszerencsétlenség, mint mondják. Van benne egy igen jó film, csak sajna jó mélyre eltemetve.

2013-07-08 08:39:22 BonnyJohnny (3) #12

Talán ha jó filmet csinálnának (trendi helyett)...
De tényleg, miért nem próbálják meg? Hátha bejön.

előzmény: Glasseye (#11)

2013-07-07 20:20:30 Glasseye (5) #11

http://www.investor.hu/news/20130707-uj-filmje-miatt-aggodhat-a-walt-disney.html?utm_source=origo_cimlapbox

Ájjáj.. Lehet már most felejtős a második rész :PP

2013-07-03 09:24:13 McCl@ne (?) #10

Iszonyatosan gyenge értékeléseket kap a film, de annyira, hogy a közepes érdeklődésemet azonnal nullára is redukálta. Nem iszom a kritikusok szavait, nyilván van, hogy nagyon nem egyezünk, de ha valami 20% környékén vergődik rottenen, az egészen biztos, hogy egy gyalázatos kacat. Legalábbis ha egy tömegízléshez igazított blockbusterről beszélünk, mert egy nehezen dekódolható művészfilmnél még lehet remény. Itt sajnos nincs.

2013-07-01 21:15:26 ChrisAdam (?) #9

Végre valaki! :D

előzmény: TomPowell (#8)

2013-07-01 21:09:42 TomPowell (5) #8

Nyugi, Chris! Én veled vagyok.;)

előzmény: ChrisAdam (#6)

2013-07-01 20:02:33 McCl@ne (?) #7

Tűzgyűrű: 1. látványos....?

2. Charlie Hunnam (SoA-t kéne nézni), Ron Perlman, Idris Elba... (hozzájuk mérve tényleg nagyon izgalmas, hogy Johnny Depp előadja századjára is ugyanazt az összemaszkolt ripacs karaktert, tényleg :D)
3. Del Toro
4. sci-fi
...satöbbi.

előzmény: ChrisAdam (#6)

2013-07-01 19:57:15 ChrisAdam (?) #6

Előre leírod a Pacifik Rimet?

Ezt a kört már egyszer lefutottuk, ne fussunk még egyszer, tudod az álláspontomat.

Egyébként érdekes, hogy neked a Lone Ranger trailer tetszik, de a Pacific Rimben nem látsz fantáziát.

A magányos lovas: 1. Johnny Depp 2. Gore Verbinski 3. western 4. Bruckheimer 5. tetszett a Karib-sorozat, nem is kicsit.

Tűzgyűrű: 1. látványos....?

De amúgy tényleg érdekes.

előzmény: BonnyJohnny (#5)

2013-07-01 19:39:15 BonnyJohnny (3) #5

Előre leírod a Pacifik Rimet?
Egyébként érdekes, hogy neked a Lone Ranger trailer tetszik, de a Pacific Rimben nem látsz fantáziát.

előzmény: ChrisAdam (#4)

2013-07-01 19:33:25 ChrisAdam (?) #4

Csak nekem tetszik a trailer? Én nagyon várom a filmet, szinte ez maradt az utolsó reményem. Még bizakodtam abban, hogy ez lehet egy jó film a nyáron, ha már a Man of Steel, a World War Z és szerintem a Pacific Rim, na meg a Wolverine nem váltotta be reményeinket.
Én bízom benne és továbbra is bírom Deppet. (Persze így könnyű. :))

2013-07-01 19:25:55 Victor Vance (4) #3

Nekem már az előzetest látva is sántított valami, de örültem volna ha többségében jó vélemények születnek róla. Annak ellenére hogy egyre jobban unom Depp-et, a film érdekel, bár valószínűleg itt is ugyanazt a figurát hozza majd, mint az elmúlt pár évben.
Bukni lehet hogy nem fog, de elég merész az a 250 millió dolláros gyártási költségvetés, főleg egy western esetében. Hozzászámítva azt hogy Depp utolsó igazán sikeres filmje a Karib 4 volt, de azt a brand is hozzásegítette ahhoz hogy kaszáljon.

2013-07-01 17:58:19 BonnyJohnny (3) #2

Én már a trailer alapján sem vártam többet. Viszont a negatív kritikák a Man of Steelt sem gátolták a sikerességben, csak a siker fokát mérsékelte. Bukásra ebben az esetben sem számítanék.
Az After Earth és a Giant Slayer (mint eddigi bukások) esete nem hasonlítható ehhez, mivel azoknak nem volt akkora húzása.

előzmény: limupei (#1)

2013-07-01 17:49:46 limupei (?) #1

Elnézve a megjelent véleményeket, azt hiszem van egy tuti befutónk az év végi negatív toplistákhoz. Viszont innen lesz érdekes, hogy Depp ebből is kihoz-e pár száz milliót.